To poczytaj trochę na zagranicznych stronach i przekonasz się że z księżyca tego nie biorę.Kolega Ci tak powiedział czy gdzieś przeczytałeś? Czy jednak "nie możesz nic więcej powiedzieć"? To, że Apple tłumaczy strony na różne języki to jeszcze nie znaczy, że wprowadzają jakieś usługi do danego kraju.
Albo 1 stycznia napiszesz tak, jak poprzedni wróżbita, który twierdził, że AP będzie 3 listopada. https://myapple.pl/f...7#entry2181376
Apple Pay - działa w Polsce! :-)
Napisano 12 listopada 2017 - 10:14
MBP M1; iPhone 13 Pro; AirPods Pro
Napisano 12 listopada 2017 - 10:30
Tak, informacje z końca października/poczatku listopada, gdzie mówili o tym fake'owym zdjęciu PKO? Pokaż coś wiarygodnego a nie ślepo mi piszesz, że "będzie, na zagranicznych stronach piszą o tym".
Napisano 12 listopada 2017 - 12:29
A jaką Ty masz pewność, że w tym roku Apple Pay nie zostanie wprowadzony w Polsce ?
jakieś źródła, dowody ???
Czy tylko Twoje widzi mi się
Napisano 12 listopada 2017 - 12:54
A jakie masz dowody, że zostanie wprowadzony? Brak jakichkolwiek informacji, fake'owe zdjęcia z rzekomych testów w PKO BP, brak jednoznacznej odpowiedzi ze strony polskich banków - ja też mogę napisać na jakiejś stronie, że w Polsce pojawi się AP w tym roku i wszyscy będą małpować i łykać to jak dzieci.
Raz ktoś dodał jedno zdjęcie z testami AP w banku PKO (co sie okazało potem fake'iem), każdy podłapał i wszędzie piszą, że usługa jest w Polsce testowana.
Użytkownik franelo edytował ten post 12 listopada 2017 - 12:56
- olo11 lubi to
Napisano 12 listopada 2017 - 13:03
A jaką Ty masz pewność, że w tym roku Apple Pay nie zostanie wprowadzony w Polsce ?
Nie mam dowodów, ale mam bardzo mocne przesłanki. Jest już połowa listopada a zapewniam Cię, że żadna instytucja bankowa nie wprowadzi w swoich systemach jakiejkolwiek nowej funkcjonalności w grudniu. To jest dla banków bardzo gorący okres, w którym każdy przestój, każde zawirowanie w funkcjonowaniu systemów ma bardzo poważne konsekwencje. Zarówno finansowe, jak i reputacyjne. Jakkolwiek perspektywa dodatkowych zysków wynikających z wprowadzenia przed świętami nowej metody płatności mogłaby się wydawać kusząca, to jednak dla banków to zbyt duże ryzyko. Jedyne zmiany, jakie są w tym czasie wprowadzane są związane z usuwaniem istotnych błędów/awarii. Wszystko inne czeka co najmniej do stycznia.
Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 12 listopada 2017 - 13:16
- 6c1fb0760d lubi to
Napisano 12 listopada 2017 - 16:02
Panowie ustalmy jedno. Odpowiedzi udzielane przez banki nie powinny liczyć się w tym zestawieniu. Z jednej prostej przyczyny. Wszyscy dobrze wiemy że część banków na Apple Pay jest gotowa. Jednak oni sami nic więcej powiedzieć nie mogą. Nie wiem co im grozi ale Apple to duży gracz i nikt z nim nie będzie zadzierał. Zatem możemy opierać się wyłącznie na plotkach i przeciekach. Te jednak są często wypuszczane tylko dla rozgłosu.
A co do zdjęcia z kartą PKO. Fakt było modyfikowane ale według danych jak dobrze pamiętam zostało zmodyfikowane 5 minut po jego zrobieniu. Czy ktoś tak na szybko zmieniałby kartę? Mógł też chcieć po prostu ukryć coś co dałoby możliwość dalszego rozpoznania telefonu itp.
Tak czy inaczej nic wielkiego nie wiemy i wciąż wróżymy z fusów.
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Napisano 12 listopada 2017 - 16:38
Albo banki mają ciągle w nocy jakieś prace konserwujące swoje bankowości internetowe, I TU WKRACZAJĄ PELIKANY, że wprowadzają AP! No ludzie. Jakikolwiek krok nie oznacza, że już teraz wprowadza AP. A tak, jak kolega napisał wyzej, zbliżają się święta, transakcji będzie multum więc wątpię, aby wprowadzali wtedy AP bo jeśli pójdzie coś nie tak (a może tak być) to czeka ich tragedia.
Napisano 12 listopada 2017 - 17:15
W Hiszpanii Apple Pay weszło 1.12
Napisano 12 listopada 2017 - 18:19
Zgadza się. Ale cholera - jak czytam tutaj, że Apple poprawiło swoją stronę i uzupełnili o język polski, TO MOZE BYC ZNAK Z NIEBIOS, że Apple Pay wejdzie zaraz do Polski.
Albo banki mają ciągle w nocy jakieś prace konserwujące swoje bankowości internetowe, I TU WKRACZAJĄ PELIKANY, że wprowadzają AP! No ludzie. Jakikolwiek krok nie oznacza, że już teraz wprowadza AP. A tak, jak kolega napisał wyzej, zbliżają się święta, transakcji będzie multum więc wątpię, aby wprowadzali wtedy AP bo jeśli pójdzie coś nie tak (a może tak być) to czeka ich tragedia.
A co Ty koleżko tak się spinasz? Poluzuj trochę bo Ci kostium pęknie. Dopóki Apple nie zakomunikuje, że uruchomi usługę to można sobie tylko pogdybać z przymróżeniem oka. Nie bierz wszystkiego na poważnie.
- krzysztofsds lubi to
Napisano 12 listopada 2017 - 19:26
Mógłby ktoś z Polski tam być i zadać pytanie =) O Polskę, i czemu uważają nas za zera :]
Może dlatego że sami na siebie donosimy do Brukseli i głosujemy za sankcjami dla siebie. Normalny tak nie postępuje.
- sevecc i krzysztofsds lubią to
Napisano 12 listopada 2017 - 20:59
Napisano 12 listopada 2017 - 21:13
No właśnie Revolut zapowiedział, że chce uruchomić do końca roku. Licze na to bardzo, aby im się udało.
Napisano 12 listopada 2017 - 21:24
A czy przypadkiem Revolut pomimo chęci wprowadzenia go na nasz rynek do końca roku nie zaznaczył że zaczną wspierać Apple Pay dopiero po tym jak Apple Pay pojawi się oficjalnie w naszym kraju?
Napisano 12 listopada 2017 - 21:45
MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO
Napisano 12 listopada 2017 - 21:50
A czy przypadkiem Revolut pomimo chęci wprowadzenia go na nasz rynek do końca roku nie zaznaczył że zaczną wspierać Apple Pay dopiero po tym jak Apple Pay pojawi się oficjalnie w naszym kraju?
Oczywiście, że jeśli wprowadzą, a u nas nie będzie AP, to nie będzie działać.
Ale wtedy rozwiązaniem będzie zmiana regionu w telefonie.
Napisano 12 listopada 2017 - 22:03
Oczywiście, że jeśli wprowadzą, a u nas nie będzie AP, to nie będzie działać.
Ale wtedy rozwiązaniem będzie zmiana regionu w telefonie.
Niestety mnie to nie urządza. Tak czy inaczej liczę na cud i to że Apple zdecyduje się wprowadzić Apple Pay u nas. Raz że jesteśmy na to gotowi a dwa że niektórymi są już pewnie po słowie i teraz wszyscy czekają wyłącznie na decyzję Apple. Od jakiegoś czasu przymierzam się do zmiany banku i tak odwlekam to odwlekam licząc że coś się wydarzy
Napisano 12 listopada 2017 - 22:30
Z ekonomicznego punku widzenia wprowadzenie usługi na przełomie listopada i grudnia to najlepsze możliwe rozwiązanie.
Z ekonomicznego punktu widzenia, to jest dla banków śmiech na sali. Nawet Android Pay, oparty na systemie, który w naszym kraju jest o wiele bardziej powszechny, pozostaje usługą niszową. Ile razy widzieliście, żeby ktoś w jakiejś Biedrze czy Lidlu się tym posługiwał? Ja chyba z raz. Jeżeli jakaś instytucja myśli o wprowadzeniu AP, to wyłącznie ze względów prestiżowych, ale takie innowacje wprowadza się w spokojnych okresach. Grudzień dla banków nie jest spokojny.
Ale co tam, możecie sobie żyć nadziejami, w sumie, kto Wam zabroni.
- 6c1fb0760d lubi to
Napisano 12 listopada 2017 - 22:36
Ja dzisiaj płaciłem w Biedrze Android Pay
Napisano 12 listopada 2017 - 22:40
Ja dzisiaj płaciłem w Biedrze Android Pay
Pytam się, czy widziałeś kogoś obcego, który by z tej usługi korzystał. Osoby spędzające niedzielne wieczory na forach poświęconych gadżetom technologicznym to niezbyt reprezentatywny margines.
Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 12 listopada 2017 - 22:42
- 6c1fb0760d lubi to
Napisano 12 listopada 2017 - 22:47
Nie robie często zakupów. My chociaż mamy Android Pay, Niemcy nie mają nic i z tego się ciesze,
Napisano 12 listopada 2017 - 22:48
Pytam się, czy widziałeś kogoś obcego, który by z tej usługi korzystał. Osoby spędzające niedzielne wieczory na forach poświęconych gadżetom technologicznym to niezbyt reprezentatywny margines.
Tak niejednokrotnie.
Z ekonomicznego punktu widzenia, to jest dla banków śmiech na sali. Nawet Android Pay, oparty na systemie, który w naszym kraju jest o wiele bardziej powszechny, pozostaje usługą niszową. Ile razy widzieliście, żeby ktoś w jakiejś Biedrze czy Lidlu się tym posługiwał? Ja chyba z raz. Jeżeli jakaś instytucja myśli o wprowadzeniu AP, to wyłącznie ze względów prestiżowych, ale takie innowacje wprowadza się w spokojnych okresach. Grudzień dla banków nie jest spokojny.
Ale co tam, możecie sobie żyć nadziejami, w sumie, kto Wam zabroni.
Banki są na to gotowe pod każdym względem. To dla nich jak wydanie nowej karty. Niczego więcej to nie zmienia.
MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO
Napisano 13 listopada 2017 - 10:25
Zgadza się. Ale cholera - jak czytam tutaj, że Apple poprawiło swoją stronę i uzupełnili o język polski, TO MOZE BYC ZNAK Z NIEBIOS, że Apple Pay wejdzie zaraz do Polski.
Tydzień po aferze z PKO BP Apple usunął polskie tłumaczenie Apple Pay:
https://support.appl.../pl-pl/HT201469
Czyli jest tylko "zarezerwowany" adres pod ten artykuł. Z drugiej jednak strony, Niemcy też mają przetłumaczony tekst, a Apple Pay nie mają.
Napisano 13 listopada 2017 - 13:06
Był błąd w tłumaczeniu na stronie dlatego zostało zmienione na wersje ANG. PL wróci ale o niczym nie musi to świadczyć.
Napisano 15 listopada 2017 - 14:17
Był błąd w tłumaczeniu na stronie dlatego zostało zmienione na wersje ANG. PL wróci ale o niczym nie musi to świadczyć.
skąd wiesz, ze był błąd ?
Napisano 15 listopada 2017 - 18:48
Banki są na to gotowe [...] To dla nich jak wydanie nowej karty. Niczego więcej to nie zmienia.
Bredzisz.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych