Parowanie OS X z iOS
Posted 09 November 2014 - 19:24
Posted 11 November 2014 - 10:54
Posted 13 November 2014 - 18:02

Posted 14 November 2014 - 10:58
odnośnie smsów z maca...
miałem do wczoraj 4S i działało super
zakupiłem 6tkę i problem polega na tym że jak włączam w iPhonie opcję "przekazywanie wiadmości tekstowych" w momencie w którym na macu powinien pojawić mi się jakiś KOD, ... nic się nie dzieje
miał ktoś podobną sytuację ?
Poczytaj wcześniejsze posty tam jest opisany Twój problem i sposoby rozwiązania go.
Posted 17 November 2014 - 23:11

Posted 18 November 2014 - 19:31
odnośnie smsów z maca...
miałem do wczoraj 4S i działało super
zakupiłem 6tkę i problem polega na tym że jak włączam w iPhonie opcję "przekazywanie wiadmości tekstowych" w momencie w którym na macu powinien pojawić mi się jakiś KOD, ... nic się nie dzieje
miał ktoś podobną sytuację ?
Miałem tak też, wylogowałem się całkowicie, i zalogowałem ponownie i załapało, ale za którymś razem, rzeczywiście kod się pojawił i zadziałało wszystko. Wyłącz usługę, wyloguj się na wszystkich urządzeniach i ponownie się loguj, a później włącz usługę i powinien wtedy Ci się pojawić kod. Jeśli nie pojawi się to musisz próbować do skutku.
Posted 21 November 2014 - 13:57
Posted 21 November 2014 - 15:08
Co to za patologia aby się tak męczyć z połączeniem iOS z OSX. Również mam problem - iphone6 + macbookpro retina 13" (rocznik 2012 (kupiony 20.11.2012)) i również po bluetooth łączy i zrywa i łączy i zrywa? ktoś wie co może byc??? obydwa systemy zaktualizowane! PS. mam bluetootk magicmouse i klawiaturę apple - moze to koliduje?
Z siecią WIFI mi zrywało połączenie co chwile, musialem przepiąć na LAN poprzez przejściówkę TBltd -> LAN
Na to nie ma reguły, mi w MacBooku Pro early 2013 wifi chodzi bardzo dobrze, ale co jakiś czas zrywa mi połączenie z Magic Mice. Zmień sobie kanał wifi w ruterze, może jakaś inna sieć Ci zakłóca zobacz też MTU.
Posted 30 November 2014 - 09:54
Mam pytanie dotyczące continuity. Mam sparowanego iPhona 6 i MBPr 13. Działają mi SMS i rozmowy ale problem pojawia się przy contiunuity.
Jak korzystam z telefonu to jest ok tzn. pojawia mi się ikonka w docku na laptopie. i mogę kontynuować. Nie działa natomiast nic w drugą stronę. Cokolwiek robię na laptopie to nic się nie pojawia na locksreen na telefonie.
Czym to może być spowodowane? A i jeszcze jedno na aplikacji mail komunikacja nie działa w żadną stronę.
Laptop: MacBook Pro 13' Touch Bar 2016, Telefon: iPhone X 64 GB, Tablet: iPad 9,7 2017 32 GB Wifi+LTE
Posted 06 December 2014 - 02:15
U mnie jest jeszcze dziwniej. Handoff działa z Maca Mini na iPhona, ale w drugą stronę nie działa. Natomiast z iPadem działa w obie strony. Z kolei przestało mi działać połączenie bluetooth między iPhonem i iPadem. Za diabła nie chcą się połączyć a i nie chcą się zapomnieć, ta opcja jest nieaktywna.
U mnie podobnie z Mac Mini i iPhone, natomiast bluetooth nie paruje mi się z iPhonem
Posted 07 December 2014 - 21:40
iPhone 5s i iMac z 2011 … nie parują się, nie mogę przysyłać danych między urządzeniami (bluethooth, AirDrop)
Po zainstalowaniu OS X i iOS8 … nie działa najfajniejsza nowa funkcja, czyli odbieranie i dzwonienie przez maca
jestem zawiedziony
Posted 10 December 2014 - 17:06
U mnie po wsadzeniu BT4.0 do MBP e2011 robi wszystko poza przekazywaniem połączeń.
iPod classic , iPhone 10,6 , MacBook Pro 12,1
Posted 11 December 2014 - 23:02
czesc,
mam problem z dzwonieniem, wyskakuje mi ze iphone i mac musza znajdowac sie w tej samej sieci wi-fi
wiec co mam spelnione:
-ta sama siec wifi
-to samo konto apple
-wlaczone "glosowe z iphone" w facetime na macu i iphone
-handoff mi dziala
-smsy z maca dzialaja
-sparowany tel z mac przez bluetooth (ale jakos laczyc sie nie chce, raz chce raz nie)
wpisywalam tutaj w wyszukiwarke i wyszlo 0
prosze o jakas pomoc
nie wiem, czy to cos da
ip5s i macbook pro 2014 z wakacji jakos wersja
Posted 12 December 2014 - 07:49
wyloguj i zaloguj się do sieci wifi ponownie na obu urządzeniach - mnie to pomaga.
Posted 24 December 2014 - 08:43
niestety już nie pomaga - przedziwna funkcjonalność, zupełnie bezużyteczna - mam na myśli wykonywanie połączeń (wszystko inne działa wraz z odbieraniem połączeń tel na MBA, czego zupełnie nie mogę zrozumieć)
Edited by krzemo, 24 December 2014 - 08:50.
Posted 26 December 2014 - 12:06
Mam problem w połączeniu macbooka air z systemem OS X Yosemite z iphene 5s z systemem IOS 8. (Tak jak jest to przedstawione na stronie apple w zakładce systemu OS X Yosemite)
Urządzenia są zalogowane do tej samej sieci wi-fi i i claud, wymagania sprzętowe też się zgadzają.
Czytałem, że trzeba włączyć funkcję "Głosowe z iphone'a" w ustawieniach face time na iphonie, jednak ja tego nie mam.
Po spełnieniu tych wymagań próbowałem wypróbować funkcję jednak nie mogę np. wykonać ani odebrać połączenia z macbooka ponieważ urządzenia się nie łączą.
Jakie jest rozwiązanie tego problemu? Proszę o pomoc i prostą instrukcję.
Pozdrawiam ;-)
Jak włączyć handoff na Macu?
Posted 26 December 2014 - 13:19
da radę wejść przez skrót cmd + R przy uruchomieniu kompa
Posted 26 December 2014 - 13:59
przy uruchomieniu czyli przy włączaniu (jak tak to w którym momencie)?
Nie działa mi ten skrót, może jakieś inna rozwiązania?
Posted 26 December 2014 - 18:01
nie ten temat , miałem gdzie indziej wpisać
Posted 26 December 2014 - 21:03
nie ten temat , miałem gdzie indziej wpisać
Ok. A wiesz może jak rozwiązać mój problem?
Posted 06 January 2015 - 11:34
Ja to mam dopiero dziwny problem.
Otóż mój aktualny zestaw to Imac, Macbook i Iphone 6 plus. Wszystko działało idealnie (smsy we wszystkie możliwe strony, odbieranie połączeń itp) aż do wczoraj. Postanowiłem zainstalować Yosemite na nowo w Macbooku i przy instalacji wykorzystałem kopię zapasową (Time Machine) z Imaca. Wszystko się ładnie przeniosło i ogólnie działa poza jednym małym szczegółem. Otóż Iphone nie przekazuje sms-ów na Imaca. Z macbookiem nie ma problemu. Pierwsze podejrzenie padło na brak przekazywania wiadomości w ustawieniach IP. Rzeczywiście, w zakładce przekazywanie wiadomości ku memu zdziwieniu nie ma Imaca (jest tylko MB). Czy może to być konsekwencja wykorzystania kopii z Time Machine. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić?
p.s. Próbowałem wylogowania się ze wszystkich urządzeń i nadal nic.
Z góry dzięki za pomoc
Posted 20 January 2015 - 07:43
temat ucichł trochę, czyżby wszystkim zadziałało czy się pogodzili z tym co jest ?
mi się wczoraj udało pierwszy raz użyć handoff gdy wylogowałem i maca i iphona z iCloud, i zalogowałem ponownie, działało spoko, w obie strony .... niestety rano się budzę sprawdzam i znowu nie działa :/ WTF ?!
Posted 20 January 2015 - 10:34
myślę, że większość już olała te działające w kratkę pseudo funkcjonalności
próby naprawy tego można porównać do kopania się z koniem.
Posted 20 January 2015 - 20:33
bez sensu, wkurza mnie ze coś powinno działać a nie działa albo trzeba kombinować :/ czy oni w ogóle odbierają te wiadomości z feedback assistant'a ... chyba nie :/
Posted 16 March 2015 - 19:43
mam problem z mbp i ip 5s. mam oba urzadzenia na jednym wifi (livebox) i wyskakuje mi blad jak na obrazku (ze musza byc na 1 wifi)
http://pics.tinypic....wg64kl9w9w8.png
ma ktos jakies pomysly o co tu chodzi? moze livebox? zapore mam ustawiona tak bo pomyslalam ze to cos da ale nic nie zmienia
http://pics.tinypic....d0rywsq7b1f.png
zeby nie bylo zbednych postow o wlaczeniu czegos w ustawieniach ip maca to zrobilam wszystko co jest napisane tutaj
https://help.apple.c...j#/mchl390e9463
edit 1.
dodam ze handoff dziala mi normalnie ale to nic chyba nie ma do rzeczy bo przez bluetootha to idzie
U mnie pomogo jak w routerze odhaczyłem funkcję "izolacja punktu dostępu"
czesc,
mam problem z dzwonieniem, wyskakuje mi ze iphone i mac musza znajdowac sie w tej samej sieci wi-fi
wiec co mam spelnione:
-ta sama siec wifi
-to samo konto apple
-wlaczone "glosowe z iphone" w facetime na macu i iphone
-handoff mi dziala
-smsy z maca dzialaja
-sparowany tel z mac przez bluetooth (ale jakos laczyc sie nie chce, raz chce raz nie)
wpisywalam tutaj w wyszukiwarke i wyszlo 0
prosze o jakas pomoc
nie wiem, czy to cos da
ip5s i macbook pro 2014 z wakacji jakos wersja
wyłącz funkcję "izolacja punktu dostępu" w routerze, powinno pomóc
------------------------
Czy ktoś ma pomysł na połączenie MacBook Pro (Retina, 13-inch, Early 2013) z iPhone 5 przez bluetooth, od samego początku jak kupiłem te sprzęty nie potrafię sobie z tym poradzić (przez co nie działa mi też continuity), niby się widzą ale nie chcą połączyć wywalając komunikatem "sieć jest niedostępna, sprawdź czy dostęp do sieci jest włączony" Nie wiem o jaką sieć mu chodzi i po diabła mu jakaś sieć do połączenia bluetooth ? Nie ma problemu jeśli włączę hotspot osobisty, wtedy połączenie przez bluetooth jest, nie ma go bez hotspotu osobistego, Why?
Edited by Onlinemaster, 16 March 2015 - 20:09.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users