Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

iPad Air 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
376 odpowiedzi w tym temacie

#201 montu

montu
  • 310 postów
Napisano 03 listopada 2014 - 00:20

Właśnie przed chwilą zamieniłem mojego rocznego iPada Air (Apple Recycling Program) na nowego Air'a. Zastanawiam się czy w Polsce też to działa i czy jest popularne? Wy chyba raczej sprzedajecie na Allegro?

#202 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 03 listopada 2014 - 02:02

Właśnie przed chwilą zamieniłem mojego rocznego iPada Air (Apple Recycling Program) na nowego Air'a. Zastanawiam się czy w Polsce też to działa i czy jest popularne? Wy chyba raczej sprzedajecie na Allegro?

Ile musiałeś dopłacić do tego interesu ?

#203 montu

montu
  • 310 postów
Napisano 03 listopada 2014 - 03:27

$650 - $240 (za starego Air'a) - $60 (za starego iPhone 4) = $350

#204 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 03 listopada 2014 - 14:50

Mam pytanko. Jeśli mam własnie laptopa po formacie, sprzedaje starego Ipada za kilka dni przyjdzie mi nowy.. To czy mogę zrobić kopie zapasową wszystkich programów gier ? ( jest tego około 25gb) i wgrać potem tylko po podłączeniu do itunes na nowego ? Czy to tyczy się tylko zdjęc muzyki kontaktów itp

#205 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 03 listopada 2014 - 16:25

Mam pytanko. Jeśli mam własnie laptopa po formacie, sprzedaje starego Ipada za kilka dni przyjdzie mi nowy.. To czy mogę zrobić kopie zapasową wszystkich programów gier ? ( jest tego około 25gb) i wgrać potem tylko po podłączeniu do itunes na nowego ? Czy to tyczy się tylko zdjęc muzyki kontaktów itp

Po odtworzeniu kopii na na nowym iPadzie będziesz miał dokładnie to co na starym. Nie trzeba tego robić przez iTunes. Wystarczy że zrobisz archiwum w iCloud i przy ustawianiu nowego iPada zaznaczysz, że chcesz go odtworzyć z archiwum. Nowy iPad pobierze wszystkie programy gry, zdjęcia, zapisy itp.

#206 montu

montu
  • 310 postów
Napisano 03 listopada 2014 - 16:37

Po odtworzeniu kopii na na nowym iPadzie będziesz miał dokładnie to co na starym. Nie trzeba tego robić przez iTunes. Wystarczy że zrobisz archiwum w iCloud i przy ustawianiu nowego iPada zaznaczysz, że chcesz go odtworzyć z archiwum. Nowy iPad pobierze wszystkie programy gry, zdjęcia, zapisy itp.

Wszystko to prawda. Jednak gdy ja odtwarzałem archiwum na moim nowo zakupionym iPadzie, nie odtworzył ani jednej z aplikacji, które miałem poprzednio. Natomiast zdjęcia, książki (nawet strona otwarcia) i konfiguracja odtworzyły się dokładnie... Do tej chwili nie wiem, czy i gdzie popełniłem błąd. Wszystkie aplikacje musiałem zainstalować ponownie, ale "ręcznie".

#207 defqon1

defqon1
  • 164 postów
  • SkądUK

Napisano 04 listopada 2014 - 16:18

Ja właśnie przed chwilką wróciłem do domu z pięknym złotym iPadem Air2 64GB,aktualnie odtwarzam go z iCloud i wszystko pięknie się instaluje wszystkie apki te co miałem na starym iPadzie teraz instalują sie na nowym sprzęcie.Nowy Air wygląda obłędnie ,po prostu poezja.Zaraz biorę sie za testowanie tego cuda i sprawdzę jak sobie radzi w porównaniu do iPada 4.

#208 voytach

voytach
  • 226 postów

Napisano 04 listopada 2014 - 16:20

Po tygodniu testów mogę powiedzieć, ze jest naprawdę OK.

#209 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 04 listopada 2014 - 17:02

jest OK, jest nawet bardzo OK. Moje jedyne zastrzeżenia : wibrujący głośnik, bardzo widoczne odciski palców, bateria.

#210 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 04 listopada 2014 - 17:26

Jeżeli chodzi o odciski palców to mój Air 2 zbiera ich zdecydowanie mniej niż stary iPad 2. Do nowszych porównania nie mam.

#211 montu

montu
  • 310 postów
Napisano 04 listopada 2014 - 17:39

Jest OK, ale brakuje mi trochę mechanicznego przełącznika blokującego orientację ekranu. Jakoś nie mogę przyzwyczaić się do obecnego przycisku. Nie można tego zrobić z zamkniętymi oczyma, jak poprzednio.

#212 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 05 listopada 2014 - 10:32

A mi dzisiaj przyszedł drugi Air 2 ( pierwszego zwróciłem) zamówiłem w poniedziałek wieczorem a dzisiaj już jest, szybciutko tylko mam zastrzeżenie. Pudełko mega porysowane i ciutke pęknięte, ładowarka też zarysowana, i folia na tył Ipada.. Nie patrzyłem jeszcze jak wygląda ekran nie włączałem itp ale wydaje mi się, że to jakiś Air 2 ze zwrotu używany już troszkę.

#213 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 05 listopada 2014 - 14:14

Zadzwoń na infolinię. Jeżeli kupujesz z AOS to oczekujesz, że dostaniesz nowe urządzenie bez śladów użytkowania. Możliwe też, że w transporcie się uszkodził. Masz 14 dni zwrotu więc zawsze możesz znów wymienić ;)
  • migal lubi to

#214 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 05 listopada 2014 - 14:44

@Gontar3d można wiedzieć co było z pierwszym nie tak ? Czyżby jak zwykle w iPadach ekran ?

#215 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 05 listopada 2014 - 15:21

Nie nie, był idealny. Po prostu oddałem wersje z 3g zamieniając na WIFI. Jak będe w domu to sprawdze jak drugi wygląda, folia i pudełko w kiepskim stanie mam nadzieje, że ten również ( tak jak poprzednik) nie ma żadnych skaz. Pozdrawiam
  • migal lubi to

#216 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 listopada 2014 - 21:57

Trochę mnie zaniepokoiłeś. Mój z wymiany przyjdzie jutro. Dzisiaj przyjechał kurier po starego i ogólnie dość dziwne. Bo nawet nie sprawdził tego czy iPad nie jest jakiś zbity czy uszkodzony. Równie dobrze mogłem mu dać jakiś szmelc. Boje się, że uszkodzą sprzęt w transporcie, zwalą to na mnie i Apple go nie przyjmie.

#217 montu

montu
  • 310 postów
Napisano 05 listopada 2014 - 22:48

A może to są iPady (i iPhon'y) z recyclingu? W Stanach dość popularne jest oddawanie starego sprzętu za nie duże pieniądze. Nazywa się to Recycling Apple Program. Tyle że oddaje się bez pudełek... ;)

#218 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 05 listopada 2014 - 23:08

A może to są iPady (i iPhon'y) z recyclingu? W Stanach dość popularne jest oddawanie starego sprzętu za nie duże pieniądze. Nazywa się to Recycling Apple Program. Tyle że oddaje się bez pudełek... ;)

Sprzęt, który premierę miał 2 tygodnie temu miałby być przez kogoś oddany do recyclingu? Wg mnie kurier się nie popisał, lub jakiś Chińczyk jak pakował w fabryce :P Był kiedyś na tym forum temat, że ktoś przyszedł z iPadem kupionym w iSpocie, wyjął z pudełka a iPad był wgnieciony. Więc jak widać nawet takie rzeczy się zdarzają,a porysowana ładowarka przy tym to nic. Jeszcze raz napiszę, że kolega zawsze może zwrócić bo kupił w AOS.

#219 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 05 listopada 2014 - 23:10

No nie jestem zadowolony podejrzane to jakieś albo jestem serio przewrażliwiony. Bateria miała ponad 90% , gdzie przy pierwszym zamówieniu było 75, przycisk Homer chodzi bardzo głośno No i ekran zostawia bardzo dużo ciemnych odcisków których nie mogę wyeliminować ani szmatka z mikrofibry ani smart coverem.. Normalnie jest okej ale na białym tle wkurzające. Mam wrażenie , ze ekran jest tez cieplejszy bardziej żółty jak to najlepiej sprawdzić ?Ehh zamieniłem igiełke na jakiś niewypał . Drugi raz zwracać to chyba będzie już podejrzane ?

#220 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 05 listopada 2014 - 23:49

Nie będzie to podejrzane. Apple pozwala na to. Jeżeli chodzi o ekran to ciężko znaleźć dwa iPady o identycznej barwie. Jedne są bardziej żółte inne bardziej niebieskie. Co do baterii to moja była naładowana w 80 kilku % gdy wyciągnąłem z pudełka. Im dłużej iPad "leży" w sklepie, tym bardziej rozładowana bateria będzie przy otwarciu. ;) Jeżeli masz problemy z ekranem to wymieniaj. Ekran to najważniejszy element iPada. Gdybym ja dostał iPada w zniszczonym pudełku i porysowanymi akcesoriami to też bym wymienił. W końcu płacimy duże pieniądze i mamy prawo oczekiwać aby otrzymać produkt w stanie idealnym.

#221 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 06 listopada 2014 - 00:48

Gontar oczywiście, że zwracaj do skutku, aż będesz miał taką sztukę jaka Ci odpowiada. W końcu niemało za to płacisz. AOS przyjmuje bezproblemowo, niektórzy słyszałem wymieniają po 30 razy, bo ekran im nie odpowiada ;)

#222 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 listopada 2014 - 19:15

Przyszedł dzisiaj mój nowy iPad, bo poprzedniego wymieniałem przez paprocha między szybką a wyświetlaczem. Tym razem wszystko jest perfekcyjne. Ekran bez najmniejszych zażółceń. (A mam trochę bzika na tym punkcie) Poprzedni miał bardzo, bardzo delikatnie prawy dolny róg żółty. Ale gdyby nie ten paproch to bym go zostawił. Teraz nie widzę różnicy na całym białym tle. Na czarnym w zupełnej ciemności trochę przebija po bokach, ale tak będzie pewnie każdy miał. AOS mogę polecić za szybką wymianę. Dostałem też z tego powodu darmową przesyłkę na Apple Smart Case. Pudełko i ładowarka nieporysowane. Więc jeśli Gontar3d nie jesteś zadowolony to wymieniaj. Może faktycznie kurier zawinił. Choć bardziej obstawiałbym chińczyków. Jak odpakowałem nowego iPhone'a w dniu premiery to miał pełno odcisków palców. A niby kitańce pracują w rękawiczkach. :P Wątpię że AOS wysłałby używany sprzęt.

#223 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 06 listopada 2014 - 23:19

Wątpię że AOS wysłałby używany sprzęt.

Serio wierzysz, że wyrzucają zwócone iPady/iPhone'y ? :)

#224 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 listopada 2014 - 23:57

Wracają do fabryki, są odnawiane i sprzedawane jako "odnowione". Jednak zbyt szybko pochwaliłem mój nowy egzemplarz. Wyskoczył mi martwy pixel tym razem. Prawy górny róg. Jestem strasznie wkurzony. Po długim weekendzie kolejna wymiana. No chyba, że się ożywi. Włączyłem jakiś filmik "odczarowujący" piksele. Zapuszczę na całą noc.

#225 montu

montu
  • 310 postów
Napisano 07 listopada 2014 - 00:02

Serio wierzysz, że wyrzucają zwócone iPady/iPhone'y ? :)

Gdy ja oddawałem swojego iPada'a, dano mi do podpisania dokument, zgodnie z którym zgadzałem się (bądź nie) na dalsze udostępnianie/przekazywanie tego sprzętu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych