Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

iPad Air 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
376 odpowiedzi w tym temacie

#101 Mikis525

Mikis525
  • 43 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 października 2014 - 18:16

Ja dziś odpakowałem swojego Golda. Po przesiadce z Air1 odczucia świetne, nie żałuję dopłaty po roku użytkowania tamtej wersji. Duży progres widać kiedy położy się je obok, szczególnie jeśli chodzi o szybkość działania, wyświetlacz, odbicia na ekranie czy chociażby wpisywanie tekstu na ekranie. W jedynce było takie nieprzyjemne, puste taplanie, w dwójce nie ma już takiego efektu i jest do bardziej zbliżone do normalnej czwórki z retiną. Co do baterii jeszcze się nie wypowiadam :) Zmiana na duży plus :)

#102 voytach

voytach
  • 226 postów

Napisano 25 października 2014 - 21:43

Po przesiadce z Air1 odczucia świetne

Ja do tej pory miałem kontakt jedynie z Samsungiem Galaxy Tab 2 10.1
Ciekawe jakie będą moje odczucia...

#103 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 25 października 2014 - 23:05

Ja do tej pory miałem kontakt jedynie z Samsungiem Galaxy Tab 2 10.1
Ciekawe jakie będą moje odczucia...

W takim razie Twoje odczucia będą przegenialne ^^

#104 neo2006a

neo2006a
  • 90 postów

Napisano 26 października 2014 - 20:22

Będzie afera, mnóstwo ludzi zgłasza problem że trzymając ipada jedną ręką dzieją się takie rzeczy jak na filmie
Niestety Apple w pogoni za odchudzaniem ipada trochę przegięło.

#105 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 26 października 2014 - 20:41

Apple coś wymyśli. Do iPhone'a 4 dołączali pokrowiec, a do iPada takie coś:
Dołączona grafika

#106 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 października 2014 - 20:46

Ja tego nie mam. Wciskam w miarę mocno tylni panel i na ekranie bez zmian. Więc może jakaś wadliwa seria. Wkurza tylko ten głośnik wibrujący. Air 1 też tak ma?

#107 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 26 października 2014 - 20:58

U mnie tez nic się nie dzieje przy mocniejszym docisku od spodu, aczkolwiek mam zastrzeżenia co do wytrzymałości ekranu na "zarysowania". Dwa dni używania i mam już mikro-ryskę na ekranie. 3 lata używania iPada 3 czasem w dość ekstremalnych warunkach i nic, a tu dwa dni obchodzenia się jak z jajkiem i już taki zonk.

#108 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 października 2014 - 21:09

Ale wiesz od czego? Bo kurde, u mnie na iPadzie 2 po ponad dwóch latach jakieś dwie mikroryski. A jak w Air 2 jest gorzej to będę myślał na folią... Choć wolałbym tego uniknąć.

#109 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 26 października 2014 - 22:06

Nie mam zielonego pojęcia od czego bo używany był w sumie z dwie godziny może, a tak leży na plecach cały czas. Dziwne te ryski bo nie czuć ich pod palcem, a widać. Po umyciu szmatka do ekranu schodzi, a po przejechaniu kilka razy palcem w tym miejscu i natłuszczeniu ekranu wychodzi. Miałem kilkanaście telefonów z dotykowym ekranem, używane bez folii, ani etui i nic się nie rysowało nigdy, a tu się zdziwiłem.

#110 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 27 października 2014 - 09:45

Od wczoraj używam nowego iPada Air 2. Pierwsze co rzuciło się w oczy po przesiadce iPada 2 to niesamowity ekran retina i płynność działania. 2 GB RAM robią swoje. Przy otwartych 15 zakładkach w safari ani jedna się nie przeładowała. Z ekranem nie ma problemów, jeżeli chodzi o mikroryski to też ich nie uświadczyłeś. Natomiast przy głośnym odtwarzaniu czuć jak ten głośnik wewnątrz iPada "chodzi". Podobnie jest w iPadzie mini, lecz tutaj jest to dużo bardziej odczuwalne (ze względu na jego cienkość). Gdy trzymam go w jednej ręce, to na ekranie nie wychodzą "plamy" jak w filmiku powyżej ale jeśli przyciśnie się iPada od tylu palcami to są już one widoczne. Trzeba uważać, żeby na niego nie usiąść bo na 100% się wygnie ;)

#111 prezioso

prezioso
  • 132 postów

Napisano 27 października 2014 - 10:46

Zapytam użytkowników iPada Air 2 - czy puknięcie palcem w ekran powoduje taki plastikowy/pusty stuk jak to miało miejsce w przypadku Air pierwszej generacji ?

#112 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 27 października 2014 - 11:15

Zapytam użytkowników iPada Air 2 - czy puknięcie palcem w ekran powoduje taki plastikowy/pusty stuk jak to miało miejsce w przypadku Air pierwszej generacji ?

Według recenzji nie ma tego efektu. Ale racja, niech wypowiedzą się posiadacze.

#113 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 27 października 2014 - 11:59

Własnie przyszedł mi Air 2, jednak jest taki zamarzniety, że nie da się go złapać do ręki, jak myślicie moge go już włączyć czy poczekać aż nabierze temperatury pokojowej ? już włączyłem, ekran cudo.

#114 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 27 października 2014 - 13:07

Air1 nic nie ma z głośnikami, wiadomo że przy max głośności trochę czuć jak drga ale to naturalne i widać z waszych opinii, że w Air2 zdecydowanie jest to irytujące i wyczuwalne. Kompromis odchudzenia iPada, jednak ten filmik z macroumors to coś kompletnie nie do przyjęcia. Jeśli ma tak znaczna część egzemplarzy a nie margines to naprawdę może być afera, że bendgate to pikuś. Ekran w Air1 faktycznie w porównaniu np. do 4 wydaje plastikowy odgłos, jednak tylko jak tapnie się go paznokciem, w codziennym użytkowaniu w ogóle tego nie czuć. Muszę przyznać że bałem się o jakość tego ekranu, jednak po roku jest w idealnym stanie, nie ma żadnej ryski a nie używam nigdy żadnych folii. Do tego nie było chyba żadnych głosów o kruchości Aira1, więc jedyny mankament to ten efekt akustyczny :) A kolega co ma ryskę na swoim nowym iPadzie to może miał po prostu wyjątkowego pecha, ja miałem podobnie ze swoim iPhonem 5S. Mam ryskę którą dostrzegłem w pierwszych dniach użytkowania, i do tej pory jest jedyną. Po tych pierwszych opiniach i recenzjach wydaje się, że na ten moment Air1 to najlepszy stosunek grubości do wytrzymałości a nowa generacja to trochę przedobrzenie tak jak iPhone 6.

#115 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 27 października 2014 - 13:49

Naklejacie folie na ekran ?? Kurde wypadałoby też pomyśleć nad jakimś Coverem lub case :)

#116 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 27 października 2014 - 15:10

Nigdy nie naklejam folii na ekran czy to iPada czy iPhone'a. Rys praktycznie bra. (na 2 letnim już iPhonie 2 mikroryski widoczne tylko pod światłem). Do iPada Air 2 zakupiłem smart covera na ekran, ale trochę żałuję. Grzeje się on trochę (w przeciwieństwie do iPada 2) i lepszym rozwiązaniem byłby chyba smart case. Poza tym trochę boję się, że jak usiądę przypadkowo na niego to zrobi się banan (na starego iPada zdarzyło mi się usiąść :) ) Smart case usztywniłby go trochę.

#117 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 27 października 2014 - 15:53

Dzięki, ja własnie zastanawiam się nad folią tez nigdy nie używałem ( mowa tu o ipadzie 4) ale na Airze tak jakby więcej się robi tych odcisków zabrudzeń itp masz na to jakiś sposób ?? Ekran jest tak cudowny , że aż szkoda byłoby go zarysować.. Też chyba pomyśle nad Case, ale ta cena..

#118 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 27 października 2014 - 16:04

No właśnie, taki cudowny ekran i zakleić go folią? ;) Przecież sam sobie dajesz w tym momencie odpowiedź.. Ja bym nie zdzierżył folii na telefonie ale jeszcze jakoś to rozumiem, dużo się nosi w kieszeni i ekran nie jest też aż tak zasadniczym elementem. Ale obkleić iPada folią, gdzie właśnie ekran to w 99% istota tego urządzenia? Wydać 2 tysiące, jarać się specyfikacjami retiny, mieć urządzenie służące do OGLĄDANIA i zrobić coś takiego to moim zdaniem naprawdę przeczy wszelkiej logice.
  • kris2k lubi to

#119 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 27 października 2014 - 16:13

Do usuwania odcisków palców używam Smart Cover. Od strony ekranu ma on mikrofibrę. Wystarczy go odczepić, przetrzeć ekran i jest już czysty ;p

#120 Duke123

Duke123
  • 491 postów

Napisano 27 października 2014 - 16:23

Będzie afera, mnóstwo ludzi zgłasza problem że trzymając ipada jedną ręką dzieją się takie rzeczy jak na filmie

Potwierdzam. Dziś kurier dostarczył mój egzemplarz i mam dokładnie to samo co na filmie. Delikatny ucisk obudowy od spodu powoduje zaciemnienie ekranu. Dzieje się tak tylko na niewielkim obszarze odbudowy, w okolicach jabłka, od strony nienadgryzionej. Sprzęt idzie do zwrotu….

#121 kal800

kal800
  • 246 postów
  • SkądGdynia

Napisano 27 października 2014 - 18:15

A nie wiecie kiedy ipad air 2 się pojawi u operatorów? coś czytałem, że w T-Mobile jakoś w tym tygodniu...

#122 bezybezy

bezybezy
  • 603 postów

Napisano 27 października 2014 - 18:56

Cieszyłem się na nowego iPada, gdyż to jedyne urządzenie pokazane w tym roku, które nadaje się do zakupu. Cieszyłem się na nowego iPada, gdyż to moje ulubione urządzenie i przy nim spędzam najwięcej czasu. Cieszyłem się na nowego iPada, gdyż miał być super emejzig cienki, lekki, szybki, piękny i lepszy we wszystkim od posiadanej "czwórki". Co dostałem? Dziesięcio calowy, wibrujący masażer do pleców z falującym ekranem. Emejzing bubla projektowego, który za cenę kilku dziesiątych milimetra, stał się przedmiotem rozczarowania i frustracji. Kolejną wtopę, którą wypuszcza Cook i jego towarzystwo wzajemnej adoracji. Może się starzeję, ale potwierdzam slogan: Apple się kończy. Może sprzedawać miliony telefonów i tabletów, chwalić się zadowoleniem klientów, kupować państwa i latać na Marsa, ale mi właśnie zabiera rzecz bardzo istotną - przyjemność z używania własnych produktów.

#123 voytach

voytach
  • 226 postów

Napisano 27 października 2014 - 20:27

Od dzisiejszego popołudnia używam Aira 2. Jest bardzo ładny -trzeba to przyznać. Jakość wykonania pierwsza klasa. Jednak zachwycanie się ekranem to trochę przesada. Jest świetny i nie spodziewałem się gorszego. Po prostu retina. Nie zauważyłem żadnych przebarwień czy tez dziwnych reakcji na trzymanie jedna ręka jak na tym filmiku. Nawet mocne przycisnięcia nie powodują tego efektu. Ogólnie bardzo fajny,poprawny sprzęt ale żeby to była jakaś rewolucja to tego przyznać nie mogę ;) ps. Głośnik faktycznie wibruje ale osobiście mi to nie przeszkadza.

#124 kal800

kal800
  • 246 postów
  • SkądGdynia

Napisano 27 października 2014 - 21:17

Cieszyłem się na nowego iPada, gdyż to jedyne urządzenie pokazane w tym roku, które nadaje się do zakupu. Cieszyłem się na nowego iPada, gdyż to moje ulubione urządzenie i przy nim spędzam najwięcej czasu. Cieszyłem się na nowego iPada, gdyż miał być super emejzig cienki, lekki, szybki, piękny i lepszy we wszystkim od posiadanej "czwórki". Co dostałem?
Dziesięcio calowy, wibrujący masażer do pleców z falującym ekranem. Emejzing bubla projektowego, który za cenę kilku dziesiątych milimetra, stał się przedmiotem rozczarowania i frustracji. Kolejną wtopę, którą wypuszcza Cook i jego towarzystwo wzajemnej adoracji.

Może się starzeję, ale potwierdzam slogan: Apple się kończy. Może sprzedawać miliony telefonów i tabletów, chwalić się zadowoleniem klientów, kupować państwa i latać na Marsa, ale mi właśnie zabiera rzecz bardzo istotną - przyjemność z używania własnych produktów.

Czy Twoja opinia wynika z doświadczenia - to znaczy, używałeś tego urządzenia i miało takie cechy? Akurat zamierzam kupić ipada teraz i chciałem właśnie kupić 2kę, a podchodzę raczej sceptycznie do "wtop" Apple'a - uważam, że są znacznie wyolbrzymiane, trochę jak szukanie wpadek w filmach, których nikt normalnie nie zauważa... Miałem iphone'a 4 i jakoś nie miałem problemów z nagle traconym zasięgiem, gnące się iphony 6 - 5tki też się gięły jak się je wygięło :)

Pytanie, czy problem z ekranem iPada jest naprawdę uciążliwy, denerwujący, czy to tylko szukanie dziury w całym? Czy głośnik wibruje przy dowolnej głośności, czy tylko jak się nastawi na full?

#125 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 27 października 2014 - 22:17

Teraz to się zaczynam poważnie zastanawiać czy zmieniać swojego Air 1 na Air 2... Chyba zdejmę aukcję zaraz. Poza 1GB ramu nie mam do niego żadnych zastrzeżeń.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych