Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

iPad Air 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
376 odpowiedzi w tym temacie

#76 Scoundrel

Scoundrel
  • 5 postów

Napisano 24 października 2014 - 14:41

AOS wysyła Ipady z Czech ? :D

Tak, zamówiłem przed wczoraj i dzisiaj dostałem informacje że paczka została wysłana właśnie z Czech.

#77 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 24 października 2014 - 14:51

W takim razie zamawialiśmy w tym samym terminie, u mnie dzisiaj rano wyjechała z Czech- doręczenie w poniedziałek, wtorek :) Szkoda że w soboty nie jeżdzą :/

#78 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 postów

Napisano 24 października 2014 - 15:46

Mój właśnie do mnie dotarł. Cieniutki i szybciutki. Jeśli macie jakieś pytania to walcie śmiało :-)

#79 Mateusze

Mateusze
  • 22 postów

Napisano 24 października 2014 - 16:14

Mój właśnie do mnie dotarł. Cieniutki i szybciutki. Jeśli macie jakieś pytania to walcie śmiało :-)

Jakbys mogl porownaj baterie do jakiegos z ipadow. Albo chociaz powiedz ile wytrzymuje, na samym necie i na gierkach?

#80 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 24 października 2014 - 17:10

Ekranik bialy?? Jak bys go porownal do pierwszej generacjo Aira ?:)

#81 kapi93

kapi93
  • 19 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 października 2014 - 17:21

Ja dziś swojego kupiłem w iSpocie. W moim odczuciu jest ekstremalnie cienki, ekstremalnie szybki i ekstremalnie lekki (przesiadka z iPada 3). Pytanie do posiadaczy Aira 2 - czy wasze iPady też "wibrują" przy puszczaniu muzyki, szczególnie w okolicach głośników?

#82 cosby10

cosby10
  • 36 postów

Napisano 24 października 2014 - 17:49

zaczyna się :):):):):):):)

#83 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 października 2014 - 18:12

Tak. Mój też wibruje jak subwoofer. Ale to chyba normalne. Co do ekranu. To jak w zupełnej ciemności odpalę białe tło to minimalnie, minimalnie dół trochę bardziej żółtawy. Ale to takie doszukiwanie się na maxa. Ja raczej wymieniał nie będę bo reszta hula. :) Pozdrawiam i wracam do testów. Jak macie pytania to śmiało. Jednak co do porównań mam tylko 3 letniego iPada 2.

#84 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 24 października 2014 - 18:33

Rownież nabyłem dzisiaj w iSpocie złotego. W porównaniu z trojka jest jak rakieta. Bardzo smukły i w końcu nie boli ręka od dłuższego trzymania jedna ręka ;) Mój także przy białym tle nie jest jednolity i przy samym dole jest odcień żółtego, ale nie na tyle by reklamować ;)

#85 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 października 2014 - 18:52

Rownież nabyłem dzisiaj w iSpocie złotego. W porównaniu z trojka jest jak rakieta. Bardzo smukły i w końcu nie boli ręka od dłuższego trzymania jedna ręka ;)
Mój także przy białym tle nie jest jednolity i przy samym dole jest odcień żółtego, ale nie na tyle by reklamować ;)

No raczej tylko po ciemku można to dostrzeć. Też prawy dolny róg? Czy cały dół?

#86 szyOn

szyOn
  • 19 postów

Napisano 24 października 2014 - 19:26

A teraz pytanie czy jest sens zmieniać air jedynke na dwójkę?

#87 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 24 października 2014 - 19:32

A teraz pytanie czy jest sens zmieniać air jedynke na dwójkę?

Jeśli masz dopłacać do tego interesu więcej niż 100-200 zł to nie ma. Też mam Air 1 i zamienię na 2 tylko jeśli wyjdę na zero albo właśnie dopłacić stówę max.

#88 luk_m5

luk_m5
  • 50 postów

Napisano 24 października 2014 - 20:04

Ja mam pytanie jak do posiadaczy jak nowy Air wyglada wagowo w porównaniu do Air 1 ? Niby na papierze to coś ok 30 g różnicy a jak w praktyce ? W sumie Air 1 już mogę trzymać dłuższy czas poziomo jedną ręką ale zastanawiam się czy ta różnica będzie ledwie zauważalna czy bardzo duża ?

#89 Mirek 59

Mirek 59
  • 410 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 października 2014 - 20:34

Ja mam pytanie jak do posiadaczy jak nowy Air wyglada wagowo w porównaniu do Air 1 ? Niby na papierze to coś ok 30 g różnicy a jak w praktyce ? W sumie Air 1 już mogę trzymać dłuższy czas poziomo jedną ręką ale zastanawiam się czy ta różnica będzie ledwie zauważalna czy bardzo duża ?

No nie bardz się z Tobą zgadzam
Wydaje się ze to jest wielka roznica miedzy 1 i 2 a z tego co widzę to nowy IPad jest na co najmniej 2-3lata ?!

#90 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 24 października 2014 - 20:47

a z tego co widzę to nowy IPad jest na co najmniej 2-3lata ?!

Spokojnie, za rok dadzą A9X albo jakiegoś iPada Pro + jakiś nowy "ficzer" i znowu wszyscy polecą do sklepów ;)

#91 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 postów

Napisano 24 października 2014 - 20:55

Ekran mam bielutki. Jeśli chodzi o baterie to będę mieć porównanie z iPadem 2 i 4. Ale to dopiero za kilka dni. Niech się bateria ulezy, potestuje i postaram się coś napisać.

U mnie tez cały iPad wibruje przy większej głośności.

Znajomy ma iPada air 1 generacji. Różnica w wadze jest zauważalna, ale nie znacząco. Bardziej wg mnie rzuca się w "oczy" jego cienkość.

#92 Mirek 59

Mirek 59
  • 410 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 października 2014 - 21:00

Spokojnie, za rok dadzą A9X albo jakiegoś iPada Pro + jakiś nowy "ficzer" i znowu wszyscy polecą do sklepów ;)

To zawsze co roku mamy coś nowego !!!
I według Ciebie kupować trzeba w przyszłym roku bo ???
iPad 2 jest dobry i jak pisałem na 2-3 lata będzie OK
Iwymienie Go z Ipada 3:)

#93 station55

station55
  • 101 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 października 2014 - 21:49

Posiadam Air'a 1, głównie używam go do aplikacji astronomicznych (obserwacje teleskopowe w terenie), ale także lubię sobie w ramach odmóżdżenia pograć np. w nieśmiertelny Real Racing 3. Z tego co czytam to iPad Air 2 dostanie kopa chyba dopiero w momencie gdy zaczną powstawać aplikacje "napędzane" 64 bitami. Nie wiem czy jest teraz zwłaszcza sens wymieniać jedynkę na dwójkę. A'propos sprzedaży sprzętu - bardzo wątpię czy potencjalni sprzedawcy 1-ki są w stanie wyjść na zero czy max -200 (200 dopłaty) w przeciągu najbliższego półrocza. Tak patrząc po cenach "opychanych" jedynek o racjonalnych pojemnościach (czyli tak naprawdę od 32GB w górę) to trzeba by było obecnie dopłacić minimum 600-700 zł. Co niektórzy optymiści na portalach aukcyjnych wystawiają używane jedynki po cenach - deliktanie ujmując - przesadnie zawyżonych. A przecież rynek tabletów używanych jest już mocno nasycony, tym bardziej, że dobrej klasy tablet u kogokolwiek to już nie szczyt lansu czy luksusu jak jeszcze 3-4 lata temu. Także trzeba sobie zdawać sprawę, że generalnie dopłata do każdego nowego urządzonka tej samej klasy (w sensie np. pojemności) wymagać będzie raczej poświęcenia relatywnie większej kasy w stosunku do lat poprzednich (i pomijam tu jakieś kwestie inflacyjne, bo w obecnych warunkach gospodarczych to prawie niezauważalne).

#94 makbol

makbol
  • 64 postów

Napisano 24 października 2014 - 22:52

A ja dzisiaj byłem w iSpocie w Krakowie w innej sprawie ale przy okazji obczaiłem nowego iPada Air 2. Wygląda nieźle, chociaż dość trudno go odróżnić od jedynki na pierwszy rzut oka. Natomiast to co mnie zniszczyło i zaskoczyło to giętkość nowego iPada zupełnie jak w przypadku iP6+. Oczywiście nie starałem się zniszczyć sprzętu tylko lekko go wygiąłem. Na ekranie przez chwile pojawiła się plamka po czym, po zwolnieniu nacisku, znikła. W iPadzie Air tego nie zauważyłem. Air 2 miał mieć jakieś powłoki lepsze od jedynki ale tego nie zaważyłem.

#95 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 25 października 2014 - 09:15

Ale dziwnie wysyłają tego Aira 2, z Czech przez Niemcy i chyba dopiero pózniej do Polski..

#96 irek47

irek47
  • 51 postów

Napisano 25 października 2014 - 10:15

za to moj prosto z chin ups-em

#97 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 25 października 2014 - 12:00

A'propos sprzedaży sprzętu - bardzo wątpię czy potencjalni sprzedawcy 1-ki są w stanie wyjść na zero czy max -200 (200 dopłaty) w przeciągu najbliższego półrocza. Tak patrząc po cenach "opychanych" jedynek o racjonalnych pojemnościach (czyli tak naprawdę od 32GB w górę) to trzeba by było obecnie dopłacić minimum 600-700 zł. Co niektórzy optymiści na portalach aukcyjnych wystawiają używane jedynki po cenach - deliktanie ujmując - przesadnie zawyżonych

Po odliczeniu podatków iPad Air 2 128GB WiFi (czyli taki jak mnie interesuje) wyniesie mnie dokładnie 1787 zł. Sądzisz, że tyle nie jest wart sprzedając teraz iPad Air 1 128GB WiFi (taki chcę sprzedać) ? W najgorszym wypadku tak jak pisałem wcześniej dołożę do interesu 100-200zł. Wtedy wymiana ma jak najbardziej sens. Gdybym miał dopłacać do interesu 500+ zł - nie ma najmniejszego.

#98 voytach

voytach
  • 226 postów

Napisano 25 października 2014 - 12:46

...to co mnie zniszczyło i zaskoczyło to giętkość nowego iPada zupełnie jak w przypadku iP6+. Oczywiście nie starałem się zniszczyć sprzętu tylko lekko go wygiąłem. Na ekranie przez chwile pojawiła się plamka po czym, po zwolnieniu nacisku, znikła. W iPadzie Air tego nie zauważyłem....

cyt: " Po tym, jak nowe iPady Air 2 trafiły do pierwszych użytkowników, na warsztat wziął je także serwis iFixit.
Według jego redaktorów, iPad Air 2 jest bardziej sztywny od poprzednika, co sprawia, że urządzenie wykazuje się większą wytrzymałością na wyginanie.

http://jacek-zieba.m...alo-ipada-air-2

Ale dziwnie wysyłają tego Aira 2, z Czech przez Niemcy i chyba dopiero pózniej do Polski..

Mój tez idzie z Czech (UPS)

#99 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 25 października 2014 - 13:57

A propo filmiku z poprzedniej strony i bend testu Aira 2 znalazłem podobny test Aira 1. Nie wiem na ile one są miarodajne ale daje troche do myślenia.. Ja policzyłem że do kupna Aira 2 64gb musiałbym dopłacać z 600-700 zł sprzedając Aira 32gb więc faktycznie nijak się to nie opłaca ;)

#100 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 25 października 2014 - 18:06

kurczę dopiero teraz zauważyłem to drżenie iPada w które wprowadza go dźwięk z głośników, uważam, ze może być to dla niektórych irytujące...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych