iPad Air 2
Posted 27 November 2014 - 23:25
Posted 28 November 2014 - 09:20
Posted 28 November 2014 - 12:06
- Gazior likes this
Posted 28 November 2014 - 13:26
Posted 28 November 2014 - 14:50
Posted 28 November 2014 - 16:25
Posted 28 November 2014 - 17:40
Posted 28 November 2014 - 17:53
Posted 28 November 2014 - 18:06
Posted 08 December 2014 - 09:16
Jak tam, "strzelaja" wam iPady z glosnika czy nie? :>
Watek na forum Apple ma juz 20 stron, a to nie jedyny watek zwiazany z tym problemem. Moj egzemplarz ma ten defekt, oczywiscie zero reakcji ze strony Apple, ludzie odsylaja na gwarancje i dostaja spowrotem swoje urzadzenia
https://discussions....rt=285&tstart=0
Edited by kucyk, 08 December 2014 - 09:21.
iMac 5K | iPhone | iPad | Apple TV | Airport Extreme
Posted 09 December 2014 - 14:44
Z innej beczki - czy ktoś wie gdzie mogę z pewnego źródła kupić iPad Air2 WiFi + CELL 64GB space gray (poza AOS - gdyż obawiam się o problemy z fakturą) .
Sprawdzam i jest kłopot z dostępnością tej specyfikacji w Cortland, iMad, iSpot a w MM/Satrun/Allegro nie mam przekonania.
Posted 09 December 2014 - 23:46
Jak tam, "strzelaja" wam iPady z glosnika czy nie? :>
Watek na forum Apple ma juz 20 stron, a to nie jedyny watek zwiazany z tym problemem. Moj egzemplarz ma ten defekt, oczywiscie zero reakcji ze strony Apple, ludzie odsylaja na gwarancje i dostaja spowrotem swoje urzadzenia
https://discussions....rt=285&tstart=0
A o co dokładnie chodzi z tym strzelaniem? Przeteatuję na swoim, póki jeszcze mogę odesłać.
MacBook Pro 13" M1 16GB / 512GB iPhone 12 Pro Apple Watch S6
Posted 10 December 2014 - 19:56
Z innej beczki - czy ktoś wie gdzie mogę z pewnego źródła kupić iPad Air2 WiFi + CELL 64GB space gray (poza AOS - gdyż obawiam się o problemy z fakturą)
Nie wiem o jakie problemy z fakturą Ci chodzi, bez problemu na firmę z AOS się kupuje. To najlepsze i najpewniejsze miejsce do zakupu, nie żadne Cortlandy etc.
Macbook Pro 13 Early 2015, iPad Pro 10.5 256GB WiFi+Cellular, iPhone 11 Pro Max 64GB Space Gray, Apple Watch Series 4
Posted 10 December 2014 - 21:48
Nie wiem o jakie problemy z fakturą Ci chodzi, bez problemu na firmę z AOS się kupuje. To najlepsze i najpewniejsze miejsce do zakupu, nie żadne Cortlandy etc.
Z tego co ja czytałem na forum to są problemy z tymi fakturami i nie można odliczyć VAT. Do tego trzeba mieć też chyba NIP EU.
Posted 12 December 2014 - 09:30
Moja laurka dla iPad Air 2
Zakupiłem gwiezdną szarość 64GB wifi + cell.
W stosunku do iPad 2 z którego korzystałem w ciągu ostatnich lat - PRZEPAŚĆ. Ogromna wydajność, szybkość, lekkość - w tym kontekście same achy
Nie ma zasikanego ekranu, nie ma strzelającego problemu (narazie) o którym pisał kolega wyżej, nie wygina się, nie ma plamek, skaz, problemów z ekranem ani żadnych innych tego typu wad. Jedyna kwestia która może irytować i można się przyczepić to głośniki - faktycznie przy próbie głośniejszego słuchania przenosi drgania na obudowę (co ciekawe nie we wszystkich utworach). Brak przycisku wyciszającego iPad nie stanowi większego problemu - przynajmniej na tą chwilę.
W tym miejscu dochodzę do wniosku że albo moi przedmówcy mają WYJĄTKOWEGO pecha - albo mają wyimaginowane problemy.
- nuggie and voytach like this
Posted 12 December 2014 - 09:52
No tak, skoro ja mam idealną sztukę to z pewnością reszta wydziwia, a problemy z zasikanymi sztukami są zapewne zmyślone przez fanów zielonego robocika
Nie potrzeba wyjątkowego pecha skoro produkowane są miliony sztuk na cały świat to wiadomo, że jakaś część z nich będzie wadliwa i na taką sztukę może trafić każdy. Internet masz zalany zdjęciami z pożółkniętym ekranem, filmikami ze strzelającym głośnikiem, czy ekranem który od samego trzymania wyświetla plamy.
Sam mam praktycznie idealną sztukę, ale dwie inne sztuki, które miałem okazję widzieć zaraz po otwarciu przez znajomych miały zasikane ekrany na tyle, że sam nie byłbym w stanie tego przeboleć.
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Posted 12 December 2014 - 14:13
Nie jest moją intencją aby bić pianę. Jest to mój drugi iPad a w rodzinie najbliższej 5. Żaden z nich nie miał problemów jakościowych.
Miałem też kilka iPhone (4s/5/5s) i tylko jeden z nich wymieniałem w ramach gwarancji - problem z baterią który na moje szczęscie ujawnił się na 3 miesiące przed końćem.
Dlatego napisałem o dwóch wnioskach.
Posted 12 December 2014 - 16:19
Po ubiegłorocznych przebojach z iPad Air - kilka wymian, do tego spory wątek o ekranach Air 2 na macrumors
http://forums.macrum...d.php?t=1811336
spodziewałem się najgorszego ... no i jestem zaskoczony. Pierwszy egzemplarz Air 2 i od razu ideał. Cały wyświetlacz odrobinę "cieplejszy" od Air, zero book spine, równomiernie podświetlony, żadnych paprochów pod szybą (w zeszłym roku w jednym Air trafił mi się syf), dotyk na ekranie nie daje już wrażenia jakby był to plastik (jak w air 1gen), obudowa bez rys i zadrapań. Nawet ten efekt przebijania bebechów przy naciskaniu i trzymaniu tabletu w prawej ręce nie bardzo chce się u mnie pojawić, mocniej ściskać nie będę bo mija się to z celem. Na minus głośniki, chyba, że to u mnie coś nie tak. Gdzieś zapodziały się wysokie tony (w stosunku do Air 1gen, gdzie dźwięk brzmi sporo lepiej). Baterię ciężko ocenić bo mam go od dzisiaj, ogólnie jestem zadowolony i zaskoczony :-)
Edited by RBB, 12 December 2014 - 16:24.
Posted 12 December 2014 - 20:45
Posted 12 December 2014 - 22:27
Posiadam iPada Air 2 w kolorze Space Gray, jest to pierwsza sztuka i dostałem ją od razu bez wad. Żadnych problemów po tygodniu używania.
Posted 19 December 2014 - 20:02
Posted 23 December 2014 - 03:54
Idzie jakoś zabezpieczyć krawędzie w Air 2 przed porysowaniem? Miałem iPada przez tydzień w smart casie i widzę, że w jednym miejscu na ramce został ślad. :/
Posted 23 December 2014 - 13:46
Air 2 ma jasne krawędzie, aby w przeciwieństwie do mini 1 czy iPhone'a 5 nie było widać zarysowań.
Dziwne, że oryginalny smart case porysował ci iPada. Pamiętam, że kiedyś bumpery rysowały iPhone'y 4 i 4s.
Rozwiązaniem może być nie wyciąganie go ze smart case (nie będziesz widział zarysowań, ale mogą pojawiać się nowe) lub zrezygnowanie z ochrony i narażenie na coś gorszego niż przetarcia na krawędziach.
Nigdy nie miałem smart case, ale do iPada Air 2 w domu używam Smart Cover i zarysowań nie ma. Natomiast mój stary iPadz 2 ze starym smart coverem który miał metalowe elementy był cały porysowany w miejscu stykania z nakładką, lecz nie przeszkadzało mi to, bo i tak cały czas Smart Cover był założony, zakrywając skazy.
Do iPhone'a 5 używam case od Apple i nie mam na nim żadnych przetarć.
Posted 30 December 2014 - 13:48
Czy komuś zdarzyła się taka zawieszka? W jakimkolwiek programie lub na springboard?
U mnie właśnie dzisiaj miało to miejsce. Air 2 przy odpalaniu Clash of Clans "umarł", zero reakcji na przyciski, gesty. Pomógł dopiero reset.
Na co dzień praktycznie nie używam przycisków, odpala się po otwarciu klapki SC, używam dużo gestów i właśnie dość często (przynajmniej raz dziennie) gest zamykania (4 lub 5 palców - jak kto woli :-) ) programów przestaje działać. Właśnie odtworzyłem iOS 8.1.2 bo wiadomo, że przed telefonem do Apple lepiej to zrobić (standardowa procedura przy problemach) i zobaczę czy nadal będzie się coś dziać. Nigdy w żadnym iSprzęcie nic takiego mi się nie zdarzało, patrząc w "internety" coś jednak jest na rzeczy:
https://discussions..../thread/6638330
http://forums.macrum...d.php?t=1813632
http://forums.imore....s-once-day.html
http://www.reddit.co...air_2_freezing/
Mam nadzieję, że to problem z iOS (update i po problemie, albo i nie :-) ) i nie będzie konieczna wymiana iPada jak u tego gościa z filmiku z youtube.
"Ok, I speak in Swedish but my new iPad sometimes just instantly restarts itself and for under 2 weeks this has occured about 10 times now. The issue in this film has occured 4 times now and it's not app-specific. This has occured in for example mail aswell. Have factory restored it without any luck. Anyone else experience this issue with iPad Air 2? Will call Apple tomorrow.
Update: It was faulty RAM (Apple made an diagnostic test by sending an e-mail with an clickabel link that sent info about my iPad). Apple took it back and sent me a new one and now everything works great."
Proszę o info czy ktoś miał coś podobnego. Sam czekam na ewentualną, kolejną zawieszkę po odtworzeniu i dopiero wtedy dzwonię do Apple.
Edited by RBB, 30 December 2014 - 13:52.
Posted 30 December 2014 - 19:07
To wina softu. Zdarzyło mi się to ze 2 razy na Ipadzie 4gen. Dopóki nie zainstalowałem ios 8 nigdy nie było żadnych lagów czy pięknie klatkujących animacji w Safari.
5 user(s) are reading this topic
0 members, 5 guests, 0 anonymous users