Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

iPad Air 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
376 odpowiedzi w tym temacie

#276 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 13 listopada 2014 - 10:00

Migal, zadowolony z zakupu ? :) Jak u Ciebie z ekranem ? biały ? łapie odciski ?

#277 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 listopada 2014 - 11:03

Każdy łapie odciski. Szczególnie na czarnym widać. Żadna to wada. :) Przetrzeć wilgotną szmatką i po problemie.

#278 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 13 listopada 2014 - 11:21

Kurcze, o ile w Ipadzie 3 i 4 mi to w ogóle nie przeszkadzało to tutaj do tego stopnia, że przestaje mieć ochote korzystać z tabletu, nie wiem może rzeczywiśćie na nim była jakaś folia wcześniej i dlatego, zobacze jak będzie z nowym.... Mokrą szmatką ?? no nie wiem czy wilgoć dobrze wpływa na ekran, ja próbowałem przecierać suchą z mikrofibry oraz smart coverem, jednak bardzo ciężko to schodziło. A jak już zeszło to po przejechaniu palcem po ekranie normalnie tworzyły się takie ogromne ślady, jakbym malował w jakiejś aplikacji do malowania więlkim pędzlem. Jak wygaszam ekran to wtedy już widać tylko wszędzie moje palce :grin:

o coś takiego http://www.maccast.c....gerprint-4.jpg

może dlatego , że na starych Ipadach miałem folię i na niej aż tak bardzo tych odcisków nie było widać

#279 defqon1

defqon1
  • 164 postów
  • SkądUK

Napisano 13 listopada 2014 - 15:48

Normalne ze zostają odciski na każdym będą zostawać,po naklejeniu foli będzie ich mniej i łatwiej się ich pozbyć ale mi to akurat nie przeszkadza chyba że już to przecieram np koszulką lub jakąś szmatką i po sprawie.

#280 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 13 listopada 2014 - 19:20

Osobiście nigdy nie widziałem problemu w postaci odcisków palców na ekranach dotykowych, czy to w telefonach, czy tabletach. Od dobrych kilku lat jeszcze nigdy nie wycierałem żadnego sprzętu szmatką w celu pozbycia się odcisków (nie mylić z ubrudzeniem). W niczym mi to nie przeszkadza, bo jak ekran się świeci to i tak nie widzę tych odcisków, a na wyłączony nigdy nie zerkam. Poza tym dobrze natłuszczony ekran jest pewnie mniej podatny na ryski, co by tłumaczyło dlaczego moje smartfony i tablety nigdy nie mają rys :lol: (joke ofc).

#281 Gazior

Gazior
  • 66 postów
  • SkądPacyna, Poland

Napisano 13 listopada 2014 - 19:24

To co na zdjęciu to norma. Ja przecieram ściereczką raz ekran ale na sucho. Wilgotna szmatka może być ale zostawia smugi. Najlepiej wycierać na sucho

#282 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 13 listopada 2014 - 20:31

Migal, zadowolony z zakupu ? :) Jak u Ciebie z ekranem ? biały ? łapie odciski ?

Bardzo zadowlony. Jest tak cienki, że się go boję do rąk brać aż :D Ekran biały, chociaż iPada z typowo zimnymi barwami jeszcze nie spotkałem na żywo. Leciutki, działa błyskawicznie. Jedynie sprawdziły się plotki o głośnikach - jak ktoś tu bardzo trafnie nazwał, istny masażer :P w Air 1 tego nie było. Odciski palców łapie tak samo jak Air 1, także norma.

#283 Gazior

Gazior
  • 66 postów
  • SkądPacyna, Poland

Napisano 13 listopada 2014 - 23:05

Bardzo zadowlony. Jest tak cienki, że się go boję do rąk brać aż :D Ekran biały, chociaż iPada z typowo zimnymi barwami jeszcze nie spotkałem na żywo. Leciutki, działa błyskawicznie. Jedynie sprawdziły się plotki o głośnikach - jak ktoś tu bardzo trafnie nazwał, istny masażer :P w Air 1 tego nie było. Odciski palców łapie tak samo jak Air 1, także norma.

Też się boje go brać. Najbardziej się boje zę go złamę. a głośniki to efekt odchudzenia tableta.

#284 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 09:58

Przyszedł mi dzisiaj trzeci Ipad. Kurcze no znowu widze cieplejsze kolory w dolnej części ekranu.. Widocznie już taki urok ekrana że kolor nie jest jednolicie biały tylko czasami na białym tle widać te cieplejsze kolory, chyba nie będe wymieniał bo już nie mam na to sił :P Pierwszy model był jednak najlepszy. Jak ciutke mocniej przycisne tylną obudowe to się robią takie ślady na ekranie, falujące ( taki efekt jak się dotyka mocniej matryce w laptopie ) Pozdrawiam

#285 cosby

cosby
  • 39 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 21:16

Panowie, napiszcie coś czy te 2 GB RAM widać w akcji. W iPad 3 wpienia mnie że np. olx.pl po wejściu w ogłoszenie i powrocie - serwis się przeładowuje i ląduję znów na górze listy. Czy w Air2 też to tak wygląda?

#286 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 15 listopada 2014 - 21:40

Panowie, napiszcie coś czy te 2 GB RAM widać w akcji. W iPad 3 wpienia mnie że np. olx.pl po wejściu w ogłoszenie i powrocie - serwis się przeładowuje i ląduję znów na górze listy. Czy w Air2 też to tak wygląda?

No to Ci powiem, że właśnie te 2GB RAMu są chociażby powodem do przesiadki. Na Air 2 przed chwilą wyłączyłem grę, odebrałem i odpisałem na maila, potem Safari i kilka kart w użyciu, potem powrót do gry i wszystko w pamięci nadal (i to wszystko w tempie błyskawicznym działa). W samym Safari wczoraj dla próby miałem 6 czy 8 kart otwartych i żadna się nie przeładowywała. Jutro może filmik nagram jak to jest właśnie w Safari z kartami na Air 2. W każdym razie polecam, naprawdę to demon szybkości.

#287 cosby

cosby
  • 39 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 21:50

Dzięki za opinię ! Czy możesz dla mnie sprawdzić jeszcze to olx.pl ? Otwórz proszę stronę z przedmiotem np. z końca listy a potem do niej wróć - zobacz czy przeładuje po chwili i wywali cię na górę czy zapamięta pozycję ogłoszenia bo nie wiem czy to ma związek z pamięcią ale bardzo mnie interesuje. No i ta bateria. Obecnie mój 3 skokojnie osiąga 10-11 godzin a samego czytania z wifi nawet 13 do 14 z małą jasnością ekranu na domowe warunki. Air ponoć był lepszy a Air2 ponoć już ograbili...

#288 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 22:37

Dzięki za opinię ! Czy możesz dla mnie sprawdzić jeszcze to olx.pl ? Otwórz proszę stronę z przedmiotem np. z końca listy a potem do niej wróć - zobacz czy przeładuje po chwili i wywali cię na górę czy zapamięta pozycję ogłoszenia bo nie wiem czy to ma związek z pamięcią ale bardzo mnie interesuje. No i ta bateria. Obecnie mój 3 skokojnie osiąga 10-11 godzin a samego czytania z wifi nawet 13 do 14 z małą jasnością ekranu na domowe warunki. Air ponoć był lepszy a Air2 ponoć już ograbili...

W mobilnej nie wywala do góry, w pełnej już tak. Co do baterii to u mnie początkowo trzymał max 10 godzin. Teraz przy 11 godzinach zostaje mi jeszcze 10 % baterii czyli jakaś godzina, może trochę więcej. ;)

#289 cosby

cosby
  • 39 postów

Napisano 16 listopada 2014 - 00:14

Kusisz ;) Dzięki za opinię i test!

#290 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 listopada 2014 - 03:01

No to Ci powiem, że właśnie te 2GB RAMu są chociażby powodem do przesiadki. Na Air 2 przed chwilą wyłączyłem grę, odebrałem i odpisałem na maila, potem Safari i kilka kart w użyciu, potem powrót do gry i wszystko w pamięci nadal (i to wszystko w tempie błyskawicznym działa). W samym Safari wczoraj dla próby miałem 6 czy 8 kart otwartych i żadna się nie przeładowywała. Jutro może filmik nagram jak to jest właśnie w Safari z kartami na Air 2. W każdym razie polecam, naprawdę to demon szybkości.

Wszystko zależy jeszcze jaką miałeś grę włączoną. Ja przykładowo dziś grałem w "Word of Tanks" na 30 sekund włączyłem safari żeby coś sprawdzić, odpisałem na smsa z poziomu powiadomienia, wróciłem do gry i musiało przeładować... No ale ta gra to kobyła. W ogóle najlepsza gra na tablet w jaką grałem. Natomiast w samym safari nie ma mowy przy normalnym użytkowaniu bez mnóstwa wideo o przeładowywaniu.

#291 irek47

irek47
  • 51 postów

Napisano 16 listopada 2014 - 09:10

Co do baterii to wczoraj oglądałem film 2h hd 720p i zjadło 8% baterii od pełnej do 92 wiec jestem zadowolony.

#292 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 16 listopada 2014 - 14:08

Kolega dwie strony wcześniej ma rozpoznanego iPada Air 2 jakos iPad 5,4 ja jako 5,3. On ma 1.49GHz ja 1.51GHz i trochę inne wyniki. Z czego to wynika ? Wtedy jeszcze Geekbench nie był zaktualizowany czy co ?

#293 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 16 listopada 2014 - 14:28

Jak wygląda sytuacja z nagrzewaniem się obudowy? iPad Air prawie w ogóle się nie nagrzewał ( w porównaniu do iPada 3 ).

#294 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 16 listopada 2014 - 14:47

Podczas normalnego używania się nie grzeje. W gry nie gram więc na ten temat się nie wypowiem.

#295 defqon1

defqon1
  • 164 postów
  • SkądUK

Napisano 16 listopada 2014 - 15:39

Kolega dwie strony wcześniej ma rozpoznanego iPada Air 2 jakos iPad 5,4 ja jako 5,3. On ma 1.49GHz ja 1.51GHz i trochę inne wyniki. Z czego to wynika ? Wtedy jeszcze Geekbench nie był zaktualizowany czy co ?

Ja mam różnie przed chwilą sprawdzałem i mam iPad 5.3 1.51GHz a we wcześniejszych wynikach 1.50GHz lub 1.49GHz ale zawsze rozpoznaje jako 5.3.

#296 neo2006a

neo2006a
  • 90 postów

Napisano 16 listopada 2014 - 15:47

5.3 wersja WIFI 5.4 wersja LTE łot i cała tajemnica
  • migal lubi to

#297 Bebis

Bebis
  • 62 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 listopada 2014 - 20:10

Czy ma ktoś problem w iPad Air 2 z grupowaniem kart w safari. Za nic w świecie nie chce mi układać kart w stosy. Podstrony otwierane ze strony głównej w widoku kart układają się jedna obok drugiej zamiast w stosach. Bawiłem się dzisaj w iSpot i tam wszystko działało. Czy może tą funkcję należy gdzieś włączyć czy to jakiś problem z oprogramowaniem?

#298 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 listopada 2014 - 22:18

U mnie podstrony układają się w stos i nigdzie tego nie włączałem.

#299 Gazior

Gazior
  • 66 postów
  • SkądPacyna, Poland

Napisano 21 listopada 2014 - 19:06

Witam. Dostałem drugiego Aira. Wszystko ok. Żadnych rys i trzeszczącego ekranu. Zacząłem trochę go testować i jak nacisnę z tylu obudowę na środku prawej krawędzi to widać jak ekran dotyka szybki. Czy to normalne jest ?

#300 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 21 listopada 2014 - 21:38

Witam. Dostałem drugiego Aira. Wszystko ok. Żadnych rys i trzeszczącego ekranu. Zacząłem trochę go testować i jak nacisnę z tylu obudowę na środku prawej krawędzi to widać jak ekran dotyka szybki. Czy to normalne jest ?

Tak, jest to normalne, może nie do końca, ale ten typ tak ma ;)... Wychodzi 6,1mm...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych