Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 1 votes

iPad Air 2

• Please log in to reply
376 replies to this topic

#226 Gazior

Gazior
  • 66 posts
  • SkądPacyna, Poland

Posted 07 November 2014 - 13:33

Mam takie pytanie. Mam straszną obsesje na punkcie swojego Ipada. W telefonie mam problem że szybka dotyka ekranu i robią się "pływające plamki". Zacząłem sprawdzać później Ipada pod tym punktem. Dociskałe paluchem żeby zobaczyć czy wystąpi takie zjawisko. Jednak problem mam taki że jak ekran przecieram szmatką i trochę mocniej nacisne to słychać trzeszczenie. Co to może być?

#227 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 posts

Posted 07 November 2014 - 14:22

Hmm u mnie nie ma czegoś takiego, kurcze ja chyba też zwracam po długim weekendzie, ekran jest bardzo ciepły , i mam wrażenie bardziej podatny na odciski . Normalnie nawet jak przecieram mikrofibrą to i tak nie moge się tego pozbyć za nic w świecie , o co tu chodzi :( Nie będzie tylko problemu z tym że ( dostałem go w środę) więc jak zgłosze zwrot w poniedziałek to minie 6 dzień ?

#228 Gazior

Gazior
  • 66 posts
  • SkądPacyna, Poland

Posted 07 November 2014 - 14:52

Ja mam ścierzeczkę którą dostałem z telewizorem. Taka jak do okularów. Przecieram ekran i jest idealny.

#229 defqon1

defqon1
  • 164 posts
  • SkądUK

Posted 07 November 2014 - 15:44

U wszystko na szczęście ok ,jestem mega zadowolony po przesiadce z iPada 4,jednak odchudzenie tabletu dodało mu teraz mobilności a do tego czuć różnicę w otwieraniu aplikacji po prostu dzieje się to szybciej.Jak narazie nie znalazłem żadnych minusów a co do tych wibracji głośnika to jak dla mnie to jest szukanie wad na siłę ,mi to wcale nie przeszkadza nawet na to uwagi bym nie zwrócił gdyby nikt o tym nie napisał.
  • voytach likes this

#230 Gazior

Gazior
  • 66 posts
  • SkądPacyna, Poland

Posted 07 November 2014 - 15:59

Ja dostałem egzemplarz z rysą na ekranie. Teraz już ma jakiś ślad użytkowania. Więc zwrot niemożliwy. Dlatego zamówiłem pre-order by dostać nowy-nieużywany Ipad. Trochę mnie martwi to trzeszczenie obudowy i ekranu ale w sumie na tak duzym sprzęcie nie wszystko będzie idealnie sztywne.

#231 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 November 2014 - 16:41

Gazior a kupowałeś w AOS? Jak nie minęło 14 dni to możesz zwrócić. Nawet jak masz rysę.

#232 Gazior

Gazior
  • 66 posts
  • SkądPacyna, Poland

Posted 07 November 2014 - 17:29

Tak kupowałem a AOS. Tylko nie wiem czy jest sens. Dostanę 2 egzemplarz i może być coś bardziej z nim nie tak. Też macie że trochę trzeszczy obudowa jak wciśniecie na srodku?

#233 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 November 2014 - 17:48

Nic takiego nie mam. Ja sobie ustawiam limit wymian na 3. Potem odpuszczam... Jakiego trzeba mieć pecha, żeby dwa razy z rzędu trafić na iPada z kropką na ekranie... Jak nie syf pod szybką to bad pixel...

#234 Gazior

Gazior
  • 66 posts
  • SkądPacyna, Poland

Posted 07 November 2014 - 17:52

Zleciłem zwrot produktu. Może faktycznie mam wadliwy produkt. Może się rozmyślę i kupie coś innego :P

#235 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 07 November 2014 - 19:58

Jakiego trzeba mieć pecha, żeby dwa razy z rzędu trafić na iPada z kropką na ekranie... Jak nie syf pod szybką to bad pixel...

W przypadku iPada ? Wcale niedużego, wręcz trzeba mieć szczęście, żeby trafić na dobry ekran ... niestety.

Zleciłem zwrot produktu. Może faktycznie mam wadliwy produkt. Może się rozmyślę i kupie coś innego :P

Ja się zastanawiam czy kupować Air 2 czy Surface Pro 2. Cena identyczna, oba 128GB. Tylko ta waga i grubość SP2 ...

#236 Geble

Geble

• 1183 posts

Posted 07 November 2014 - 21:59

W sumie teraz zauważyłem, ze iPad ma u mnie zimniejsza barwę niż IP 6 Plus lub po prostu to złudzenie bo na maksymalnej jasności jest nieco ciemniejszy. Żeby nie było, nie mam zasiusianego iphone'a.

#237 eviltomek

eviltomek
  • 780 posts
  • SkądDębica

Posted 08 November 2014 - 10:17

Wy to pechowi jestescie jacys, ja od 7 lat kupuje sprzety apple i nigdy nie bylo problemu.. PS. nowy layout jest do dupy

#238 Gazior

Gazior
  • 66 posts
  • SkądPacyna, Poland

Posted 08 November 2014 - 10:20

W Saturnie byłem zobaczyć czy ekran tez trzeszczy i tam nie było zjawiska. Co prawda szybka pod naciskiem dotykała matrycy ale nie przyjemnego trzeszczeńia nie było. widać ze ekran ekranowi nie równy.

#239 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 posts

Posted 08 November 2014 - 10:47

Gazior ja bym oddał na Twoim miejscu :)

#240 Gazior

Gazior
  • 66 posts
  • SkądPacyna, Poland

Posted 08 November 2014 - 15:13

Gazior ja bym oddał na Twoim miejscu :)

Oddaje. Ile trzeba czekać na zwrot pieniędzy? Czy jest ryzyko ze jak zamówię następny to dostanę innego ze zwrotu ?

#241 Gazior

Gazior
  • 66 posts
  • SkądPacyna, Poland

Posted 08 November 2014 - 16:10

Wy to pechowi jestescie jacys, ja od 7 lat kupuje sprzety apple i nigdy nie bylo problemu..

PS. nowy layout jest do dupy

Ja to z każdym sprzętem tak mam. Mam smartfona sony i też leci na gwarancję. A co do layouta to się zgadzam.

#242 wern

wern
  • 53 posts
  • SkądTychy

Posted 08 November 2014 - 17:44

A jak z głośnikami - napiszcie czy wpada wam w rezonans jak trzymacie w rękach podczas słuchania muzyki czy oglądania YouTube - ja tak mam i strasznie to irytuje. Nie wiem czy są egzemplarze które nie maja takiego efektu. Czy porostu ten model tak ma i albo z tym trzeba żyć albo oddać do Apple

#243 Gazior

Gazior
  • 66 posts
  • SkądPacyna, Poland

Posted 08 November 2014 - 18:44

Mój też to ma. Działa jak masażer wibrujący ;) I tak ma każdy moim zdaniem

#244 defqon1

defqon1
  • 164 posts
  • SkądUK

Posted 08 November 2014 - 18:47

A z tego co wiem to ten typ tak ma ale mi to osobiście nie przeszkadza nawet nie zwracam na to uwagi.

#245 Gazior

Gazior
  • 66 posts
  • SkądPacyna, Poland

Posted 08 November 2014 - 20:33

Teraz się boje że jak kupię to trafie na jakiegoś ze zwrotu. Jest taka możliwość?

#246 voytach

voytach
  • 226 posts

Posted 08 November 2014 - 20:57

A jak z głośnikami - napiszcie czy wpada wam w rezonans jak trzymacie w rękach podczas słuchania muzyki czy oglądania YouTube - ja tak mam i strasznie to irytuje. Nie wiem czy są egzemplarze które nie maja takiego efektu. Czy porostu ten model tak ma i albo z tym trzeba żyć albo oddać do Apple

. "Ten typ tak ma" jak to mówią . Ale czy jest to tak bardzo irytujące ? Do ekranu czy jakości wykonania nie mam najmniejszych zastrzeżeń . Rownież do czasu pracy na baterii. Głośny przycisk home rownież mi nie przeszkadza. W sumie wszystko jest sprawa indywidualna. Za to co mi się naprawdę podoba to chłód jego obudowy. ;)

#247 lukullus

lukullus
  • 194 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 November 2014 - 22:00

sprawdziłem dzisiaj swojego iPada 1 (1 Gen) - także wibruje przy dużym poziomie głośności swoją drogą - weźcie jakiekolwiek głośniki - wszystkie głośniki wibrują.

#248 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 posts

Posted 08 November 2014 - 22:12

Ja trafiłem chyba na takiego ze zwrotu . Kurier odebrał we wtorek w czwartek napisali ze otrzymali produkt kasy jeszcze nie ma , do 5 dni się czeka pozdrawiam :)

#249 Gazior

Gazior
  • 66 posts
  • SkądPacyna, Poland

Posted 09 November 2014 - 01:21

Ja trafiłem chyba na takiego ze zwrotu . Kurier odebrał we wtorek w czwartek napisali ze otrzymali produkt kasy jeszcze nie ma , do 5 dni się czeka pozdrawiam :)

Zastanawiam sie czy wziąć zwrot pieniędzy czy wymianę na nowy. Cieżko bedzie znow powrócić do laptopa.

#250 Gazior

Gazior
  • 66 posts
  • SkądPacyna, Poland

Posted 09 November 2014 - 01:47

@Gontar3d gdzie teraz będziesz kupował iPada ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users