Power Mac G5
Napisano 05 października 2014 - 17:54
Napisano 05 października 2014 - 18:55
Napisano 05 października 2014 - 21:00
- - - Połączono posty - - -
P.S. Apple od lat stosuje Shin Etsu, to dobra pasta lecz trudna do kupienia w detalu.
Napisano 06 października 2014 - 09:04
Napisano 06 października 2014 - 15:29
Co to znaczy "wspiera"... Szafujecie tym słowem jakby cokolwiek realnie znaczyło.
CD nie "wspiera", MP 1,1/2,1 też nie, Twoich hamaków też nie "wspiera", a jakoś Ci to nie przeszkadza (za chwilę Wam iCloud zablokują, tak BTW, już kilka przypadków było po ostatnich historiach z nagimi fotkami).
Taki komp za grosze do zabawy się nada, a jak chłopak pozna starsze systemy to mu się krzywda nie stanie. Ja nikogo nie namawiam ani nie zmuszam tylko demonizowanie "niewspierania" jest zwyczajnie śmieszne.
Nie wspiera - nie wydaje na nie nowych wersji systemów, nie aktualizuje oprogramowania, nic nowego na nim nie działa. PPC, a więc nawet kombinując nic nowego tam nie postawisz ani nie zainstalujesz. Martwy sprzęt.
Na Hamacu w przeciwieństwie do G5, wszystko hula, łącznie z iCloud i najnowszym Yosemite, kwestia odpowiednich parametrów w SMBIOS i nic nie jest blokowane, pomimo "uszczelnienia" samej usługi.
Napisano 06 października 2014 - 15:44
Jaka aplikacje pod PPC polecacie,ktora bedzie pokazywala mi temperatury poszczegolnych procesorow/rdzeni?
iStat lub darmowy Temperature Monitor. Możesz też poszukać czegoś [http://ppcarchive.dy...ware.html]tutaj[/url]
grayfox: co znaczy dosłownie to wiem, pytanie było co znaczy w praktyce. Odpowiedź = niewiele. A co do hamaków to chyba pomyliłeś fora

Yosemite, ML i Mavericks mi na Maku Pro 2006 ("niewspieranym" od 10.7) też hulają i to natywnie w 64 bitach bez pomocy Chameleona czy Clovera. Handoff i Continuity też mogę mieć jak zechcę (tylko po co mi?). G5 to ciut inna bajka. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Ale kupując za grosze/dostając i będąc świadomym jego ograniczneń można mieć jeszcze z niego wiele pożytku/zabawy etc.
Napisano 06 października 2014 - 16:36

Napisano 07 października 2014 - 16:22
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych