Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple TV - aktualizacja 7.0, brak Airplay

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
114 odpowiedzi w tym temacie

#26 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2014 - 10:05

ATV3, iPhone 4S ---> uśpiony, nie uśpiony, ZERO ikonki AirPlay :( a co za tym idzie także KLONUJ), więc i pograć sobie na TV nie mogę.
Właśnie przeleciałem temat bety ios 8.1 i tam też nikt nie napisał by to naprawiono. Ręce opadają...

W sumie pobrałem tą betę, ale nie mogę się zebrać żeby to wgrać na ATV. Może dziś to zrobię i dam znać czy cokolwiek się zmieniło.

#27 Stress

Stress
  • 12 postów

Napisano 07 października 2014 - 14:08

W sumie pobrałem tą betę, ale nie mogę się zebrać żeby to wgrać na ATV. Może dziś to zrobię i dam znać czy cokolwiek się zmieniło.

Więc to, uściślijmy, jest wina aktualizacji ATV czy iPhone? Te dwie aktualizacje robiłem prawie jednocześnie i nie zauważyłem, która "pomogła" zlikwidować AirPlay.

#28 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 07 października 2014 - 14:53

Raczej aktualizacji ATV, ja nie aktualizowałem ATV, a w iphonach mam 8.0.2 i air play działa jak powinien.

#29 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 07 października 2014 - 17:03

Wina aktualizacji ATV. Usypia i w standby airplay się kaszani.

#30 markdk-fe5228f169

markdk-fe5228f169
  • 154 postów
  • SkądKopenhaga DK

Napisano 07 października 2014 - 17:43

U mnie jest inny problem po aktualizacji. W trybie airplay co kilka minut atv3 traci połączenie z netem. Czy ktoś ma podobny problem?

Mam tak samo.

#31 krzemo

krzemo
  • 120 postów

Napisano 07 października 2014 - 18:09

u mnie wszystko w tym zakresie działa poprawnie, tzn. Apple TV 3( 7.0) śpi, ikony są widoczne na iPhonie 5S (8.02), na iPadzie 2 (7.1) i Mac Air (Mavericks 10.9.5). Oczywiście po kliknięciu na którąkolwiek Apple TV "wstaje do roboty" :)

#32 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2014 - 19:03

A więc wgrałem najnowszą betę build 12b407 i teraz airplay nawet na włączonym atv nie działa.

#33 Stress

Stress
  • 12 postów

Napisano 08 października 2014 - 10:05

Wina aktualizacji ATV. Usypia i w standby airplay się kaszani.

No, OK, ale jak wyłączysz ATV to na iPhone masz ikonę airplay?
Kiedyś była nawet na tym wyciąganym z dołu ekranie, z boku ikony głośniczka,
taki prostokąt z trójkątem w środku. U mnie tego nie ma, więc jednak chyba także jakiś
problem, pomijając ATV, także z softem fona...
Oj, wkurzył mnie ostatnio Apple....

#34 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 08 października 2014 - 10:54

Jak Apple Tv się usypia wtedy Airplay znika z iPhone jak i Macbooka. Wcześniej przed aktualizacją, ATV mógł być nawet uśpiony miesiąc i tak zawsze była ikonka w iPhone i Macbooku, teraz znika z chwilą uśpienia.

#35 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 października 2014 - 15:56

Zmienilem dzisiaj router z Tp-Link na AirPort Extreme i dalej wszystko smiga jak zyleta. Moze macie jakies pytania co i jak ustawic to pomoge.

#36 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 08 października 2014 - 16:05

Właśnie co ustawić, skoro na poprzednim sofcie działało? Coś w update jest nie tak, to że innym działa nie oznacza, że reszcie działa, bo setki tematów jest na forach właśnie o tym, że airplay przestał działać podczas uśpienia po aktualizacji.

#37 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 października 2014 - 22:00

Po kolejnych dniach jestem juz praktycznie na 200% pewny ze oprogramowanie ATV nie jest winne tylko iOS na niektorych iPhone/iPad. Czemu? Czasem faktycznie ikonka AirPlay znika (i to niezaleznie czy ATV uspione czy nie) ale o dziwo znika nie na wszystkich moich urzadzeniach na raz, ale na wybranych a sa to jedynie iPhone 5 i iPad 4 (i zapewne rowniez nowsze). iPhone 3GS na 6.1.6 widzi ATV non stop, to samo iPhone 4S na 8.0.2 i iTunes 11.4 na PC. Zeby bylo smieszniej jak puszczam muzyke z iPhone 5 to iPad 4 rowniez potrafi nie widziec wlaczonego i dzialajacego ATV i vice versa. ATV oczywiscie na 7.0.

#38 davidose

davidose
  • 134 postów

Napisano 10 października 2014 - 22:22

Po kolejnych dniach jestem juz praktycznie na 200% pewny ze oprogramowanie ATV nie jest winne tylko iOS na niektorych iPhone/iPad. Czemu? Czasem faktycznie ikonka AirPlay znika (i to niezaleznie czy ATV uspione czy nie) ale o dziwo znika nie na wszystkich moich urzadzeniach na raz, ale na wybranych a sa to jedynie iPhone 5 i iPad 4 (i zapewne rowniez nowsze). iPhone 3GS na 6.1.6 widzi ATV non stop, to samo iPhone 4S na 8.0.2 i iTunes 11.4 na PC. Zeby bylo smieszniej jak puszczam muzyke z iPhone 5 to iPad 4 rowniez potrafi nie widziec wlaczonego i dzialajacego ATV i vice versa. ATV oczywiscie na 7.0.

A to ciekawe co piszesz. Ja mam Ipad mini i IPhone 4s z iOS 6.1.3 oraz IPhone 5 z IOS 8.0.2 i żadne z nich nie widzi AirPlay w uśpieniu. MacBook Air na 10.9 to samo.

#39 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2014 - 04:35

A to ciekawe co piszesz. Ja mam Ipad mini i IPhone 4s z iOS 6.1.3 oraz IPhone 5 z IOS 8.0.2 i żadne z nich nie widzi AirPlay w uśpieniu. MacBook Air na 10.9 to samo.

Dokałdanie, u mnie nie widzą go użadzęnia z ios8.0.2, ios8.1 i ios7.1.2, podczas gdy po downgrade atv do starszego soft magicznie wszystkie go zaczynają widzieć. Dodam, że mam również sprzęt audio z obsługą airplay i on jest stale widoczny na wszystkich systemach.

#40 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 października 2014 - 08:22

Kolejnym argumentem potwierdzajacym moja teze jest to, ze mam rowniez AirPort Express podpiety do glosnika i on rowniez potrafi "zniknąć" a przeciez jego firmware nie ma nic wspolnego z softem ATV. Znika oczywiscie tylko na iPhone 5/iPad 4 (i byc moze w gore). U mnie pomaga najczesciej wyl/wl wifi na urzadzeniu a w najgorszym przypadku jego restart.

#41 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2014 - 09:32

Kolejnym argumentem potwierdzajacym moja teze jest to, ze mam rowniez AirPort Express podpiety do glosnika i on rowniez potrafi "zniknąć" a przeciez jego firmware nie ma nic wspolnego z softem ATV. Znika oczywiscie tylko na iPhone 5/iPad 4 (i byc moze w gore).
U mnie pomaga najczesciej wyl/wl wifi na urzadzeniu a w najgorszym przypadku jego restart.

U mnie rozwiązaniem problemów było wgranie po prostu starego soft, tzn tego https://api.ipsw.me/...1/10B809/url/dl (bo 6.1.4 jest jeszcze podpisywane przez Apple). Teraz wszystko działa perfekcyjnie, na iphone 5c(8.0.2),5s(8.1b2),ipad mini retina(7.1.2),MBW(Maverick), MBP(Yosemite GM C3).
Jeżeli u Ciebie zanika również airport to ja stawiam na problemy z siecią, bo u mnie yamaha nie ma nic wspólnego z Apple, a zawsze jest widoczna niezależnie od softu.

#42 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 11 października 2014 - 10:41

U mnie zarówno na Macbooku jak i iPhone 5S i 4S nie widzi Airplay po uśpieniu ATV, ale na poprzednim sofcie wszystko jest w porządku. Trzeba czekać, już niedługo powinien być update, może naprawią to akurat.

#43 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 października 2014 - 12:19

U mnie rozwiązaniem problemów było wgranie po prostu starego soft, tzn tego https://api.ipsw.me/...1/10B809/url/dl (bo 6.1.4 jest jeszcze podpisywane przez Apple). Teraz wszystko działa perfekcyjnie, na iphone 5c(8.0.2),5s(8.1b2),ipad mini retina(7.1.2),MBW(Maverick), MBP(Yosemite GM C3).
Jeżeli u Ciebie zanika również airport to ja stawiam na problemy z siecią, bo u mnie yamaha nie ma nic wspólnego z Apple, a zawsze jest widoczna niezależnie od softu.

Jesli przynajmniej jedno urzadzenie dziala poprawnie (a u mnie dzialaja bez zadnego problemu az 3) to ani z ATV ani z siecia ani z AirPort Express nie ma absolutnie zadnego problemu. Problem jest z urzadzeniami, ktore postanowily sie wylamac i czasem nie widziec ATV/AirPort Express bez znaczenia czy wlaczone czy uspione, tj. iPhone 5 i iPad 4 na iOS 8.0.2. Takze jesli cokolwiek jest do naprawy to w nich bo nie wykrywaja poprawnie odbiornikow AirPlay.

#44 Stress

Stress
  • 12 postów

Napisano 11 października 2014 - 18:41

Jesli przynajmniej jedno urzadzenie dziala poprawnie (a u mnie dzialaja bez zadnego problemu az 3) to ani z ATV ani z siecia ani z AirPort Express nie ma absolutnie zadnego problemu. Problem jest z urzadzeniami, ktore postanowily sie wylamac i czasem nie widziec ATV/AirPort Express bez znaczenia czy wlaczone czy uspione, tj. iPhone 5 i iPad 4 na iOS 8.0.2. Takze jesli cokolwiek jest do naprawy to w nich bo nie wykrywaja poprawnie odbiornikow AirPlay.

... a może proście by było Homer, żeby Apple, wróciło do starego softu? Wtedy te uznane przez Ciebie za "zepsute" setki, tysiące iPhonów i iPadów znów zaczęły by działać?

#45 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 października 2014 - 19:16

Ja nigdzie nie wracam bo przy obecnej konfiguracji pierwszy raz od 2 lat moge puszczac muzyke i filmy z iTunes na PC na ATV.

#46 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 12 października 2014 - 11:09

Ja nigdzie nie wracam bo przy obecnej konfiguracji pierwszy raz od 2 lat moge puszczac muzyke i filmy z iTunes na PC na ATV.

Witam,

@Homer,

to chyba raczej od momentu, gdy zmienileś router:)
Ja od ponad trzech lat mam Airport Extreme i mogę korzystać z opisanej przez ciebie funkcji.

Pozdrawiam

GAMA007

#47 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 października 2014 - 14:03

Tez nie to, poniewaz po powrocie z UK jeszcze przez 2 tygodnie AirPort Extreme i Express lezaly w kartonie a ja uzywalem Tp Link tl-wdr3600 i wszystko dzialalo dokladnie tak samo :)

#48 nemonick

nemonick
  • 129 postów
  • SkądManchester/Wroclaw

Napisano 13 października 2014 - 10:47

jak ktos wczesniej pisal to raczej wina IOS 8 a nie softu ATV. ATV2 nie zmienialem softu od jakich 2 lat i wszystko dzialalo bez problemow i mac sie laczyl i iphone teraz w tel nie mam ikonki air play a na macu mam:( i obojetnie czy ATV wlaczone uspione...

#49 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 13 października 2014 - 15:05

Softu ATV raczej, bo Macbook nie ma iOS, a też nie ma ikonki po update ATV, a przed było.

#50 davidose

davidose
  • 134 postów

Napisano 13 października 2014 - 17:49

Po odtworzeniu ATV mam cały czas połączenie z airplay po Wifi, nawet wtedy kiedy ATV śpi. Jak zrobię połączenie po eth to przy usypianiu port ethernet jest wyłączany w ATV i airplay w uśpieniu już się nie pojawia. Dobre i to, ale powinni to poprawić.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych