Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 8 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1300 odpowiedzi w tym temacie

#1226 bornkillerpl

bornkillerpl
  • 1 postów

Napisano 13 października 2014 - 21:00

czy możecie wyszukać w Spotlight sms lub w historii sms starszych wiadomości , w ios 7 bez problemu można było wyszukać danego tekstu z historii a teraz lipa :(

#1227 zerohunter

zerohunter
  • 248 postów

Napisano 14 października 2014 - 09:51

Da się w 8.0.2 mieć w końcu własny dzwonek?

#1228 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 października 2014 - 09:54

LOL a niby czemu ma się nie dać ?

#1229 jaro1002

jaro1002
  • 12 postów

Napisano 14 października 2014 - 12:44

Witam, mam pytanie, czy można utworzyć watek odrębny dla iphon 4s. powiem szczerze , zaczynam się gubić jak chce coś poszukać dla siebie. Mówię o temacie najnowszego systemu

#1230 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 października 2014 - 13:48

Sprawdzał już ktoś ten trik z wydłużeniem pracy baterii?
iPhone Battery Life: iOS 8 tips and tricks to improve battery life | BGR

#1231 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 14 października 2014 - 14:44

moze z pol godziny zyskasz na tej skali szarosci... juz wole wyłaczyc transmisje danych w przypadku gdy chce zatrzymac drenaz baterii

#1232 Stress

Stress
  • 12 postów

Napisano 14 października 2014 - 15:54

W moim IPhone 4S po aktualizacji do 8.0.2 przestała działać SAFARI. Odpala się, próbuje odświeżyć i ... zamyka. To samo jest na iPad 3. W iPhone 4S przeinstalowałem system na czysty fon (restore za pomocą DFU) - zero poprawy! W tej sytuacji zostawiłem oba sprzęty w spokoju, czekając na następną wersję iOS. Oczywiście są też problemy ze znikającą ikonką AirPlay, gdy zasypia ATV, ale to już, przy powyższych problemach, drobiazg... Tak skopanego systemu jeszcze Apple nie wypuścił nigdy.

#1233 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 14 października 2014 - 22:58

Mi system kompletnie się zawiesił dwukrotnie w ciągu ostatnich 4 dni, trochę to dziwne bo do tej pory było dobrze. Telefon do życia przywracał tylko reset, tak to był granatowy zamazany ekran i zero reakcji na cokolwiek. Miał ktoś tak? Bo ta częstotliwość trochę mnie zaniepokoiła.. Mam nadzieję że to czysto systemowa sprawa i na 8.1 tak rażące rzeczy nie będą miały racji bytu.

#1234 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 15 października 2014 - 15:28

Proszę was. Czy chcecie używać telefonu z czarno-białym ekranem tylko po to by wydłużyć czas pracy na baterii? Parodia! P.S 90% tego tematu to problemy z baterią. Czy tak trudno użytkownikom zrozumieć, że może czas na wymianę baterii? Gdzie jest moderator? Pytam się gdzie? Paf pomóż! To prawda. Nowa wersja to nowe problemy użytkowników starszych sprzętów. Też mam np mini który jest dość świeżym sprzętem to pod względem ,,wnętrzności'' to ponad 3- letni sprzęt i nie wszystko działa jak należy.

#1235 IntruZZ

IntruZZ
  • 48 postów

Napisano 15 października 2014 - 15:43

U mnie po aktualizacji na 4s , pogoda zwariowała ;) mam ustawioną pod lokalizację , za każdym razem pokazuje mi u mnie w mieście pogodę dla dwóch miast na przemian oddalonych o około 60 km :) nawet jak wejdę w MAPY to jest strzałka w tych miastach :) Ktoś coś pomoże?

#1236 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 15 października 2014 - 18:25

Proszę was. Czy chcecie używać telefonu z czarno-białym ekranem tylko po to by wydłużyć czas pracy na baterii?
Parodia!
P.S 90% tego tematu to problemy z baterią. Czy tak trudno użytkownikom zrozumieć, że może czas na wymianę baterii? Gdzie jest moderator? Pytam się gdzie?
Paf pomóż!
To prawda. Nowa wersja to nowe problemy użytkowników starszych sprzętów. Też mam np mini który jest dość świeżym sprzętem to pod względem ,,wnętrzności'' to ponad 3- letni sprzęt i nie wszystko działa jak należy.

^^
Problem z baterią występuje przez to że non stop sprawdzacie ile trzyma :D Dlatego wg. was trzyma krócej niż na 7.1.2.
Zaskoczę was mój 5s ostatnio padł po 2 dniach i 6 godzinach w spoczynku i chyba 10 h w użyciu. Jak to zrobiłem ? Używałem telefonu tak jak został zaprojektowany i nie sprawdzałem co chwilę ile mam % i ile w użyciu etc.

#1237 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 15 października 2014 - 19:56

^^
Problem z baterią występuje przez to że non stop sprawdzacie ile trzyma :D Dlatego wg. was trzyma krócej niż na 7.1.2.
Zaskoczę was mój 5s ostatnio padł po 2 dniach i 6 godzinach w spoczynku i chyba 10 h w użyciu. Jak to zrobiłem ? Używałem telefonu tak jak został zaprojektowany i nie sprawdzałem co chwilę ile mam % i ile w użyciu etc.

A na czym polega to "uzywanie telefonu jak zostal zaprojektowany"?

#1238 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 15 października 2014 - 20:02

A na czym polega to "uzywanie telefonu jak zostal zaprojektowany"?

A nie zrozumiałeś ?

#1239 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 15 października 2014 - 20:02

Pewnie korzystal z wielu funkcji nie wylaczajac ich ae wzgledu na baterie

#1240 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 15 października 2014 - 20:18

Pewnie korzystal z wielu funkcji nie wylaczajac ich ae wzgledu na baterie

A jak non stop tryb samolotowy i muzyka aby nabijało mi godziny w użyciu ^^
Jak używałem ? Normalnie. LTE, push i WiFi non stop włączone. Do tego rozmowy SMSy i Muzyka.

#1241 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 16 października 2014 - 07:58

A jak non stop tryb samolotowy i muzyka aby nabijało mi godziny w użyciu ^^
Jak używałem ? Normalnie. LTE, push i WiFi non stop włączone. Do tego rozmowy SMSy i Muzyka.

Czym wiec rozni sie kogos uzywanie od Twojego "normalnego" uzywania?

#1242 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 16 października 2014 - 08:30

Problem baterii to problem łączenia z siecią 3g , po update mam tylko 3g i lte nie mam 2g , mam w mojej miejscowości słaby zasięg 3g , iphone cały czas próbuje się połączyć albo z 2g albo 3g i w ten sposób drenuje baterię Byłem ostatnio w Wawie gdzie zasięg 3g jest ok i nie było problemu z baterią , wróciłem w swoje strony i zaczęło się drenowanie baterii bo iphone cały czas łączy się z sieciami Niestety skopała to T-mobile , ale oni zganiają to na Apple , po update sieciowym iphone nie znajduje 2g w ogóle , a 3g raz jest raz nie ma Efekt jest taki że nikt nie może się okresowo dodzwonić i ja do nikogo niezadzwonię, problemy z sms i mms. Akurat na dzwonieniu mi zależy najbardziej , więc jak tego nie naprawią , będę zmuszony wywalić ten telefon za okno:)

#1243 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 16 października 2014 - 08:46

Czym wiec rozni sie kogos uzywanie od Twojego "normalnego" uzywania?

Skoro nie wyłapałeś wcześniej o czym pisałem nie będę tego tłumaczył.

#1244 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 16 października 2014 - 14:58

Mój iPad2 na 8 działa gorzej od Windowsa ME ... poważnie rozważam wniesienie pozwu przeciwko Apple (umyślne postarzanie sprzętu) Przyjąlem też generalną zasadę - nie aktualizuje juz sprzętu powyżej głownej wersji iOS z jaką ten się ukazał.. Czyli np. iPhone 5S aktualizowałem do czasu premiery 8

#1245 iogryzek

iogryzek
  • 35 postów

Napisano 16 października 2014 - 15:32

zawsze tak było że nowy ios pogarsza mniej lub bardziej wcześniejszy model iPhone'a "(

#1246 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 16 października 2014 - 23:21

Skoro nie wyłapałeś wcześniej o czym pisałem nie będę tego tłumaczył.

Moze to nie ja nie zalapalem tylko Ty niewyraznie napisales? Pomyslales nad taka mozliwoscia;)?

iOS8.1 bedzie dostepny w poniedzialek tak?

#1247 ramzestoja

ramzestoja
  • 102 postów
  • SkądRadom, PL

Napisano 17 października 2014 - 06:27

Tak w poniedziałek ma być udostępniony publicznie dla każdego. Zapewne kolo godziny 19.

#1248 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 17 października 2014 - 12:53

Moze to nie ja nie zalapalem tylko Ty niewyraznie napisales? Pomyslales nad taka mozliwoscia;)?

iOS8.1 bedzie dostepny w poniedzialek tak?

Jakoś inni nie pytają tylko ty , wiec...

#1249 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 18 października 2014 - 11:16

Jakoś inni nie pytają tylko ty , wiec...

Bo inni juz sobie dali spokoj, bo wiedza, ze i tak sie nie dowiedza. Wiesz dobrze, ze palnales glupote i nie wiesz jak z tego wybrnac bo jakbys wiedzial to bys po prostu napisal i nie byloby tematu. Ale zakonczmy ten offtop.

#1250 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 18 października 2014 - 18:59

czasami jak wchodze w ustawienia prywatnosci i lokalizacje to sie resetuje i wraca do home screen. na 8.0.2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych