Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 8 - Dyskusja

• Please log in to reply
1300 replies to this topic

#1201 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 October 2014 - 08:07

Ja nie mam wyłączonych i podzielam zdanie kolegi wyżej.

#1202 _siwy_

_siwy_
  • 4 posts

Posted 08 October 2014 - 08:20

Wszystko mam włączone...

#1203 oli44

oli44
  • 197 posts

Posted 08 October 2014 - 08:24

Witam, jestem tu nowy.

Chciałem wypowiedzieć się w kwestii iOS 8.0.2 i iPhona 4S. Zainstalowałem go na swoim telefonie na czysto.

W tym zdaniu leży klucz. Zainstalowałeś go na czysto.

To samo przeżyłem z iP4 i iOs7. Zrobiłem zwykłego update po czym ip4 praktycznie przestał żyć. Ktoś mądry na forum doradził postawienie systemu na czysty telefon - o niebo lepiej. Płaczą Ci co robili zwykły update. Polecam sprawdzić

#1204 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 08 October 2014 - 08:29

Nie wszyscy. Na iP4 wszystko od początku instalowane OTA, nic na czysto. Telefon chodzi bardzo przyzwoicie, żadnych problemów. Nie generalizuj.

#1205 _siwy_

_siwy_
  • 4 posts

Posted 08 October 2014 - 08:38

W tym zdaniu leży klucz. Zainstalowałeś go na czysto.

Już nie pamiętam, ale chyba update zrobiłem przez iTunes z przywróceniem danych, po czym zrobiłem reset bo coś mi się krzaczyło. Po resecie wszystko git!

#1206 swiety74

swiety74
  • 773 posts
  • SkądKatowice

Posted 08 October 2014 - 14:04

Od kilku dni próbuje zrobić restore w celu wyczyszczenia Iphone przed sprzedażą. Mam ogromny problem z pobraniem softu od Apple. Trwa to wieki a co gorsza zrywa pobieranie. Czy też tak macie?

#1207 AntoniKosiba

AntoniKosiba
  • 118 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 08 October 2014 - 14:35

Swojego iPhone'a "czyściłem" kilka razy z rzędu, próbując downgrade i choć efektu nie uzyskałem bo Firma zablokowała tę możliwość, to z ściągnięciem i instalką softu nie miałem problemów. Nie wykluczone, że znowu coś namieszali w iFirmie i powstał nowy problem (?). Na pocieszenie dodam, że iPhone po aktualizacji świetnie służy jako podstawka do piwa, ... którego nawarzyli, a i gwoździe też się nim fajnie przybija.

#1208 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 08 October 2014 - 14:40

Swojego iPhone'a "czyściłem" kilka razy z rzędu, próbując downgrade i choć efektu nie uzyskałem bo Firma zablokowała tę możliwość, to z ściągnięciem i instalką softu nie miałem problemów. Nie wykluczone, że znowu coś namieszali w iFirmie i powstał nowy problem (?). Na pocieszenie dodam, że iPhone po aktualizacji świetnie służy jako podstawka do piwa, ... którego nawarzyli, a i gwoździe też się nim fajnie przybija.

To sprzedaj go i kup androida i skończ już swój płacz. Miałeś czas aby wrócić do 7.x.x pretensje miej do siebie.

#1209 satmar

satmar
  • 788 posts
  • SkądInowrocław

Posted 08 October 2014 - 14:45

Od kilku dni próbuje zrobić restore w celu wyczyszczenia Iphone przed sprzedażą. Mam ogromny problem z pobraniem softu od Apple. Trwa to wieki a co gorsza zrywa pobieranie. Czy też tak macie?

przed chwilą robilem 5s i żadnych problemów, może zacznij szukac przyczyny u siebie, modem ,router, dostawca netu .....

#1210 AntoniKosiba

AntoniKosiba
  • 118 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 08 October 2014 - 16:29

OK.

#1211 swiety74

swiety74
  • 773 posts
  • SkądKatowice

Posted 08 October 2014 - 16:50

Dziwne to bo mam tak samo zarówno w pracy jak i w domu.

#1212 IntruZZ

IntruZZ
  • 48 posts

Posted 10 October 2014 - 08:15

Panowie w Moim strumieniu zdjęć da się zrobić tak , że zdjęcia przesyłane do folderu na komputerze przez WiFi nie będa usuwane jak usunę je z telefonu... trochę mnie to wkurza, zdjęcia mi się prześlą do folderu i tam je magazynuję :) po czym usunę je po kilku dniach z telefonu i znikną z folderu :) czy jedyne wyjście to po prostu kopiować te zdjęcia od razu gdzieś indziej na dysk jak chce je zachować

#1213 seboskrk

seboskrk
  • 104 posts
  • SkądStołeczne Królewskie miasto Kraków, PL.

Posted 10 October 2014 - 08:35

One i tak w tym folderze na komputerze nie będą tam siedzieć dłużej niż 30 dni. To czas, w którym sobie musisz je gdzie indziej skopiować. Apple uznaje, że jeśli usuniesz fotkę ze strumienia zdjęć (uznaję, że masz jeszcze starszy ios) to zdążyłeś sobie ją skopiować na kompie i tam Ci też nie jest potrzebna w przejściowym folderze.

#1214 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 10 October 2014 - 09:00

One i tak w tym folderze na komputerze nie będą tam siedzieć dłużej niż 30 dni. To czas, w którym sobie musisz je gdzie indziej skopiować.

Bzdura, zdjęcia na komputerze nie znikają, tak samo jak nie znikają ze strumienia zdjęć w telefonie. Znikają jedynie z serwerów chmury po 30 dniach.

Apple uznaje, że jeśli usuniesz fotkę ze strumienia zdjęć (uznaję, że masz jeszcze starszy ios) to zdążyłeś sobie ją skopiować na kompie i tam Ci też nie jest potrzebna w przejściowym folderze.

Ponieważ jest to synchronizacja a zasadą synchronizacji jest utrzymywanie identycznego stanu we wszystkich synchronizowanych urządzeniach, więc skasowanie zdjęcia na jednym z nich, skutkuje skasowaniem wszędzie indziej. Na tym polega właśnie synchronizacja.

#1215 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 10 October 2014 - 11:31

ja mam często tak że klikam na ikonę ustawien i na chwile sie wszystko zamraża, i muszę jeszcze raz kliknąć :/

#1216 szubert85

szubert85
  • 26 posts

Posted 11 October 2014 - 08:46

Bzdura, zdjęcia na komputerze nie znikają, tak samo jak nie znikają ze strumienia zdjęć w telefonie. Znikają jedynie z serwerów chmury po 30 dniach.

Ponieważ jest to synchronizacja a zasadą synchronizacji jest utrzymywanie identycznego stanu we wszystkich synchronizowanych urządzeniach, więc skasowanie zdjęcia na jednym z nich, skutkuje skasowaniem wszędzie indziej. Na tym polega właśnie synchronizacja.

Wszystko byłoby ok gdyby na telefonie było wyraźne rozgraniczenie między zdjęciami zapisanymi na urządzeniu, a tymi ze strumienia zdjęć (tak jako było w iOS 7), bo teraz mamy np w iphonie zdjęcie widoczne tylko raz mimo, że jest ono w 2 miejscach (pamięć urządzeni i strumień zdjęć).

#1217 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 11 October 2014 - 14:53

Czy licznik zdjęć w Ustawienia - Ogólne - To urządzenie jest zabugowany? Przypuśćmy miałem 20 zdjęć, z tego usunąłem 5, a on nadal pokazuje, że 20 zdjęć niby się znajduję w telefonie, mimo że w aplikacji Zdjęcia nie ma ich. Folder ostatnio usunięte, też wyczyściłem.

#1218 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 posts

Posted 11 October 2014 - 18:53

Przekombinowali z tymi zdjęciami

#1219 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 11 October 2014 - 19:03

Też tak macie?

#1220 Vosh

Vosh
  • 41 posts

Posted 12 October 2014 - 09:01

Nie, u mnie działa poprawnie przed usunięciem i po.

#1221 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 posts

Posted 12 October 2014 - 09:23

A ja wrócę do tematu duze zdjecie i kontakt; szlag mnie trafia bo jeden ( słownie jeden) kontakt na sile skaluje sie do małego zdjecia( chodzi o duza fotkę przy odbieraniu polaczenia przychodzącego)!!!! Próbowałem wszystkiego: zmieniłem zdjecie, dodawałem w iPhonie i na tablecie....i nic. Po ustaleniu w trybie edycji, po jakimś czasie wraca do małego :(. Mam wszystkie kontakty synchronizowane z gmail. O co chodzi?

#1222 Wania

Wania
  • 644 posts

Posted 12 October 2014 - 11:07

mam inne pytanie ale tez poniekad chodzi o zdjecia/wideo. mam w icloud Rodzina dodana jedna osobe, mozemy sobie udostepniac zdjecia/wideo przez "udostepnianie zdjeci iCloud" i pokazuja sie one w udostepnione w folderze Family. Zdjecia z tego "udostepnione" mozemy miedzy soba zapisywac na swoich urzadzeniach ale filmow wiedeo juz nie. wiec jak chcial bym wyslac komus filmik ktory zostal udostepniony z tego urzadzenia ktory jest przypisany do mojej Rodziny to nie moge. Dodam ze nie jest uruchomione iCloud Drive. dodatkowe pytanie: czy te zdjecia/wideo udostepnione miedzy Rodzina zapisywane sa w osobnych chmurach? chodzi o to ze ja mam 20GB iCloud a reszta ma standardowe 5GB wiec milo by bylo jak by korzystaly z mojego zasobu iCloud, szczegolnie ze i tak korzytaja z mojej karty przy zakupach ;)

#1223 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 13 October 2014 - 11:00

Pytanie do wszystkich którzy mają 8.0.2 i posiadają iP 4s: Jak wam trzyma bateria? Bo ja mam problem z nią, gdyż po nocy ze 100% zostaje mi ok.60%.

#1224 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 13 October 2014 - 11:39

Pytanie do wszystkich którzy mają 8.0.2 i posiadają iP 4s: Jak wam trzyma bateria? Bo ja mam problem z nią, gdyż po nocy ze 100% zostaje mi ok.60%.

Każda osoba to inny przypadek, bo nie wiadomo jakie ma ustawienia systemowe, jakich appek używa, co działa w tle etc. Postaw sobie na czysto, potrzymaj ze dwa dni i wtedy pisz co i jak. Bo skąd ktoś ma wiedzieć co masz namieszane w telefonie??? Chyba tylko wróżbita Maciej...

#1225 fiedzio

fiedzio
  • 36 posts
  • SkądBiałystok, PL

Posted 13 October 2014 - 15:47

maly95, na moim 4S na 8.0.2 bateria trzyma trochę lepiej niż na 8 - ale ciągle nie tak dobrze jak na 7.1.2

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users