Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 8 - Dyskusja

• Please log in to reply
1300 replies to this topic

#1051 seboskrk

seboskrk
  • 104 posts
  • SkądStołeczne Królewskie miasto Kraków, PL.

Posted 30 September 2014 - 11:17

Między 8.0.1, a 8.0.2 różnicę zobaczą tylko właściciele iP6, bo różnią się one tylko poprawką naprawiającą błąd z połączeniami i touch id. Dla twojego modelu 8.0.1 jest tym samym co 8.0.2. Możesz sobie zaktualizować dla świętego spokoju.

#1052 jaro1002

jaro1002
  • 12 posts

Posted 30 September 2014 - 11:20

problem tyczy się tego ,ze ituns ciągle mi ta aktualizacjie wyłapuje. jak zaktualizuje , to nic nie powinno się zdarzyć?

#1053 seboskrk

seboskrk
  • 104 posts
  • SkądStołeczne Królewskie miasto Kraków, PL.

Posted 30 September 2014 - 11:28

Wszystko będzie ok. Zaktualizuj, nie zobaczysz żadnych zmian.

#1054 Freso

Freso
  • 83 posts

Posted 30 September 2014 - 14:07

iPhone mimo restore w DFU, kilku hard-resetów i różnych innych kombinacji nadal nie pokazuje statystyk użycia baterii.. Czy ktoś mógłby pomóc zgłosić to do Apple?

#1055 Radek17

Radek17
  • 7 posts

Posted 30 September 2014 - 14:13

Mam kilka problemów w iOS 8.0.2.
1. Będąc w domu wyskakuje mi czas podróży. (jak zmienić miejsce stałego pobytu?)
2. W centrum powiadomieniem po wymazaniu powiadomień na zablokowanym ekranie muszę robić to jeszcze raz na ekranie startowym (i na odwrót).
3. W centrum powiadomień na ekranie startowym przesuwając z "Dzisiaj" na powiadomienia przesuwają się ikony na ekranie startowym.
4. Oglądając film np. na YouTube jak zatnie się film czas trwania dalej leci.
5. W Safari na, niektórych stronach w złym momencie wyskakuje klawiatura lub nie chowa się.
Macie podobne problemy? Jeśli nie to jak to zmienić? Restore pomoże?
Znacie może odpowiedż? To ważne.

Pomoże ktoś w końcu? Też tak macie?

#1056 sq3ntx

sq3ntx
  • 185 posts
  • SkądGorzów Wlkp. PL

Posted 30 September 2014 - 14:17

Nie macie. Ciężko odpowiedzieć co zrobić z problemem jak się go nie miało. Swoją drogą ja bym robił kopię wgrał system na czysto i wtedy sprawdzał co się zmieni. Ale to, że od takich czynności się zaczyna powinieneś wiedzieć.

#1057 Cheszera

Cheszera
  • 1 posts

Posted 30 September 2014 - 14:37

Nie wiem, czy to wina nowego systemu, ale po jego instalacji iPhone 4S nie odtwarza dźwięku muzyki, ani filmów. Jak ktoś dzwoni, to telefon dzwoni normalnie. Ale przy muzyce jest cały pasek dźwięku szary i nie da się podgłośnić. Pomożecie?

#1058 kaczv

kaczv
  • 10 posts

Posted 30 September 2014 - 14:44

wie ktoś dlaczego po updatecie do 8.0.2 nadal pozostaje czerwona plakietka "1" na ikonce "ustawienia" ?
telefon ( 5s) po restarcie i dalej się pokazuje plakietka

ktoś coś ?

#1059 kubrick007

kubrick007
  • 3 posts

Posted 30 September 2014 - 17:50

Kilka problemów, które pojawiły się po aktualizacji do wersji 8.
1. iMessage mam ustawione jako preferowana wysyłka i odbiór tylko nr tel bez maila, w wersji 7 jeśli tel był w pobliżu Maca automatycznie miałem wiadomości na kompie, teraz tego nie ma.
2. po wejsciu w wiadomosci na iphone wpisanie frazy w pole wyszukiwania w zasadzie nie działa, nie wyszukuje nic.
3. po wywołaniu ikonki aparatu z paska dostępu przy zablokowanym ekranie w 90% tylko czarny ekran i nic wiecej...trzeba wchodzic w aparat z ikony na pulpicie.
4. w kalendarzu codziennie dodaje kilkanascie pozycji i upierdliwym jest pole ze strefa czasowa, czy idzie je zlikwidowac?

- - - Połączono posty - - -

Kilka problemów, które pojawiły się po aktualizacji do wersji 8.
1. iMessage mam ustawione jako preferowana wysyłka i odbiór tylko nr tel bez maila, w wersji 7 jeśli tel był w pobliżu Maca automatycznie miałem wiadomości na kompie, teraz tego nie ma.
2. po wejsciu w wiadomosci na iphone wpisanie frazy w pole wyszukiwania w zasadzie nie działa, nie wyszukuje nic.
3. po wywołaniu ikonki aparatu z paska dostępu przy zablokowanym ekranie w 90% tylko czarny ekran i nic wiecej...trzeba wchodzic w aparat z ikony na pulpicie.
4. w kalendarzu codziennie dodaje kilkanascie pozycji i upierdliwym jest pole ze strefa czasowa, czy idzie je zlikwidowac?

#1060 Necki

Necki
  • 16 posts

Posted 30 September 2014 - 18:13

Jak się wyłączy, to nie masz nic. Może mało precyzyjnie się tu wypowiadam... i trochę wprowadziłem Cię w błąd. W Orange nie ma switcha "3G", jest tylko "Dane sieci komórkowej " (a to z automatu daje 3G) i dodatkowo -switch "LTE".

Acha, ok, bo ja mam w Plusie, i tu jest zmiana z 2G na 3G.

#1061 App4

App4
  • 111 posts

Posted 30 September 2014 - 19:37

Pomoże ktoś w końcu? Też tak macie?

Ja mam to samo. Może byto gdzieś zgłosić do Apple?

#1062 kubrick007

kubrick007
  • 3 posts

Posted 30 September 2014 - 20:12

Admin przenosi tematy do dyskusji a w dyskusji co godzine pojawia sie nowy wpis...jak uzyskac odpowiedz skoro ludzie maja w d... czytanie setek stron wstecz???????

#1063 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 30 September 2014 - 20:13

Wyszukiwarka pomaga :)

#1064 Zubisuzeku

Zubisuzeku
  • 14 posts

Posted 30 September 2014 - 22:04

Dzisiaj mój 5s zafundował niespodziankę na 8.0.2 ... wyłączył się i miał problem z włączeniem ... bez grzebania, leżał sobie i zdechł !!! Niedoróbki Appla wyłażą choć system na ogół działa Oki. Wydaje się tylko skopane zarządzanie siecią GSM, podczas rozmowy kompletnie rozłącza net czy to LTE czy 3G.

#1065 czereda

czereda
  • 3 posts

Posted 01 October 2014 - 06:51

Zainstalowałam system w niedziele wieczorem bez żadnych problemów, błędów przy moim użytkowaniu nie zauważyłam. Dopiero wczoraj popołudniu bateria zaczęła się szubko rozładowywać. O 21 ze stanu całkowitego rozładowania naładowałam 100% i powyłączałam wszystkie działające w tle aplikacje by sprawdzić ile zejdzie mi baterii przez noc. Telefon nie wytrzymał do rana, mam nadzieje,że wszystko się ustabilizuje i wróci do normy.

#1066 brunsik

brunsik
  • 105 posts
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Posted 01 October 2014 - 08:23

No właśnie u mnie dwóch 5s dzieją się dziwne rzeczy z połączeniami, wczoraj korzystając z 3g i lte nikt nie mogl sie do mnie dodzwonic, dzis zona z kolei nie mogla sie do nikogo dodzownic ze swojego 5s. I na dodatek w trybie samolotowym bateria zlatuje mi przez noc 6% dzis( wczoraj zeszła 5%), gdzie na ios7 to max 1% był. Cos mi sie wydaje ze problemy w trybie standby ma ten system.

#1067 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 01 October 2014 - 08:28

U mnie na iPadzie 3 (bo tylko tu zainstalowałem 8.0.2- dwa pozostałe ciągle na 7.1.2) ma chyba jakiś licznik gestów. Jak wykonasz kilkanaście- przestają działać. Pomaga tylko włączenie i wyłączenie w ustawieniach. Geeeez, czyję się jak na forum o Linuksie. Magiczne sztuczki co tu zrobić, by coś zadziałało. Oj... Apple- zbiera Ci się ... :(

#1068 shoe

shoe
  • 1 posts

Posted 01 October 2014 - 09:28

iOS8 w jaki sposób można usunąć ostatnie kontakty do których wysłaliśmy smsy? tak aby nie pojawiały się na górze ekranu po dwukrotnym kliknięciu "home"

#1069 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 01 October 2014 - 09:35

ustawienia --> poczta, kontakty, inne

#1070 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 posts

Posted 01 October 2014 - 10:48

[ATTACH=CONFIG]23535[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]23536[/ATTACH] Czy Wy też macie ten problem? Klawiatury firm trzecich nie pokazują się w szybkiej odpowiedzi. Tyko standardowa klawiatura w ios.

#1071 sebastian.4s

sebastian.4s
  • 101 posts

Posted 01 October 2014 - 11:02

Witam, chciałem się podzielić swoją opinią na temat 8.0.2 na iPhone 5S. System zaktualizowałem przez OTA i działa idealnie. Nic nie muli, żadne grafiki się nie rozmywają, żadne przyciski kamer nie znikają itp. Problemy które niektórzy tutaj opisywali nie występują. Robiłem aktualizację bezpośrednio z 7.1.2 na 8.0.2. Jestem bardzo zadowolony, nie widzę, żadnego spadku wydajności ani gorszej pracy na baterii. Dodam jeszcze swoje 3 grosze w sprawie aktualizacji przez OTA. Wielu "znafcóf" na forum opisuje, że OTA jest do niczego, że ma się problemy z telefonem po takiej aktualizacji i inne tego typu głupoty. Jestem użytkownikiem iPhone'ów od czasów 3GS (3GS -> 4 -> 4S -> 5S), ZAWSZE robiłem aktualizacje przez OTA i ZAWSZE wszystko mi działało! Z tym, że nigdy nie wgrywałem bet, ani nie robiłem JB. Oczywiście system w pełni skonfigurowany według własnych upodobań, piszę o tym, ponieważ ostatnio na forum widać wpisy w stylu "mieszacie w ustawieniach to Wam nie działa". Aha na koniec dodam, że zawsze jak kupuję nowego iPhone, to wybieram odtwarzanie z kopii poprzedniego telefonu łącznie z programami, ustawieniami itd. i wszystko działa więc choć bym chciał bardzo zrozumieć to nie potrafię jak niektórym ciągle się coś sypie w iOS.

#1072 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 October 2014 - 11:44

Witam, chciałem się podzielić swoją opinią na temat 8.0.2 na iPhone 5S. System zaktualizowałem przez OTA i działa idealnie. Nic nie muli, żadne grafiki się nie rozmywają, żadne przyciski kamer nie znikają itp. Problemy które niektórzy tutaj opisywali nie występują. Robiłem aktualizację bezpośrednio z 7.1.2 na 8.0.2. Jestem bardzo zadowolony, nie widzę, żadnego spadku wydajności ani gorszej pracy na baterii. Dodam jeszcze swoje 3 grosze w sprawie aktualizacji przez OTA. Wielu "znafcóf" na forum opisuje, że OTA jest do niczego, że ma się problemy z telefonem po takiej aktualizacji i inne tego typu głupoty. Jestem użytkownikiem iPhone'ów od czasów 3GS (3GS -> 4 -> 4S -> 5S), ZAWSZE robiłem aktualizacje przez OTA i ZAWSZE wszystko mi działało! Z tym, że nigdy nie wgrywałem bet, ani nie robiłem JB. Oczywiście system w pełni skonfigurowany według własnych upodobań, piszę o tym, ponieważ ostatnio na forum widać wpisy w stylu "mieszacie w ustawieniach to Wam nie działa". Aha na koniec dodam, że zawsze jak kupuję nowego iPhone, to wybieram odtwarzanie z kopii poprzedniego telefonu łącznie z programami, ustawieniami itd. i wszystko działa więc choć bym chciał bardzo zrozumieć to nie potrafię jak niektórym ciągle się coś sypie w iOS.

Czyli też jako jedyny i wyjątkowy nie masz problemu z opóźnionym odbieraniem rozmów?

#1073 sIDD

sIDD
  • 178 posts
  • SkądUrsus, Warszawa, Poland, Poland

Posted 01 October 2014 - 11:52

Do użytkowników IP6 Czy po aktualizacji do 8.0.2 nie macie już problemów związanych z GSM, wifi i touch ID ?

#1074 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 01 October 2014 - 11:55

U mnie zero problemów. Telefon działa rewelacyjnie na 8.02.

#1075 satmar

satmar
  • 788 posts
  • SkądInowrocław

Posted 01 October 2014 - 11:58

U mnie na iP6 8.0.2 był problem z wi-fi, potrafił gubić sieć i nic nie znajdywał, po restarcie iP wszystko wracało do normy, wgralem 8.1 bete i objawy zaniku wi-fi ustąpiły, z GSM i touch ID problemów nie było

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users