Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 8 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1300 odpowiedzi w tym temacie

#976 Grehor

Grehor
  • 188 postów
  • SkądZabrze

Napisano 28 września 2014 - 17:01

Witam, czy update 8.0.2 rozwiązuje problem z opóźnieniem podczas odbierania połączenia?

Myślałem że to tak już jest, ale widze że to jednak bug. Odbieram połączenie, telefon jeszcze dzwoni przez sekunde i dopiero po chwili od przyłożenia do ucha ekran gaśnie. Tak to u was wygląda?

#977 gregzorba

gregzorba
  • 11 postów

Napisano 28 września 2014 - 17:10

Przesiadka na iPhonie 4s z iOS'a 7.1.2 na 8.0.2 była błędem. Wszystko mi zwolniło. Do póki nie poprawią stabilności, to nie warto go aktualizować. Wracam na 7.

bo widzisz ktoś kto ma jeden telefon, to w większosci przypadków zajara się update że ma ios 8, i nie zobaczy różnicy, ale w moim przypadku mają trzy sztuki i4s, mam porównanie rzetelne i dlatego zrobiłem test prędkości, i niestety ios 8 zamula strasznie Iphona 4s. A ci co piszą że nie, to albo mają iphona od 5 w górę, albo nie maja mozliwości porównania z ios 7.1.2. Ja taka mam i wiem co mówię, na dzień dzisiejszy.

[URL="https://www.youtube.com/watch?v=2FYv1jnN3zM"][/URL]

#978 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 28 września 2014 - 17:17

Myślałem że to tak już jest, ale widze że to jednak bug. Odbieram połączenie, telefon jeszcze dzwoni przez sekunde i dopiero po chwili od przyłożenia do ucha ekran gaśnie. Tak to u was wygląda?

W iOS 7 już było to opóźnienie odbierania, lecz dużo mniejsze niż teraz w iOS8 jest. Po prostu przy odbieraniu trzeba poczekać aż po przesunięciu "odbierz" pojawią się opcje na środku, te kółka, a nie od razu słuchawka do ucha. Póki tego nie rozwiążą, a pewnie tak już zostanie, to jedyne rozwiązanie.

- - - Połączono posty - - -

bo widzisz ktoś kto ma jeden telefon, to w większosci przypadków zajara się update że ma ios 8, i nie zobaczy różnicy, ale w moim przypadku mają trzy sztuki i4s, mam porównanie rzetelne i dlatego zrobiłem test prędkości, i niestety ios 8 zamula strasznie Iphona 4s. A ci co piszą że nie, to albo mają iphona od 5 w górę, albo nie maja mozliwości porównania z ios 7.1.2. Ja taka mam i wiem co mówię, na dzień dzisiejszy.

Zaktualizowałem ojcu 4s do iOS 8, wyłączyłem animacje i przeźroczystość i śmiga dobrze jak na 3 letni telefon, dla mało wymagających może być.

#979 App4

App4
  • 111 postów

Napisano 28 września 2014 - 17:21

Jeśli wyłączymy animacje i przeźroczystość w iOS 8.0.2 to szybkość działania jest prawie identyczna, jak w iOS 7.1.2. Bez wyłączenia tych opcji, telefon zamula, jak android.

#980 haribo27

haribo27
  • 1 postów

Napisano 28 września 2014 - 17:26

Iphone 4s wykrywa ładowarke tylko wtedy gdy jest wyłaczony, inaczej nie ładuje sie. Po podpieciu do ładowarki automatycznie włacza sie przez co nie moge go naładowac, o co może chodzić? Wczoraj był ten sam problem jednak po kilkakrotnym wyłaczeniu i włączeniu telefon wykrył ładowarke, dzisiaj nic. Proszę o pomoc

#981 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 28 września 2014 - 17:39

Moze to problem kabla/wtyczki?

#982 mirek_zagórski

mirek_zagórski
  • 7 postów
  • SkądBochnia

Napisano 28 września 2014 - 18:37

A to ciekawe, bo na ipadzie air z 8.0.2 owszem zalogujesz sie ale po np wejściu w opcje przelewu nic nie mozna zrobic poniewaz brak górnej belki... Zreszta infolinia techniczna Pekao potwierdza brak update.... Tak wiec nie wiem co u Ciebie działa...

Przed chwilą na iPhone 6 zrobiłem przelew. Bez żadnego problemu.

#983 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 28 września 2014 - 18:45

Gratuluje. Jak napisałem na ipadzie ( w układzie innym niz "kolo" ) nie da rady....

#984 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 września 2014 - 22:52

2x zawieszenie się telefonu, aplikacje niektóre wywalają, iHealth to kpina, wywala dane, gubi i resetuje. Czasami animacje nie są płynne, sieć po wifi tragedia. 8.0.2 to lekka kpina ale po 7.0 można było do tego przywyknąć. Na dzień dzisiejszy WP jest stabilniejszy i płynniejszy, czysty Android zresztą również.

#985 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 września 2014 - 07:38

I tak Ci jakies glony zaraz napiszą, ze nikt ich nie uzywa = nie istnieją.

#986 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 29 września 2014 - 08:12

W nawiązaniu do postów nt baterii oraz lte w plusie, stwierdzam po testowaniu rożnych kombinacji ( z wifi i lte, bez wifi ale z lte, z wifi bez lte itd) zużycie baterii przy włączonym lte jest bardzo duze; np przez noc leci ponad 20% ( bez lte 2% ). Moze to być spowodowane nie najmocniejszym sygnałem lte, zreszta w informacjach % jest info "słaby sygnał" przy ap mail czy telefon.

#987 Vosh

Vosh
  • 41 postów

Napisano 29 września 2014 - 08:24

U mnie w Play przez noc z włączonym LTE (3 kreski zasięgu), Wi-Fi i Bluetooth bateria spada o ~10%.

#988 krel

krel
  • 3 postów

Napisano 29 września 2014 - 08:33

Iphone 4s 8g ios8.02 chodzi porównywalnie z 7.12 tylko zajmuje więcej miejsca tj 2.6 gb poza tym jest ok

#989 ramik

ramik
  • 22 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 września 2014 - 09:11

U mnie w Play przez noc z włączonym LTE (3 kreski zasięgu), Wi-Fi i Bluetooth bateria spada o ~10%.

A mnie w Play na LTE (max kresek zasięgu) przez noc nie schodzi nawet 1% - testowałem kilka razy. Jeżeli odłączę telefon od ładowania około 19-tej, rano wciąż mam 100% (przy włączonym Bluetooth, wyłączonym WIFI). Tutaj po przejściu z 7.1.2->8.0.2 nic się nie zmieniło, chociaż mocno się obawiałem, że nowy IOS będzie drenować baterię.

#990 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 29 września 2014 - 09:25

no wlasnie; play i tmobile maja tzw certyfikat od apple a plus nie i chyba nie chodzi tylko o wspominany przez kogoś na forum, haracz płatny applowi, stad to zużycie u mnie:(

#991 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 29 września 2014 - 10:14

Na Play LTE na 5S przez noc średnio 3%-5%. Jak naładuje do 100% i zostawie na noc to rano też 100% niby nic nie spada, ale to bug % więc tak naprawdę nadgoni później.

#992 brunsik

brunsik
  • 105 postów
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Napisano 29 września 2014 - 10:28

U mnie LTE w plusie to 2-3 kreski, w tym samym miejscu 2-3 kreski 3G i generalnie nie widze róznicy przy przy konsumpcji baterii czy to lte czy 3g. Problemów z baterią moim zdaniem nalezy upatrywac w trybie standby. Jak mialem 7emke to w trybie samolotowym przez noc schodziło max 1% a czsaem w ogole, teraz przy 8emce w trybie samolotowym schodzi nawet 5% (min to jest jakies 4%). Dodam, że oba OSy mam skonfigurowane identycznie, a dodatki 8emki wylaczone typu: skroty do najpopularnijszych kontaktow, handoff, sugerowane programy itp. W tym momencie wyglada to tak:[ATTACH=CONFIG]23482[/ATTACH] Z ta różnica ze na iOS7 bym mial pewnie ze 2 dni i 10 godzin.

#993 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 września 2014 - 12:00

Możecie mi pomóc rozwiązać problem tzw. ulubionych kiedy je wywołamy poprzez touch id. Mam tam oprócz aktywnych aplikacji, połączenia tzw. ulubione. Jak je usuną lub edytować?? Patrzyłem w ustawieniach i nic nie znalazłem, może coś ominąłem? Było już o tym może pisane?

#994 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 września 2014 - 12:02

Ustawienia - Poczta, kontakty, inne - Przy przełączaniu programów

#995 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 września 2014 - 12:12

Ustawienia - Poczta, kontakty, inne - Przy przełączaniu programów

Bardzo dziękuję za podpowiedź.

#996 Loop

Loop
  • 10 postów

Napisano 29 września 2014 - 12:44

Czy ktoś pomoże mi do końca rozwiązać nurtujący mnie od premiery iOS8 temat zdjęć...nie ukrywam, iż w końcu liczyłem na możliwość porządkowania zdjęć "w chmurze" na jednym urządzeniu, otrzymując porządany efekt na drugim. Niestety tworząc np. album na jednym, nie widzę go na drugim urządzeniu;/ Do tego cały czas pozostaje kwestia "starych zdjęć", które fizycznie pozostają w urządzeniu, a nie w chmurze i po synchronizacji jednego z urządzeń z MAcBookiem i IPhoto, aby je "przegrać", nie mam możliwości usuwania w/w zdjęc już w tym urządzeniu...?

#997 wookey

wookey
  • 3 postów

Napisano 29 września 2014 - 12:50

Przyłączam się do pytania o powiadomienia na temat SZACOWANY CZAS JAZDY DO PRACY / DOMU : Gdzie się podział, bądź jak aktywować tą funkcje, była dla mnie bardzo przydatna a w ios 8 jej niema lub nie działa :( .Czy wie ktoś może o co chodzi ?

#998 brunsik

brunsik
  • 105 postów
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Napisano 29 września 2014 - 12:58

Jak korzystam w Macu z pobierania obrazów i tam jest opcja usuwaj po pobraniu.

#999 mawashigerijodan

mawashigerijodan
  • 14 postów

Napisano 29 września 2014 - 13:48

To pytanie bardzo ogólne, na które być może trudno odpowiedzieć. Warto aktualizować z iOS 7 do iOS 8.0.2 na 5s? Jakie są wady a jakie zalety nowego systemu?

#1000 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 29 września 2014 - 13:59

To pytanie bardzo ogólne, na które być może trudno odpowiedzieć. Warto aktualizować do iOS 8.0.2 na 5s? Jakie są wady a jakie zalety nowego systemu?

To zależy jaką wersję systemu masz aktualnie zainstalowaną czy 7 czy 8. Jeśli 7.1.2 to chyba lepiej zostać, jeśli 8.0 to możesz śmiało uaktualnić to 8.0.2.Z tego co zdążyłem wyczytać, większość posiadaczy 5s z ios 8.0.2 nie narzeka, wręcz zachwala poprawki i ponoć bateria dłużej trzyma. U mnie, właściwie oprócz delikatnych lagów przy wyświetlaniu stron www, wszystko działa bez problemowo.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych