Witam, czy update 8.0.2 rozwiązuje problem z opóźnieniem podczas odbierania połączenia?
Myślałem że to tak już jest, ale widze że to jednak bug. Odbieram połączenie, telefon jeszcze dzwoni przez sekunde i dopiero po chwili od przyłożenia do ucha ekran gaśnie. Tak to u was wygląda?
Przesiadka na iPhonie 4s z iOS'a 7.1.2 na 8.0.2 była błędem. Wszystko mi zwolniło. Do póki nie poprawią stabilności, to nie warto go aktualizować. Wracam na 7.
bo widzisz ktoś kto ma jeden telefon, to w większosci przypadków zajara się update że ma ios 8, i nie zobaczy różnicy, ale w moim przypadku mają trzy sztuki i4s, mam porównanie rzetelne i dlatego zrobiłem test prędkości, i niestety ios 8 zamula strasznie Iphona 4s. A ci co piszą że nie, to albo mają iphona od 5 w górę, albo nie maja mozliwości porównania z ios 7.1.2. Ja taka mam i wiem co mówię, na dzień dzisiejszy.
Myślałem że to tak już jest, ale widze że to jednak bug. Odbieram połączenie, telefon jeszcze dzwoni przez sekunde i dopiero po chwili od przyłożenia do ucha ekran gaśnie. Tak to u was wygląda?
W iOS 7 już było to opóźnienie odbierania, lecz dużo mniejsze niż teraz w iOS8 jest. Po prostu przy odbieraniu trzeba poczekać aż po przesunięciu "odbierz" pojawią się opcje na środku, te kółka, a nie od razu słuchawka do ucha. Póki tego nie rozwiążą, a pewnie tak już zostanie, to jedyne rozwiązanie.
- - - Połączono posty - - -
bo widzisz ktoś kto ma jeden telefon, to w większosci przypadków zajara się update że ma ios 8, i nie zobaczy różnicy, ale w moim przypadku mają trzy sztuki i4s, mam porównanie rzetelne i dlatego zrobiłem test prędkości, i niestety ios 8 zamula strasznie Iphona 4s. A ci co piszą że nie, to albo mają iphona od 5 w górę, albo nie maja mozliwości porównania z ios 7.1.2. Ja taka mam i wiem co mówię, na dzień dzisiejszy.
Zaktualizowałem ojcu 4s do iOS 8, wyłączyłem animacje i przeźroczystość i śmiga dobrze jak na 3 letni telefon, dla mało wymagających może być.
Jeśli wyłączymy animacje i przeźroczystość w iOS 8.0.2 to szybkość działania jest prawie identyczna, jak w iOS 7.1.2. Bez wyłączenia tych opcji, telefon zamula, jak android.
Iphone 4s wykrywa ładowarke tylko wtedy gdy jest wyłaczony, inaczej nie ładuje sie. Po podpieciu do ładowarki automatycznie włacza sie przez co nie moge go naładowac, o co może chodzić? Wczoraj był ten sam problem jednak po kilkakrotnym wyłaczeniu i włączeniu telefon wykrył ładowarke, dzisiaj nic. Proszę o pomoc
A to ciekawe, bo na ipadzie air z 8.0.2 owszem zalogujesz sie ale po np wejściu w opcje przelewu nic nie mozna zrobic poniewaz brak górnej belki... Zreszta infolinia techniczna Pekao potwierdza brak update.... Tak wiec nie wiem co u Ciebie działa...
Przed chwilą na iPhone 6 zrobiłem przelew. Bez żadnego problemu.
2x zawieszenie się telefonu, aplikacje niektóre wywalają, iHealth to kpina, wywala dane, gubi i resetuje. Czasami animacje nie są płynne, sieć po wifi tragedia.
8.0.2 to lekka kpina ale po 7.0 można było do tego przywyknąć.
Na dzień dzisiejszy WP jest stabilniejszy i płynniejszy, czysty Android zresztą również.
W nawiązaniu do postów nt baterii oraz lte w plusie, stwierdzam po testowaniu rożnych kombinacji ( z wifi i lte, bez wifi ale z lte, z wifi bez lte itd) zużycie baterii przy włączonym lte jest bardzo duze; np przez noc leci ponad 20% ( bez lte 2% ). Moze to być spowodowane nie najmocniejszym sygnałem lte, zreszta w informacjach % jest info "słaby sygnał" przy ap mail czy telefon.
U mnie w Play przez noc z włączonym LTE (3 kreski zasięgu), Wi-Fi i Bluetooth bateria spada o ~10%.
A mnie w Play na LTE (max kresek zasięgu) przez noc nie schodzi nawet 1% - testowałem kilka razy. Jeżeli odłączę telefon od ładowania około 19-tej, rano wciąż mam 100% (przy włączonym Bluetooth, wyłączonym WIFI). Tutaj po przejściu z 7.1.2->8.0.2 nic się nie zmieniło, chociaż mocno się obawiałem, że nowy IOS będzie drenować baterię.
U mnie w Play przez noc z włączonym LTE (3 kreski zasięgu), Wi-Fi i Bluetooth bateria spada o ~10%.
no wlasnie; play i tmobile maja tzw certyfikat od apple a plus nie i chyba nie chodzi tylko o wspominany przez kogoś na forum, haracz płatny applowi, stad to zużycie u mnie:(
Na Play LTE na 5S przez noc średnio 3%-5%. Jak naładuje do 100% i zostawie na noc to rano też 100% niby nic nie spada, ale to bug % więc tak naprawdę nadgoni później.
U mnie LTE w plusie to 2-3 kreski, w tym samym miejscu 2-3 kreski 3G i generalnie nie widze róznicy przy przy konsumpcji baterii czy to lte czy 3g. Problemów z baterią moim zdaniem nalezy upatrywac w trybie standby. Jak mialem 7emke to w trybie samolotowym przez noc schodziło max 1% a czsaem w ogole, teraz przy 8emce w trybie samolotowym schodzi nawet 5% (min to jest jakies 4%). Dodam, że oba OSy mam skonfigurowane identycznie, a dodatki 8emki wylaczone typu: skroty do najpopularnijszych kontaktow, handoff, sugerowane programy itp.
W tym momencie wyglada to tak:[ATTACH=CONFIG]23482[/ATTACH]
Z ta różnica ze na iOS7 bym mial pewnie ze 2 dni i 10 godzin.
Możecie mi pomóc rozwiązać problem tzw. ulubionych kiedy je wywołamy poprzez touch id.
Mam tam oprócz aktywnych aplikacji, połączenia tzw. ulubione.
Jak je usuną lub edytować??
Patrzyłem w ustawieniach i nic nie znalazłem, może coś ominąłem? Było już o tym może pisane?
Czy ktoś pomoże mi do końca rozwiązać nurtujący mnie od premiery iOS8 temat zdjęć...nie ukrywam, iż w końcu liczyłem na możliwość porządkowania zdjęć "w chmurze" na jednym urządzeniu, otrzymując porządany efekt na drugim. Niestety tworząc np. album na jednym, nie widzę go na drugim urządzeniu;/ Do tego cały czas pozostaje kwestia "starych zdjęć", które fizycznie pozostają w urządzeniu, a nie w chmurze i po synchronizacji jednego z urządzeń z MAcBookiem i IPhoto, aby je "przegrać", nie mam możliwości usuwania w/w zdjęc już w tym urządzeniu...?
Przyłączam się do pytania o powiadomienia na temat SZACOWANY CZAS JAZDY DO PRACY / DOMU : Gdzie się podział, bądź jak aktywować tą funkcje, była dla mnie bardzo przydatna a w ios 8 jej niema lub nie działa .Czy wie ktoś może o co chodzi ?
To pytanie bardzo ogólne, na które być może trudno odpowiedzieć. Warto aktualizować z iOS 7 do iOS 8.0.2 na 5s? Jakie są wady a jakie zalety nowego systemu?
To pytanie bardzo ogólne, na które być może trudno odpowiedzieć. Warto aktualizować do iOS 8.0.2 na 5s? Jakie są wady a jakie zalety nowego systemu?
To zależy jaką wersję systemu masz aktualnie zainstalowaną czy 7 czy 8. Jeśli 7.1.2 to chyba lepiej zostać, jeśli 8.0 to możesz śmiało uaktualnić to 8.0.2.Z tego co zdążyłem wyczytać, większość posiadaczy 5s z ios 8.0.2 nie narzeka, wręcz zachwala poprawki i ponoć bateria dłużej trzyma. U mnie, właściwie oprócz delikatnych lagów przy wyświetlaniu stron www, wszystko działa bez problemowo.