Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 8 - Dyskusja

• Please log in to reply
1300 replies to this topic

#526 MelliahRage

MelliahRage
  • 5 posts

Posted 20 September 2014 - 17:16

Zauważyłam, że po aktualizacji do ósemki czasem przy przeglądaniu safari pasek z adresem strony najeżdża na godzinę i stan baterii. Zaobserwowaliście coś podobnego? No i jak odblokowuję ekran to przez ułamek sekundy zatrzymuje się animacja i widzę jedną ikonę z bardzo bliska, inaczej nie umiem tego opisać. Dodam, że to występuje tylko na drugim i trzecim pulpicie, bo gdy odblokowuję na pierwszym to animacja jest całkowicie płynna

#527 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 posts
  • Skądopolszczyzna

Posted 20 September 2014 - 18:13

Zdarzyło mi się to już dwa razy i ani z góry ani z dołu nie wychodzi. Nieco martwi mnie ta ilość niedoróbek i choć nie jestem narzekaczem, wręcz przeciwnie, to przyznać muszę, że sporo tego jak na oficjalną wersję i mówię to z żalem.

Identycznie zdarza się, że na zablokowanym telefonie nie można uruchomić aplikacji "aparat".

#528 p3nisaider

p3nisaider
  • 323 posts
  • SkądKraków

Posted 20 September 2014 - 18:57

Witam w tym ioesie jak mam powiadomienie i nie chce go czytać to czasami ono sie frizuje i musze je otworzyć albo kliknąć home tez tak macie ?

#529 andi4444

andi4444
  • 163 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 September 2014 - 19:00

niestety na iOS 8.0 nie działa AnTuTu wywala się na 59% zarówno na 5S jak i na 5 oraz 4S i Ipad mini to samo :(

#530 czach

czach
  • 169 posts
  • SkądWrocław/Gdańsk

Posted 20 September 2014 - 19:03

No i pierwszy (z mojej strony) kamyczek do ogródka. Po aktualizacji do iOS 8 mój iP5 nie chce już współpracować z opaską Polar H7 (BT4). Próbowałem różnych ustawień (z włączonym/wyłączonym Handoff, airdrop itp). Działało bez problemu na iOS 7 a teraz po prostu zdechło. BT działa bo ajfon jest "widziany" przez iMaka i MB. (tak, wymieniłem także baterię w opasce)

#531 Pietruszex

Pietruszex
  • 141 posts

Posted 20 September 2014 - 19:23

Ja zainstalowałem iOS 8 na iPhonie 5 i iPadzie Air. Na obydwu tych urządzeniach chodzi bardzo płynnie mam wrażenie że nawet szybciej niż na 7.1(ale to pewnie przez to że animacje są szybsze). Nie mam też żadnych poważniejszych problemów wszystko chodzi stabilnie, mam tylko problem z dwoma nowymi funkcjami, z Handoff i z odbieraniem połączeń na iPadzie. Niby obydwie rzeczy, na obydwu urządzeniach są włączone ale wogóle nie działają, wie ktoś co może być przyczyną?

#532 p3nisaider

p3nisaider
  • 323 posts
  • SkądKraków

Posted 20 September 2014 - 19:31

A działa wam LTE w plusie ? bo ja włączam w centrum Krakowa i nadal 3G ? może coś wpisać w tych ustawieniach APN czy coś ?

#533 Gregory

Gregory

• 2734 posts
  • Skądᴧ̊

Posted 20 September 2014 - 19:32

Do posiadaczy operatora Plus mam rozwiązanie na brak Hotspot'a oraz MMS w iOS 8.

Dzięki! Przywróciłeś mi tym opisem zniknięty przez update hotspot na iPadzie. Już myślałem, że będę się z nim musiał pożegnać.

OK, jeśli chodzi o pierwsze wrażenia z iOS 8: iPhone 5s działa dobrze, ani wolniej, ani szybciej. iPad 4 przycina, zwłaszcza przy przewijaniu albumów w Zdjęciach i przy przeglądaniu zakładek w Safari. Jedyna rzecz, która mnie irytuje, to brak dopracowania szczegółów — np. zaokrąglone rogi katalogów zmieniają skokowo stopień zaokrąglenia po otworzeniu katalogu, Jobs by na to nie pozwolił ;)

Ktoś coś wie, kiedy pojawią się jakieś używalne w naszym kraju klawiatury? Miałem nadzieję na Swype, ale oni wydali wersję bez języka polskiego, chociaż przecież mają ją gotową dla Androida.

#534 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 posts
  • Skądopolszczyzna

Posted 20 September 2014 - 19:46

A działa wam LTE w plusie ? bo ja włączam w centrum Krakowa i nadal 3G ? może coś wpisać w tych ustawieniach APN czy coś ?

Działa. Wystarczyło dać strunę wstecz.

Dziś miałem problem z ustawieniami 6ki. W przeciwieństwie do 5s, w którym wystarczyło wpisać dane i wyjść z menu to w 6tce konieczne jest wyłącznie telefonu i ponownie włączenie, żeby ustawienia zadziałały. Jeśli tego nie zrobimy będziemy mieli cały czas komunikat "należy włączyć funkcję MMS".
Enjoy

#535 p3nisaider

p3nisaider
  • 323 posts
  • SkądKraków

Posted 20 September 2014 - 19:50

Działa. Wystarczyło dać strunę wstecz.

No właśnie tak zrobiłem, nadal nie mam, ale może to dlatego że jestem u siebie w mieście, zobaczymy jutro i napisze czy działa. Wpisałem w tych polach plus tak jak tamten pisał :D

#536 branetre

branetre
  • 35 posts
  • Skąddev/null

Posted 20 September 2014 - 20:06

IOS 7.1.2 nadal jest podpisywany.
Na 5S A1457 pobrałem iPhone6,2_7.1.2_11D257_Restore i z Shift + Restore odtworzyło. Dziś w pracy iPhone mi się zawiesił i nic poza kilkunastosekundowym przytrzymaniu Power + Home nie pomagało. Niestety nie mogę sobie pozwolić na testowanie systemu który powinien być jeszcze jako beta 4. Poczekam na poprawkę i zamiast instalować najpierw sprawdzę co inni na ten temat myślą.

Jedno jest pewne - Na pewno bateria trzymała jakieś 1:15 minut w użyciu dłużej niż na 7.1.2 Tyle że robiłem wgrywanie ios8 w DFU z całkowitym zerowaniem.
Żona zrobiła aktualizację z zachowaniem plików i ustawień i jej bateria trzyma gorzej niż na 7.1.2 Więc warto wyczyścić system po wgraniu.

Pozdrawiam tych co z własnej woli zostają i przypominam.

Jeszcze jest podpis dla 7.1.2

#537 branetre

branetre
  • 35 posts
  • Skąddev/null

Posted 20 September 2014 - 21:37

Jeszcze ciekawostka mała iOS8 działa płynniej na iPad 3 niż na iPad mini Dziwne :/

#538 ElConsul

ElConsul
  • 18 posts

Posted 20 September 2014 - 22:15

Czy ktoś miał problem z Facebook messengerem? U mnie po upgradzie nie działa ani na iphone 5, ani na ipadzie air. Wywala się po paru sekundach. Działa tylko w momencie braku dostępu do internetu. Czyli nie działa ;) Próbowałem odinstalować i zainstalować ponownie, ale bez powodzenia.

#539 applepear

applepear
  • 3 posts

Posted 20 September 2014 - 22:17

Iphone 4s 8gb - czasem lekko przytnie, szczególnie zauważalne w multitaskingu. Aplikacja FB działa wolniej za to strony internetowe, filmy itd wszystko ładuje się znacznie szybciej. Oprócz tego żadnych problemów. Jest tylko jedna rzecz która zrobiła na mnie mega wrażenie - nie wiem czy inni tak mają - wychodziłem z domu o godzinie 9.30 bateria na ok 80% - mamy godzinę 23.13 i wg wskazania mam... 40%!!!! 3g (internet) cały czas włączony i wykorzystywany w miare intensywnie, ok 30 minut rozmów, godzina muzyki muzyki, pare zdjęć. Jestem w szoku - ios8 dał nowe życie mojej baterii :D.

#540 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 20 September 2014 - 22:19

Czy ktoś miał problem z Facebook messengerem? U mnie po upgradzie nie działa ani na iphone 5, ani na ipadzie air. Wywala się po paru sekundach. Działa tylko w momencie braku dostępu do internetu. Czyli nie działa ;) Próbowałem odinstalować i zainstalować ponownie, ale bez powodzenia.

Już Ci odpowiedziałem, że działa.

#541 Dziadex

Dziadex
  • 11 posts

Posted 20 September 2014 - 22:30

Po upgradzie do iOS8 nie widzę nigdzie opcji by zablokować/odblokować dostęp do centrum powiadomień z zablokowanego ekranu. Czy opcja blokady dostępu do centrum powiadomień po prostu zniknęła, czy gdzieś to przesunięto?

#542 patryk-112

patryk-112
  • 79 posts

Posted 20 September 2014 - 22:41

ios 8 na ipad mini retina. Zainstalowalem i jak dla mnie bez szalu, mysle ze niedlugo wypuszcza jakas poprawke bo sa przycinki, niektore aplikacje same sie wylaczaja. Ogolnie bardzo srednio. Na 7.2 chodzilo wszystko plynnie teraz jest plynnie ale co jakis czas przycinki. Czy wiecie moze jak wylaczyc w safari to ustrojstwo co sie wysuwa podczas wpisywania adresu? ( tam gdzie pokazuja sie najczesciej wysiwetlane strony)

#543 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 20 September 2014 - 23:05

Po upgradzie do iOS8 nie widzę nigdzie opcji by zablokować/odblokować dostęp do centrum powiadomień z zablokowanego ekranu. Czy opcja blokady dostępu do centrum powiadomień po prostu zniknęła, czy gdzieś to przesunięto?

Ustawienia - Centrum sterowania.

Jest tam gdzie było wcześniej.

#544 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 20 September 2014 - 23:09

a poajwiaja wam sie tam powiadomienia jesli jest wyłaczona opcja na zablokowanym ekranie?? chciałbym dostac dzwiek powiadomienia ale zeby telefon nie pokazywal komunikatu a jedynie jesli bede sam chcial podgladnac w centrum powiadomien... ale niestety tam nic nie ma dopiero po odblokowaniu sie pojawiaja

#545 Freso

Freso
  • 83 posts

Posted 20 September 2014 - 23:23

Niestety - problem ze statystykami baterii nadal jest, nie pojawiły się. W związku z tym iPhone właśnie jest w DFU i iTunes pobiera iOS8 by go odtworzyć na czysto :)

#546 Dziadex

Dziadex
  • 11 posts

Posted 20 September 2014 - 23:25

Ustawienia - Centrum sterowania.

Jest tam gdzie było wcześniej.

To ustawienie dotyczy centrum sterowania - to co wyjeżdża z dołu do góry, mi chodzi o ukrycie centrum powiadomień - tego paska który wyjeżdża z góry na dół.

#547 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 20 September 2014 - 23:32

To ustawienie dotyczy centrum sterowania - to co wyjeżdża z dołu do góry, mi chodzi o ukrycie centrum powiadomień - tego paska który wyjeżdża z góry na dół.

A fakt to już nie ma w Powiadomieniach.

#548 Sad3k

Sad3k
  • 41 posts

Posted 21 September 2014 - 00:01

Witam, Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś ma problem z następującymi rzeczami po aktualizacji systemu na ios8...a mianowicie: Początkowo miałem problem z okładkami niektórych zakupionych piosenek w iTunes oraz w listach. Postanowiłem wyczyścić telefon (iPhone 5s) oraz ponownie skopiować wszystkie rzeczy. Jak się okazało okładki do zakupionej muzyki powróciły ale cały czas nie ma ich na listach jakie stworzyłem [ATTACH=CONFIG]23299[/ATTACH] Druga sprawa dotyczy ikony usług lokalizacji....po wyłączeniu w opcjach ikony usług lokalizacji, ikona cały czas widnieje, nie mogę się jej pozbyć: [ATTACH=CONFIG]23300[/ATTACH] Czy macie może pomysł jak to rozwiązać ? Pozdrawiam

#549 timonek21

timonek21
  • 31 posts

Posted 21 September 2014 - 06:37

Na ip5 IOS 8 zauważyłem spowolnione odświeżanie ładowania baterii. Tzn jak tel się ładuję, klikam power na zablokowanym ekranie to przez jakiś czas jeszcze widzę stary procent np 70% a po chwili wskakuje 85%.

#550 szczepek10

szczepek10
  • 4 posts

Posted 21 September 2014 - 08:14

Ja po aktualizacji do 8.0 nie widzi messenger wszystkich zdjęć z galleri tylko około 200 ostatnich, bierze z albumu rolka z aparatu, a nie ma wgl strumienia zdjęć wie ktoś może jak zrobić żeby były wszystkie zdjecia dostepne w messengerze i innych appkach bo mam ich około 1400

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users