Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 8 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1300 odpowiedzi w tym temacie

#501 Eldorado99

Eldorado99
  • 86 postów

Napisano 20 września 2014 - 07:04

tzn ze coś jest nie tak u mnie ?na zablokowanym ekranie zrobię slajd i odpowiedzieć ale sprawdzając na różnych filmikach np podczas oglądania youtuba jak się dostanie wiadomość to bez przekierowania można odpowiedzieć-a u mnie wiadomość nie wyskakuje od góry tylko dostaję ją na środku ekranu i mam opcje odpowiedz(przekierowuje)lub zamknij a mnie interesuje to co jest w samouczku i nie mam tak :/dlaczego ?
dodam że posiadam iphone 5s

Jeśli coś robię na ipku to smsa dostaję u góry a nie na środku i wtedy albo czekam aż zniknie, albo klikam na niego i przenosi mnie do wiadomości.
Może to kwestia ustawień w powiadomieniach? Ja mam "banery".

#502 Dzumper

Dzumper
  • 8 postów

Napisano 20 września 2014 - 07:47

Jest w planach QuickType dla polskiego języka?

#503 TomRS

TomRS
  • 129 postów

Napisano 20 września 2014 - 07:55

A ja mam taki problemik na Ipad 2 - urządzenie uśpione dłuższy czas przestaje widzieć sieć 3G, zostaje tylko wifi. Ponownie włączyć 3 G się z żaden sposób nie da, pomaga tylko ponowne uruchomienie Ipada od zera. Wie ktoś jak temu zaradzić ?

#504 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 20 września 2014 - 07:56

Jeśli coś robię na ipku to smsa dostaję u góry a nie na środku i wtedy albo czekam aż zniknie, albo klikam na niego i przenosi mnie do wiadomości.
Może to kwestia ustawień w powiadomieniach? Ja mam "banery".

Quick Reply działają zarówno dla smsów jak i iMessage. Jeśli dostaje się jedną z nich przy zablokowanym ekranie- pojawiają się na środku i przesunięcie palcem w bok na wiadomości umożliwia odpowiedź na nią. Jeśli działamy sobie na odblokowanym iPadzie czy iPhonie- pokazują się u góry i można zrobić pull-down w celu szybkiej odpowiedzi.

#505 prezioso

prezioso
  • 132 postów

Napisano 20 września 2014 - 07:56

A ja mam taki problemik na Ipad 2 - urządzenie uśpione dłuższy czas przestaje widzieć sieć 3G, zostaje tylko wifi. Ponownie włączyć 3 G się z żaden sposób nie da, pomaga tylko ponowne uruchomienie Ipada od zera. Wie ktoś jak temu zaradzić ?

Mam identyczny problem na ipad 2 3G - karta z sieci plus. Pomaga wylacznie restart urządzenia.

#506 TomRS

TomRS
  • 129 postów

Napisano 20 września 2014 - 08:15

Mam identyczny problem na ipad 2 3G - karta z sieci plus. Pomaga wylacznie restart urządzenia.

U mnie karta Orange, więc to nie sprawka operatora ....

#507 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 września 2014 - 08:19

Quick Reply działają zarówno dla smsów jak i iMessage. Jeśli dostaje się jedną z nich przy zablokowanym ekranie- pojawiają się na środku i przesunięcie palcem w bok na wiadomości umożliwia odpowiedź na nią. Jeśli działamy sobie na odblokowanym iPadzie czy iPhonie- pokazują się u góry i można zrobić pull-down w celu szybkiej odpowiedzi.

Ale to nie dziala u mnie,jak ustawic baner czy co ?zeby pojawiala sie u gory

#508 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 20 września 2014 - 08:49

Ten ios 8 to niewypał. Dla mnie nie przyniósł żadnych zmian poza tym, że w iPhone 5 zniknął strumień zdjęć a tym samym nie współpracuje już z moim iPadem 3 na ios 6.1.3. Apple coraz bardziej mi się nie podoba.

#509 blackmx

blackmx
  • 71 postów

Napisano 20 września 2014 - 08:56

Może ktoś napisać jak usunać ustawienia gsm przy downgrade do 7.1.2, bo jak zrobie restore to one i tak zostaja ?

#510 Lekarz

Lekarz
  • 8 postów
  • SkądTargówek, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 20 września 2014 - 09:28

A ja mam taki problem po aktualizacji do 8 bateria zaczęła mi lecieć w oczach szok normalnie telefon na 100% wytrzymał 4 godziny mowa o 5s 16GB A1457 zrobiłem odtworzenie ip i dalej to samo może macie jakąś rade?

#511 kreciolboss

kreciolboss
  • 98 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 20 września 2014 - 09:31

Na moim 4S działa bardzo dobrze, z wyjątkiem tego komunikatu co pojawia się parę razy w ciągu dnia: [ATTACH=CONFIG]23283[/ATTACH] Od czego to może być, o jakie rzeczy chodzi ? Dodam, że system wgrywałem przez restore i przywróciłem kopię danych przez iTunes.

#512 Eldorado99

Eldorado99
  • 86 postów

Napisano 20 września 2014 - 10:10

Na moim 4S działa bardzo dobrze, z wyjątkiem tego komunikatu co pojawia się parę razy w ciągu dnia:
[ATTACH=CONFIG]23283[/ATTACH]
Od czego to może być, o jakie rzeczy chodzi ? Dodam, że system wgrywałem przez restore i przywróciłem kopię danych przez iTunes.

W/g mnie jakaś aplikacja próbuje pobrać coś na zasadzie in app purchase

#513 perzyk

perzyk
  • 302 postów
  • SkądWawa

Napisano 20 września 2014 - 10:22

Napisałem post i jest puste pole O_o Przy użytkowaniu przez 2h mam 63% baterii ;/ może uda się dociągnąć do 5h, ale jakaś tragedia się zrobiła... Na iOS telefon mi spokojnie wytrzymywał 7h a teraz 4h. Trzeba kupić iPhone 6 :D

#514 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 20 września 2014 - 10:26

U mnei bateria na 5 z okolo 36 godzin spadla na 13 godzin... wylaczam neta i lte i troche lepiej ale rownie dobrze moglbym kupic 3310- jak nie zrobia pzycisku 2g/3g to niestety straca klienta i to chyba niejednego bo na forach duzo osob o tym pisze.

#515 perzyk

perzyk
  • 302 postów
  • SkądWawa

Napisano 20 września 2014 - 10:48

Ja z tym nie miałem problemu, mi 5S na luzie trzymał 7h a teraz ledwo 5h. Wczoraj w ogóle miałem rekord, bo wytrzymał mi 3h 48min i padła bateria...

#516 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 20 września 2014 - 10:52

mnie tam trzyma 2 dni a nawet 3 dni Oczywiście nie gram i mam na stałe wyłączone wtedy kiedy nie potrzebuje dane sieci komórkowych oraz inne usługi sieciowe i lokalizacji A i jest wyraźnie lepiej niż na ios7 Oczywiście ipek jak z podpisu

#517 perzyk

perzyk
  • 302 postów
  • SkądWawa

Napisano 20 września 2014 - 11:35

Ciekawe od czego to zależy. Ja na tą chwile 3h użytkowania 45% baterii... Rżnie mi tą baterie jak ..... :D

#518 Misiekk

Misiekk
  • 284 postów

Napisano 20 września 2014 - 12:05

Ja mam nadal problem z wysyłaniem mms w PLUS Gsm. Jakieś rady i ustawienia wszystkie? co rusz są inne. Jedni mówią, że "plus", inni że "internet"

#519 Garom

Garom
  • 212 postów
  • SkądWrocław, Polska

Napisano 20 września 2014 - 12:07

Witam. Mam iP5S i w zasadzie wiekszosc funkcji w iOS8 dziala poprawnie. Mam problem z aplikacja Endomondo a wlasciwie z jej pojawieniem sie w ustawieniach - odswiezanie w tle. Program wymaga tej funkcji a nie pokazuje mi sie w Odswiezaniu w tle. Robilem restart i reinstalacje niestety bez skutku. Kolejny problem moze powiazany z poprzednim to Endomondo nie pojawia sie na liscie programow w aplikacj ZDROWIE. Tak naprawde zaden program ni epojawia sie tam jako zrodlo danych. Endomondo zaktualizowalem do najnowszej wersji w ktorej jest wyraznie napisane ze wspolpracuje z iOS 8. Czy ktos z Was ma podobny problem? A moze cos wiecej powinienem wlaczyc w iP?

#520 prezioso

prezioso
  • 132 postów

Napisano 20 września 2014 - 14:14

iPad wyzerowany. Na iOS 8. Nie przywracalem kopii. Po dwóch godzinach zasięg zaczął spadać. Spadł do zera i informacji brak sieci.
Jedyna opcja restart urządzenia. Wydaje się ze jest to ewidentny błąd systemowy.

- - - Połączono posty - - -

Widziałem na zagranicznych forach że ludzie mają z tym problem. Problem po stronie Apple & operatorów. Robię downgrade do wersji 7.1.2 i czekam aż usuną bugi.

#521 mrewers

mrewers
  • 1 postów

Napisano 20 września 2014 - 14:21

Witam! Zainstalowałam IOS8 na iPada i nie mogę się dostać do mojej poczty. Pomocy!!

#522 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 września 2014 - 14:44

Dostać się tzn? Aplikacja wywala, konto niepołączone?

#523 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 postów
  • Skądopolszczyzna

Napisano 20 września 2014 - 15:17

Do posiadaczy operatora Plus mam rozwiązanie na brak Hotspot'a oraz MMS w iOS 8.

Ustawienia / Sieć komórkowa / Sieć komórkowa danych i wpiszcie tak:

DANE SIECI KOMÓRKOWEJ
APN: plus
Użytkownik: zostawiamy puste pole
Hasło: zostawiamy puste pole

KONFIGURACJA LTE

MMS
APN: mms
Hasło: zostawiacie puste pole
MMSC: http://mms.plusgsm.pl:8002
Proxy MMS: 212.2.96.16:8080
Maks. wielkość MMS: 307200
URL profilu UA dla MMS: zostawiamy puste pole

HOTSPOT OSOBISTY

[ATTACH=CONFIG]23234[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]23235[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]23236[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]23237[/ATTACH].

Dziś miałem problem z ustawieniami 6ki. W przeciwieństwie do 5s, w którym wystarczyło wpisać dane i wyjść z menu to w 6tce konieczne jest wyłącznie telefonu i ponownie włączenie, żeby ustawienia zadziałały. Jeśli tego nie zrobimy będziemy mieli cały czas komunikat "należy włączyć funkcję MMS".
Enjoy

#524 adst

adst
  • 109 postów

Napisano 20 września 2014 - 16:02

A niemożność ściągnięcia na ekranie głównym (SB) centrum powiadomień to bug czy nowy ficzer?

#525 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 20 września 2014 - 16:15

A niemożność ściągnięcia na ekranie głównym (SB) centrum powiadomień to bug czy nowy ficzer?

Zdarzyło mi się to już dwa razy i ani z góry ani z dołu nie wychodzi. Nieco martwi mnie ta ilość niedoróbek i choć nie jestem narzekaczem, wręcz przeciwnie, to przyznać muszę, że sporo tego jak na oficjalną wersję i mówię to z żalem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych