Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - grzeje się i szybko spada bateria...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
37 odpowiedzi w tym temacie

#26 Emerald

Emerald
  • 36 postów

Napisano 17 września 2014 - 10:39

Przy 3g telefon faktycznie bardziej się negrzewa, w swojej 5 s-ce mam tak samo. W domu cały czas jestem na wifi i to ciepło nie jest tak odczuwalne jak przy korzystaniu poza jego zasięgiem. Podobno jest to normalne. Zauważyłem, a raczej wyczułem to samo w galaxy s3 mojego brata. Tym raczej bym się nie przejmował chyba, że telefon sam zaalarmuje zbyt wysoką temperaturę i z tego powodu się wyłączy. Natomiast bateria w Twoim telefonie nie do przyjęcia. Nie wyobrażam sobie, żeby telefon pracował 1,5h i czuwał niecałe 4. W użyciu wynik powinien przynajmniej wynosić te 7 godzin.

#27 dezmond

dezmond
  • 21 postów
  • SkądTerespol

Napisano 17 września 2014 - 10:54

Wiem właśnie, wcześniej na np 4 miałem min 1d w gotowości a z 8-9 w użyciu, gdzie zawsze wifi 3G usługa lokalizacji jest włączona bo nie wyobrażam sobie wyłączyć wszystko, teraz mam dla FB wyłączone działanie w tle i usługa lokalizacji ale to nie wiele daje... Jadę po pracy do kolegi z serwisu i ma zobaczyć czy płyta główna nie jest gdzieś zalana...

#28 michalant

michalant
  • 53 postów

Napisano 17 września 2014 - 12:01

To może być wina baterii, płyty głownej albo złącza i taśmy ładowania. W serwisie Ci pewnie najpierw wymienia baterie. I wtedy zobaczysz czy to pomogło.

#29 dezmond

dezmond
  • 21 postów
  • SkądTerespol

Napisano 17 września 2014 - 12:21

Wpierw poczekam na iOS 8, wgram czysty soft, jutro potestuje, jak nic nie pomoże to się rozkręci i dokładnie obejży płytę, pomierzy napięcie i może coś się wykryje, myślałem że nie bd aż tak to mnie drażnić, jak miałem xperie Z to jak San 6 do pracy szedłem to już koło 12 ładowałem, no ale to przechodzi ludzkie pojęcie, już drugi raz w pracy ładuje i mam 19% :-/

#30 Emerald

Emerald
  • 36 postów

Napisano 17 września 2014 - 14:44

Szczerze wątpię, że ios 8 coś zmieni, bo to są spadki baterii bardziej niż drastyczne. Wobec tego szukałbym problemu głębiej, ale mogę się mylić...

#31 satmar

satmar
  • 788 postów
  • SkądInowrocław

Napisano 17 września 2014 - 14:54

Wpierw poczekam na iOS 8, wgram czysty soft, jutro potestuje, jak nic nie pomoże to się rozkręci i dokładnie obejży płytę, pomierzy napięcie i może coś się wykryje, myślałem że nie bd aż tak to mnie drażnić, jak miałem xperie Z to jak San 6 do pracy szedłem to już koło 12 ładowałem, no ale to przechodzi ludzkie pojęcie, już drugi raz w pracy ładuje i mam 19% :-/

płyte sprawdz przed wgraniem softu, jak masz coś uszkodzone na PCB to jest spore ryzyko że zostaniesz z martwym iP, iTunes może Ci walić błędami przy wgrywaniu

#32 dezmond

dezmond
  • 21 postów
  • SkądTerespol

Napisano 17 września 2014 - 17:27

płyte sprawdz przed wgraniem softu, jak masz coś uszkodzone na PCB to jest spore ryzyko że zostaniesz z martwym iP, iTunes może Ci walić błędami przy wgrywaniu

A co to jest te całe PCB? ;-)

#33 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 17 września 2014 - 17:30

Obwód drukowany – Wikipedia, wolna encyklopedia

#34 dezmond

dezmond
  • 21 postów
  • SkądTerespol

Napisano 17 września 2014 - 19:19

Wgrałem nowego iOS 8 ale zamiast czystej wersji, wgrałem z poprzednimi ustawieniami ;-/

#35 dezmond

dezmond
  • 21 postów
  • SkądTerespol

Napisano 18 września 2014 - 14:39

Sprawa ma się tak, byłem dzisiaj u kolegi, rozebrał telefon, płyta główna nie wygląda na zalaną, jedynie co wzbudziło jego uwagę to bateria, a właściwie jej taśma, była w jakiejś mazi, taśma jak i styki delikatnie, tak wyglądała pod mikroskopem taśma:

Dołączona grafika

ogólnie bateria wygląda na zmęczoną, folia na niej się pościągała...

wyczyścił styki i taśmę, chciałem aby mi nową baterię założył ale miał tylko od 5s ...
jak myślicie warto ją zmienić? i czemu taśma była w takiej mazi? może ona zwarcie robiła i już bateria jest uszkodzona?

#36 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 18 września 2014 - 15:28

Może jest to flux lub jakiś klej. Ze zdjęcia niewiele można wywnioskować.

#37 dezmond

dezmond
  • 21 postów
  • SkądTerespol

Napisano 18 września 2014 - 18:39

Dziwnie to wyglądało, nie wiem już sam czy zmieniać tą baterie...

#38 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 września 2014 - 20:17

Dobra to ja rozwieje Twoje wątpliwości, bo widzę, że temat się ciągnie niepotrzebnie. 1. Świadomie kupiłeś uszkodzony telefon, zapewne sporo taniej, bo przecież nikt normalny nie kupuje zepsutego jeśli w tej samej cenie może kupić sprawny. Chciałeś wierzyć w to, że to bateria, jak również uwierzyłeś w inną bajkę sprzedawcy, o czym za chwilę. 2. Opisana zachowanie telefonu świadczy o uszkodzeniu płyty głównej, może to być właśnie U2 ale również coś zupełnie innego. Nie jest to wina baterii. Zostaw go rozładowanego na noc to obstawiam, że już rano go nie naładujesz. Naprawialiśmy już kilka takich telefonów i cały opis jego usterki świadczy właśnie o tym. 3. Jeśli IMEI wpisany na stronie Apple zgłasza się jako nieprawidłowy to na 99% nie wynika z tego, ze telefon pochodzi z wymiany, tylko sam jest tym, który został wymieniony na inny nowy, czyli to śmieć, który powinien trafić do utylizacji, a z jakiegoś powodu nie trafił. Czy to legalne w to nie wnikam. 4. Ładowarka, którą posiadasz nie może być oryginalna, bo oryginalna z zestawu to 5 watt model A1400, wszystko inne to jakiś chińczyk, którego pewnie strach podłączać do iPhona. Jeśli chcesz to można naprawić tak uszkodzoną płytę główną, choć niestety nie kosztuje to 50 złotych.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych