Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 6 głosy

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1860 odpowiedzi w tym temacie

#501 oliverasek

oliverasek
  • 92 postów

Napisano 22 września 2014 - 23:01

Niestety jest tu na forum jeden moderator którego nazwy nie będę przytaczał, ale ani nie ma wiedzy merytorycznej na temat apple ani nic nie reprezentuje sobą jeśli chodzi o kulturę osobistą, więc nie zdziwiłbym się gdyby to była jego sprawka, a przyczyną było jego zwykłe widzimisie. Jeżeli masz tekst na komputerze to wrzuć w jakąś chmure i podeślij linka, bo myślę że wielu z nas z chęcią przeczyta go. Pozdro

#502 crab

crab
  • 262 postów

Napisano 22 września 2014 - 23:08

Niestety nie mam tekstu na komputerze, więc mam nadzieję, że osoba która go usunęła wyśle mi chociaż zawartość na maila/PW…

EDIT:

Ok, zapytałem jednego z moderatorów o co chodzi i dowiedziałem się, że usunięto, bo powinien być w dziale zakupy… Nie będę komentował dalej usuwania zamiast przenoszenia. Cieszę się, że udało się odzyskać tekst. Poniżej działający link (póki co, lol ;) )

http://myapple.pl/ja...porownanie.html

#503 Domi731

Domi731
  • 119 postów
Napisano 23 września 2014 - 13:10

A ja natomiast dziś stwierdzam , że iPhone 6 oraz plus naprawdę są mega szybkie i zamieniam swojego leciwego iPhona 4 na 6 albo 6 plus niewiem jeszcze który . Natomiast po tym teście moge stwierdzić , że dla mnie przesiadka będzie odczuwalna jak z trabanta do audi A8 . Czekam na Polska premierę ceny opadną troche itp .

#504 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 września 2014 - 13:36

Nie no porównywanie iPhone'a do lagwiza to nie wypada :) Wiadome, że iPhone wygra. Samsung niestety pakuje w te swoje śmieszne zabaweczki milion pięćset rdzeni i ghz i co z tego jak to działa gorzej od chińskiej zabaweczki? Inaczej jak porównamy szybkość z czystym Androidem, myślę, że wtedy wynik będzie podobny :) Samsung robi dobrze jedynie telewizory i lodówki :)

#505 f0ku5

f0ku5
  • 65 postów

Napisano 23 września 2014 - 13:56

Sluchajcie, od soboty bede w Szwecji turystycznie. Z racji tego, ze premiera tam (jak i w Danii, gdzie tez moge podskoczyc) jest w piatek. Czy jest szansa, ze w weekend dostane gdzies w okolicy Malmo i Kopenhagi iP6+? Szukalem gdzies na stronie rezerwacji, ale nic nie moge znalezc :(

#506 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 września 2014 - 14:23

Z pełną premedytacją ominąłem serię 5S. Przesiadka z 5tki na 6tkę jest jak najbardziej uzasadniona.

Dołączona grafika

Wkurzają mnie tylko dwie rzeczy:
1. Wystające oczko kamery - porysuję sobie albo biurko, albo je urwę niechcący
2. Design anten

Wiem, że inaczej się nie dało. Ale też wiem, że za SJ by się jednak dało...

#507 Jelex

Jelex
  • 37 postów
  • SkądPolska

Napisano 23 września 2014 - 15:02

Z pełną premedytacją ominąłem serię 5S. Przesiadka z 5tki na 6tkę jest jak najbardziej uzasadniona.

Dołączona grafika

Wkurzają mnie tylko dwie rzeczy:
1. Wystające oczko kamery - porysuję sobie albo biurko, albo je urwę niechcący
2. Design anten

Wiem, że inaczej się nie dało. Ale też wiem, że za SJ by się jednak dało...

Wydaje mi się, że słuszna przesiadka - sam mam 5tkę i czekam na 6 Plus, może już pojutrze będzie w moich rączkach ;)
Miałem 5S od Orange nówkę, ale sprzedałem szwagrowi, bo nie wiele by zmienił w moim życiu w porównaniu do 5-tki, a 6 Plus to już kolosalna różnica :D

Co do wystającego oczka kamery, jedyna opcja to pokrowiec np. skórzany od Appla , ale znowu pogrubi telefon...

#508 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 września 2014 - 16:37

BIGPUN Polecam Ci szczerze case od Apple. Ja chciałem czerwony, więc mogłem brać i skórzany i silikonowy. Chciałem brać skórę, bo lepsza w dotyku. Ale jak pomacałem oba na żywo w Apple Store to zdecydowałem się na ten "silikon" który się może źle kojarzyć. Jest świetne w dotyku, całe sztywne, od środka mikrofibra, iPhone wygląda świetnie. A samo etui nie zniszczy się tak szybko jak skórzane. Wiadomo, minimalnie pogrubia, ale aparat masz schowany. Kilka moich fotek
[ATTACH=CONFIG]23362[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]23363[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]23364[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]23365[/ATTACH]

#509 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 września 2014 - 16:39

ale czerwony…? Osobiście wezmę czarny jakoś bardziej pasuje do czarnej wersji ;) Oczywiście kwestia gustu. Zdjęcia fajne, czekamy na następne. A tak przy okazji, kupię gdzieś w Szczecinie lub na Allegro takie etui oryginalne od Apple czy tylko na Apple Store?

#510 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 23 września 2014 - 16:50

Nowa zabaweczka - iPhone 6 - 16 GB / Space Gray :)

Dołączona grafika

#511 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 23 września 2014 - 16:55

BIGPUN Polecam Ci szczerze case od Apple. Ja chciałem czerwony, więc mogłem brać i skórzany i silikonowy. Chciałem brać skórę, bo lepsza w dotyku. Ale jak pomacałem oba na żywo w Apple Store to zdecydowałem się na ten "silikon" który się może źle kojarzyć. Jest świetne w dotyku, całe sztywne, od środka mikrofibra, iPhone wygląda świetnie. A samo etui nie zniszczy się tak szybko jak skórzane. Wiadomo, minimalnie pogrubia, ale aparat masz schowany. Kilka moich fotek
[ATTACH=CONFIG]23362[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]23363[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]23364[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]23365[/ATTACH]

No i masz jako pierwszy z nielicznych iphone'a 6C :D

#512 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 23 września 2014 - 16:58

Czerwony case jest fajny, ale wg mnie bardziej pasuje do białego iPhone.

#513 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 września 2014 - 17:06

ale czerwony…?
Osobiście wezmę czarny jakoś bardziej pasuje do czarnej wersji ;)
Oczywiście kwestia gustu.
Zdjęcia fajne, czekamy na następne.

A tak przy okazji, kupię gdzieś w Szczecinie lub na Allegro takie etui oryginalne od Apple czy tylko na Apple Store?

Lubię czerwony. Wcale nie uważam, że to jakiś niemęski kolor. :P No i jako, że Product RED to zawsze jakaś część kasy idzie na szczytny cel.
[ATTACH=CONFIG]23369[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]23370[/ATTACH]

#514 pazera

pazera
  • 34 postów

Napisano 23 września 2014 - 17:33

Tyle kasy wydałeś na isprzęt ale głośniki to masz jakieś szczekaczki za 20 zł z x-koma :) Etui nawet spoko, ale ja jestem przeciwny zakładania kondoma na sprzęt SZCZEGÓLNIE na iPhony które sa prześliczne. Może mam jakieś zboczenie ale uwielbiam macać iPhony i czuję zadowolenie za każdym razem gdy je wyjmuję.

#515 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 23 września 2014 - 17:38

Lubię czerwony. Wcale nie uważam, że to jakiś niemęski kolor. :P No i jako, że Product RED to zawsze jakaś część kasy idzie na szczytny cel.
[ATTACH=CONFIG]23369[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]23370[/ATTACH]

Ja na twoim miejscu wymienił bym PCta na Maca a nie drugiego iPhone kupował :P

#516 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 września 2014 - 17:44

Tyle kasy wydałeś na isprzęt ale głośniki to masz jakieś szczekaczki za 20 zł z x-koma :)

Etui nawet spoko, ale ja jestem przeciwny zakładania kondoma na sprzęt SZCZEGÓLNIE na iPhony które sa prześliczne. Może mam jakieś zboczenie ale uwielbiam macać iPhony i czuję zadowolenie za każdym razem gdy je wyjmuję.

Haha, dokładnie tak. Odkupiłem je za 30zł od sąsiada. Swoje zabrałem ze sobą na studia. Te są domowe. Zresztą do muzyki to są iPody i dobre słuchawki. :P

Kondom, nie kondom ale iPhone dużo bezpieczniejszy. Do tego w tym modelu masz dodatkowo problem z wystającą kamerą. A dobre etui też dodaje uroku. Nie wiem czy widzieliście drop testy. iPhone 6 i 6 Plus wypadają fatalnie. W case już znacznie lepiej:

#517 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 września 2014 - 17:46

Nigdy nie nosiłem i nosić nie będę iphone w etui. Porysuje się? to trudno. Nie zamierzam trzymać tel w stanie nienagannym dla przyszłego użytkownika. Z drugiej strony chyba samoistnie dbam o te urządzenia, Ot taki nawyk wyniesiony z domu.

#518 Domi731

Domi731
  • 119 postów
Napisano 23 września 2014 - 17:57

Kurde wy tu sie zastanawiacie czy z iPhona 5 na 6 przejśc a ja się zastanawiam czy z iPhona 4 na 6 wejść hahaha . Sorka za ten post ale nie mogłem sie przeć . Szukam i szukam gdzieś porównania obu 6 i plus i nie moge znależć bo niewiem który brać ewentualnie hm. Jakie wy macie ? Od razu napiszę , że nie przeszkadza mi wielkość 5,5 cala lecz cena ewentualnie heh.

#519 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 23 września 2014 - 18:15

Samsung robi dobrze jedynie telewizory i lodówki :)

Tak ? Przez lodówkę Samsunga wyrzuciłem 2 pełne lodówki (i zamrażalniki) żarcia, bo się psuła bez powodu. Parownik się psuł co kilka miesięcy, chociaż był wymieniany na nowy.

#520 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 września 2014 - 18:18

Tak ? Przez lodówkę Samsunga wyrzuciłem 2 pełne lodówki (i zamrażalniki) żarcia, bo się psuła bez powodu. Parownik się psuł co kilka miesięcy, chociaż był wymieniany na nowy.

życie, wszystkie sprzęty się psują. Wszystko zależy jak trafisz - miałeś pecha.

#521 f0ku5

f0ku5
  • 65 postów

Napisano 23 września 2014 - 18:25

Sluchajcie, od soboty bede w Szwecji turystycznie. Z racji tego, ze premiera tam (jak i w Danii, gdzie tez moge podskoczyc) jest w piatek. Czy jest szansa, ze w weekend dostane gdzies w okolicy Malmo i Kopenhagi iP6+?
Szukalem gdzies na stronie rezerwacji, ale nic nie moge znalezc :(

ktokolwiek? :P

#522 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 23 września 2014 - 18:27

Pewnie miala za malo RAMu ;)

#523 Warcomx

Warcomx
  • 93 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 września 2014 - 18:30

Minęły prawie 3 tygodnie od premiery a tu nadal brak informacji o pojawieniu się w Polsce. :roll:

#524 barol

barol
  • 40 postów

Napisano 23 września 2014 - 18:31

Pytanie z innej beczki. Co z folią ochronną na przód IP6? Jak wiemy ekran jest lekko zaokrąglony na bokach więc jak to będzie wyglądać po nałożeniu folii ochronnej typu SGP czy coś?

#525 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 września 2014 - 18:34

Pytanie z innej beczki. Co z folią ochronną na przód IP6? Jak wiemy ekran jest lekko zaokrąglony na bokach więc jak to będzie wyglądać po nałożeniu folii ochronnej typu SGP czy coś?

Nie będzie problemu. Taką folię nakładałem na całą obudowę w iPhone 3G, który również był podobnie zaokrąglony.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych