Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 6 głosy

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1860 odpowiedzi w tym temacie

#626 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 września 2014 - 14:30

kupiłem 6+ 64GB i telefon naprawdę robi wrażenie ...

Pomyśleć że jeszcze kilka miesięcy temu ekrany powyżej 4" były znienawidzone i nienadające się do użytku.

Przez 1 dzień "używałem" 6+ i telefon ten nie nadaje się do użytku, nie dość że ogromny ekran to przedni panel posiada dużo zmarnowanej przestrzeni. Jedną ręką nie da się go obsłużyć, poza tym wygląda komicznie podczas rozmowy...

Sprzedałem puki jest szał i wróciłem do 5s, nie wiem jak to wygląda z 6. Zapewne lepiej.

PS. Nowy iPhone jest brzydki zarówno na zdjęciach jak i w rzeczywistości, zdecydowanie bardziej wolę kanciaste kształty z 5/5s.

#627 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 września 2014 - 14:35

Też się zastanawiałem ... w końcu dołożyłem i kupiłem 6+ 64GB i telefon naprawdę robi wrażenie ... póki co nie żałuję ... a mam go dopiero kilka godzin ...

Kilka godzin od nabycia nikt nie żałuje, pogadamy za kilka tygodni. wtedy poinformujesz nas jak z wygodą użytkowania tak dużego telefonu.

#628 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 26 września 2014 - 14:38

6+ to dla mnie o wiele za dużo, 6 jest w sam raz. Ale i tak z 5S zostaje do czasu "S".

#629 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 26 września 2014 - 14:38

Ok zostawie sobie 5s i wezme z3 compact. Tansza a milion pincet razy bardziej otwarta- moze sie uda przeniesc na andka .Pozdro

#630 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 26 września 2014 - 14:42

Też mnie korci Z3 Compact, szczególnie bateria 3-4 dni na jednym ładowaniu! Można? Można! Ale 5S się nie pozbędę i tak.

#631 Krzyh

Krzyh
  • 103 postów
  • SkądWołomin, Poland

Napisano 26 września 2014 - 14:56

Pomyśleć że jeszcze kilka miesięcy temu ekrany powyżej 4" były znienawidzone i nienadające się do użytku.

Przez 1 dzień "używałem" 6+ i telefon ten nie nadaje się do użytku, nie dość że ogromny ekran to przedni panel posiada dużo zmarnowanej przestrzeni. Jedną ręką nie da się go obsłużyć, poza tym wygląda komicznie podczas rozmowy...

Sprzedałem puki jest szał i wróciłem do 5s, nie wiem jak to wygląda z 6. Zapewne lepiej.

PS. Nowy iPhone jest brzydki zarówno na zdjęciach jak i w rzeczywistości, zdecydowanie bardziej wolę kanciaste kształty z 5/5s.

Pożyjemy zobaczymy ... póki co jest woow ... miałem kiedyś Nota 2 też był duży i jakoś dawało się radę ... myślę ze z tym też dam radę ... 5S zostawiłem dla żonki ... a z 6+ jedyne na co trzeba uważać to to żeby nie wypadł z ręki bo się ślizga i faktycznie jest DUŻY ... myślę że jakieś etui załatwi sprawę ...

#632 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 26 września 2014 - 16:32

Fakt jest taki, że w pierwszy, drugi dzień zachwycałem się nieco większym ekranem, ale po tygodniu wiem, że nie powtórzył bym akcji zakupu. Obsługuję lewą ręką, sięgnąć w 6 w prawy górny róg graniczy z cudem, a ręce mam nie najmniejsze, ręka boli generalnie przy używaniu, podpieram sobie małym palcem, żeby się nie wyślizgnął, obłości są śliczne szczególnie na czarnym szkle, ale tak śliskie, że szok, nawet w etui, slieep jest przeciwstawny do + i naciśnięcie go w jednej łapie to loteria, albo zgaśnie albo dasz głośniej. Wygląd nie ważny, rzecz gustu, ale jak położę obok siebie %s i 6, to 5S jest z przytupem wykończoną biżuterią przy samsungowatym wynalazku i nic nie przyciąga w jego stronę oczu. Na 5S frez srebrny aż się świeci, do tego biały, to już w ogóle zmienia moje widzenie i wiem, że to rzecz gustu, ale takie mam tego postrzeganie. Na tą chwilę za każdym razem jak leżą obok siebie na stole, a już nie daj Bóg wezmę do ręki, to idę wystawić 6 na Allegro, póki jak to piszecie jest szał i zaraz do Cortlandu po nowiutkiego 5S, bo swojego żonie nie zabiorę :)

#633 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 26 września 2014 - 17:52

dzis otrzymalem ip6plus i jest piekny :D, nie zaluje zakupu apple mnie zaskoczylo, niby recnezje ogladalem ale na zywo robi wrazenie

#634 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 26 września 2014 - 20:15

Fakt jest taki, że w pierwszy, drugi dzień zachwycałem się nieco większym ekranem, ale po tygodniu wiem, że nie powtórzył bym akcji zakupu. Obsługuję lewą ręką, sięgnąć w 6 w prawy górny róg graniczy z cudem, a ręce mam nie najmniejsze, ręka boli generalnie przy używaniu, podpieram sobie małym palcem, żeby się nie wyślizgnął, obłości są śliczne szczególnie na czarnym szkle, ale tak śliskie, że szok, nawet w etui, slieep jest przeciwstawny do + i naciśnięcie go w jednej łapie to loteria, albo zgaśnie albo dasz głośniej.

Wygląd nie ważny, rzecz gustu, ale jak położę obok siebie %s i 6, to 5S jest z przytupem wykończoną biżuterią przy samsungowatym wynalazku i nic nie przyciąga w jego stronę oczu. Na 5S frez srebrny aż się świeci, do tego biały, to już w ogóle zmienia moje widzenie i wiem, że to rzecz gustu, ale takie mam tego postrzeganie.
Na tą chwilę za każdym razem jak leżą obok siebie na stole, a już nie daj Bóg wezmę do ręki, to idę wystawić 6 na Allegro, póki jak to piszecie jest szał i zaraz do Cortlandu po nowiutkiego 5S, bo swojego żonie nie zabiorę :)

Miałem podobnie, sprzedałem 5s i trochę mi przeszło ;) do samego końca go używałem ;)

Jakbym był leworęczny to bym chyba przy 6 nie został, zostaje, bo jestem wariatem i świadomość tego że istnieje nawet minimalnie szybsza wersja nie dawałoby mi spokojnie spać ;)

#635 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 27 września 2014 - 00:55

PLUS czy zwykly?

a jednak PLUS :) chyba mam duże dłonie heh

- - - Połączono posty - - -

Pożyjemy zobaczymy ... póki co jest woow ... miałem kiedyś Nota 2 też był duży i jakoś dawało się radę ... myślę ze z tym też dam radę ... 5S zostawiłem dla żonki ... a z 6+ jedyne na co trzeba uważać to to żeby nie wypadł z ręki bo się ślizga i faktycznie jest DUŻY ... myślę że jakieś etui załatwi sprawę ...

mialem note 2 przez rok i nie bylo problemow z uzytkowaniem. wiec i z 6plus nie bedzie

#636 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 27 września 2014 - 01:16

a jednak PLUS :) chyba mam duże dłonie heh

Serio to plus na Twoich fotach ? No to masz faktycznie wielkie łapy :D

#637 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 27 września 2014 - 08:17

Plus, uff. Przeciez widac jaki ogromny, mimo dużych dłoni :) W połowie pazdziernika wybieram sie do Niemiec - jesli do tej pory szóstki nie pojawią się w Polsce, a kogoś by bardzo korciło już do posiadania to mogę posłużyć jako kurier :)

#638 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 postów
  • Skądopolszczyzna

Napisano 27 września 2014 - 08:34

dzis otrzymalem ip6plus i jest piekny :D, nie zaluje zakupu apple mnie zaskoczylo, niby recnezje ogladalem ale na zywo robi wrazenie

Cieszę się Twoim szczęściem i współczuje noszenia latem :) Ty od początku jak pamietam czekałes na PLUSA.
Ciesz się że zima idzie, do kurtki się zmieści :). Niestety tu nikt nie napisze szczerze "kupiłem 6+ ale to była pomyłka". Tylko redaktor MyApple na filmiku przyznał, że sprzeda 6+ i zamieni na 6kę ale. Czar 6+ minie wraz z kolejnymi dniami jej używania (moje zdanie).
Nie jestem złośliwy mam nadzieję że się nie obrazisz.

#639 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 27 września 2014 - 08:43

Przecież napisałem, nie tymi słowami ale dokładnie w tym znaczeniu kilka postów wyżej w kwestii 6, nie +.Dziś uznaję to za pomyłkę i jak znam siebie, szybciej wrócę do 5S jak to zakładam, tym bardziej, że wiążę to z wielkością ale też wyglądem, jak widzę moją 5S w rękach żony, to wzdycham z rozrzewnieniem na wykonanie i jej piękno wyglądu, no i biała ... :)

#640 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 27 września 2014 - 09:46

Pogubiłam sie czy nadal mowisz o 5S, czy juz o żonie.

#641 wzorcu

wzorcu
  • 11 postów
  • SkądOpole

Napisano 27 września 2014 - 09:54

A może mi ktoś wyjaśnić do czego w końcu służy to wystające oczko aparatu ? Bo wygląda to tak, jakby wpadli na pomysł odchudzenia całego telefonu ale napotkali problemy z odchudzeniem aparatu i musiał zostać grubszy niż reszta :D Podobnie jak kiedyś Galaxy S2 - cały telefon cieniutki tylko na dole ramka wystająca ...

Witam wszystkich, dzień dobry.
Z zapisu konferencji poza chińskim lektorem zapamiętałem, iż to wystające oczko aparatu w 6 plus związane jest z optyczną stabilizacją obrazu
zaimplementowaną w tym modelu.
Pozdrawiam Bartek

#642 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 27 września 2014 - 11:15

A co mieli powiedzieć? "Nie zmieściła nam się niestety optyka więc obiektyw lekko wystaje za obudowę"? Mogli zrobić ciut grubszy telefon, ale nie byłby upośledzony przez ten obiektyw. Z doświadczenia wiem, że telefony o dużych rozmiarach, które są dość cienkie trzyma się niewygodnie. Jest też uczucie "delikatności", które zabiera przyjemność użytkowania takiego urządzenia.

#643 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 27 września 2014 - 11:30

Jezeli chodzi o to wyginanie cale, polecam filmik. Tymr razem nie jakis amatorski, ale powaznie zrobiony.

Consumer Reports: iPhone 6 und iPhone 6 Plus weniger biegsam als gedacht – GIGA

#644 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 27 września 2014 - 12:07

iPhone 5 kosa, kolejny powód dla którego niewarto wymieniać na 6 ;)

#645 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 27 września 2014 - 15:13

Pogubiłam sie czy nadal mowisz o 5S, czy juz o żonie.

W sumie, po 7 i 25 latach razem, to o obu :D

#646 tomasz_z

tomasz_z
  • 7 postów

Napisano 27 września 2014 - 16:31

Z uwag, którymi chciałem się podzielić, to bateria. Telefon iP6 włączyłem w czwartek ok 16. Trochę zabawy w ustawienia (może z 1 godzina) potem do kieszeni. Tam spędził do południa następnego dnia - bo impreza i po imprezie. Potem bawiłem się w ustawienia i wgrywanie aplikacji, upgrade do iOS 08.02. I tak cały dzień. Jak się kładłem spać, to było 6% baterii. Spodziewałem się rano padnięcia - a jednak rano na mnie czekały 3%. W porównaniu do używanego przeze mnie iP5 a potem HTC one M8 - to ten wynik mnie wbił w ziemię. Szczególnie w porównaniu z moim iP5.... Jak na trzeci dzień używania - jestem BARDZO zadowolony. Kształt i rozmiar - w końcu ergonomiczny i praktyczny. Mi się podoba.

#647 cHaBeOn

cHaBeOn
  • 167 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 września 2014 - 18:45

@edwa Zamiast być *izdami to iPhone 6 mógł mieć 7.1 mm a 6plus 7.3 mm. Aparat by nie wystawał, mogliby wsadzić większą baterie, podzespoły mogłyby mieć lepsze chłodzenie. No i im grubszy tym trudniej go wygiąć ;)

#648 voytach

voytach
  • 226 postów

Napisano 27 września 2014 - 18:58

Pobawiłem się dzisiaj trochę iP6 z iOS 8.0 na pokładzie i przyznam ze zdziwieniem,że działa to całkiem ok. Nie był jeszcze zaktualizowany do wersji 8.0.2. (nie mój więc się nie wtrącam) i nic nie lagowało, nie było zawiasów czy innych dziwnych zjawisk. Oczywiście było to pobieżne sprawdzenie -bez wnikania w bardziej skomplikowane opcje. Ale czytając opinie i wątki o iOS 8 spodziewałem się najgorszego ;) No ale tak jak pisałem-to tylko tak na szybko i w najnowszym produkcie...

#649 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 27 września 2014 - 19:08

Odłączyłem swojego iPhone 6 plus rano o 7 od ładowarki i do teraz do 20 dość dużo się bawiłem dziś telefonem i mam jeszcze 62% baterii Użycie 4 godzin 46 min W gotowości 12 godzin 55 minut

#650 tomasz_z

tomasz_z
  • 7 postów

Napisano 27 września 2014 - 19:09

@cHaBeOn - istotnie - choć kamerka nie 0,2 a ok 0,6 mm wystaje (tak mi suwmiarka mówi); wtedy też istotnie - naturalnym byłoby wwalenie większej baterii... tylko to się wtedy na grubość (ergonomię) oraz ciężar by przełożyło; czy w negatywnym stopniu? nie wiem - trzeba byłoby to w ręku potrzymać... Przyznaję, że jak leży - to nie wadzi jakoś - ale po dłuższym używaniu powiem - nie rozumiem tego wystającego aparatu; ciekawe też jak niby trudnorysowalne szkiełko długo będzie stawiać opór rysom... @Arturo - nieźle - nie? ja jestem pod wrażeniem;

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych