Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
* * * * - 6 g艂osy

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wra偶enia

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1860 odpowiedzi w tym temacie

#601 eviltomek

eviltomek
  • 780 post贸w
  • Sk膮dD臋bica

Napisano 25 wrze艣nia 2014 - 19:34

Jako ze jutro dostan臋 ip6plus chcia艂em poogl膮da膰 sobie youtube i recenzje, ale nie wszystkie filmiki sa jak ludzie gna filmiki, No matko boska jednemu typowi sie co艣 wybiela i traz wszyscy wyganiaj膮, r贸wnie dobrze z艂ama艂 bym tak ka偶dego samsunga, mojej mamy lg g2 upad艂 i tez sie ugi膮艂, ekran lekko wypukly i jako艣 nie robimy z tego afery ale nie to jest iPhone i trzeba podokuczac

#602 neverneve

neverneve
  • 718 post贸w

Napisano 25 wrze艣nia 2014 - 20:07

9. Tyle os贸b zg艂osi艂o si臋 do Apple z problemem odkszta艂cenia. 9.

Apple says iPhone 6 Plus bending through normal use is 'extremely rare' | The Verge

#603 madhunt3r

madhunt3r
  • 2聽530 post贸w

Napisano 25 wrze艣nia 2014 - 20:18

Bo tak naprawd臋 jest to nap臋dzane, przez osoby, kt贸re specjalnie wyginaj膮 je, a pewnie w codziennym u偶ytkowaniu problem jest nik艂y.

#604 Shrek

Shrek
  • 1聽337 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 25 wrze艣nia 2014 - 20:30

Jest nik艂y zapewne. Maj膮c 6 nie 6+ pr贸bowa艂em naciska膰, jak bym zgi膮艂 trudno, 4 ko艂a w klapy ale szczerze powiem, 偶e nacisk jakiego u偶y艂em by艂 tak du偶y, 偶e siadanie w spodniach na fotel w samochodzie czy kanap臋 w domu by艂oby po艂ow膮 tej si艂y i nie jest raczej problemem dla 6. Inn膮 rzecz膮 jest klapni臋cie dupskiem w opi臋tych spodniach z 6+ z ty艂u z impetem na 艂awk臋 w parku, tutaj ju偶 nie b臋dzie przebacz i chyba tyle w temacie. W normalnym u偶ywaniu nie przewiduj臋 wygi臋cia, a ju偶 na pewno z艂amania, a ca艂a ta nagonka filmowa, to nagonka w艂a艣nie i celowe dzia艂anie wg mnie.

#605 eviltomek

eviltomek
  • 780 post贸w
  • Sk膮dD臋bica

Napisano 25 wrze艣nia 2014 - 20:36

Apple says the problem is "extremely rare" and is pointing to the design of iPhone 6 and iPhone 6 Plus as proof that the company took several steps to prevent bending or any permanent deformations. Both models feature steel / titanium inserts meant to reinforce potential stress points, Apple says, and the company also highlights its "ion-strengthened" glass screens as another design element that should keep iPhones from bending out of shape.

dziekuje

#606 Rhythm

Rhythm
  • 13 post贸w

Napisano 26 wrze艣nia 2014 - 00:22

Dzisiaj widzia艂em jak ch艂opaczek w apple storze wygona swojego iPhona 6 Plus a偶 mu palce zbiela艂y i nic, wi臋c nie wiem czy sprawa jest taka nagminna...

#607 seboskrk

seboskrk
  • 104 post贸w
  • Sk膮dSto艂eczne Kr贸lewskie miasto Krak贸w, PL.

Napisano 26 wrze艣nia 2014 - 06:54

W dupach si臋 ludziom poprzewraca艂o. Pewnie teraz znajdzie si臋 wielu takich co b臋d膮 chodzi膰 do applestore czy ispot贸w i testowa膰 wyginanie na telefonach z ekspozycji.

#608 Arturo90

Arturo90
  • 252 post贸w
  • Sk膮dSpain

Napisano 26 wrze艣nia 2014 - 08:02

ten ca艂y bengate to jedna wielka 艣ciema, mo偶ne op艂acona przez jaka艣 konkurencyjna firm臋 ;)

patrzcie na ekran iphona. zaczyna o 2:26 ( 1:39 na filmie) a konczy o 1:59 (2:16 na filmie )

wtf ?

#609 effe

effe
  • 6聽547 post贸w
  • Sk膮dSzczecin

Napisano 26 wrze艣nia 2014 - 08:48

ten ca艂y bengate to jedna wielka 艣ciema, mo偶ne op艂acona przez jaka艣 konkurencyjna firm臋 ;)

patrzcie na ekran iphona. zaczyna o 2:26 ( 1:39 na filmie) a konczy o 1:59 (2:16 na filmie )

wtf ?

Ju偶 o tym pisa艂em, wiadomo, 偶e to jest 艣ciema.
Ludzie tak podniecaj膮, a nikt praktycznie nie narzeka na wyginanie si臋 telefonu. Jak zwykle sprawa rozdmuchana, bo Apple dzisiaj najlepiej si臋 sprzedaje i jest najpopularniejszy na 艣wiecie, wi臋c filmiki tego typu super si臋 sprzedaj膮. Oczywi艣cie hejterki na forach 艂ykaj膮 wszystko jak m艂ody pelikan i hejtuj膮. Biedactwa :)

#610 Arturo90

Arturo90
  • 252 post贸w
  • Sk膮dSpain

Napisano 26 wrze艣nia 2014 - 10:38

super zabaweczka :) w艂a艣nie przyszla do mnie paczka :)
Do艂膮czona grafika

Do艂膮czona grafika

#611 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 post贸w
  • Sk膮dopolszczyzna

Napisano 26 wrze艣nia 2014 - 11:15

Jest nik艂y zapewne. Maj膮c 6 nie 6+ pr贸bowa艂em naciska膰, jak bym zgi膮艂 trudno, 4 ko艂a w klapy ale szczerze powiem, 偶e nacisk jakiego u偶y艂em by艂 tak du偶y, 偶e siadanie w spodniach na fotel w samochodzie czy kanap臋 w domu by艂oby po艂ow膮 tej si艂y i nie jest raczej problemem dla 6. Inn膮 rzecz膮 jest klapni臋cie dupskiem w opi臋tych spodniach z 6+ z ty艂u z impetem na 艂awk臋 w parku, tutaj ju偶 nie b臋dzie przebacz i chyba tyle w temacie. W normalnym u偶ywaniu nie przewiduj臋 wygi臋cia, a ju偶 na pewno z艂amania, a ca艂a ta nagonka filmowa, to nagonka w艂a艣nie i celowe dzia艂anie wg mnie.

Oczywi艣cie, 偶e to bicie piany na si艂臋. iPhon si臋 pod wp艂ywem si艂y wygnie inny telefon z plastiku po艂amie. R贸wnie dobrze mogli by si臋 艣mia膰, 偶e da si臋 go przestrzeli膰 z AK47. Rewelacji tego typu mnie 艣miesz膮 - wygina si臋 .......
Sprawy niedopracowanego systemu ju偶 mnie nie 艣miesz膮 i to faktycznie s膮 podstawy do niepokoju, bo jab艂ko w ten spos贸b gnije od 艣rodka.
Ja nie jestem zadowolony z tego jak on teraz wygl膮da i 偶e jego bebechy s膮 ma艂o post臋powe, ale bior膮c pod uwag臋 to jak u偶ytkuje telefon to nie widz臋 dla siebie alternatywy. Nie ukrywam tez, 偶e jego "elitarno艣膰" ma dla mnie znaczenie. Ma艂e, bo ma艂e ale ma. Mam satysfakcj臋 z tego, 偶e nie nosi go co 2 osoba jak Samsunga czy LG. Przy odsprzeda偶y za rok wezm臋 za niego 60% ceny jak膮 wy艂o偶y艂em a nie 25% jak w przypadku produkt贸w z konkurencji.

#612 Arturo90

Arturo90
  • 252 post贸w
  • Sk膮dSpain

Napisano 26 wrze艣nia 2014 - 11:29

zainstalowa艂em juz 8.0.2 i 艣miga a偶 milo. a telefon wbrew pozorom trzymaj膮c w r臋ce daje wra偶enie bardzo solidnego. nie jest za du偶y i bardzo smuk艂y jak dla mnie. i zapewniam ze sam sie mi w kieszeni na pewno nie wygnie :)

#613 migal

migal
  • 351 post贸w
  • Sk膮dmam wiedzie膰 ?

Napisano 26 wrze艣nia 2014 - 12:22

A mo偶e mi kto艣 wyja艣ni膰 do czego w ko艅cu s艂u偶y to wystaj膮ce oczko aparatu ? Bo wygl膮da to tak, jakby wpadli na pomys艂 odchudzenia ca艂ego telefonu ale napotkali problemy z odchudzeniem aparatu i musia艂 zosta膰 grubszy ni偶 reszta :D Podobnie jak kiedy艣 Galaxy S2 - ca艂y telefon cieniutki tylko na dole ramka wystaj膮ca ...

#614 edwa

edwa
  • 880 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk, PL

Napisano 26 wrze艣nia 2014 - 12:27

No bo tak jest :). Je艣li by艂aby mo偶liwo艣膰 upakowania go w obudowie to by to zrobili :).

#615 kobus

kobus
  • 787 post贸w
  • Sk膮dKo藕min Wlkp.

Napisano 26 wrze艣nia 2014 - 12:45

super zabaweczka :) w艂a艣nie przyszla do mnie paczka :)
Do艂膮czona grafika

Do艂膮czona grafika

PLUS czy zwykly?

#616 Krzyh

Krzyh
  • 103 post贸w
  • Sk膮dWo艂omin, Poland

Napisano 26 wrze艣nia 2014 - 12:47

A mo偶e mi kto艣 wyja艣ni膰 do czego w ko艅cu s艂u偶y to wystaj膮ce oczko aparatu ? Bo wygl膮da to tak, jakby wpadli na pomys艂 odchudzenia ca艂ego telefonu ale napotkali problemy z odchudzeniem aparatu i musia艂 zosta膰 grubszy ni偶 reszta :D Podobnie jak kiedy艣 Galaxy S2 - ca艂y telefon cieniutki tylko na dole ramka wystaj膮ca ...

Z czasem b臋dzie mo偶liwo艣膰 do艂膮czenia teleobiektywu ... dlatego wystaje 偶eby teleobiektyw mia艂 si臋 czego trzyma膰 ...

#617 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 post贸w

Napisano 26 wrze艣nia 2014 - 12:49

PLUS czy zwykly?

po wielko艣ci wida膰 ze "zwyk艂a" 6

#618 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 post贸w
  • Sk膮dSwiebodzin, PL

Napisano 26 wrze艣nia 2014 - 13:50

mam 5s warto brac 6 zwykla czy szkoda dokladac te 2 tysiace na dzien dzisiejszy??

#619 kobus

kobus
  • 787 post贸w
  • Sk膮dKo藕min Wlkp.

Napisano 26 wrze艣nia 2014 - 13:57

nie dolozylbym 2tys do iphona 6, poczekalbym na polska premieree ewl. sciagnal z usa

#620 effe

effe
  • 6聽547 post贸w
  • Sk膮dSzczecin

Napisano 26 wrze艣nia 2014 - 13:59

mam 5s warto brac 6 zwykla czy szkoda dokladac te 2 tysiace na dzien dzisiejszy??

2 tysie dok艂ada膰 do iP6 nie ma sensu, tak uwa偶am. Spokojnie poczekaj na odpowiedni moment. Ceny za moment spadn膮, jak tylko iP6 pojawi si臋 u operator贸w polskich. Tak jest co roku.

#621 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1聽355 post贸w
  • Sk膮dSouth Park, CO

Napisano 26 wrze艣nia 2014 - 14:05

Pono膰 ptaszki 膰wierka艂y co艣 o dacie 10.10 w T- mobile.

#622 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 post贸w
  • Sk膮dSwiebodzin, PL

Napisano 26 wrze艣nia 2014 - 14:09

to nic nie zmienia ewentualnie 500zl mniej ale glownie pytanie mialo na celu uzyskanie odpowiedzi czy warto zmieniac 5s na 6 czy to takie bardziej psychologiczne zagranie niz zmiana na lepsze?

#623 seboskrk

seboskrk
  • 104 post贸w
  • Sk膮dSto艂eczne Kr贸lewskie miasto Krak贸w, PL.

Napisano 26 wrze艣nia 2014 - 14:15

Odpowiedz sobie czy potrzebujesz wi臋kszego ekranu. Je艣li nie, to masz te偶 odpowied藕 na tw贸j dylemat. Wielko艣膰 wyswietlacza jest najwi臋ksz膮 r贸偶nic膮 mi臋dzy tymi modelami.

#624 Krzyh

Krzyh
  • 103 post贸w
  • Sk膮dWo艂omin, Poland

Napisano 26 wrze艣nia 2014 - 14:18

Te偶 si臋 zastanawia艂em ... w ko艅cu do艂o偶y艂em i kupi艂em 6+ 64GB i telefon naprawd臋 robi wra偶enie ... p贸ki co nie 偶a艂uj臋 ... a mam go dopiero kilka godzin ...

#625 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 post贸w
  • Sk膮dSwiebodzin, PL

Napisano 26 wrze艣nia 2014 - 14:24

ja nie moge 6+ za duzy dla mnie.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2

0 u偶ytkownik贸w, 2 go艣ci, 0 anonimowych