Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 6 głosy

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1860 odpowiedzi w tym temacie

#601 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 25 września 2014 - 19:34

Jako ze jutro dostanę ip6plus chciałem pooglądać sobie youtube i recenzje, ale nie wszystkie filmiki sa jak ludzie gna filmiki, No matko boska jednemu typowi sie coś wybiela i traz wszyscy wyganiają, równie dobrze złamał bym tak każdego samsunga, mojej mamy lg g2 upadł i tez sie ugiął, ekran lekko wypukly i jakoś nie robimy z tego afery ale nie to jest iPhone i trzeba podokuczac

#602 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 25 września 2014 - 20:07

9. Tyle osób zgłosiło się do Apple z problemem odkształcenia. 9.

Apple says iPhone 6 Plus bending through normal use is 'extremely rare' | The Verge

#603 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 25 września 2014 - 20:18

Bo tak naprawdę jest to napędzane, przez osoby, które specjalnie wyginają je, a pewnie w codziennym użytkowaniu problem jest nikły.

#604 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 25 września 2014 - 20:30

Jest nikły zapewne. Mając 6 nie 6+ próbowałem naciskać, jak bym zgiął trudno, 4 koła w klapy ale szczerze powiem, że nacisk jakiego użyłem był tak duży, że siadanie w spodniach na fotel w samochodzie czy kanapę w domu byłoby połową tej siły i nie jest raczej problemem dla 6. Inną rzeczą jest klapnięcie dupskiem w opiętych spodniach z 6+ z tyłu z impetem na ławkę w parku, tutaj już nie będzie przebacz i chyba tyle w temacie. W normalnym używaniu nie przewiduję wygięcia, a już na pewno złamania, a cała ta nagonka filmowa, to nagonka właśnie i celowe działanie wg mnie.

#605 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 25 września 2014 - 20:36

Apple says the problem is "extremely rare" and is pointing to the design of iPhone 6 and iPhone 6 Plus as proof that the company took several steps to prevent bending or any permanent deformations. Both models feature steel / titanium inserts meant to reinforce potential stress points, Apple says, and the company also highlights its "ion-strengthened" glass screens as another design element that should keep iPhones from bending out of shape.

dziekuje

#606 Rhythm

Rhythm
  • 13 postów

Napisano 26 września 2014 - 00:22

Dzisiaj widziałem jak chłopaczek w apple storze wygona swojego iPhona 6 Plus aż mu palce zbielały i nic, więc nie wiem czy sprawa jest taka nagminna...

#607 seboskrk

seboskrk
  • 104 postów
  • SkądStołeczne Królewskie miasto Kraków, PL.

Napisano 26 września 2014 - 06:54

W dupach się ludziom poprzewracało. Pewnie teraz znajdzie się wielu takich co będą chodzić do applestore czy ispotów i testować wyginanie na telefonach z ekspozycji.

#608 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 26 września 2014 - 08:02

ten cały bengate to jedna wielka ściema, możne opłacona przez jakaś konkurencyjna firmę ;)

patrzcie na ekran iphona. zaczyna o 2:26 ( 1:39 na filmie) a konczy o 1:59 (2:16 na filmie )

wtf ?

#609 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 września 2014 - 08:48

ten cały bengate to jedna wielka ściema, możne opłacona przez jakaś konkurencyjna firmę ;)

patrzcie na ekran iphona. zaczyna o 2:26 ( 1:39 na filmie) a konczy o 1:59 (2:16 na filmie )

wtf ?

Już o tym pisałem, wiadomo, że to jest ściema.
Ludzie tak podniecają, a nikt praktycznie nie narzeka na wyginanie się telefonu. Jak zwykle sprawa rozdmuchana, bo Apple dzisiaj najlepiej się sprzedaje i jest najpopularniejszy na świecie, więc filmiki tego typu super się sprzedają. Oczywiście hejterki na forach łykają wszystko jak młody pelikan i hejtują. Biedactwa :)

#610 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 26 września 2014 - 10:38

super zabaweczka :) właśnie przyszla do mnie paczka :)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#611 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 postów
  • Skądopolszczyzna

Napisano 26 września 2014 - 11:15

Jest nikły zapewne. Mając 6 nie 6+ próbowałem naciskać, jak bym zgiął trudno, 4 koła w klapy ale szczerze powiem, że nacisk jakiego użyłem był tak duży, że siadanie w spodniach na fotel w samochodzie czy kanapę w domu byłoby połową tej siły i nie jest raczej problemem dla 6. Inną rzeczą jest klapnięcie dupskiem w opiętych spodniach z 6+ z tyłu z impetem na ławkę w parku, tutaj już nie będzie przebacz i chyba tyle w temacie. W normalnym używaniu nie przewiduję wygięcia, a już na pewno złamania, a cała ta nagonka filmowa, to nagonka właśnie i celowe działanie wg mnie.

Oczywiście, że to bicie piany na siłę. iPhon się pod wpływem siły wygnie inny telefon z plastiku połamie. Równie dobrze mogli by się śmiać, że da się go przestrzelić z AK47. Rewelacji tego typu mnie śmieszą - wygina się .......
Sprawy niedopracowanego systemu już mnie nie śmieszą i to faktycznie są podstawy do niepokoju, bo jabłko w ten sposób gnije od środka.
Ja nie jestem zadowolony z tego jak on teraz wygląda i że jego bebechy są mało postępowe, ale biorąc pod uwagę to jak użytkuje telefon to nie widzę dla siebie alternatywy. Nie ukrywam tez, że jego "elitarność" ma dla mnie znaczenie. Małe, bo małe ale ma. Mam satysfakcję z tego, że nie nosi go co 2 osoba jak Samsunga czy LG. Przy odsprzedaży za rok wezmę za niego 60% ceny jaką wyłożyłem a nie 25% jak w przypadku produktów z konkurencji.

#612 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 26 września 2014 - 11:29

zainstalowałem juz 8.0.2 i śmiga aż milo. a telefon wbrew pozorom trzymając w ręce daje wrażenie bardzo solidnego. nie jest za duży i bardzo smukły jak dla mnie. i zapewniam ze sam sie mi w kieszeni na pewno nie wygnie :)

#613 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 26 września 2014 - 12:22

A może mi ktoś wyjaśnić do czego w końcu służy to wystające oczko aparatu ? Bo wygląda to tak, jakby wpadli na pomysł odchudzenia całego telefonu ale napotkali problemy z odchudzeniem aparatu i musiał zostać grubszy niż reszta :D Podobnie jak kiedyś Galaxy S2 - cały telefon cieniutki tylko na dole ramka wystająca ...

#614 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 26 września 2014 - 12:27

No bo tak jest :). Jeśli byłaby możliwość upakowania go w obudowie to by to zrobili :).

#615 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 26 września 2014 - 12:45

super zabaweczka :) właśnie przyszla do mnie paczka :)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

PLUS czy zwykly?

#616 Krzyh

Krzyh
  • 103 postów
  • SkądWołomin, Poland

Napisano 26 września 2014 - 12:47

A może mi ktoś wyjaśnić do czego w końcu służy to wystające oczko aparatu ? Bo wygląda to tak, jakby wpadli na pomysł odchudzenia całego telefonu ale napotkali problemy z odchudzeniem aparatu i musiał zostać grubszy niż reszta :D Podobnie jak kiedyś Galaxy S2 - cały telefon cieniutki tylko na dole ramka wystająca ...

Z czasem będzie możliwość dołączenia teleobiektywu ... dlatego wystaje żeby teleobiektyw miał się czego trzymać ...

#617 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 postów

Napisano 26 września 2014 - 12:49

PLUS czy zwykly?

po wielkości widać ze "zwykła" 6

#618 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 26 września 2014 - 13:50

mam 5s warto brac 6 zwykla czy szkoda dokladac te 2 tysiace na dzien dzisiejszy??

#619 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 26 września 2014 - 13:57

nie dolozylbym 2tys do iphona 6, poczekalbym na polska premieree ewl. sciagnal z usa

#620 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 września 2014 - 13:59

mam 5s warto brac 6 zwykla czy szkoda dokladac te 2 tysiace na dzien dzisiejszy??

2 tysie dokładać do iP6 nie ma sensu, tak uważam. Spokojnie poczekaj na odpowiedni moment. Ceny za moment spadną, jak tylko iP6 pojawi się u operatorów polskich. Tak jest co roku.

#621 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 26 września 2014 - 14:05

Ponoć ptaszki ćwierkały coś o dacie 10.10 w T- mobile.

#622 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 26 września 2014 - 14:09

to nic nie zmienia ewentualnie 500zl mniej ale glownie pytanie mialo na celu uzyskanie odpowiedzi czy warto zmieniac 5s na 6 czy to takie bardziej psychologiczne zagranie niz zmiana na lepsze?

#623 seboskrk

seboskrk
  • 104 postów
  • SkądStołeczne Królewskie miasto Kraków, PL.

Napisano 26 września 2014 - 14:15

Odpowiedz sobie czy potrzebujesz większego ekranu. Jeśli nie, to masz też odpowiedź na twój dylemat. Wielkość wyswietlacza jest największą różnicą między tymi modelami.

#624 Krzyh

Krzyh
  • 103 postów
  • SkądWołomin, Poland

Napisano 26 września 2014 - 14:18

Też się zastanawiałem ... w końcu dołożyłem i kupiłem 6+ 64GB i telefon naprawdę robi wrażenie ... póki co nie żałuję ... a mam go dopiero kilka godzin ...

#625 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 26 września 2014 - 14:24

ja nie moge 6+ za duzy dla mnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych