iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia
Napisano 24 września 2014 - 06:05
Napisano 24 września 2014 - 06:53

Napisano 24 września 2014 - 07:07
Jestem trochę przerażony, ale podobno zwykłe szóstki nie mają tego problemu.
https://www.youtube.com/watch?v=znK652H6yQM#t=243
JA czytałem ,że zwykła również się wygina
Napisano 24 września 2014 - 08:33

PS: iPhone 5C nie powinien się wyginać ;-)
Napisano 24 września 2014 - 10:10
6/ 6+ to chyba najbardziej kontrowersyjny z modeli, nawet na tym forum czytając posty widać, że zachwytu nie ma. Dziwi fakt, że modelu 6+ tak szybko zabrakło, ale pewnie był wyprodukowany w mniejszej ilości i stąd ten deficyt.
Jestem pewny, że jeśli ktoś kupi 6+ to raczej modelu 6S+ w przyszłym roku już nie kupi, bo ten tablet przez rok czasu dostarczy mu tyle nieporęczności, że będzie to chciał sprzedać. A za rok ..... zacytuje tego posta, bo bije o zakład, że model 6+ na rynku wtórnym będzie trudniej sprzedać niż zwykłą 6kę. Ceny będą za używki identyczne o ile jeszcze 6+ nie będą tańsze.
A czy na tym forum widziałeś kiedyś zachwyty nad jakimś nowym modelem?
Wyszła 4-ka - co to kurde jest? Jak można było wydać tak brzydki telefon.
Wyszedł 4s - nic ciekawego, trochę szybszy
Wyszła 5ka - Apple się kończy, co to za brzydal, co to za parowka, masakra
Wyszedł 5s - nic ciekawego, trochę szybszy, touch id? Na co komu zbędny bajer.
Wiec i przy 6tce będą płacze, każdy widzi to co chce widzieć.
Ja widzę pozytywy, ekran jest większy a to plus, tylko trzeba najpierw z takiego telefonu korzystać by się o tym przekonać.
Sama jakość ekranu jest dużo lepsza od 5s, duży wpływ ma sporo większy kontrast i sposób osadzenia ekranu, dzięki temu wszystko na wyświetlaczu wygląda mega realnie - namacalnie, czerń jest czarniejsza =)
Aparat robi ładniejsze zdjęcia w gorszych warunkach + 240fps podczas kręcenia filmów które można w fajny sposób wykorzystać w życiu codziennym.
Zaokrąglone boki telefonu dają lepsze trzymanie telefonu i jest wygodniejszy w kieszeni od 5sa.
Można przyczepić się do wystającego aparatu, pełna zgoda, ja będę miał telefon w applowskim casie wiec mi to ryba (proszę o więcej fotek sylikonow do 6ki)
- dvcam lubi to
Napisano 24 września 2014 - 10:33
Napisano 24 września 2014 - 10:34

Napisano 24 września 2014 - 10:34
A czy na tym forum widziałeś kiedyś zachwyty nad jakimś nowym modelem?
Wyszła 4-ka - co to kurde jest? Jak można było wydać tak brzydki telefon.
Wyszedł 4s - nic ciekawego, trochę szybszy
Wyszła 5ka - Apple się kończy, co to za brzydal, co to za parowka, masakra
Wyszedł 5s - nic ciekawego, trochę szybszy, touch id? Na co komu zbędny bajer.
Wiec i przy 6tce będą płacze, każdy widzi to co chce widzieć.
Ja widzę pozytywy, ekran jest większy a to plus, tylko trzeba najpierw z takiego telefonu korzystać by się o tym przekonać.
Sama jakość ekranu jest dużo lepsza od 5s, duży wpływ ma sporo większy kontrast i sposób osadzenia ekranu, dzięki temu wszystko na wyświetlaczu wygląda mega realnie - namacalnie, czerń jest czarniejsza =)
Aparat robi ładniejsze zdjęcia w gorszych warunkach + 240fps podczas kręcenia filmów które można w fajny sposób wykorzystać w życiu codziennym.
Zaokrąglone boki telefonu dają lepsze trzymanie telefonu i jest wygodniejszy w kieszeni od 5sa.
Można przyczepić się do wystającego aparatu, pełna zgoda, ja będę miał telefon w applowskim casie wiec mi to ryba (proszę o więcej fotek sylikonow do 6ki)
Forum od zawsze przesiąkało hater'stwem :/
Każdy produkt appla ma swoje wady i zalety, zresztą to tyczy się wszystkich producentów:)
To, że kogoś nie stać lub nie może wyrwać swojej "szóstki" z różnych przyczyn nie oznacza, że ma ją krytykować po całości.
Liczby sprzedaży mówią same za siebie i jakoś nie ma zbiorowych pozwów, że iphony się wyginają czy cokolwiek.
PISSS
Napisano 24 września 2014 - 10:35
- dvcam lubi to
Napisano 24 września 2014 - 10:39
Napisano 24 września 2014 - 10:41
Pierwszego IPhone nikt nie krytykował na tym forum !
ho ho ho i to ile krytykowali

Głównie właśnie za brak podstawowych funkcji jak na tamte czasy.
Nikt, nie wierzył wtedy, że to będzie najpopularniejszy telefon na świecie.
- dvcam lubi to
Napisano 24 września 2014 - 10:59
zastanawiam się czy apple to nie jakaś choroba hehe.
- - - Połączono posty - - -
zastanawia mnie tez sam montaż ekranu w 6+, na wielu wideo z crash testami po upadku i roztrzaskaniu ekranu widać jak ekran wypycha w środkowej części do góry. możliwe ze boczne zatrzaski nie trzymia tak mocno jak powinny, a telefon za ta kasę powinien dać wrażenie czegoś solidnego juz nie mowie o wyginaniu 6+
załóżmy ze siada Ci na kolana twoja dziewczyna a w przedniej kieszeni masz 6+ co zdarzyło mi się już mając 5s ale jakos nie martwilem sie o to ze się wygnie,
Napisano 24 września 2014 - 11:04
Napisano 24 września 2014 - 11:08
Jak ci usiadzie na kolanach to w koncu poczuje cos duzego i twardego... sorry nie moglem sie powstrzymac ;-)
Ale cienkiego i łatwo się gnącego. A chyba nie tego będzie oczekiwać.
Napisano 24 września 2014 - 12:22
no tak typowo polska odpowiedz, zresztą sam bym się nie powstrzymałJak ci usiadzie na kolanach to w koncu poczuje cos duzego i twardego... sorry nie moglem sie powstrzymac ;-)
Napisano 24 września 2014 - 12:55
Napisano 24 września 2014 - 13:05
załóżmy ze siada Ci na kolana twoja dziewczyna a w przedniej kieszeni masz 6+ co zdarzyło mi się już mając 5s ale jakos nie martwilem sie o to ze się wygnie,
Musisz kolego zacząć zażywać brom. Jedyna rada, by Twój iPhone ocalał.

Napisano 24 września 2014 - 13:07
Może dziewczyna powinna na dietę przejść? ;-)załóżmy ze siada Ci na kolana twoja dziewczyna a w przedniej kieszeni masz 6+ co zdarzyło mi się już mając 5s ale jakos nie martwilem sie o to ze się wygnie,
Napisano 24 września 2014 - 13:09
Napisano 24 września 2014 - 13:13
W kieszeni tak, w dłoni trzyma się go fatalnie z wrażeniem, że zaraz wypuści się go z ręki.
Napisano 24 września 2014 - 13:17
Napisano 24 września 2014 - 13:19
Fatalnie to się go podnosi ze stołu...
Jak to fatalnie? Przecież nie przylega do stołu, bo wystaje mu iObiektyw ... jak lufa w Rudym 102.
Napisano 24 września 2014 - 13:24
- nuggie lubi to
Napisano 24 września 2014 - 13:26
Odkąd mam iPhone'a, a będzie to już jakieś 7 lat, nigdy nie włożyłem go do tylnej kieszeni. I nikt mi nie musiał mówić, że jak usiądę, to coś się z nim stanie. Trzeba być imbecylem, żeby siadać z czymkolwiek w tylnej kieszeni, bo albo się uszkodzi, albo wbije w dupę. Nie rozumiem, o co ten cały szum.
To ja Ci powiem, dzieci mają radochę bo są ferie

Napisano 24 września 2014 - 13:49

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych