Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Internet/Modem LTE - jaki polecacie?

• This topic is locked This topic is locked
37 replies to this topic

#26 ajed76

ajed76
  • 249 posts
  • SkądSzczecin

Posted 04 September 2014 - 12:53

Zgadza się,a poza tym Plus ma ograniczenia transferu danych i pakiety,co nie wychodzi korzystnie cenowo w przeciwieństwie do Playa,to lepsza opcja nawet jeżeli prędkość będzie trochę niższa.

Zależy czego oczekujesz. W Power LTE w Plus mimo, że drożej niż w Play jest u mnie szybciej - a to dla mnie ma znaczenie pierwszoplanowe.

#27 spietrza

spietrza
  • 49 posts
  • SkądPoznań

Posted 05 September 2014 - 09:39

Różnice w prędkości od 20Mb/s w górę dla mnie bez znaczenia ale rachunek z plusa za 69 zł (35GB) zamiast 49,99 bez limitu danych robi różnice.(Play)

#28 genesis9999

genesis9999
  • 50 posts

Posted 05 September 2014 - 09:56

Zamiast oglągać poglądowe mapki zasięgu, lepiej jest obczaić lokalizację masztów operatorów w swojej okolicy. I wszystko wyjaśnione.
BTSearch :: Baza danych oraz mapa lokalizacji stacji BTS / pozwoleń UKE

#29 pzotgxfn

pzotgxfn
  • 2 posts

Posted 16 September 2014 - 13:58

Korzystam z Play. W dużych miastach ogólnie nie mam problemów z łącznością. Jeżeli chodzi o mniejsze miasta i obrzeża miast rzeczywiście czasem tracę zasięg. Co do Plusa nie mam swojego zdania. Nigdy nie korzystałam. Sąsiedzi mają już jakiś czas i bardzo chwalą.

#30 dorit

dorit
  • 3 posts

Posted 17 September 2014 - 15:35

Ja już pisałam w innym wątku, mam Plusa na modemie D-link , ściąganie danych ok 700kb/s (w nocy ) w ciągu dnia ok 400kb/s. Strony się wczytują całkiem ok, wszystko działa dobrze. Play nie działał, bo próbowałam, były problemy z zasięgiem. 30GB do wykorzystania przez 120 dni (o ile dobrze pamiętam), to była wakacyjna promocja, normalnie jest 15 GB (za 100 zł)

#31 komono

komono
  • 198 posts
  • SkądW-ce

Posted 17 September 2014 - 16:30

Wziąłem na 7 dni Playa na testy. Dostałem Huawei e5180. Modemik bardzo fajny, wygląd bardzo nowoczesny. Intuicyjne działanie przy włączaniu wi-fi i podświetlania. Lokalizacja gdzie testowałem, to Wadowice, woj.małopolskie. Modem mam zainstalowany przy oknie na kaktusie :P (na tej jednej wysokości mam bardzo dobry zasięg). W domu wyciągam od 2.2Mb/s do 4Mb/s ale przeważnie oscyluje ok. 3Mb/s. Niestety ten modem nie ma możliwości podłączenia zewnętrznej anteny. Osobiście jestem bardzo zadowolony i zastanawiam się czy nie wziąć internetu na firmę(koszt 42zł ze wszystkimi opłatami bez modemu) i zrezygnować z Neostrady (abonament + utrzymanie linii 120zł o.O i do tego 10Mb/s ). Zakupiłem na allegro modem Huawei e5170 - z możliwością podłączenia dwóch anten zewnętrznych - jestem ciekaw efektu, ale to zadanie na późniejszy czas.

#32 ajed76

ajed76
  • 249 posts
  • SkądSzczecin

Posted 17 September 2014 - 19:05

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem - wziąłeś LTE z Play, masz prędkość ok. 3 Mb/s za 42 zł i jesteś zadowolony? Może wypróbuj jeszcze LTE w Plusie - koszt podobny, a prędkość będzie prawdopodobnie większa.

#33 tommy45

tommy45
  • 110 posts

Posted 17 September 2014 - 21:22

A jaka oferta? Pakiet danych czy bez limitu?

#34 motylio

motylio
  • 295 posts

Posted 17 September 2014 - 21:44

Bardzo słaby transfer jak na LTE. Co do anten to E5170 ma wyjście na dwie (przy LTE musi być podwójna antena ).

#35 jarust

jarust
  • 2 posts
  • SkądKonin

Posted 18 September 2014 - 12:04

Play będzie ciut wolniejszy od Plusa jednak jakoś zawsze wolałem Playa - lepiej mi się zawsze dogadywało aby uzyskać jakąś mniejsza kwotę za usługi.

#36 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 posts

Posted 05 October 2014 - 22:15

W Plusie nic się nie da. Albo ja mam do nich pecha. Złożyłem wniosek o podpisanie umowy ale nie doczekałem aktywacji usługi, na którą teoretycznie operator ma 7 dni. Jednak odbywa się to tak, ze in blanco podpisujemy umowę i bez niczego wychodzimy z salonu. Po iluś tam dniach telefonicznie nas wzywają, żeby odebrać umowę i sprzęt. W play wszystko jest ok. W Ełku prędkość nie spadała poniżej 4 MBit/s. W porywach do 18 MBit/s. Zawsze w obie strony równo...

#37 Negatyf

Negatyf
  • 317 posts

Posted 17 October 2014 - 16:53

Szukam sensownej oferty z internetem na kartę. Przejrzałem wszystkich operatorów i najrozsądniejszym wydaję się być T-Mobile - 3GB za 20 złotych. Pamiętam, że kiedyś były kombinację z Orange Free na kartę, dzięki którym można było mieć kilkanaście giga za niską cenę. Istnieje też możliwość z NJU, za 19 złotych 3GB, a za 29 złotych 10GB. Nie chcę brać abonamentu, ponieważ nie chce być uwiązany na 12/24 miesiące. Macie jakieś propozycję?

#38 ftpd

ftpd

Nie.

• 24347 posts

Posted 18 October 2014 - 02:01

Ten wątek już dawno zszedł na manowce, więc go zamkniemy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users