Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[1.1.2] JAILBREAK / SIM-LOCK

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
114 odpowiedzi w tym temacie

#76 jasiek13

jasiek13
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 listopada 2007 - 18:39

musisz poczekac az zainstaluje co ma do zainstalowania w ( robi to "w tle" ) po czym telefon robi restart ( przynajmniej u mnie sam sie robil )

#77 etommi

etommi
  • 102 postów

Napisano 24 listopada 2007 - 00:36

Witam,
Mam zrobiony restore do 1.1.1 chce zainstalować AppSnapp z jailbreakme po wczytaniu strony robie install i wychodzi mi do głównego ekranu gdzie cały czas mam napis incorrect SIM. Czy muszę mieć karte AT&T? Co zrobić pomóżcie?

Nie musisz miec karty AT&T - musi byc karta bez PIN - wylacz to na innym telefonie.
a jesli chodzi o jailbreakme.com czasami kilka razy trzeba to zrobic bo server nie fukncjonuje zbyt dobrze wiec jak po 30 sec. sie nie zrestartuje sam to trzeba od nowa probowac. Ja zawsze jak mi wyjdzie z Jailbreakme.com 3mam pasek na srodku aby mi sie nie wygasil bo wtedy traci siec Wi-Fi.
Jesli to nie zadziala to poszukaj paczki zwanej CARNAVAL - tam to mozna tez zrobic podlaczajac do kompa - nawet jak Ci wyskoczy ze nie powiodla sie operacja - to ponowne wejscie na jailbreakme.com juz dziala. Dziwne ale kilkanascie razy to robilem i zawsze dzialalo.

http://blog.sposito.....rasuco-v08.rar tu powinien byc CARNAVAL

#78 bartek81

bartek81
  • 41 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 listopada 2007 - 00:59

Dobra wiadomość, dla wszystkich, którzy unlockowali telefon płatnym unlockiem IPhoneSimFree.com - można robić update (nie restore - wszystkie ustawienia i pliki zostają!) z 1.1.1 do 1.1.2 bez konieczności ponownego unlockowania!

Po update należy wykonać jedynie jailbreak + zainstalować iWorld (wie ktoś, czy jest tam Polska?) i to wszystko :) Żadnych wielokrotnych restore, downgrade, itd. :)

Więcej informacji na:
http://www.iphonesim...ne.pl?page=home
i
http://www.iphoneunl...Latestnews.html

Ja mam zamiar zrobić update do 1.1.2 w najbliższy weekend (unlockowałem IPSFem).

No więc jestem już po update do 1.1.2 (wg instrukcji iphonesimfree.com) - przeszedł błyskawicznie i bez żadnych problemów.

Wszystkie ustawienia, ostatnie odebrane połączenia, SMSy, itd. zostały zachowane.

Telefon faktycznie sprawia wrażenie szybszego ładowania aplikacji. Nie dużo szybciej - ale zauważalnie.

Natomiast to co było dla mnie jedyną przyczyną upgrade - tj. problemy z SMSami - wszystkie znikły!

Mogę odbierać SMSy forwardowane via usługa e-mail->SMS (sprawdzone), podejrzewam, że systemowe SMSy Orange (informacja o aktywacji usługi, itd) też już chodzą.

W kontaktach wszystkie numery mam zapisane bez "+48" i widzę, że nareszcie prawidłowo matchuje SMSy z książką :)

Podsumowując - warto było zrobić update do 1.1.2 i naprawdę było warto unlockować telefon przez iphonesimfree.com - patrząc na opisy non-simfree można było dostać drgawek :)

#79 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 24 listopada 2007 - 01:24

wstawiam jeszcze raz link poniewaz ten ktory kolega podal kilka postow wczesniej jest skopiowany jako tekt, a pod link nie dziala. o to prawidlowy:
http://blog.sposito....brasuco-v08.rar

Podsumowując - warto było zrobić update do 1.1.2 i naprawdę było warto unlockować telefon przez iphonesimfree.com - patrząc na opisy non-simfree można było dostać drgawek :)

podsumowujac dales zarobic tym hiena z http://www.iphonesimfree.com/ :) czego ja napewno nie zrobie. wolalbym miec ten 1.1.1 niz im zaplacic...

#80 bartek81

bartek81
  • 41 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 listopada 2007 - 01:47

podsumowujac dales zarobic tym hiena z iphoneSimFree.com - Choose the provider you want - use any SIM card with your iphone - in any country :) czego ja napewno nie zrobie. wolalbym miec ten 1.1.1 niz im zaplacic...

No z tym zarabianiem to ja mam do tego zupełnie inne podejście - sam jestem programistą i z tego żyję.

Nie widzę żadnego powodu, żeby nie dać zarobić innym programistom, którzy robią dobrą robotę (a robią, bo ich unlock jest prawidłowo zrobiony i po update nie trzeba go robić ponownie - jedynie jailbreak).

W unixach siedzę już wiele lat i to co czasami wyczytuję w tutorialach to czysty cud, że ten system to jest w stanie przeżyć.

Telefon specjalnie kupiłem w folii, żebym sam mógł zrobić wiarygodny unlock, bez kombinacji i psucia firmware. Owszem - dodatkowe kilkadziesiąt $ do ceny telefonu, ale wg mnie warto.

#81 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 24 listopada 2007 - 02:11

sam kupilem nowego w folii. nie lubie po kims poprawiac lub naprawiac :)

#82 khak

khak
  • 32 postów

Napisano 24 listopada 2007 - 06:23

Więc po zakupie nowego iphona w wersji 1.1.2 narazie nic nie moge zrobic z powodu nowego botloadera ? Nie moge zejść do 1.1.1 ? Dobrze rozumiem ?

#83 etommi

etommi
  • 102 postów

Napisano 24 listopada 2007 - 12:32

Więc po zakupie nowego iphona w wersji 1.1.2 narazie nic nie moge zrobic z powodu nowego botloadera ?
Nie moge zejść do 1.1.1 ? Dobrze rozumiem ?

Wygląda na to że nie, też jestem ciekawy jak to wyglada. Bo jesli zaktilizujesz sobie to nie ma problemu z downgradem i odblokowaniem telefonu. Trzeba czekac na złamanie blokad tylko ciekawe jestem jak dlugo.

#84 ser91e

ser91e
  • 461 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 24 listopada 2007 - 13:00

@khak Możesz zejść do 1.1.1 i uruchomić iPhone'a jako iPod'a lub telefon np. na kartę, w sieciach gdzie jest sprzedawany (AT&T - USA, O2-UK, T-Mobile-DE). Sam korzystam z tej drugiej opcji.

#85 khak

khak
  • 32 postów

Napisano 24 listopada 2007 - 15:10

Ano właśnie.... Dzięki za dopowiedż. Bardziej zależy mi jednak na pełnosprawnym fonie działającym w PL Będe musiał wiec chyba oddać go do sklepu. Bo czekac na złamanie blokady to też teoretycznie nie wiadoma sprawa. Biorąc pod uwage scenariusz sprzedaży na Allegro to też może być ciężko z tym firmware.

#86 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 25 listopada 2007 - 00:20

Mam pytanie, jeżeli mam nowego iPhona z AT&T z 1.1.1 (jeszcze z simlockiem) to muszę się bawić z dowgradem do 1.0.2 czy wystarczy: 1. zrobić jailbreaka na 1.1.1 np CARNIVAL-em 2. użyć AnySim-a 1.2.1u do ściągnięcia simlocka, 3. zainstalować OktoPrep 4. update do 1.1.2 5. jailbreak 1.1.2 Czy to zadział.

#87 b4it

b4it
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 listopada 2007 - 00:38

Najpierw to musisz zrobić restore do 1.1.2 potem do 1.1.1 i dalej tak jak napisałeś.

#88 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 25 listopada 2007 - 08:01

Dobra mam jeszcze jedno pytanie, po powrocie przez RESTORE z 1.1.2 do 1.1.1 napewno iTuns wywali mi błąd 1015. Na macu jest do tego iNdependance który sąkączy i pojawi się ekran aktywacji. A czego mam użyć na windowsa w tym przypadku!

---- Dodano 25-11-2007 o godzinie 10:20 ----
DObra już znalazłem na windowsa - iBrickr.

#89 MarB

MarB
  • 29 postów

Napisano 25 listopada 2007 - 10:34

Czy potrzebuję do tego najnowszego iTunsa 7.5 czy może być starsza wersja 7.4.3

#90 jasiek13

jasiek13
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 listopada 2007 - 10:44

Czy potrzebuję do tego najnowszego iTunsa 7.5 czy może być starsza wersja 7.4.3

moze byc :) przy itunes7.5 trzeba sciagnac plik z itunes7.4.3 zeby independance zadziala ...

#91 b4it

b4it
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 listopada 2007 - 14:16

Wczoraj miałem podejście numer jeden. Niestety zakończone niepowodzeniem i zmarnowaniem kilku godzin. Padłem na samej końcówce. Jailbreak nie chciał zrestartować mi telefonu.

#92 some0NE

some0NE
  • 178 postów
  • SkądW-wa

Napisano 25 listopada 2007 - 14:39

Wczoraj miałem podejście numer jeden. Niestety zakończone niepowodzeniem i zmarnowaniem kilku godzin. Padłem na samej końcówce. Jailbreak nie chciał zrestartować mi telefonu.

startowales z 1.1.2? czy z poprzedniej wersji?

#93 b4it

b4it
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 listopada 2007 - 16:22

Przed tą zabawą miałem odblokowane 1.1.1. Teraz ponownie mam odblokowane 1.1.1. :)

#94 etommi

etommi
  • 102 postów

Napisano 26 listopada 2007 - 00:43

a jak tam z polsim menu w 1.1.2 dziala wszystko - jak wgrywacie pliki do polskiego menu??

#95 interpol_girl

interpol_girl
  • 589 postów
  • SkądWarszawa, PL // USA

Napisano 26 listopada 2007 - 06:01

Hmm, a dostałeś informację, że OktoPrep nie jest zainstalowany? Na forum Hackit0sh pojawiły się doniesienia, że OktoPrep dostępny przez Installer jest uwalony i trzeba robić to ręcznie (oktoprep NOT WORKING!! Crashes! - Hackint0sh), chociaż ostatnie wieści są, że już jest w porządku.

Pojawiła się też informacja o tym, że anySIM 1.2u działa na 1.1.2 przy włączonym Airplane Mode (Let's Settle on the myth: AnySIM1.2.1u works in 1.1.2 in Airplane mode? - Hackint0sh), ale na razie nie ma oficjalnego potwierdzenia, więc raczej dla ciekawych wrażeń ;).

#96 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 26 listopada 2007 - 12:01

Hmm, a dostałeś informację, że OktoPrep nie jest zainstalowany? Na forum Hackit0sh pojawiły się doniesienia, że OktoPrep dostępny przez Installer jest uwalony i trzeba robić to ręcznie (oktoprep NOT WORKING!! Crashes! - Hackint0sh), chociaż ostatnie wieści są, że już jest w porządku.
.

Dodalem OktoPrep przez Installera przedwczoraj wieczorem (sobota) i update poszedl bez zadnych problemow.

pzdrw
//T

#97 goldo

goldo
  • 55 postów
  • SkądKielce

Napisano 26 listopada 2007 - 13:08

ja tak samo OktoPrep poszedl gladko :)

#98 b4it

b4it
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 listopada 2007 - 13:34

Pojawiła się też informacja o tym, że anySIM 1.2u działa na 1.1.2 przy włączonym Airplane Mode (Let's Settle on the myth: AnySIM1.2.1u works in 1.1.2 in Airplane mode? - Hackint0sh), ale na razie nie ma oficjalnego potwierdzenia, więc raczej dla ciekawych wrażeń ;).

Nie, nie wywalił błędu o niezainstalowanym OktoPrep (na 100% go zainstalowałem). Zapewne ja coś źle zrobiłem i tak wyszło.

A tak swoją drogą to zastanawia mnie czemu restore do 1.1.2 trzeba robić w trybie Recovery. Coś inaczej jest wtedy instalowane?

#99 ser91e

ser91e
  • 461 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 26 listopada 2007 - 13:40

Ja próbowałem trzy razy ale tydzień temu i za każdym razem pisało, że go nie zainstlowałem. Na szczęście wiem już jak szybko wrócić do 1.1.1, więc dziś spróbuję ponownie i nie będę już siedział na 1.1.1 ;). Szkoda tylko, że jest dalej niż bliżej do odblokowania. Czytałem dziś, że nowy Bootloader, który zgrali ostatnio, sprawdza cały firmware zanim załaduje system. Strasznie to komplikuje możliwości jego modyfikacji podobno. Muszę się chyba liczyć z tym, że na Święta zabiorę swoją Nokię do Polski a nie iPhone'a :(, a jak do marca nic nie dadzą rady zrobić to trzeba będzie sprzedać i poczekać na premierę w naszym kraju...

#100 loopez

loopez
  • 250 postów

Napisano 26 listopada 2007 - 15:26

wczoraj w nocy udalo mi sie

robilem to na podstawie :
http://www.iclarifie...ex.php?enid=376

i dziala jak marzenie :) zajelo mi to okolo 1.5h

gowny blad jaki robilem wczesniej to ze nie zmienialem nazewy anySIM1.2 na anySIM i sie wywalalo.

podczas unlockowania 1.2.0u - mialem wlozona swoja karte
pozniej przelozylem wlozylem karte ATT i dopiero na koncy - jak napisali w poradniku wlozylem swoja - i poslzo. youtube dziala, mail dziala, iworld dziala :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych