Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Jaki smartwatch/smartband do iPhone?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
407 odpowiedzi w tym temacie

#301 van1ty

van1ty
  • 170 postów

Napisano 28 sierpnia 2016 - 09:31

Mogę się uzewnętrznić na temat moto 360 jak ktoś ma zamiar jeszcze v1 kupić z racji na niską cenę i ładny wygląd to może śmiało myśleć o czymś innym. Ładować to trzeba czasami nawet dwa razy dziennie i generalnie to moja już się popsuła :). ot tak zaczęła się grzać jak była sparowana z telefonem. W airplane mode było wszystko git, ale po co mi Smartwatch bez możliwości używania funkcji smart. Oddałem na gwarancji do serwisu, zobaczymy co mi powiedzą.

Sorry ale dopiero teraz wszedłem do tego tematu, nie takie zachowanie baterii nie jest normalne. Ja ściągam zegarek z ładowarki o 6 rano i odkładam o 22, zegarek ma jeszcze wtedy ok. 30-40% baterii po roku użytkowania. Jedyna wada to taka, że pęka od spodu ten plastikowy korpus.. ludzie piszą, że to od nieoryginalnych bransolet ale to nieprawda - pół roku chodziłem na pasku i pękał, w tej chwili nosze bransoletę od paru miesięcy i dalej pęka. A no i na becie    iOS 10 gorzej jest z ponownym łączeniem zegarka z telefonem - za każdym razem gdy się rozłączą musze wejść do aplikacji Android Wear na iP i dopiero wtedy na zegarku wcisnąć ponowne łączenie. Na iOS 9 chodziło to z automatu, liczę że do oficjalnej wersji to dopracują.

#302 piszczu100

piszczu100
  • 70 postów

Napisano 29 sierpnia 2016 - 16:44

Witam a używał ktoś smartwatch owermax touch 2,5? może się wypowiedzieć na jego temat

#303 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 29 sierpnia 2016 - 21:09

Sorry ale dopiero teraz wszedłem do tego tematu, nie takie zachowanie baterii nie jest normalne. Ja ściągam zegarek z ładowarki o 6 rano i odkładam o 22, zegarek ma jeszcze wtedy ok. 30-40% baterii po roku użytkowania. Jedyna wada to taka, że pęka od spodu ten plastikowy korpus.. ludzie piszą, że to od nieoryginalnych bransolet ale to nieprawda - pół roku chodziłem na pasku i pękał, w tej chwili nosze bransoletę od paru miesięcy i dalej pęka. A no i na becie    iOS 10 gorzej jest z ponownym łączeniem zegarka z telefonem - za każdym razem gdy się rozłączą musze wejść do aplikacji Android Wear na iP i dopiero wtedy na zegarku wcisnąć ponowne łączenie. Na iOS 9 chodziło to z automatu, liczę że do oficjalnej wersji to dopracują.

Panie, to ja już go oddałem do serwisu. Pewnie leżał na magazynie w Euro ponad rok i na niego szczury sikały i to całe IP67 szlag trafił :).

Nie wiem co z nim będzie, czekam na mail z serwisu Regenersis (CTDI aktualnie) bo naprawiają tam smartwatche Moto, ale kolega co tam pracuje ostrzegł mnie by nie mówić im, ze używany był z iPhonem bo nie jest to sprzęt dedykowany dla tej platformy i mogą się czepnąć i na przykład odmówić naprawy gwarancyjnej lub coś.

Dla mnie to uszkodzenie modułu BT, ponieważ smartwatch grzał się tylko jak był sparowany lub w ogóle nie był w trybie Airplane Mode. 

Nie wiem jak z pękaniem obudowy bo ja swojego zegarka nie noszę zbyt ciasno (i tak nie wierzę w ten cały pomiar tętna z takiej zabawki) więc służy mi jedynie jako urządzenie do powiadomień i o to mi chodzi. Poza tym miałem go niespełna miesiąc i już go szlag trafił :(.

Jutro zadzwonię do serwisu i dowiem się jaki jest status naprawy to dam znać czy coś konstruktywnego mi powiedzieli :).

MBA 13" 2015 8/128GB -/- iPhone 6S 16GB -/- iPod Nano 3rd Gen -/- Moto360 1st gen & Xiaomi Mi Band 2

#304 MalyBXL

MalyBXL
  • 74 postów
  • SkądGenval-Belgia

Napisano 29 sierpnia 2016 - 21:25

Garmin vivoactiv ma podstawowe funkcje smart a baterie ładuje co miesiąc i to jest to czego potrzebowałem. Polecam

Do pływania jest ok,i ma GPS jeśli ktoś potrzebuje. Ogólnie spoko

Użytkownik MalyBXL edytował ten post 29 sierpnia 2016 - 21:26

#305 van1ty

van1ty
  • 170 postów

Napisano 30 sierpnia 2016 - 18:54

Panie, to ja już go oddałem do serwisu. Pewnie leżał na magazynie w Euro ponad rok i na niego szczury sikały i to całe IP67 szlag trafił :).

Nie wiem co z nim będzie, czekam na mail z serwisu Regenersis (CTDI aktualnie) bo naprawiają tam smartwatche Moto, ale kolega co tam pracuje ostrzegł mnie by nie mówić im, ze używany był z iPhonem bo nie jest to sprzęt dedykowany dla tej platformy i mogą się czepnąć i na przykład odmówić naprawy gwarancyjnej lub coś.

Dla mnie to uszkodzenie modułu BT, ponieważ smartwatch grzał się tylko jak był sparowany lub w ogóle nie był w trybie Airplane Mode. 

Nie wiem jak z pękaniem obudowy bo ja swojego zegarka nie noszę zbyt ciasno (i tak nie wierzę w ten cały pomiar tętna z takiej zabawki) więc służy mi jedynie jako urządzenie do powiadomień i o to mi chodzi. Poza tym miałem go niespełna miesiąc i już go szlag trafił :(.

Jutro zadzwonię do serwisu i dowiem się jaki jest status naprawy to dam znać czy coś konstruktywnego mi powiedzieli :).

No i powiedziałem chyba w złą porę.. drugi dzień z rzędu zegarek o 11 rano jest dead, grzeje się jak cholera po sparowaniu z telefonem.. robie reset softu.

#306 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 31 sierpnia 2016 - 01:13

Ups. U mnie reset sortu nic nie dał. Zegarek sparowany z telefonem nawet się na ładowarce oryginalnej nie chciał naładować. Nie zdążyłem dziś zadzwonić z tym do serwisu ale jutro to na pewno zrobię. Dam znać co mi powiedzieli.

MBA 13" 2015 8/128GB -/- iPhone 6S 16GB -/- iPod Nano 3rd Gen -/- Moto360 1st gen & Xiaomi Mi Band 2

#307 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 31 sierpnia 2016 - 13:37

Nie mogę edytować poprzedniego wpisu, więc z góry przepraszam że w dwóch postach.

Odebrałem Moto360 z serwisu. Szybka naprawa, ale w sumie jak patrzę na listę części zamiennych to niewiele zrobili :).

Jak na razie działa dobrze, zobaczymy jak długo.

Wymienili generalnie Battery adhesive/pull tab i inne "kształtki samoprzylepne" czyli nic innego jak parę tasiemek i naklejek oraz chyba mocowanie taśmy baterii bo jest coś takiego "tst cling, ppg".

Ogólnie to ta motka mi się bardzo podoba i szalałem za jej wyglądem, bo lubię zegarki z dużą kopertą.

#308 Murgal

Murgal
  • 911 postów

Napisano 15 września 2016 - 21:41

Panowie jak Wam współpracuje huawei watch z iP? Pytam o SMS itd 

Macbook Pro 15" 2018 i7 2.6/560X/32GB/512GB | iPhone 11 Pro MAX | AW V 44mm | iPad Pro 12.9 WiFi+Cell 3gen | HomePod | AirPods 

#309 Ament

Ament
  • 505 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 16 września 2016 - 09:51

Murgal, uzywam HW z iP6S+ od ponad miesiaca i generalnie calosc sprowadza sie tylko i wylacznie do wyswietlania powiadomien z telefonu na zegarku. Jedyna interakcja to usuniecie powiadomienia z ekranu zegarka. Mozesz jeszcze ewentualnie skorzystac z natywnych aplikacji HW tj. pogoda, budzik i stoper, daily/fitness tracking, translator Google, pomiar tetna. Android Wear na iOS jest okrojony na maxa - wlasciwie sluzy tylko do zmiany tarczy zegarka + kilka podstawowych opcji konfiguracji. Mozna tez pobrac przez aplikacje kilkanascie nowych tarcz ale sa beznadziejne.

 Macbook / iPad Pro / iPhone / Watch

#310 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 29 września 2016 - 19:55

Panowie poszukuję dla siebie jakiś smatwatch lub opaskę - generalnie to się nie znam a rozpiętość cen od kilkudziesięciu złotych do kilku tysięcy.

Po co mi to?

Mam cichą nadzieję, że taki gadżet pobudzi mnie do większej aktywności fizycznej.

Ze sportu to generalnie tylko spaceruję, albo robię wymarsze i chodzę po górach. W domu czasami joga.

Czego oczekuję?

- budżet ograniczony do około 500zł

- pulsometr

- pomiar ciśnienia atm.

- godzina

- stoper

- budzik (jakaś wibracja na nadgarstku czy coś takiego)

słyszałem coś o kontroli snu i wybudzaniu w odpowiednim czasie (opcja jak budżet pozwoli)

- żeby działał w domu wieczorem (przez noc) bez sparowania z telefonem (przeraża mnie trochę promieniowanie elektromagnetyczne blisko głowy przez całą noc, telefon mam zawsze w drugim pokoju i WiFi wyłączone

Macie jakieś propozycje dla początkującego?

iPhone 11

#311 Adeq

Adeq
  • 33 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 13 października 2016 - 18:44

Wiecie może czy wyszedł już gear fit manager od Samsunga na ios? Mam opaskę gear fit która fajnie działa i spełnia moje oczekiwania. Przesiadam się jednak na ios i pomyślałem że może uda się jakoś ja sparowac z ip7

#312 timot

timot
  • 47 postów

Napisano 15 października 2016 - 14:19

Nie ma niestety aplikacji do współpracy z zegarkami samsunga. Ja polecam od siebie Garmin Vivosmart HR. Bardzo dobrze sie spisuje z iphonem

#313 Cudziak

Cudziak
  • 89 postów

Napisano 17 października 2016 - 14:11

Witam, używa ktoś może overmax touch 2.5? Osobiście posiadam Alcatel One Touch, ale po roku zepsuł mi się i nie chce się ładować. Muszę ogarnąć paragon i oddam go na gwarancję po czym będę go chciał sprzedać. Dziwi mnie ten overmax, bo ma więcej funkcji od Alcatela, a jest tańszy o ponad stówę. Na YT cholera nie mogę znaleźć nawet żadnych recenzji, albo znajduje jakieś Hiszpańskie z których nic nie wiem konkretnego prócz tego, jak wygląda ten zegarek.

#314 szczoor

szczoor
  • 16 postów

Napisano 20 listopada 2016 - 20:57

przebrnalem przez całość.
To jaki mądry zegarek polecacie w końcu?
Mam ip5s z iOS 10.1.
Myśle ze zegarek do 500zl.
Zależy mi tylko na powiadomieniach tak na prawdę. Ale żeby pokazywał kto dzwoni.
Może być tez Smartband. Nawet lepiej.

#315 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 21 listopada 2016 - 10:53

przebrnalem przez całość.
To jaki mądry zegarek polecacie w końcu?
Mam ip5s z iOS 10.1.
Myśle ze zegarek do 500zl.
Zależy mi tylko na powiadomieniach tak na prawdę. Ale żeby pokazywał kto dzwoni.
Może być tez Smartband. Nawet lepiej.

Ja używam Moto 360 v1 i generalnie do tego co piszesz się nadaje. Jedyny problem to to, że baterię trzeba ładować codziennie. A i jak kupisz zegarek to żeby móc go sparować z iPhonem musisz go najpierw zaktualizować do najwnowszego softu korzystając z jakiegoś telefonu z androidem, bez tego nie pójdzie.

#316 szczoor

szczoor
  • 16 postów

Napisano 21 listopada 2016 - 11:13

Dzięki. Motorola jest ładna i cenowo widzę ze za grosze już można kupić.
Apple Watch jest kozacki ale za najsłabszy uzywany 1000 zł to przesada
A powiedz mi jeszcze jak z wodoszczelnoscia tego ustrojstwa. Da radę w tym prysznic chociaż wziąć?
Od lat używam g shockow. Teraz mam rangemana i pewnie ciężko będzie się przyzwyczaić ze zamiast pancernego zegarka mam mała plastikowa popierdolke ;-)
I jeszcze jedna sprawa? Budzik wibracyjny to to posiada?

#317 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 21 listopada 2016 - 11:28

1. Wodoszczelność to IP67 - sprawdź co to oznacza, ale ja bym się w tym nie wbijał pod prysznic, inna sprawa, że mój egzemplarz był na serwisie i boję się czy odpowiednio go skleili po naprawie, dlatego staram się omijać prysznic, ale czasami zdarzy mi się zapomnieć i wejść z nim, generalnie nic się jeszcze nie stało.

2. No mistrz pancerności to nie jest, niektórzy nawet naklejają na niego folie ochronne, ja nie mam takowej, ale i tak udało mi się aluminiową ramkę wgnieść gdzieś o coś (nie jestem w stanie powiedzieć o co) choć ze trzy dni temu zdrowo wyrwałem nim o framugę i śladu nie ma, więc to zależy jak uderzysz. Nie jest plastikowy przede wszystkim a aluminiowy.

3. Budzik wibracyjny posiada, minutnik także wibruje (używam do gotowania czasami). Liczy kroki, ale większość usług google nie działa (czyli na przykład wyszukiwanie głosowe), bo nie jest sparowany z urządzeniem z androidem tylko iOS.

Na telefonie musisz mieć aplikację Android Wear uruchomioną, ale na przykład zminimalizowaną, z połączeniem nie ma problemów, nawet jak zegarek jest w jednym pokoju, a ja w drugim z telefonem to rzadko kiedy mi rozłącza się co jest niezłym plusem.

Bateria to masakra, tu powiem szczerze. Cały dzień z włączonym trybem ciągłego wyświetlania ma problem wytrzymać, bez tego trybu (podświetla się jak spojrzysz, tapniesz, wciśniesz przycisk) zwykle wieczorem mam jakieś 40% baterii. Ładuje się bardzo szybko ~50 minut.

Pasek jest skórzany. Pulsometru nie da się wyłączyć, a jego odczyty raczej nie należą do najdokładniejszych. 

Do powiadomień, odbierania i rozłączania połączeń, sterowania muzyką (działa zarówno z Apple Music jak i Tidalem i Spotify'iem) jest świetny. 

#318 szczoor

szczoor
  • 16 postów

Napisano 21 listopada 2016 - 11:39

Super. Rozwiales moje wątpliwości za co dziękuje.
Wydaje się idealny dla mnie.
Wiadomo ze g-shock to to nie jest ale myśle ze wystarczy.
Szukam dobrego egzemplarza za dobre pieniądze i kupuje.

#319 pherman

pherman
  • 2 postów

Napisano 22 listopada 2016 - 20:21

Witajcie

@jasiecki, @MaciejNowak

Powiedźcie mi czy te SM: ALCATEL ONETOUCH WATCH, PEEBLE nie będą miały problemu na IP 6s Plus na iOS 10.1.1??

#320 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 22 listopada 2016 - 20:29

Miałem i pebble i alcatela i nie było z nimi problemu. Nie wiem jak na 10.1 bo jeszcze wtedy jak ja używałem nie było 10. Od prawie roki tylko używam AW

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#321 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 22 listopada 2016 - 20:39

Witajcie

@jasiecki, @MaciejNowak

Powiedźcie mi czy te SM: ALCATEL ONETOUCH WATCH, PEEBLE nie będą miały problemu na IP 6s Plus na iOS 10.1.1??

Mam pebble classic i time steel. Wszystko działa

#322 pherman

pherman
  • 2 postów

Napisano 23 listopada 2016 - 07:07

Mam pebble classic i time steel. Wszystko działa

Koledzy a jak wygląda sytuacja z Alcatelem przy iOS 10.1?

#323 szczoor

szczoor
  • 16 postów

Napisano 24 listopada 2016 - 16:45

No OK. A powiedzcie mi. A lepiej motorole kupić czy jednak wydać więcej u Apple Watch.
Bo już sam nie wiem.
Jedni mówią ze super a za chwile inni ze absolutnie nie jest wart tych pieniędzy.

#324 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 24 listopada 2016 - 18:00

Kup prbble

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#325 szczoor

szczoor
  • 16 postów

Napisano 24 listopada 2016 - 18:42

Pebble odpada.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych