Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płynność, stabilność i niezawodność iOS - prawda, czy mit?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
62 odpowiedzi w tym temacie

#51 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 05 sierpnia 2014 - 19:18

Mój pięciomiesięczny IP5S przycina animacje ikon pokazujących się po odblokowaniu telefonu.

Akurat na zwolnienia framerate animacji jestem wyczulony, a tu akurat nie mam do czego sie przyczepić, za każdym razem animacja odblokowywania jest płynna. Coś u Ciebie nie tak, spróbuj odtworzyć na nowo telefon.

#52 Aquo

Aquo
  • 507 postów

Napisano 05 sierpnia 2014 - 19:23

Dokładnie. Porzuciłem już trzy highendy ze względu na brak płynności (Samsung królem ;( ), iPhone tez poszedłby w odstawke gdyby ciął. Natomiast jeśli chodzi o Xperie model V... Albo masz telefon działający lepiej niż inne, albo słaby wzrok.

#53 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 postów
Napisano 05 sierpnia 2014 - 19:55

iOS jest daleki od ideału, a ja nie jestem fanboyem. Ale jeżeli ktoś mi mówi, ze Xperia V jest w ogóle porównywalna do 5S, to chyba żartuje.

Piszesz to z autopsji, czy na podstawie dyrdymałów o rzekomo kulawym androidzie, które wypisują fanboje Apple?

Akurat na zwolnienia framerate animacji jestem wyczulony, a tu akurat nie mam do czego sie przyczepić, za każdym razem animacja odblokowywania jest płynna. Coś u Ciebie nie tak, spróbuj odtworzyć na nowo telefon.

Już to robiłem, nie dalej jak miesiąc temu. Zacinanie zaczęło się jakieś trzy dni temu. Jedyne, co się zmieniło w tym czasie to zainstalowałem aplikację Wikipedia, ale nie sądzę, aby to ona była winna.

Dokładnie. Porzuciłem już trzy highendy ze względu na brak płynności (Samsung królem ;( ), iPhone tez poszedłby w odstawke gdyby ciął. Natomiast jeśli chodzi o Xperie model V... Albo masz telefon działający lepiej niż inne, albo słaby wzrok.

Nie mam w zwyczaju prowadzić dyskusji o systemie X na forum o systemie Y, bo to nie ma sensu. Tu Android jest be, na forum WP system od Apple to iShit i na Androidzie jest podobnie. Z moich obserwacji, a przewaliłem w ciągu 36 lat trochę telefonów, zwłaszcza tej z ostatnich 2-3 lat najlepiej działał mi system BBOS i WP8. W tym drugim irytowały jednak długie animacje i słaby portfel aplikacji, jak na tamten czas. iOS - mam teraz 3 sztukę 5S. Pierwszy mi spadł, drugi nowy przyjechał fabrycznie uszkodzony (jest temat na forum), a trzeci jest już OK, ale działa bardzo różnie. Co do Androida to mam od zawsze, starsze wersje były mega kulawe, ale SXV działa mi super, dlatego nie sprzedałem jej, kupując IP5S. Może tak trafiłem, nie wiem. Zawiesił się tylko dwa razy na budziku, że nie można go było wyłączyć. Musiałem wyjąć baterię. To i tak 1/10 tego co zdarza mi się na iOS, ale możliwe, że też mam kulawą wersję. Już raz robiłem mu wipe, ale widać nie pomogło. Dlatego pisząc z autopsji wkładam między bajki niezawodność iOS'a bo ja tego nie uświadczyłem. Miałem w zeszłym tygodniu kolegi 5 w rękach na iOS6 - i fakt, tamten kosa. Zapierdziela jak przecinak.

#54 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 05 sierpnia 2014 - 20:05

Już to robiłem, nie dalej jak miesiąc temu. Zacinanie zaczęło się jakieś trzy dni temu. Jedyne, co się zmieniło w tym czasie to zainstalowałem aplikację Wikipedia, ale nie sądzę, aby to ona była winna.

To jednak bym szukał przyczyny w jakiejś appce, w ostateczności masz niesprawny model.

#55 Aquo

Aquo
  • 507 postów

Napisano 05 sierpnia 2014 - 20:25

Korzystałem przez chwile, chociaż nie miałem na własność - działa OK, ale widać, że to średnia półka. Coś jest z Twoim telefonem nie tak, i to na pewno. Nawet moja 4S nie cięła w taki sposób. W życiu nie powiedziałem, że Android jest be, wypraszam sobie. Ma tyle wad co zalet, z tym, że w mojej opinii te pierwsze przeważają. Masz w jakiś sposób niesprawny telefon. Spróbuj chociaż restore'a.

#56 mstanko

mstanko
  • 469 postów
  • SkądWągrowiec

Napisano 05 sierpnia 2014 - 20:31

Ja miałem pół roku temu Xperię SP, sprzedałem, potem wpadł mi w ręce iPhone 4 i nawet on działa sprawniej niż android z nakładką sony, a gdzie tu porównywać do 5S. Miałem też inne telefony z androidem, ale starsze więc o nich nie wspominam, ale z każdym prędzej czy później były problemy. Akurat nie jestem szczególnym fanem ani iOS, ani Androida, ani jakiegokolwiek innego systemu, bo każdy ma swoje wady i zalety, a moją opinię opieram na własnych doświadczeniach z posiadanymi telefonami i nikt nie musi się z nią zgadzać.

#57 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 postów
Napisano 05 sierpnia 2014 - 20:51

Jeśli chodzi o Sony to mam tylko Xperie V, a wcześniej miałem dwie sztuki Xperii P. W pierwszej miałem problemy z dotykiem (są nawet moje filmy na YT), wymieniono na nową i było OK. Kilka razy uświadczyłem tekstu, że jakaś aplikacja została zatrzymana, bo coś tam....poza tym było OK. Xperia V działa jednak o niebo lepiej, nie tnie, nie laguje i nie zawiesza się. I akurat nakładkę od Sony uważam za jedną z najlepszych. Fakt, że po zainstalowaniu Launchera Google, jest jeszcze szybciej, ale on mi się nie podoba ze względu na wielkie ikony. Wracając do mojego IP5S - jeśli to kwestia aplikacji, to i tak nie zbadam której, bo nie mam możliwości sprawdzenia, która tyle żre w tle, jak można to sprawdzić a Androidzie. Poczekam do iOS8, zainstaluję na czysto i wtedy się przekonam. Gdybym był zadowolony z tego sprzętu to serio myślicie, że wystawił bym go do sprzedaży. Kosztował kupę siana, ma 4 miechy i nie mogę go sprzedać 1000zł taniej niż kupiłem, a wizualnie jest 10/10.

#58 Aquo

Aquo
  • 507 postów

Napisano 05 sierpnia 2014 - 21:36

Nie wiem co z nim nie tak, ale powinieneś próbować to naprawić. Szczególnie, ze kosztował "kupę siana". Bo na pewno nie działa tak, jak powinien. A powinien lepiej niż średniak z nakładką;)

#59 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 06 sierpnia 2014 - 08:25

Mój egzemplarz IP5S jest tak samo szybki jak Sony Xperia V z 1GB RAMu, nie wiem więc jakim cudem IP5S może być szybszy od M8.

Co za problem obejrzeć filmik do którego dałem link ?

#60 Aquo

Aquo
  • 507 postów

Napisano 06 sierpnia 2014 - 08:43

Takich filmików świadczących o świetnej responsywnosci obu z reszta jest więcej.

#61 bolec71

bolec71

• 657 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 06 sierpnia 2014 - 09:14

Mam iPada mini i Nexusa7, na iPadzie nigdy mi się nie zdarzyło "niespodziewane zamknięcie aplikacji", natomiast na Nexusie zdarza się bardzo często, co jest mega wkur****jące.

#62 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 postów
Napisano 06 sierpnia 2014 - 13:17

Chociaż lubię Androida, w życiu nie kupiłbym sobie tableta z tym systemem. Córka ma, próbowałem korzystać i po pół godzinie miałem ochotę wysłać go w ostatnią podróż przez okno :D

#63 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 06 sierpnia 2014 - 23:17

Dobrze moi drodzy, myślę, że czas zakończyć ten flame... Wątek już dawno zszedł na dyskusję o androdzie...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych