iOS jest daleki od ideału, a ja nie jestem fanboyem. Ale jeżeli ktoś mi mówi, ze Xperia V jest w ogóle porównywalna do 5S, to chyba żartuje.
Piszesz to z autopsji, czy na podstawie dyrdymałów o rzekomo kulawym androidzie, które wypisują fanboje Apple?
Akurat na zwolnienia framerate animacji jestem wyczulony, a tu akurat nie mam do czego sie przyczepić, za każdym razem animacja odblokowywania jest płynna. Coś u Ciebie nie tak, spróbuj odtworzyć na nowo telefon.
Już to robiłem, nie dalej jak miesiąc temu. Zacinanie zaczęło się jakieś trzy dni temu. Jedyne, co się zmieniło w tym czasie to zainstalowałem aplikację Wikipedia, ale nie sądzę, aby to ona była winna.
Dokładnie. Porzuciłem już trzy highendy ze względu na brak płynności (Samsung królem ;( ), iPhone tez poszedłby w odstawke gdyby ciął. Natomiast jeśli chodzi o Xperie model V... Albo masz telefon działający lepiej niż inne, albo słaby wzrok.
Nie mam w zwyczaju prowadzić dyskusji o systemie X na forum o systemie Y, bo to nie ma sensu. Tu Android jest be, na forum WP system od Apple to iShit i na Androidzie jest podobnie. Z moich obserwacji, a przewaliłem w ciągu 36 lat trochę telefonów, zwłaszcza tej z ostatnich 2-3 lat najlepiej działał mi system BBOS i WP8. W tym drugim irytowały jednak długie animacje i słaby portfel aplikacji, jak na tamten czas. iOS - mam teraz 3 sztukę 5S. Pierwszy mi spadł, drugi nowy przyjechał fabrycznie uszkodzony (jest temat na forum), a trzeci jest już OK, ale działa bardzo różnie. Co do Androida to mam od zawsze, starsze wersje były mega kulawe, ale SXV działa mi super, dlatego nie sprzedałem jej, kupując IP5S. Może tak trafiłem, nie wiem. Zawiesił się tylko dwa razy na budziku, że nie można go było wyłączyć. Musiałem wyjąć baterię. To i tak 1/10 tego co zdarza mi się na iOS, ale możliwe, że też mam kulawą wersję. Już raz robiłem mu wipe, ale widać nie pomogło. Dlatego pisząc z autopsji wkładam między bajki niezawodność iOS'a bo ja tego nie uświadczyłem. Miałem w zeszłym tygodniu kolegi 5 w rękach na iOS6 - i fakt, tamten kosa. Zapierdziela jak przecinak.