Witam.
Przegladalem forum, inne strony internetowe i nic nie pomoglo,
Mam bardzo duzy problem, z ktorym ubolewam juz ponad tydzien, mianowicie chodzi o instalacje systemu Windows 7 poprzez bootcamp. Posiadam Macbooka Pro 15' 2011 Early i7, OS X 10.9.4.
Sprawa wyglada tak, ze posiadam naped DVD, lecz niestety jest zepsuty (nie czyta DVD, a CD czyta) i odblokowalem opcje instalowania systemu poprzez Pendrive, dzieki poradnika na Youtube.
Wszystko wygladalo swietnie, Moj Mac wgral system Windows w formacie ISO na mojego pendrive 16GB, utworzylem partycje Bootcamp przez Bootcamp, komputer wylaczyl sie i wyskoczyl okropny komunikat, na ktory nie moge patrzec "bootable device insert boot disk and press any key" :sad:
Probowalem rowniez instalowac na 4 innych pendrive, ktore dzialaly z moim PC, i inne trzy Windowsy, ktore tez wszystkie dzialaly!
Rowniez probowalem wlaczyc pendrive za pomoca wlaczenia systemu z przytrzymanym klawiszem opcji, lecz moj mac nie wyszukuje i nie widzi zadnego sprawnego pendrive, na ktorym zostal wgrany windows przez bootcamp
Na prawde, nie wiem co robic, juz mialem sie pchac do serwisu, bo jestem w takiej desperacji, ze nawet zaplacilbym za pomoc :oops:
Z gory dziekuje za wszelka pomoc, i czekam na wasze odpowiedzi na moje wredne pytanie !
Jakub :roll::roll::roll:
- - - Połączono posty - - -
Przepraszam, MacBook Pro 15' 2011 Late

Macbook nie widzi Zbootwanego Pendrive do instalacji Windows 7 Bootcamp
Rozpoczęty przez
mathsunshinemac
, 21 lip 2014 20:58
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 lipca 2014 - 20:58
Napisano 26 lipca 2014 - 07:24
Ja miałem podobną sytuacje, i po dwóch dniach zaskoczyło z starego pendriva toshiby usb 2.0.
Wcześnie również miałem podobny problem z instalacją windowsa i wtedy zainstalowałem z zewnętrznego dysku hdd i poszło za pierwszym razem.
Napisano 29 sierpnia 2014 - 10:54
Spróbuj: [url]http://myapple.pl/windows-na-macu/307589-instalacja-windows-na-maku-z-niedzialajacym-superdrive.html[/url]
Pamiętaj, że bootowalny pendrive musisz zrobić w PC z Windowsem, musi być system plików NTFS, Winclone nie zrobi obrazu partycji FAT32.
Pamiętaj, że bootowalny pendrive musisz zrobić w PC z Windowsem, musi być system plików NTFS, Winclone nie zrobi obrazu partycji FAT32.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych