Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy mam sie bać refurbished?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

#26 Emerald

Emerald
  • 36 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 12:47

Mam jednego z lepszych wersji IPHONE 5S 32GB GOLD A1457, więc dlatego się obawiam ..

@Bolsu07 z powodu akumulatora ( trzymał 5H )

Ile Twój telefon jest jeszcze na gwarancji? Na Twoim miejscu zaczekał bym i oddał pod koniec, żeby później nie żałować, że prawie nowy ip oddajesz tak naprawdę za używkę.

#27 gentelman

gentelman
  • 452 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 28 sierpnia 2014 - 12:49

Telefon dostaniesz taki sam, jesli masz GOLD to bedzie to GOLD. Jezeli masz gwarancje ponizej roku jeszcze, tzn np masz telefon 4 miesieczny, to refub tez bedzie traktowany jako telefon z gwarancja jeszcze na 8msc. Jesli masz go powyzej roku, czyli juz nie masz gwarancji, to na refub dostaniesz 3 miesiace.

#28 tommy45

tommy45
  • 110 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 12:54

U mnie 4 S refub, wysunał się wyświetlacz z ramki bo nie było wszystkich śrubek... Teraz mam 5S po płatnej wymianie, czuć jak w środku bebechy gonią więc znowu będę wymieniał :D

#29 Emerald

Emerald
  • 36 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 12:57

Co masz na myśli z tymi bebechami?

#30 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 12:58

nowa jest obudowa wyswietlacz i bateria reszta jest uzywana... sprawdzona sprawna itp

#31 tommy45

tommy45
  • 110 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 13:14

Co masz na myśli z tymi bebechami?

Mam na myśli takie uczucie jak masz coś zamkniętego w pudełku i potrząsasz nim to czujesz jak w środku obija się o ścianki, plus oczywiście dźwięk. Taka kostka mydła w kartowym/plastikowym opakowaniu.

#32 CzoCzo

CzoCzo
  • 99 postów
  • SkądSosnowiec, Poland, Poland

Napisano 28 sierpnia 2014 - 15:50

jeszcze 9 miesięcy gwarancji ..

- - - Połączono posty - - -

z jednej strony zgodzę się z tobą z drugiej strony nie chce czekać paru miesięcy bo bateria trzyma mi 5 godzin..

po za tym za jakiś miesiąc sprzedam go i kupię sobie iphone 6

#33 Emerald

Emerald
  • 36 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 16:12

No to faktycznie, ewidentnie problem z baterią. Też mam miesiąc i trzyma prawie 9h. Aczkolwiek i u mnie znajdzie się coś, co można reklamować, ale póki mnie to nie przeszkadza i nie rzutuje na komfort i jakość użytkowania to się wstrzymam. Btw baterii, wytrzymuje te 5 godzin w użyciu, czy nawet podczas czuwania tak drenuje?

#34 CzoCzo

CzoCzo
  • 99 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 16:44

ogółem.. w użyciu 2 razy mniej

#35 CzoCzo

CzoCzo
  • 99 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 20:53

Jeszcze jedno ważne pytanie a mianowicie czy dostając refuba dostane z nim pudełko itd? jeżeli tak to co ze starym pudełkiem ?

#36 timonek21

timonek21
  • 31 postów

Napisano 28 sierpnia 2014 - 21:23

Dostajesz sam goły telefon, oklejony foliami. Pudełko sobie zostawiasz stare. Mam pytanie, czy w waszych iphonach podczas nastawienia głośno muzyki poprzez głośnik czuć wibrację na obudowie telefonu od głośnika? Wydaję mi się, że tego nie miałem w poprzednim telefonie, a w refurbie jest.

#37 CzoCzo

CzoCzo
  • 99 postów

Napisano 29 sierpnia 2014 - 08:43

No to przecież będę miał inny numer imei na pudełku a inny w telefonie. Jak ja taki tel sprzedam ?

#38 gentelman

gentelman
  • 452 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 29 sierpnia 2014 - 08:48

DOstaniesz protokol w ktorym jest ta zmiana uwzgledniona, mozesz to przedstawic zawsze :)

#39 Naxter

Naxter
  • 36 postów

Napisano 29 sierpnia 2014 - 12:21

Mieszkam w Niemczech, okolo rok temu musialem wymieniac mojego iPhone 5 bo gubil zasieg WiFi. Zadzwonilem, wyslali kuriera UPS (musialem oddac tylko sam telefon) dostalem numer sprawy moglem sledzic i kuriera UPS i status naprawy bezposrednio w Apple po 2 dniach wyslali znowu telefon, byl w bialym malutkim pudelku w ktorym byl tylko iPhone, zreszta nic innego by sie w nim nie zmiescilo. Telefon wygladal jak nowy, zero rys i co najwazniejsze dzialal poprawnie takze wedlug mnie nie ma co sie bac refubow - one sa sprawdzane przez ludzi, wiec mozna powiedziec ze jest mniejsza szansa ze sie dostanie uszkodzony refub, niz ze sie dostanie uszkodzony telefon nowy z pudelka ;)

#40 Deivid2084

Deivid2084
  • 125 postów

Napisano 29 sierpnia 2014 - 19:46

Mi max trzyma 3-4,5 ale bardzo mało rozmów telefonicznych większość redtube i gry

#41 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 30 sierpnia 2014 - 09:57

Mi max trzyma 3-4,5 ale bardzo mało rozmów telefonicznych większość redtube i gry

Dziecko internetu...

#42 lolo6310

lolo6310
  • 22 postów

Napisano 02 marca 2015 - 12:22

Witam , przeczytałem ten wątek i dalej mam wątpliwości co do odnowionych telefonów doradźcie co robić. Przedłużyłem w ubiegły piątek umowę w orange i wziąłem Iphone 6 przez weekend zauważyłem ze prawy dolny róg i lewy "pstryka" czyli jest odklejone szkło. Byłem w salonie iDream powiedzieli mi ze zabiorą na gwarancje i dostane "nowy" z tego co poczytałem to te telefony nowe nie są , i czy w moim przypadku jest sens oddawać 4 dniowy telefon na naprawę czy lepiej odstąpić od umowy i bujać się przez najbliższe 3 tygodnie bez telefonu bo cała procedura trwa minimum 2 tg plus ponowna negocjacja warunków o przedłużenie. Czy może nie bać sie i brać tego refuba.

#43 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 02 marca 2015 - 12:24

Nie bać się i brać refa ;)

NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.

Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4

#44 lolo6310

lolo6310
  • 22 postów

Napisano 02 marca 2015 - 12:56

Wpadłem na inny sposób, może go ponoszę jeszcze z pare miesięcy i wtedy oddam

#45 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 02 marca 2015 - 13:15

Po co? ^^

#46 lolo6310

lolo6310
  • 22 postów

Napisano 02 marca 2015 - 13:31

a co uważasz że lepiej oddać ? przecież mogę go poużywać prze np. 6 miesięcy i wtedy oddać dostanę nową baterię i może jeszcze coś wyjdzie

#47 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 02 marca 2015 - 14:59

No mine by wkurzał telefon z takim wyświetlaczem ;x

#48 Tomassino

Tomassino
  • 46 postów

Napisano 02 marca 2015 - 16:51

Po czym poznać, że wymieniony telefon to refurb a nie nowy??

#49 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 02 marca 2015 - 17:11

Nie da rady, być może jest nowy - to że dają zawsze refurbished to tylko na wszystkich forach piszą dowodów nikt nie ma. Nie ma co się bać - dostajesz nowe urządzenie w pełni sprawne i o to chodzi. Czy ktokolwiek zna jakąś różnicę (oprócz nr imei) czym różni się telefon nowy z pudełka od nowego wymienionego przez serwis ?

#50 Tomassino

Tomassino
  • 46 postów

Napisano 02 marca 2015 - 18:33

Nie da rady, być może jest nowy - to że dają zawsze refurbished to tylko na wszystkich forach piszą dowodów nikt nie ma. Nie ma co się bać - dostajesz nowe urządzenie w pełni sprawne i o to chodzi. Czy ktokolwiek zna jakąś różnicę (oprócz nr imei) czym różni się telefon nowy z pudełka od nowego wymienionego przez serwis ?

Wlasnie nie widzę żadnych różnic, telefon przyszedł tylko bez pudełka, a tak to folia przód/tył i żadnych oznak używania wcześniej :)
Z ciekawości pytałem czy jest jakiś sposób sprawdzenia, ale widzę, że nie ma.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych