Niestety?!? Sorki, ale dobrze, że to wielkie g**** nie działa na Maku porządnie i nie ma nowszej wersji. Corel to wielka pomyłka. Ten program nigdy nie potrafił wypuścić poprawnego PDFa kompozytowego. ZAWSZE są jakieś błędy. Poza tym czasem chodzi jak chce, a wysypuje się w najmniej odpowiednim momencie. Corel to zmora naświetlarni i przygotowalni. Jak przyjmuję pracę do świecenia i są z nią problemy to ZAWSZE była wypuszczana spod Corela... Odradzam Corela, jeśli chcesz pracować wygodnie i bez zbędnych nerwów.
Załż firmę, kup sobie ulubionego maka i cały pakiet Adobe. A potem będziesz się wk...lubię pląsać po łące* jak Ci Klient przyniesie pliki w Corelu
i to w takiej wersji, że nie da się importować do AI. Też jestem zwolennikiem Adobe i dla mnie corel powinien w ogóle nie istnieć. Ale Klienci mają inne zdanie.
Można im powiedzieć, żeby przynieśli inny format pliku, a można łykać wszystkie pliki jakie dostarczą i zarabiać więcej.
Dlatego też poszukuję jakiegoś rozwiązania na Maka. Nie chodzi mi o stabilny program, grunt żeby się nie rozsypał zanim zaeksportuje plik do AI
Oczywiście można zainstalować sobie Parallels, tylko w przypadku firmy trzeba policzyć koszt nowego programu + koszt sensownego windowsa.
*(nie przeklinaj, tu są dzieci) i moderator 
Użytkownik koh edytował ten post 05 lutego 2015 - 11:48