Iphone 5 nie ładuje -zepsuty port ladowania
Started by
JTimberlake
, 26 Jun 2014 17:17
5 replies to this topic
Posted 26 June 2014 - 17:17
Dzien dobry
Od paru dni moj iphone mial problemy z ladowaniem , myslalem , ze chodzi o ladowarke , niestety zepsuty jest port ladowania (to raczej nie nie nazywa sie tak ale wiecie o co chodzi ) . Telefon mam 14miesiecy -kupiony w Saturnie - czekam na decyzje w sprawie niezgodnosci towaru z umowa . (A propos , zglaszaliscie kiedys cos takiego ? Udalo sie komus ?) Ale gdyby mi to odrzucili , jakiego rzedu vedzie to koszt w jakims serwisie ?
P.s. Niedawno zaczal mi sie zacinac tez przycisk power , telefon kwalifikuje sie do wymiany czyli od razu po odzyskaniu i naprawieniu telefonu zawoze go na wymiane , jaka jest szansa na wymiane na nowy lub refurba ? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź

Posted 27 June 2014 - 16:28
Raczej niewielkie. Mam niemiłe wspomnienia z moim MacBookiem. W końcu się udało, ale kosztowało mnie to sporo czasu oraz nerwów.
Posted 28 June 2014 - 09:18
wymiana taśmy przycisku power to koszt rzędu 100-250zł w zależności od serwisu, jeśli chodzi o części to wszyscy stosują raczej to samo.
Co do kwestii portu - bardzo często w piątce zbiera się kurz w złączu zapychając je, przez co kabel od ładowarki nie dochodzi, a telefon przestaje ładować, w pierwszej kolejności proponował bym spróbować wydłubać kurz igłom przy dobrym świetle i przedmuchać sprężonym powietrzem
Posted 08 July 2014 - 17:30
igłom powiadasz ?
A co to jest ?
Posted 08 July 2014 - 18:54
Koszt wymiany gniazda do 100zl co do patentu z igla to sprawdz czy kabel ci dociska do samego konca gniaza ladowania miedzy obudowa a kablem usb nie ma prawa byc zadnej przerwy. Sprawdz pod swiatlo czy widzisz spód gniazda w srodku - jak nie to igla w dlon i wygrzebuj syf.
Posted 08 July 2014 - 21:57
Też tak raz na jakiś czas mam i po prostu używam sprężonego powietrza i wszystko znowu działa. Nie wiem dlaczego, ale tylko w iPhonie tak się dzieje, w iPadzie i iPodzie nie mam takich problemów.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users