Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

OS X Yosemite - dyskusje przedpremierowe

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1100 odpowiedzi w tym temacie

#826 sq3ntx

sq3ntx
  • 185 postów
  • SkądGorzów Wlkp. PL

Napisano 30 września 2014 - 22:09

I tak dobrze, że nikt jeszcze nie zaczął pisać gdzie mieszka, ile danych mu ściągało i w jakim czasie :grin:

#827 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 30 września 2014 - 22:09

I tak dobrze, że nikt jeszcze nie zaczął pisać gdzie mieszka, ile danych mu ściągało i w jakim czasie :grin:

To w temacie o iOS8...

#828 sq3ntx

sq3ntx
  • 185 postów
  • SkądGorzów Wlkp. PL

Napisano 30 września 2014 - 22:19

:) może i racja. :D A wracając do tematu. Apple dało ostatnio ciała kilkukrotnie ale patrząc jak działa teraz Yosemite razem z iOS 8.1 jestem coraz bardziej zadowolony. Decydując się kiedyś na ten ekosystem przekonało mnie, że wszystko ze sobą dobrze współpracuje. Po ostatnich wpadkach myślałem, że te czasy się już skończyły. Prognozy jednak są obiecujące. Mam nadzieję że teraz to już może być tylko lepiej i nic więcej już nie spieprzą.

#829 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 30 września 2014 - 22:19

Tutaj będą pisać z jakiego miasta nie udało się wysłać sms'a poprzez Yosemite :D

#830 sq3ntx

sq3ntx
  • 185 postów
  • SkądGorzów Wlkp. PL

Napisano 30 września 2014 - 22:23

A może to jest zależne od providera i operatora sieci komórkowej. Tak sobie myślę, że może tu jest cały pies pogrzebany. U mnie np. internet mam z Multimedii a sieć w Play. Może to jakaś zmowa. Apple dogadało się z naszymi firmami i daje im możliwość na zarobienie dodatkowej kasy. Zaraz pojawią się reklamy w TV Play ale nie z naszymi celebrytami a z Timem :D Będzie mówił, że Play jest amazing tak jak iPhone i Yosemite

#831 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 września 2014 - 23:36

Nowy update: system dostał porządnego kopa, szczególnie Safari. Yosemite na pewno jest bardziej dopracowany niż iOS. ;)

#832 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 postów
  • SkądNowy Sacz, Poland

Napisano 30 września 2014 - 23:49

mam wersje osx beta 4 i potwierdzam rozmowy głosowe komórkowe przez iMaca działają lecz nie styt SMS nie działają

#833 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 30 września 2014 - 23:55

mam wersje osx beta 4 i potwierdzam rozmowy głosowe komórkowe przez iMaca działają lecz nie styt SMS nie działają

SMS'y działają znakomicie przez wersje deweloperską.

#834 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 postów
  • SkądNowy Sacz, Poland

Napisano 01 października 2014 - 00:01

wiec nam zwykłym śmiertelnikom trzeba czekać do finalnej wersji :) ale i tak nie jest źle nowy system zapindala równo i szybki jest :)

#835 granat

granat
  • 222 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 października 2014 - 00:20

Czy może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego u mnie nie ma opcji "Allow Handoff between this Mac and iCloud devices" w Ustawienia - > Ogólne na Yosemite?

#836 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 postów
  • SkądNowy Sacz, Poland

Napisano 01 października 2014 - 00:24

musisz mieć sprzęt po 2011 rok

#837 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 01 października 2014 - 00:48

42? u mnie pokazuje 83 :)

Możesz zmienić wyświetlanie ilości postów na stronie w ustawieniach forum.

A te dziwne pytania (@sq3ntx - to już nie do Ciebie) to skomentuję cytatem z pierwszej strony

3) Wątek ten służy tylko i wyłącznie do wymiany spostrzeżeń i opinii. Nie zadajemy w nim konkretnych pytań o pomoc z nowym systemem.

#838 granat

granat
  • 222 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 października 2014 - 01:21

W najnowszej becie Spotlight u mnei działa tak samo jak w Mavericksie, tzn daje wyniki jedynie z komputera, a Apple chwali się na stronie, że najnowszy Spotlight jest bardzo inteligentny i podaje dane kontekstowe z internetu też. U mnei to jakoś nie działa.

#839 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 postów
  • SkądNowy Sacz, Poland

Napisano 01 października 2014 - 07:09

Niechce sie ciebie czepiać, człowieku ale daj sobie troche dystansu, piszesz że to cz tamto nie dziala prawidłowo, instalując tą wersje oprogramowania nie przeczytałeś warunków jakie ślepo zaakceptowałeś tobie i wszystkim napisze grubymi literami - mimo że jest to stabilna wersja i prawie wszystko działa nadal jest to wersja BETA ! więc nie oczekujcie od systemu 100% sprawności, której nawet wersja finalna może nie posiadać.

#840 sq3ntx

sq3ntx
  • 185 postów
  • SkądGorzów Wlkp. PL

Napisano 01 października 2014 - 07:26

Możesz zmienić wyświetlanie ilości postów na stronie w ustawieniach forum

Tak już to zmieniłem. Wczoraj mi to podpowiedziano :)

Wracając do Yosemite a może pokazując swoją głupotę... Wczoraj doszła do mnie Magic Mouse. Po zaktualizowaniu systemu stwierdziłem, że najwyższy czas podłączyć ją i sprawdzić jak się na niej pracuje. Do tej pory gładzik mi wystarczał ale jednak mysz to mysz :) podłączyłem i... Problem. Myszka niby działa, gesty działają, przewijanie działa, tąpnięcia nie działają :D na gładziku wszystko ok. :D No i teraz zagwozdka, uszkodzona myszka czy skopany Yosemite :D Jakie było moje zdziwienie jak zacząłem szukać po internecie czy ktoś miał podobne problemy i okazało się, że w niej trzeba normalnie wciskać :D A już miałem dzwonić do sprzedawcy, że sprzedał mi bubla lub chińską podróbkę (tanio było) :) Niby swoje lata mam a jednak rozumu czasami brakuje :)

mimo że jest to stabilna wersja

To dalej jest beta. Jest to wersja RC 1 czyli 1 kandydat do stabilnej :D

Zastanawia mnie ten ewenement instalowania wersji Beta i płaczu jaka to wcześniejsza była super a ta do dupy. Wracajcie do tego super i stabilnego Mavericsa i wasze problemy znikną (@pablokoguto to nie do Ciebie) W czym problem? A no tak trzeba jeszcze wiedzieć jak to zrobić.

#841 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 października 2014 - 07:26

Niechce sie ciebie czepiać, człowieku ale daj sobie troche dystansu, piszesz że to cz tamto nie dziala prawidłowo, instalując tą wersje oprogramowania nie przeczytałeś warunków jakie ślepo zaakceptowałeś tobie i wszystkim napisze grubymi literami - mimo że jest to stabilna wersja i prawie wszystko działa nadal jest to wersja BETA ! więc nie oczekujcie od systemu 100% sprawności, której nawet wersja finalna może nie posiadać.

Dokładnie, od takich problemów jest znana wszystkim strona https://bugreport.apple.com/

#842 Garom

Garom
  • 212 postów
  • SkądWrocław, Polska

Napisano 01 października 2014 - 07:30

Nie chce sie czepiac ale wydaje mi sie, ze ten watek wlasnie do tego sluzy aby dzielic sie informacjami co dziala i jak a co nie dziala w BECIE. Oczywiscie trzeba brac poprawke na to ze to Beta i pewne luki sa.
Ja np. mam ciagly problem z utrzymaniem polaczenia BT pomiedzy iP5S (iOS8.02) a MBpro (BETA publiczna 4). I wlasnie w tym watku chcialbym zapytac czy macie taki sam problem. Po kliknieciu na iP w preferencjach BT urzadzenia lacza sie w pare na kilka sekund, a potem sie rozlaczaja i dostaje info aby sprawdzic czy iP znajduje sie w zasiegu BT. Jest to dziwne bo mimo "rozlaczonych" urzadzen zarowno na iP jak i na MBPro widze "contuiti" czyli np. uruchomione Safari. Tak wiec moje pytanie brzmi czy tez tak ktos ma czy to np. u mnie "walniety" jest modul BT w ktoryms z urzadzen?

#843 hmersky

hmersky
  • 59 postów

Napisano 01 października 2014 - 07:34

ej działają wam smsy ? ... :P hehe nie no żartuje a poważnie to - czy ktoś zauważył może takie zjawisko (na poprzednich wersjach również) że np po całonocnym ładowaniu, rano wypinam kabelek podnoszę pokrywę MB i muszę bardzo długo czekać aż się "ogarnie" i kursor w polu wpisywania loginu zacznie migać i kontaktować ? mowa o wybudzaniu nie o włączaniu od zera później już cały dzień na pracy na baterii wybudza się bardzo szybko... jedynie ten 1 raz po długim ładowaniu

#844 sq3ntx

sq3ntx
  • 185 postów
  • SkądGorzów Wlkp. PL

Napisano 01 października 2014 - 07:39

ej działają wam smsy ? ... :P hehe nie no żartuje

a poważnie to - czy ktoś zauważył może takie zjawisko (na poprzednich wersjach również) że np po całonocnym ładowaniu, rano wypinam kabelek podnoszę pokrywę MB i muszę bardzo długo czekać aż się "ogarnie" i kursor w polu wpisywania loginu zacznie migać i kontaktować ?
mowa o wybudzaniu nie o włączaniu od zera

później już cały dzień na pracy na baterii wybudza się bardzo szybko... jedynie ten 1 raz po długim ładowaniu

Nie, u mnie czegoś takiego nie zauważyłem. Miałem takie objawy po podłączeniu dysku SSD bez włączonej obsługi trim. Praktycznie za każdym razem jak komputer był w uśpieniu przez kilka godzin. Sprawdź i napraw dysk może tu masz problem.

#845 Kamilk91

Kamilk91
  • 261 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 01 października 2014 - 09:30

A mam takie pytanie na rozluźnienie atmosfery: Które komputery i dlaczego przestaje wspierać Yosemite? Widziałem na liście iMace z 2007 roku, ale komputery z 2008 już nie wszystkie :)

#846 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 01 października 2014 - 10:08

Nie wspierane są maki z 32 bitowym EFi, obsługiwane są wszystkie maki na których działa 10.9

#847 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 01 października 2014 - 10:10

Białe iMaci, i MacBooki oraz Mini z grafikami Intela nie wspierają nowych systemów. Czemu pierwsze Mac Pro nie obsługuje Yosemite, nie mam pojęcia.

iMac z 2007 roku miał dobrego Radeona a MacBook z 2008 roku leciwą grafikę Intela. Może dlatego.

- - - Połączono posty - - -

Nie wspierane są maki z 32 bitowym EFi, obsługiwane są wszystkie maki na których działa 10.9

Nic nie szkodzi żeby odpalić Mavericksa czy ML na 32bit efi. Na Macrumors są poradniki.

#848 YABBA235

YABBA235
  • 476 postów

Napisano 01 października 2014 - 11:59

Yosemite jest pierwszym systemem w którym mam problem z wyjściem hdmi audio w moim macu mini unibody '10 - też tak mieliście ? Przy kazdym updacie musiałem doinstalować keksa hdmiaudio :) Ciekawe, czy wersja finalna będzie "kompletna" ?

#849 edge1991

edge1991
  • 17 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 października 2014 - 13:02

Zauważyłem jedną rzecz… ale nie to żeby mi to jakoś specjalnie przeszkadzało :)
Mianowicie, po aktualizacji do Golden Master Candidate 1.0 na ekranie logowania mam język angielski, np w polu password. Jak już się zaloguje to wszystko po polsku.

Tylko u mnie tak, czy ktoś jeszcze ma takie coś?
Z czystej ciekawości pytam :D

#850 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 01 października 2014 - 13:43

Ja mam w pl wszystko, więc raczej u siebie masz coś skopane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych