Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

OS X Yosemite - dyskusje przedpremierowe

• This topic is locked This topic is locked
1100 replies to this topic

#751 TigerStyle

TigerStyle
  • 1385 posts
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Posted 24 September 2014 - 14:13

orientuje sie ktos moze dlaczego nie dziala mozliwosc pobrania bety a Mac App store ? zarejstrowalem sie na appleseed kilka dni temu i od tego czasu pokazuje mi sie komunikat, ze redemption code is temporarily unavailable. ktos ma jakis pomysl ?

Czytaj kilka potów wyżej.

#752 czarekpl

czarekpl

• 245 posts
  • SkądCiechanów, Poland

Posted 25 September 2014 - 08:27

pojawilo sie samo wiec temat nie aktualny

#753 sakul

sakul
  • 44 posts
  • SkądOpole

Posted 25 September 2014 - 09:23

co pojawilo sie samo???

#754 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 25 September 2014 - 09:26

Beta, przecież nie waciki ;)

#755 sidus

sidus
  • 30 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 25 September 2014 - 19:12

ja zainstalowalem bete i dziala okej. ale mam pytanie, czy dziala Wam wysylanie smsow z maca? nie chodzi mi o imessage tylko o smsy zwykle. jak probuje wyslac to pokazuje mi sie komunikat ze ten numer nie jest zarejestrowany dla wiadomosci imessage...

#756 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 25 September 2014 - 19:18

ja zainstalowalem bete i dziala okej. ale mam pytanie, czy dziala Wam wysylanie smsow z maca? nie chodzi mi o imessage tylko o smsy zwykle. jak probuje wyslac to pokazuje mi sie komunikat ze ten numer nie jest zarejestrowany dla wiadomosci imessage...

Było milion razy na forum, smsy będą działać po oficjalnym wydaniu systemu.

#757 sidus

sidus
  • 30 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 25 September 2014 - 19:23

no sorry ale nie bede czytac 76 stron. szybciej napisac i odpowiedziec chyba co?

#758 TigerStyle

TigerStyle
  • 1385 posts
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Posted 25 September 2014 - 19:25

no sorry ale nie bede czytac 76 stron. szybciej napisac i odpowiedziec chyba co?

Wyszukiwarka?

#759 winmac

winmac
  • 105 posts

Posted 26 September 2014 - 10:28

Jak dokladnie funkcjonować ma ta usługa SMS-ów z Maka - wybiera się w iMessage jakiś adres, który na w profilu nr SMS i komputer użyje usługi sieciowej (operatora) na iPhone/karcie SIM a nie darmowego iMessage?

#760 sq3ntx

sq3ntx
  • 185 posts
  • SkądGorzów Wlkp. PL

Posted 26 September 2014 - 12:00

dokładnie tak jak iMesage na telefonie.

#761 winmac

winmac
  • 105 posts

Posted 26 September 2014 - 13:18

Czyli jak, bo iMessage działa na razie tylko pomiędzy użytkownikami różnych Apple ID i działa jako komunikator. Czy będzie świadomie wysłać SMS a nie iMessage dowolnej osobie?

#762 ftpd

ftpd

Nie.

• 24330 posts

Posted 26 September 2014 - 14:35

Będziesz. A jak zamierzasz prezentować tego typu postawę roszczeniową, zmykaj na onet.

#763 Garom

Garom
  • 212 posts
  • SkądWrocław, Polska

Posted 26 September 2014 - 19:36

Witam. Mam iP5S z softem 8.02 i publiczna bete 10.10 an MBP Retina. Pojawia mi sie problem a wlasciwie kilka problemow z polaczeniem iP z MBP ze soba poprzez BT. MBP znajduje iP i przy probie parowania wysyla do iP info o numerze. Nastepnie po akceptacji na iP laczy sie z nim na kilka sekund a potem rozlacza. Dziwne jest to ze mimo tego ze zarowno w iP jaki w MBP widze ze urzadzenia nie sa polaczone dzial wspoldzielenie np. Safari w obie strony tzn. widze podglad safari z MBP na iP i odwrotnie. Natomiast problem jest z AirDrop gdyz urzadzenia nie widza sie nawzajem. Co ciekawe iP5 zony rowniez nie jest widoczny w AirDrop, a co jeszcze bardziej interesujace oba iP nie widza siebie w AirDrop. Czy ktos z Was spotkal sie z takim problemem?

#764 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 26 September 2014 - 20:05

Witam. Mam iP5S z softem 8.02 i publiczna bete 10.10 an MBP Retina. Pojawia mi sie problem a wlasciwie kilka problemow z polaczeniem iP z MBP ze soba poprzez BT. MBP znajduje iP i przy probie parowania wysyla do iP info o numerze. Nastepnie po akceptacji na iP laczy sie z nim na kilka sekund a potem rozlacza. Dziwne jest to ze mimo tego ze zarowno w iP jaki w MBP widze ze urzadzenia nie sa polaczone dzial wspoldzielenie np. Safari w obie strony tzn. widze podglad safari z MBP na iP i odwrotnie. Natomiast problem jest z AirDrop gdyz urzadzenia nie widza sie nawzajem. Co ciekawe iP5 zony rowniez nie jest widoczny w AirDrop, a co jeszcze bardziej interesujace oba iP nie widza siebie w AirDrop. Czy ktos z Was spotkal sie z takim problemem?

Yosemite to _B_E_T_A_ , a sam iOS tez sprawia takie wrażenie, więc czego oczekujesz ? Cudów ? ;)

#765 stealth1947

stealth1947
  • 591 posts

Posted 26 September 2014 - 20:38

Apple wypuszcza te bety zeby hipsterzy mogli w starbuksie pokazac ze maja wczesniej nowy system od innych:) Dopiero potem naprawia zglaszane bledy. Apple majac armie informatykow i setki tysiecy uzytkownikow/beta testerow powini postawic sprawny szybki system w miesiac, a nie co 2 tygodnie dodawac 2 nowe ikonki. Przyklad z wpadka z ios8.01 i wypuszczeniem nastepnego dnia 8.02 pokazuje ze jak chca to potrafia spiac dupy i naprawic blad w 1 dzien. Tylko pytanie co robia przez pozostale 364 dni w roku "projektujac" nowy system. Chociaz jak tydzien zajmuje im projekt 1 ikonki to sam sobie odpowiedzialem.

#766 winmac

winmac
  • 105 posts

Posted 26 September 2014 - 21:48

Nie mam iPhone ale w Mac mini z Yosemite miałem coś zbliżonego.
Nokia Lumia 620 z Windows Phone 8.1 dokładnie tak ubija połączenie, po kilku sekundach się rozłącza.
Stara ale jara Nokia E6 działa jak złoto z makiem przez BT zero kłopotów.
Nie mam bladego pojęcia gdzie tkwi problem.

#767 Kamilk91

Kamilk91
  • 261 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 29 September 2014 - 23:31

Wrzesień się nam kończy :D Myślicie że jest szansa na Yosemite w przeciągu kolejnych 23 godzin?

#768 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 30 September 2014 - 01:03

Wrzesień się nam kończy :D Myślicie że jest szansa na Yosemite w przeciągu kolejnych 23 godzin?

September != Fall

#769 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 30 September 2014 - 08:26

Podobno 21 Październik.

#770 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 30 September 2014 - 08:34

Podobno 21 Październik.

Podobno. Na stronie Apple stoi od długiego czasu "jesień", więc każda data po 23 września jest możliwa. Ja bym wolał osobiście poczekać, by z za szybkiej premiery nie wyszedł gniot, taki jak ios8. Data 21 października jednak wielokrotnie padała i jest to wielce prawdpodobna data premiery. Oby obyło się bez przykrych niespodzianek jak z ósemką, choć sam korzystam z publicznej bety 3 i jest raczej o wiele bardziej dojrzałym produktem na tą chwilę, niż ios8 w momencie uwolnienia dla publiki. Jedyny feler- kiepsko wygląda na displayach non- retina. I chyba tego nie poprawią, bo chyba nowy system ma pewnie m.in. za zadanie zachęcenie do wydawania kolejnych $$$ na nowe komputerki od Apple.

#771 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 30 September 2014 - 09:01

Na pewno tym bardziej że w 2015r Apple wprowadzi retine do wszystkich swoich komputerów i monitorów.

#772 Kamilk91

Kamilk91
  • 261 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 30 September 2014 - 09:32

Co konkretnie masz na myśli mówiąc że kiepsko wygląda na komputerach bez retiny? Mój PRO bez retiny ma nieporównywalnie lepszą rozdzielczość niż np. ipad bez retiny.. W zasadzie to ciężko jest ocenić czy dany komputer ma retine czy nie, nie mając obok siebie porównania.

#773 sq3ntx

sq3ntx
  • 185 posts
  • SkądGorzów Wlkp. PL

Posted 30 September 2014 - 09:49

Co konkretnie masz na myśli mówiąc że kiepsko wygląda na komputerach bez retiny? Mój PRO bez retiny ma nieporównywalnie lepszą rozdzielczość niż np. ipad bez retiny.. W zasadzie to ciężko jest ocenić czy dany komputer ma retine czy nie, nie mając obok siebie porównania.

Masz zainstalowane Yosemite? Nie wydaje mi się. Gdybyś miał to byś takich głupot nie pisał, że nie da się odróżnić nie mając jednego obok drugiego.

Druga sprawa patrząc na sprzęt jaki podajesz to każdy będzie wyglądał lepiej porównując z Twoim mini z 1024X768. Zobacz sam co za durnoty wypisujesz. Zauważasz różnicę gołym okiem między 1280x800 a 1024x768 a nie zauważasz między 1280x800 a 2560x1600? Chłopie ogarnij się albo trzeba udać się do okulisty ;)

#774 Kamilk91

Kamilk91
  • 261 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 30 September 2014 - 09:59

Nie mam dlatego pytam na czym polegają różnicę, a swoje porównanie opieram na Mavericks.

- - - Połączono posty - - -

A czy jeśli teraz wgram sobie betę to potem będę musiał przywracać system do 10.9 i dopiero instalować aktualizację? tak było z betą ios7 w iPadzie.

- - - Połączono posty - - -

Chłopie za bardzo się podniecasz. Miałem na myśli że różnica między ipadem mini a ipadem mini retina jest KOLOSALNA. Natomiast różnica między MBP a MBP z Retiną jest zauważalna ale nie razi w oczy jak w iPadach. Nie ma przysłowiowej sraczki.

#775 sq3ntx

sq3ntx
  • 185 posts
  • SkądGorzów Wlkp. PL

Posted 30 September 2014 - 10:04

Ciężko się domyślać co masz na myśli pisząc coś innego porównywałeś MBP do iPada cytuję: " Mój PRO bez retiny ma nieporównywalnie lepszą rozdzielczość niż np. ipad bez retiny" to jedna sprawa druga sprawa program beta testów jest już zamknięty więc go nie pobierzesz i nie zainstalujesz z MAS. Jak chcesz, żeby się odnosić do tego co piszesz to musisz to pisać a nie tylko o tym myśleć. Wróżki mają teraz wolne.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users