Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

OS X Yosemite - dyskusje przedpremierowe

• This topic is locked This topic is locked
1100 replies to this topic

#726 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 23 September 2014 - 12:25

Mi w iTunes 12 brakuje w interfejsie możliwości przełączania między normalnym oknem a mini odtwarzaczem - jest skrót klawiaturowy, ale miło by było jakby gdzieś ten guzik upchnęli. Jedyna nowość z poprzedniego iTunes z której na prawdę mocno korzystałem.

#727 kusiek

kusiek
  • 832 posts

Posted 23 September 2014 - 12:40

Mi w iTunes 12 brakuje w interfejsie możliwości przełączania między normalnym oknem a mini odtwarzaczem - jest skrót klawiaturowy, ale miło by było jakby gdzieś ten guzik upchnęli. Jedyna nowość z poprzedniego iTunes z której na prawdę mocno korzystałem.

Jaki to skrót ostatnio szukałem i nie znalazłem ;)

#728 sq3ntx

sq3ntx
  • 185 posts
  • SkądGorzów Wlkp. PL

Posted 23 September 2014 - 12:41

Jest możliwość :) Wystarczy, że na górze przy pasku przewijania klikniesz na zdjęcie albumu :)

#729 rooots18

rooots18
  • 21 posts

Posted 23 September 2014 - 13:08

odbieranie połączeń i smsów już działa ;) przynajmniej u mnie

U mnie działa odbieranie połączeń. Wysyłanie/odbieranie smsów oraz wykonywanie połączeń z poziomu mac'a niestety nie śmiga :(

#730 nazghul

nazghul
  • 63 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 23 September 2014 - 14:07

U mnie działa odbieranie połączeń. Wysyłanie/odbieranie smsów oraz wykonywanie połączeń z poziomu mac'a niestety nie śmiga :(

I nie będzie - do oficjalnej premiery Yosemite.

#731 hmersky

hmersky
  • 59 posts

Posted 23 September 2014 - 15:34

a jak Wam się sprawuje bluetooth ? u mnie jest problem zarówno żeby się połączyć z iP jak i ze słuchawkami bezprzewodowymi :(

#732 Ament

Ament
  • 506 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 23 September 2014 - 16:02

a jak Wam się sprawuje bluetooth ?
u mnie jest problem zarówno żeby się połączyć z iP jak i ze słuchawkami bezprzewodowymi :(

U mnie od DP2 bez problemu - zarowno iPhone, iPad jak i M555b non stop.

#733 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 23 September 2014 - 16:25

a jak Wam się sprawuje bluetooth ?
u mnie jest problem zarówno żeby się połączyć z iP jak i ze słuchawkami bezprzewodowymi :(

a na 10.9 działały?

#734 bysio

bysio
  • 220 posts
  • SkądBytom, Poland

Posted 23 September 2014 - 16:28

można usunąć.. nie ten wątek

#735 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 23 September 2014 - 16:44

Jak Wam śmiga ten Yosemite? Płynnie czy gorzej niż Mavericks? i5

#736 hmersky

hmersky
  • 59 posts

Posted 23 September 2014 - 17:23

a na 10.9 działały?

tak, a po aktualizacji najnowszej, niby się łączy ale po paru sekundach rozłącza i tak w kółko ... i nawet na te parę sekund dźwięk nadal leci tylko z maczka a nie przez słuchawki ...

#737 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 23 September 2014 - 17:33

Jak Wam śmiga ten Yosemite? Płynnie czy gorzej niż Mavericks? i5

Z rok już nie miałem i5 ale na C2D ostatnia wersja działa bardzo dobrze.

#738 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3838 posts

Posted 23 September 2014 - 17:53

Już nawet zafeedbackowałem im tę - dla mnie także - niedogodność.

Jaki to skrót ostatnio szukałem i nie znalazłem

Bo go zmienili ;) Wstecz jakby, bo tak było wcześniej - znowu jest ⇧⌘M zamiast Mavericksowego ⌘⌥M

Jest możliwość Wystarczy, że na górze przy pasku przewijania klikniesz na zdjęcie albumu

Tak, ale jest ona jakby „na piechotę”, tzn. jeśli chcę typowy miniodtwarzacz, muszę najpierw kliknąć zdjęcie albumu, a następnie w uzyskanym widoku okładki albumu kliknąć na jej pomniejszenie. W Mavericks jest to możliwe po jednym kliknięciu w ikonkę umieszczoną w prawym górnym rogu, tuż obok strzałek do trybu pełnoekranowego. I tego mnie równie jak imrikowi brakuje.

#739 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 23 September 2014 - 18:03

Podoba mi się przycisk genius zamiast przycisku wstecz, nie widziałem tego wcześniej.
Dołączona grafika

#740 zuralscy

zuralscy
  • 35 posts

Posted 23 September 2014 - 20:45

Witam . Od kiedy zainstalowalem yosemite bardzo niepokoi mnie sposob przewijania stron . Mianowicie ; wiadomo że gdy przewijamy strony korzystamy z dwoch palcow , i przeciagamy ją w dół lub w górę. mając właczoną opcję prawego kliknięcia myszy poprzez stuknięcie dwoma palcami ,podczas wolnego przewijania pojawjają mi się opcje . dzieje sie to też tak jak przewijam stronę w dół nie odrywając palców staję na chwile .Czy wy również to macie?

#741 malin.pl

malin.pl
  • 194 posts
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Posted 23 September 2014 - 21:54

Mam dziwny problem, to jest: Po wczorajszej aktualizacji programu Mail dla OS X 10.10 nie działa mi poczta z iClouda, Gmail działa poprawnie. Zdarzyło się komuś coś takiego? Przy zalogowaniu do konta, wyskakuje, że konto iCloud ma problem i czy chce go rozwiązać, po kliknięciu ... wchodzi do zarządzania kontem, i tam wszystko działa. Dodam, że na iPhone i iPad (iOS 8) wszystko śmiga.

#742 kusiek

kusiek
  • 832 posts

Posted 23 September 2014 - 22:02

Witam . Od kiedy zainstalowalem yosemite bardzo niepokoi mnie sposob przewijania stron . Mianowicie ; wiadomo że gdy przewijamy strony korzystamy z dwoch palcow , i przeciagamy ją w dół lub w górę. mając właczoną opcję prawego kliknięcia myszy poprzez stuknięcie dwoma palcami ,podczas wolnego przewijania pojawjają mi się opcje . dzieje sie to też tak jak przewijam stronę w dół nie odrywając palców staję na chwile .Czy wy również to macie?

Nic takiego nie występuje, gładzik skonfigurowany dokładnie jak u Ciebie.

- - - Połączono posty - - -

Mam dziwny problem, to jest: Po wczorajszej aktualizacji programu Mail dla OS X 10.10 nie działa mi poczta z iClouda, Gmail działa poprawnie. Zdarzyło się komuś coś takiego? Przy zalogowaniu do konta, wyskakuje, że konto iCloud ma problem i czy chce go rozwiązać, po kliknięciu ... wchodzi do zarządzania kontem, i tam wszystko działa. Dodam, że na iPhone i iPad (iOS 8) wszystko śmiga.

Nic takiego nie zaobserwowałem.

#743 czarekpl

czarekpl

• 245 posts
  • SkądCiechanów, Poland

Posted 24 September 2014 - 08:17

Witajcie wiecie może jak zainstalować publiczną betę 3. Jestem zarejestrowany miałem zainstalowaną pierwszą betę a teraz zniknęła mi z appstore i nie wiem jak ją przywrócić

#744 sq3ntx

sq3ntx
  • 185 posts
  • SkądGorzów Wlkp. PL

Posted 24 September 2014 - 08:28

Powinieneś ją widzieć wyszukując w MAS OSX Yosemite. Będziesz widział ostatnią dostępna dla Ciebie wersję. Nie jestem tylko pewny czy nie musisz najpierw zaktualizować OSX recowery.

#745 czarekpl

czarekpl

• 245 posts
  • SkądCiechanów, Poland

Posted 24 September 2014 - 08:57

Ok a jak zaktualizować recovery nigdy tego nie robiłem?

#746 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 24 September 2014 - 09:21

Z tego co w internetach piszą to możliwość pobrania zniknęła z app store.

#747 sq3ntx

sq3ntx
  • 185 posts
  • SkądGorzów Wlkp. PL

Posted 24 September 2014 - 09:22

Normalnie z MAS. powinno być widoczne w update. Chyba, że robiłeś je na bieżąco to powinieneś mieć już zaktualizowane.

#748 czarekpl

czarekpl

• 245 posts
  • SkądCiechanów, Poland

Posted 24 September 2014 - 09:24

Z tego co w internetach piszą to możliwość pobrania zniknęła z app store.

to wszystko jasne a jest jakaś inna możliwość pobrania

#749 sq3ntx

sq3ntx
  • 185 posts
  • SkądGorzów Wlkp. PL

Posted 24 September 2014 - 09:42

Na pewno znajdziesz dzięki Google

#750 Paweł Gruźlewski

Paweł Gruźlewski
  • 8 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 24 September 2014 - 13:53

orientuje sie ktos moze dlaczego nie dziala mozliwosc pobrania bety a Mac App store ? zarejstrowalem sie na appleseed kilka dni temu i od tego czasu pokazuje mi sie komunikat, ze redemption code is temporarily unavailable. ktos ma jakis pomysl ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users