Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

OS X Yosemite - dyskusje przedpremierowe

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1100 odpowiedzi w tym temacie

#626 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 13 września 2014 - 12:33

@Areck1 Skoro zależy Ci na działaniu wszystkiego - to po co Ci wersja testowa? Nie prościej zaczekać na produkt finalny?

Be sure that your Mac is running OS X Mavericks. If you don't have OS X Mavericks, you can download it free from the Mac App Store. We recommend installing OS X Yosemite Beta on a secondary Mac, since it may contain errors or inaccuracies. Please be sure to back up your Mac using Time Machine before you install the beta. This is beta software that is still in development, which means some applications and services may not work as expected. Some features require iOS 8, which is not being offered as part of the OS X Beta Program.

Polecam lekturę

#627 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 13 września 2014 - 13:16

A ja mam pytanko do osób używających niepublicznej (publiczną mam i używam), najnowszej bety na komputerze non-retina: Czy poprawiono niedociągnięcia graficzne które widoczne są na tego typu displayach ? Choćby taki drobiazg jak poząbkowane dymki z nazwami plików pokazywanych w wachlarzu ? Takich "drobiazgów mam u siebie na iMacu więcej.

#628 stealth1947

stealth1947
  • 591 postów

Napisano 13 września 2014 - 17:08

System w wersji BETA mówi ci to coś ?
Już wiesz dlaczego twój post jest głupszy niż ta zasada ?

A czy ja narzekam ze w becie sa bledy i problemy? Chodzi mi ze zabronione jest zadawania pytan, chocby takie jak kolega wyzej, zeby sie z grzecznoscia zapytac innych uzytkownikow czy maja ten sam problem, zeby moc rozwiklac czy to jest wersja sprzetu czy softu.

Jesli nie mozna wymieniac sie pytaniami i odpowiedziami z nimi zwiazanymi to czemu ma sluzyc ten watek. Onanizowaniu sie do nowej tapety i toczeniu sporow i debat czy lepsza byla niebieska ikonka itunesa zamiast czerwonej?? A nie przepraszam to ostatnie tez jest pytaniem.

#629 666

666

Mac Pro doctor

• 2 401 postów

Napisano 13 września 2014 - 23:50

A ja mam pytanko do osób używających niepublicznej (publiczną mam i używam), najnowszej bety na komputerze non-retina: Czy poprawiono niedociągnięcia graficzne które widoczne są na tego typu displayach ? Choćby taki drobiazg jak poząbkowane dymki z nazwami plików pokazywanych w wachlarzu ?

Nie. Ale jak masz pod spodem białe/jasne tło (tapeta, okno) to ząbkowania nie widać. Iście inteligentny UI ;)

P.S. Przed znakami przestankowymi nie stawiamy spacji. Pytajnik także się do nich zalicza. Co to za nowa moda?

#630 Auslander

Auslander
  • 128 postów

Napisano 14 września 2014 - 07:20

Do Areck1 Odpowiedzi na Twoje pytania w kolejności: 1. Nie 2. Tak 3. Wg mnie troszku lepiej

#631 Areck1

Areck1
  • 21 postów

Napisano 14 września 2014 - 11:24

@Areck1 Skoro zależy Ci na działaniu wszystkiego - to po co Ci wersja testowa? Nie prościej zaczekać na produkt finalny?

Polecam lekturę

Witam,

Nie chcę instalować wersji beta chodziło mi o wersję oficjalną (oczywiście jak już się pojawi)

Do Areck1

Odpowiedzi na Twoje pytania w kolejności:
1. Nie
2. Tak
3. Wg mnie troszku lepiej

Dziękuję za odpowiedz:)

Pozdrawiam

#632 anakinek

anakinek
  • 3 postów

Napisano 14 września 2014 - 18:14

Witam, Ma ktoś z Was doświadczenie z testowania Messangera? Tzn próbuje od jakiegoś czasu skonfigurować go, sparowałem konta, na koncie jest mój nr telefonu etc, ale kiedy próbuje wysłać wiadomość to pasek postępu zatrzymuje się przy końcu i po czasie zwraca błąd. Nie grywa się również historia rozmów. Ale dzwonić i odbierać mogę, zawsze coś :). Bug czy zawiła konfiguracja? Pozdr, T.

#633 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 14 września 2014 - 18:31

Bug, od kilku dni zdezaktywowało się wysyłanie SMSów, iMessage chodzi normalnie, ale SMS ani nie przychodzą, ani nie wychodzą z komputera. Trzeba czekać, bo u mnie samo zaczęło działać i po 2 dniach samo przestało, więc coś mieszają, a nie było zmiany softu w tym czasie.

#634 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 14 września 2014 - 18:40

Nie chcę instalować wersji beta chodziło mi o wersję oficjalną (oczywiście jak już się pojawi)

Na to pytanie odpowiedzi nie da Ci nikt, z prostego powodu - nikt nie wie co apple zrobi w systemie do czasu jego wydania. Tutaj reguły nie ma, dzisiaj działa a na kolejnej wersji może się okazać że jest problem i nie przeskoczysz :)

#635 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 14 września 2014 - 19:07

[ATTACH=CONFIG]23151[/ATTACH] A to i ciekawostka :), ciekawe czy w finalnej pokaże normalnie.

#636 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 14 września 2014 - 20:06

U m nie nie ma z tym problemu, jest właściwie wszystko pokazane :)

#637 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 14 września 2014 - 22:24

Fizycznie niemożliwe :)

#638 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 14 września 2014 - 23:06

To prawda, świruje coś u mnie też:

Dołączona grafika

Nie zgadza się zawartość Zdjęć i Muzyki. Macintosh HD to macierzysty dysk z Mavericksem i to z niego kopiowałem zawartości katalogów, zatem nie wiem, jakim cudem miałoby ich być na Yosemitowym dysku (zwłaszcza zdjęć) znacznie więcej.

Druga obserwacja - w pierwszej publicznej becie tego nie zauważyłem - potrafi mi, po paru godzinach przebiegających bez najmniejszych zakłóceń, rozłączyć internet, a w Diagnostyce widzę wtedy to:

Dołączona grafika

Nie pomagają żadne zmiany w ustawieniach sieci ani routera. Po jakiejś pół godzince net wraca sam z siebie; ot, magia. Na Mavericksie oczywiście, nie ma niczego podobnego. Zaraportowane amerykańskim naukowcom, żeby nie było… Już w zasadzie muszę scrollować po liście w „skrzynce” Submitted w Feedback Assistant, tyle się tego nazbierało… :)

#639 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 15 września 2014 - 07:06

Mi BT przerywa ...

#640 Ament

Ament
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 15 września 2014 - 07:43

Bug, od kilku dni zdezaktywowało się wysyłanie SMSów, iMessage chodzi normalnie, ale SMS ani nie przychodzą, ani nie wychodzą z komputera. Trzeba czekać, bo u mnie samo zaczęło działać i po 2 dniach samo przestało, więc coś mieszają, a nie było zmiany softu w tym czasie.

Apple says new iOS 8 SMS Continuity feature won’t arrive until October | 9to5Mac

#641 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 15 września 2014 - 07:47

Apple says new iOS 8 SMS Continuity feature won’t arrive until October | 9to5Mac

Po co wypuszczać na szybko system, w którym nie wszystkie ficzery działają ? Tylko Apple wie.
Wizerunkowo było by chyba lepiej, gdyby ludzie dostawali kompletny produkt. Dwa tygodnie czy trzy- nikogo by nie zbawiło.

#642 Rozmowca

Rozmowca
  • 12 postów

Napisano 15 września 2014 - 10:23

[url=http://9to5mac.com/2014/09/12/apple-says-new-ios-8-sms-continuity-feature-wont-arrive-until-october/]Apple says new iOS 8 SMS Continuity feature won’t arrive until October | 9to5Mac[/url]

no trudno, poczekamy zobaczymy ;)

#643 winmac

winmac
  • 105 postów

Napisano 15 września 2014 - 11:52

Mam juz public betę od kilku dni na mac mini, pelno blędów w Finderze przy kopiowaniu plików, Time Machine sprawia problemy. Wg mnie jak ktoś nie wie, czy potrzebuje, to niech to oleje i poczeka, nie mam pełnego zaufania do tej wersji 10.10.

#644 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 15 września 2014 - 18:59

Są bety ;) DP8 i public 3

#645 serotonium

serotonium
  • 131 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 września 2014 - 19:14

Mam betę Yosemite i właśnie w AppStore wyskoczyły mi takie dwa uaktualnienia. O ile rozumiem uaktualnienie recovery, o tyle zastanawia mnie ta druga aktualizacja - "Developer Preview". Czyżby jakiś błąd? Czy tylko ja tak mam?

Dołączona grafika

#646 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 września 2014 - 22:17

Bardzo dobrze działa ta beta, tryb full screen nie zacina się, przełączanie między oknami jest płynne. Jeszcze niech pracują nad finalną wersją, widać, że dobrze im to idzie.

#647 Sqbaannyy

Sqbaannyy
  • 12 postów

Napisano 15 września 2014 - 22:19

Ciekaw jestem jak z optymalizacją w porowaniu z Mavericks

#648 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 15 września 2014 - 22:36

Mam betę Yosemite i właśnie w AppStore wyskoczyły mi takie dwa uaktualnienia. O ile rozumiem uaktualnienie recovery, o tyle zastanawia mnie ta druga aktualizacja - "Developer Preview". Czyżby jakiś błąd? Czy tylko ja tak mam?

Dołączona grafika

Też tak mam.
Build 14A361p się zainstalował.

#649 skc

skc
  • 925 postów

Napisano 16 września 2014 - 00:01

Duża poprawa w działaniu Safari.

#650 Szoker

Szoker
  • 43 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 16 września 2014 - 05:48

Czy komuś z Was po restarcie bądź włączeniu komputera pojawia się tylko biały ekran? Dziś to mnie spotkało. Pozostało odpalenie kompa z wciśniętym altem… Powyższe po w/w aktualizacji :mad:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych