Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Microsoft ZUNE 80 > Apple iPod Classic 80

• Please log in to reply
49 replies to this topic

#26 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 12 November 2007 - 23:42

Co ważne, wreszcie będzie można synchronizować multimedia umieszczone w Zune z komputerem PC.

to jak do tej pory ci biedni uzytkownicy zune'a wrzucali na niego pliki?

#27 JędrekMac

JędrekMac
  • 1712 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 November 2007 - 00:23

telepatycznie mój drogi

#28 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 November 2007 - 02:18

to niezly ficzer :D. jak wiadomo europejczycy sa pozbawieni takich mozliowsci i dlatego nie bylo jeszcze premiery zune w europie.

#29 TomekB

TomekB
  • 310 posts

Posted 13 November 2007 - 05:26

Jak ostatnio zobaczyłem ten koszmarek w Best Buy to poprostu padłem. Wygląda to jak jakiś chiński noname czy inny iriver.

#30 Jahu

Jahu
  • 202 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 November 2007 - 06:58

Jak ostatnio zobaczyłem ten koszmarek w Best Buy to poprostu padłem. Wygląda to jak jakiś chiński noname czy inny iriver.

irivery może piękne nie są (tak jak iPody;))ale są na pewno dużo dużo lepsze jeśli chodzi o jakość dźwięku więc choćby z tego tytułu należy im się większy szacunek niże zune:)

#31 KrisP

KrisP
  • 802 posts

Posted 13 November 2007 - 07:04

http://gizmodo.com/g...ware-321605.php
Ciekawy artykul. Moim zdaniem najciekawsze info to:
- brak smart playlist (a byly !)
- oceny 3 stopniowe (heart / no heart / no rating)
- wyszukiwanie nie znajduje piosenek w trakcie jego wykonywania
- nie ma mozliwosci masowego edytowania tagow

Na szczescie takie rzeczy MS moze poprawic w firmware/software ale zeby usuwac smart playlisty...i tlumaczyc, ze to z powodu bardziej przyjazdnego dla uzytkownika interfejsu i sposobu zarzadzania muzyka ? No comment...

#32 TomekB

TomekB
  • 310 posts

Posted 13 November 2007 - 07:55

irivery może piękne nie są (tak jak iPody;))ale są na pewno dużo dużo lepsze jeśli chodzi o jakość dźwięku więc choćby z tego tytułu należy im się większy szacunek niże zune:)

Też mi jakość w jakichś pierdziawkach w starym ikarusie. No chyba że ktoś lubi paradować po lesie w wielkich nausznikach za >500zł.

#33 JędrekMac

JędrekMac
  • 1712 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 November 2007 - 08:05

http://gizmodo.com/g...ware-321605.php
Ciekawy artykul. Moim zdaniem najciekawsze info to:
- brak smart playlist (a byly !)
- oceny 3 stopniowe (heart / no heart / no rating)
- wyszukiwanie nie znajduje piosenek w trakcie jego wykonywania
- nie ma mozliwosci masowego edytowania tagow

Na szczescie takie rzeczy MS moze poprawic w firmware/software ale zeby usuwac smart playlisty...i tlumaczyc, ze to z powodu bardziej przyjazdnego dla uzytkownika interfejsu i sposobu zarzadzania muzyka ? No comment...

Ten cały zune to jest chyba dla babci, albo nie, dla ludzi którzy mają długgiie ręce:-)

zobaczcie w tym linku intro z filmiku ;-)

#34 przemekspider

przemekspider
  • 1793 posts
  • SkądSosnowiec/Kraków

Posted 13 November 2007 - 09:51

Przede wszystkim, jak dobrze zauważył autor bloga iPod.info.pl brakuje ZUNE kultowości. Ten produkt, cokolwiek miałby w środku, nie wychodzi poza ramy pudełka do otwarzania mp3. Jest przewidywalny, bezpłciowy, bez charakterystycznych tylko dla siebie elementów. Nie ma szans w porównaniu z iPodem, a wszelkie wynurzenia dziennikarzy pism komputerowych mają na celu zwiększenie sprzedaży. Zawsze bowiem kontrowersyjna opinia będzie "przyciągać". Fenomen iPoda (i iPhona pewnie też) polega na niepowtarzalnym designie połączonym z doskonałym marketingiem szeptanym oraz postacią wręcz kultową jaką jest Steve Job. Ten facet wyglądający jakby dopiero co oderwał się od lewitacji medytacyjnej to 50% sukcesu iPoda.

#35 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 November 2007 - 14:12

co by nie bylo m$ robi postepy. i ja sie z tego ciesze, bo jezeli bedzie jakas konkurencja dla ipodow (na razie mierna, ale zawsze) to bedzie to wiekszy impuls do rozwoju produktu. a jako konsument moge na tym tylko zyskac.

na miejscu szefa m$ zwolnilbym caly dzial marketingu i reklamy. pr tez by sie przydalo przetrzebic. po pierwsze dlatego ze wciaz brak swiatowego zasiegu zune, po drugie dlatego, ze nie uczy sie na bledach innych - nowe ipody mialy duzo bledow w sofcie bo byly wypuszczane w duzym pospiechu, zamiast wypuszczac zune jak najszybciej trzeba bylo doszlifowac absolutnie wszystkie szczegoly i pokazac cos perfekcyjnego.

Też mi jakość w jakichś pierdziawkach w starym ikarusie. No chyba że ktoś lubi paradować po lesie w wielkich nausznikach za >500zł.

slyszales moze o sluchawkach dokanalowych? takie jak mam mozna kupic za 59zl, a naprawde ciezko w nich uslyszec nawe bardzo zdezelowany autobus. nawiasem mowiac to sa limity halasu w komunikacji miejskiej i ich naruszenie mozna zglosic.

#36 Jahu

Jahu
  • 202 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 November 2007 - 20:54

nawiasem mowiac to sa limity halasu w komunikacji miejskiej i ich naruszenie mozna zglosic.

heh, zgłosić można, ale co z tego?:P nie jesteśmy w ameryce żeby oskarżać producentów papierosów o to że paląc je mamy raka:) w polsce takie rzeczy nie przechodzą:)

#37 lantiz

lantiz
  • 1118 posts
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Posted 13 November 2007 - 21:37

w Polsce tylko ludzie z rządu mogą sobie na takie oskarżenia pozwolic :D

#38 JędrekMac

JędrekMac
  • 1712 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 November 2007 - 21:49

jak zatrudnisz zgraję prawników, to wszytko przejdzie

#39 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 November 2007 - 22:15

nie. sa normy halasu ktorych przekraczac nie mozna bo inaczej autobus nie bedzie dopuszczony do ruchu. tak samo jak nie bedzie mial sprawnych hamulcow to nie mozna tego zbyc "w polsce takie rzeczy nie przechodza" a to taki sam wymog jak normu halasu. ale u nas jest wlasnie taki olewczy stosunek - "przeciez to i tak nic nie da". :/

#40 TomekB

TomekB
  • 310 posts

Posted 14 November 2007 - 05:25

slyszales moze o sluchawkach dokanalowych? takie jak mam mozna kupic za 59zl, a naprawde ciezko w nich uslyszec nawe bardzo zdezelowany autobus. nawiasem mowiac to sa limity halasu w komunikacji miejskiej i ich naruszenie mozna zglosic.

Oh, mozna tez ustawic sobie glosnosc na maksa. Jest wiele sposobow na pozbawienie sie sluchu.

#41 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 14 November 2007 - 12:52

ze niby sluchawki dokanalowe "pozbawiaja sluchu"? jassne.

#42 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 14 November 2007 - 16:41

jest wiele teorii ;) np taka jedna osoba mówi mi że tymi słuchawkami dopycham sobie woskowinę coraz głębiej do ucha i będę miał problemy :lol:

#43 JędrekMac

JędrekMac
  • 1712 posts
  • SkądŁódź

Posted 15 November 2007 - 22:09

dla mnie to jest trochę dziwne, po cholerę pakować w uszy jakies badziwia? nie można załozyć normalnych słuchawek a nie jakies badziwia które się rwą psują i giną

#44 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 15 November 2007 - 22:14

Dla lepszej jakości dźwięku i dobrej izolacji od otoczenia???

#45 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 16 November 2007 - 00:21

nie można załozyć normalnych słuchawek a nie jakies badziwia które się rwą psują i giną

wskaz mi sluchawki ktore sie nie rwa, psuja i gniota.
dla mnie to sa tak samo normalne sluchawki jak zamkniete monitorowe.

#46 JędrekMac

JędrekMac
  • 1712 posts
  • SkądŁódź

Posted 16 November 2007 - 06:45

wskaz mi sluchawki ktore sie nie rwa, psuja i gniota.
dla mnie to sa tak samo normalne sluchawki jak zamkniete monitorowe.

ale jak masz słuchawki na uszach,a nie w o kupisz sobie z dobrym tłumieniem otoczenia to też nic nie słyszysz, a po za tym napisałem giną, nie wiem jak można normalne słuchawki zgubić...po za tym nie ma szans ze ci upadną pod nogi i je rozdepczesz albo Ci wypadna na ulicy i ktos je rozdepcze, duże słuchawki zauważysz, no i zawsze w znacznie mniejszym stponiu niszcza słuch8)

#47 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 16 November 2007 - 13:18

ale wlasnie dokanalowe to sa sluchawki z lepszym tlumieniem. jezeli chodzi ci o sluchawki nauszne, ze niby maja dobre tlumienie to chyba nigdy takich nie miales. dopasowanie ich tak zeby zapewnialy izolacje taka jak zapewnia producen, ze maja jest niesamowicie upierdliwe, a czasem wrecz niemozliwe. no i zazwyczaj uciskaja malzowiny. dla mnie to byl znaczny dyskomfort. nie updana pod nogi? nie wypadna? jeszcze mi moje nie wypadly z ucha nigdy. czasem to ipod mi wypadal z kieszeni i zawisal na kablu a sluchawki siedzialy dalej w uchu. to nie sa pchelki ktore sie wlasciwie niczym w uchu nie trzymaja. pomijam tutaj dokanalowe sluchawki apple bo te faktycznie sie w uchu wcale nie trzymaja. czy mozesz mi wyjasnic dlaczego dokanalowe sluchawki niszcza sluch w wiekszym stopniu?

#48 JędrekMac

JędrekMac
  • 1712 posts
  • SkądŁódź

Posted 16 November 2007 - 13:44

ale właściwie to po co słuchawki mają coś tłumić? nie możecie wyłacz tv jak iPoda słucacie :P

#49 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 16 November 2007 - 13:51

Jak to po co, chociażby po to żeby słuchu nie psuć aż tak bardzo :) Większe tłumienie = ciszej słuchasz.

#50 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 16 November 2007 - 13:55

zacznij podrozowac komunikacja miejska to zobaczysz :P. zreszta sam halas ruchu ulicznego juz wystarczy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users