Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Pokaż] SpringBoard [iPhone] [Zamknięty]

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5128 odpowiedzi w tym temacie

#2401 Bo$s

Bo$s
  • 410 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 21 stycznia 2009 - 11:42

Dołączona grafika

Katra's Weather HD V2 - do znalezienia na MacThemes.

#2402 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 11:46

chodzi o ikonke na springboardzie Proszę o pomoc w konfiguracji Katra's Weather HD (nie mam i nie chce winterboard)

#2403 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 12:05

Jeszcze mam jedno pytanie.
Czy z ikoną pogody można też tak zrobić aby pokazywała aktualną temperaturę ?

macthemes.net WEATHERICON ;) i masz ;)

#2404 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 12:26

Wiesz moze jak to uruchomić bez winterboard'a ?

#2405 a-l-e-x

a-l-e-x
  • 514 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 stycznia 2009 - 12:37

@iLiSek theme ktorego uzywasz jest przeciez ogolnodostepny, plus dla ciebie ze zlozyles te 3 elementy do kupy i fajnie to wyglada. Oszczedz innym czasu i roboty i wrzuc paczke z gotowym lockscreenem, moze byc bez twojej czcionki. Zabawa w pelna legalność nie ma tutaj racji bytu chyba.

#2406 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 stycznia 2009 - 14:45

Dołączona grafika Dołączona grafika

Dodałem odbicia w docku, na bieżąco aktualizowaną ikonkę zegara oraz widget statusnotifier'a na lockscreenie

#2407 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 21 stycznia 2009 - 16:12

Jaka jest dokładna nazwa czcionki neutraface którą mają niektórzy z was... Mam cały komplet tego fonta, lecz dość duży wybór tam jest i sie gubię...

#2408 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 21 stycznia 2009 - 17:49

Wiesz moze jak to uruchomić bez winterboard'a ?

Nie łudź się. Nie uruchomjisz na 100%

#2409 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 17:58

@iLiSek theme ktorego uzywasz jest przeciez ogolnodostepny, plus dla ciebie ze zlozyles te 3 elementy do kupy i fajnie to wyglada. Oszczedz innym czasu i roboty i wrzuc paczke z gotowym lockscreenem, moze byc bez twojej czcionki. Zabawa w pelna legalność nie ma tutaj racji bytu chyba.

Ogólnodostępny? Chyba nie na czas teraźniejszy - pokaż mi temat na MT skąd możesz go swobodnie pobrać.
Tak w ogóle to nie ja to zrobiłem - gdyby to była moja personalna modyfikacja nie ma problemu, ale że w pewnym sensie 'autor' tego LS'a zaufał mi i wysłał to chyba nie na miejscy byłoby nadużywanie tego?
I nie jest to zabawa w 'pełną legalność' tylko uszanowanie decyzji 'autora'. Tak?

#2410 a-l-e-x

a-l-e-x
  • 514 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 stycznia 2009 - 18:27

w dobie rożnych wszelakich dróg do pozyskiwania tego czego teoretycznie nie mozna w necie ty chcesz pozować na jedynego uczciwego i dodajmy ze w dosyć błahej sprawie...

'autor' tego LS'a zaufał mi i wysłał to

a czymże to, o Przeuciwy wkupiłeś się w jego laski ze powierzył ci tak ważne pliki?

gdyby autor sobie czegoś nie życzył to by tego nie udostępnił za darmo, a ze skasował to z macthemes to co? jeżeli wypościł to jako wolne do użytku to to dalej jest wolne, a twoje gadanie jest po prostu nielogiczne, a nawet głupie jeżeli widzisz, ze pare osob prosi zebys to udostępnił. co to w ogóle za gadanie?!

i nie sil sie na ripostę bo wiadomo, ze nie masz racji i zamiast wycieczek osobistych udostępnij ten theme bez swojej czcionki za 500$(swoja droga niezłe się z tej twojej prywatnej czcionki usmialem) i czekaj na uśmiech na twarzach innych użytkowników.

tyle w tym temacie.

#2411 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 21 stycznia 2009 - 18:35

a to mój :P w końcu doszedłem do pewnych rzeczy i jak narazie, bardzo mi się podoba :D

Dołączona grafika

Co do postów wyżej:
House Industries - Cart proszę, tutaj macie strone developera czcionki i wyraźnie napisana jest jej cena. Jeśli ktoś nie wierzy wystarczy poszukać. O nielegalnych sposobach dystrybucji się tu nie dyskutuje. Rozumiem iLiska, wykazuje on przede wszystkim szacunek do autora modyfikacji, który z widocznie ważnych powodów usunął ją z MacThemes. Nie róbmy śmietnika i nie kłóćmy się, tylko dzielmy się dalej doświadczeniami, zachowując pełen szacunek. Dziękuje!

#2412 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 stycznia 2009 - 18:40

co to za dock?

#2413 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 18:46

a czymże to, o Przeuciwy wkupiłeś się w jego laski ze powierzył ci tak ważne pliki?

Hmm... Wystarczy mieć dobry kontakt z ludźmi i się z nimi znać.

bez swojej czcionki za 500$(swoja droga niezłe się z tej twojej prywatnej czcionki usmialem

Teraz to ja się uśmiałem. Nigdzie nie napisałem, ze jest to moja. Napisałem, że NIE JEST darmowa i trzeba za nią zapłacić.

#2414 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 21 stycznia 2009 - 18:49

Misiekgruby: o ten Ci chodziło?
Prosze:
http://img513.images...=dockmr5rd2.png

#2415 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 21 stycznia 2009 - 19:46

Kurde... Katra Weather v2 nie chce podać pogodynki... może mi ktoś podesłać ConfigureMe dla LUBLIN-a?? Thx. PS. Jakie wymiary powinien mieć slider "Tap to unlock"? Bo do tej pogodynki takowego nie dołączyli...

#2416 iPhone 25

iPhone 25
  • 1 030 postów
  • SkądKielce

Napisano 21 stycznia 2009 - 19:49

o właśnie jak w tym katras się zmienia pogodą na inną miejscowość bo mi pokazuje sydney...;/

#2417 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 21 stycznia 2009 - 19:55

o właśnie jak w tym katras się zmienia pogodą na inną miejscowość bo mi pokazuje sydney...;/

*Theme*/Private/ConfigureMe.js <- tam na początku masz zmianę miejscowości

---- Dodano 21-01-2009 o godzinie 22:00 ----
Kurde... mam tak w ConfigureMe:
// WeatherWidget.theme
// Produced by Adam Watkins (http://www.stupidpupil.co.uk)

// The location field should be a relatively machine-legible string
// if using the default, Apple/AccuWeather parser (originally from Leopard's Weather.wdgt)
var locale = "Moscow, Russia" //e.g. 'Defiance, Ohio'|'Moscow, Russia'|'Ledyard, AT'|'London, UK'
var showCity = "Moskwa" // Put here the city you are using. This cityname will be showed on the locksreen when there is no data available( not internet connection) The screen doesn't look empty then

// Set to 'false' if you'd prefer Farenheit
var isCelsius = true //true|false

// Use 'Real Feel' temperatures where possible, taking into account Wind Chill, Humidity etc.
var useRealFeel = true //true|false

/*––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––*/
//Enable Wallpaper and/or Lock Screen
var enableWallpaper = false; //true|false
var enableLockScreen = true; //true|false [Currently, it is suggested that the lockScreen is disabled.]

// Supplied styles are 'originalBubble', 'myopia', 'iconOnly' and 'split'.
// (Add your own to the CSS folder!)
var stylesheetWall = 'katra' //'originalBubble'|'myopia'|'iconOnly'|'split'|'oneLine'
var stylesheetLock = 'katra' //See above.

// The only supplied icon set is 'klear'
// Images must follow the same naming schema as the 'klear' set (borrowed from KWeather)
var iconSetWall = 'katra' //'klear'|'tango'
var iconExtWall = ".png" //'.png'|.'gif' etc.
var iconSetLock = 'katra' //See above.
var iconExtLock = '.png' //See above.

/*––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––*/

// The other available source is 'yahooWeather' which for the 'locale'
// requires a US zip or location code (e.g. UKXX0085 or CHXX0008) from http://weather.yahoo.com
var source =  'yahooWeather' //'appleAccuweatherStolen'|'yahooWeather'

// Please endeavour to set this to a sensible value if you really must change it...
var updateInterval = 120 //Minutes

I ciągle jest Updating... ;/

#2418 Vrael

Vrael
  • 59 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 22:19

Ja mam pytanko czy ten zegar który ma iLisek na locku jest dostępny w Cydii? A jeśli nie to jak go można dostać?

#2419 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 22:36

Nie łudź się. Nie uruchomjisz na 100%

Uruchomiłem,zaraz zapodam tutka :)

---- Dodano 22-01-2009 o godzinie 01:02 ----
Tutorial: Instalowanie aplikacji Weathericon oraz Livetime bez instalacji Winterboard lub innych dodatków.

W Cydii dodaj repo: http://david.ashman.com/apt/

Zainstaluj aplikacje: Weathericon (jeśli masz Winterboard to dalsza częśc już Cię nie interesuje).

Jeśli jednak nie masz Winterboard,to:

1.Skopiuj całą zawartość katalogu: "/Library/Themes/Weather Icon.theme/Bundles/com.apple.springboard"
do katalogu:
/System/Library/CoreServices/SpringBoard.app

2.Z katalogu: /Library/Themes/Weather Icon.theme/Icons skopiuj plik Weather.png na kompa,zmień jego nazwe na:
SBWeatherCelsius.png i skopiuj go do katalogu:

/System/Library/CoreServices/SpringBoard.app (zastąp istaniejący plik nowym plikiem)

Teraz należy jeszcze skonfigurować ikonke tak, aby pokazywała aktualną pogodę z wybranej lokalizacji.
W tym celu wchodzimy na:

Yahoo! Weather i wyszukujemy wybrane miasto. Jako przykład weźmy Warszawe.
Adres z paska adresu dla Warszawy wygląda tak:

http://weather.yahoo.com/forecast/PLXX0028.html

Interesuje nas zapis po ostatnim slashu do kropki, czyli: PLXX0028

Tą wartość wpisujemy zarówno w pliku:
/Library/Themes/Weather Icon.theme/Bundles/com.apple.springboard/com.ashman.WeatherIcon.Plist
jak i:
/System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/com.ashman.WeatherIcon.Plist

w ten sposób aby wyglądało to następująco:

Celsius

PLXX0028

Zwróćcie uwagę na zmienioną wartość na "true" przy Celsius - również to sobie zmieńcie aby temperaturę pokazywało wam w stopniach Celsjusza.

To wszystko, teraz tylko respring albo reboot i tyle.

Pisałem na poprzedniej stronie, ale napisze jeszcze tu,żeby było w jednym poście.

Jeśli ktoś chce używać LiveTime, a nie chce mieć zainstalowanego Winterboard'a, to niech zainstaluje z cydii LiveTime.
Następnie z katalogu:
Library/Themes/LiveTime Clock.theme/Icons skopiuje pliczek clock.png do katalogu:
Private/Var/Stash/Applications/Mobiletimer zmieniając nazwe pliku na icon.png

Efekt wygląda tak:
Dołączona grafika

Ikona zegara pokazuje aktualną godzinę, ikona pogody ... aktualną pogodę :)

#2420 tymmej

tymmej
  • 176 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 stycznia 2009 - 09:09

Mam dwa pytania:
1) Czy są jakieś strony z themsami warte uwagi poza MacThemes Forum / iPhone Releases
2) Czy da się usunąć sekundnik z LiveTime?

I od razu: jakie/jak?

#2421 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 22 stycznia 2009 - 09:23

Dołączona grafika

swietnie to wygląda, mam na mysli dock i te tapetę, czy da sie taki efekt uzyskac bez instalwoania winterboard'a
efekt odbicia lustrzanego juz mam :)

#2422 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2009 - 11:11

Nie ustawisz tła pod ikonami bez WinterBoard'a.

#2423 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 22 stycznia 2009 - 11:31

Dlaczego miałoby się nie dać tego zrobić? Tło, to tło ... jeden pliczek, który wystraczy podmienić. Wczoraj ktoś napisał,że nie da się uruchomić weathericon bez winterboard'a... jakoś się dało.

#2424 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2009 - 11:34

Hehe - znajdź ten plik i wtedy porozmawiamy. :)

#2425 iklosu

iklosu
  • 172 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2009 - 12:05

Dołączona grafika Dołączona grafika

Dodałem odbicia w docku, na bieżąco aktualizowaną ikonkę zegara oraz widget statusnotifier'a na lockscreenie

co to za them??? mógłbyś podrzucić? czy to Twoja własna kompozycja? :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych