Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[Pokaż] SpringBoard [iPhone] [Zamknięty]

• This topic is locked This topic is locked
5128 replies to this topic

#626 Kvczor

Kvczor
  • 1468 posts

Posted 22 April 2008 - 10:42

pewnie, że można ;p właśnie wytłumaczyłem sposób dla 1.1.4

#627 BobbyManifesto

BobbyManifesto
  • 261 posts
  • SkądKożuchów

Posted 22 April 2008 - 10:54

Kvczor:D o mighty one :P

#628 Piotr919

Piotr919
  • 50 posts
  • SkądKraków

Posted 22 April 2008 - 13:31

Kvczor, a jaki inny program mogę użyć, jeszcze dla uściślenia zapytam czy mówimy o edycji nazw ikonek z poziomu iPhona, nie przez kompa. Pozdr i Dzięki

#629 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 April 2008 - 13:37

Z poziomu komputera: WinSCP/Total Commander z wtyczką T-PoT: http://www.myapple.p...sb-win-mac.html
Z poziomu iPhone: Finder.

#630 Piotr919

Piotr919
  • 50 posts
  • SkądKraków

Posted 22 April 2008 - 14:20

No i właśnie w tym rzecz, używając Finder'a nie mogę znaleźć tematów summerboard żeby zmienić im nazwy na polskie. Musze jednak odpalić te programu z kompa i zobaczę czy tez trudno jest znaleźć

#631 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 April 2008 - 14:52

Mam wielką prośbę!

Otóż potrzebuję oryginalny Dock. Jest w /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app pod nazwą SBDockBG.png.

Proszę, niech ktoś to wgra na speedyshare.com, albo gdzieś indziej, żebym tylko to miał. ;)

Edit:
problem rozwiązany - mam to czego potrzebowałem. ;)

#632 sadaman

sadaman
  • 118 posts
  • SkądTychy

Posted 23 April 2008 - 06:57

Lekka zmiana. Aha - wiem, że niektóre ikony nie pasują, ale nie miałem czasu na znalezienie lepszych, a tym bardziej na robienie własnych. ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

A czy jesteś w stanie udostępnić ten temat szerszemu gronu?

#633 ekhangel

ekhangel
  • 197 posts

Posted 25 April 2008 - 22:55

Dołączona grafika

Mój SB. Wg. mnie nie ma lepszego theme'u :D Tapetę sam wygrzebałem w necie jakby co

#634 TATT00s

TATT00s
  • 106 posts

Posted 25 April 2008 - 23:09

Wpaśny :)

#635 BobbyManifesto

BobbyManifesto
  • 261 posts
  • SkądKożuchów

Posted 26 April 2008 - 03:03

Czerwony... nom :D Whateva' 3l of v.o.d.k.a 4 2'wo :D ale ta ikonka Installera... o nie nie.. Dobranoc :D

#636 ekhangel

ekhangel
  • 197 posts

Posted 26 April 2008 - 10:57

Racja, niektóre ikony są zjechane, installer mi akurat nie przeszkadza, ale iTunes był tak kiczowaty, że wywaliłem go z "reprezentacyjnej" zakładki ekranu :P Poza tym sam theme ogranicza ilość ikonek przerobionych tylko do podstawowych :/ Więc nie postarali się zbytnio... A w ogóle nie wiem czemu, ale mam jakiegoś buga, i żaden theme nie zmienia mi ikonki kontaktów -.- W ogóle mi ona niepotrzebna, więc chyba wywalę SSH'em ją tak czy siak...

#637 magg

magg
  • 180 posts
  • SkądRadom

Posted 28 April 2008 - 16:24

Jak sie nazywa ikonka odpowiedzialna za nazwe operatora?

#638 cudo

cudo
  • 142 posts
  • SkądŻarów

Posted 28 April 2008 - 17:47

Jak sie nazywa ikonka odpowiedzialna za nazwe operatora?

http://www.myapple.p...eratora-16.html

#639 BlackBox

BlackBox
  • 1026 posts
  • SkądToruń

Posted 30 April 2008 - 14:32

Custom All-Black Interface

Czekałem na taką możliwość bardzo długo. Nawet sam próbowałem coś wykombinować, ale za nic nie chciało mi wyjść, aż ktoś z MacThemes rozgryzł plik Other.artworks i dzięki temu możemy zmienić kolorystykę okien iPhone'a i całą resztę. Zapewne wielu z was się spodoba (tak jak mi się spodobało). Oryginalny wątek z MacThemes.
Tło przy odblokowywaniu pochodzi z tematu Buuf (+grey scale)
Dołączona grafika
Ikonki i dock z tematu Sticker
Dołączona grafika
no i oczywiście black interface (screen'y w załącznikach).

W razie problemów dajcie znać :wink:

#640 Simek

Simek
  • 438 posts
  • SkądSPT / GDZ

Posted 30 April 2008 - 18:27

BlackMod według mnie jest trochę niedopracowany. Wrzuciłem go sobie chyba z tydzień temu, aby zobaczyć jak się prezentuje. Mam jeszcze pytanie odnośnie twoich screenów: czy to jakiś APP, który pokazuje Initalizing? Bo jakoś nie kojarzę, żeby było to z BlackMod'u.

#641 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 April 2008 - 18:30

Pewnie podmienione obrazki Default.png w folderach z aplikacjami. ;)

#642 Simek

Simek
  • 438 posts
  • SkądSPT / GDZ

Posted 30 April 2008 - 18:42

Teraz tez na to wpadłem... =D Może jest jakiś APP co sprawdza jakie mamy zainstalowane aplikacje i sam podmienia... =P

#643 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 April 2008 - 18:44

Za to ja teraz wpadłem na to co Ty napisałeś. :lol: Może i jest, ale do jakich aplikacji? Właśnie Finder, itd. Te najbardziej znane. Wyciągnij jedno ze screenshot'a i na wzór rób inne. ;) Przecież potrafisz. :D

#644 ekhangel

ekhangel
  • 197 posts

Posted 30 April 2008 - 18:58

Super jest ten BlackMod, nie ma co ;) Czarny - mój ulubiony kolor ( nie, nie jestem satanistą ) No i mój iPhone różni się jeszcze bardziej od tych należących do noob'ów z mojej szkoły :P

#645 Simek

Simek
  • 438 posts
  • SkądSPT / GDZ

Posted 30 April 2008 - 19:02

Po maturce zrobię =D AlertBox to tylko powiadomieni o nowym SMS, czy nieodebranym połączeniu. Klawiatura to inny mod. Nie pamiętam dokładnie czyj, ale później poszukam jak skończę powtarzać kolejną epokę literacką =P

#646 ekhangel

ekhangel
  • 197 posts

Posted 30 April 2008 - 20:17

Ta, czytanie ze zrozumieniem zaszwankowało u mnie, podczas czytania tamtego posta - klawiatura pochodzi z theme'u Aqhowah ( czy jakoś tak ). Dzięki w każdym razie, szkoda że mi nie działa Customize, bo wyrąbista jest ta klawa...

#647 Simek

Simek
  • 438 posts
  • SkądSPT / GDZ

Posted 30 April 2008 - 20:51

Klawiatura do zassania tu: Aqwoah Keyboard.rar

Wrzucasz do /System/Library/Frameworks/UIKit.framework/ ;D

#648 Kvczor

Kvczor
  • 1468 posts

Posted 30 April 2008 - 21:54

Okropna ta klawiatura :/ ej, wiecie może jak edytować oryginalną? Bo ja to sobie tylko trochę przyciemnię i więcej nic mi nie potrzeba.

#649 ekhangel

ekhangel
  • 197 posts

Posted 30 April 2008 - 22:58

Simek, musisz mi to wytłumaczyć bardziej łopatologicznie, gdyż: Wgrałem plik który mi dałeś do podanego folderu ( najpierw nie zmieniając nazwy - zgodnie z Twoja instrukcją ) i nic. Dałem go ( ze zmienioną odpowiednio nazwą ) zamiast Keyboard-Common.artwork - i nic ( to znaczy - coś - w miejscu klawy na iphone'ie miałem czarne pole, prócz shiftu ^^ ) Dałem go ( ze zmienioną odpowiednio nazwą ) zamiast Keyboard-Latin.artwork - i nic. Powiększenie klawisza przy stuknięciu go było zwalone, i chyba shift zwalony również... Czy przypadkiem do tego nie trzeba mieć customize na pokładzie? A może nie ta wersja softu? Moja to 1.1.4

#650 BlackBox

BlackBox
  • 1026 posts
  • SkądToruń

Posted 01 May 2008 - 10:33

Tak to są podmienione pliki Default.png (w linku, który podałem wcześniej można ściągnąć pełno "default png's"). Program to TaskbarNotifier. Wg mnie ta klawa też jest ohydna. Ogólnie blackmod jest całkiem fajny, nie zauważyłem zbyt dużo niedociągnięć (np. tytuły stron w safari są ciemne przez co robią się niewidoczne, no i wspomniane pliki default.png, które trzeba ręcznie podmieniać). Autor zapewne będzie rozwijał mod'a.

Simek widzę, że w maju czeka nas to samo :)

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users