Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Pokaż] SpringBoard [iPhone] [Zamknięty]

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5128 odpowiedzi w tym temacie

#26 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 14 listopada 2007 - 10:21

czwarta czy piata ikone? w Customize: Icon Display Order mozesz przeciagac ikony do Dock a ilosc mozliwych ikon w dock i nie tylko ustawisz tam w setting. zeby linijka odstepu byla, czyli ikon 12 na pierwszym pulpicie musisz w SummerBoard ustawic Skip Last Row na ON powinnienes sobie poradzic. zainstaluje najlepiej jakas starsza wesje customize bo z nowa sa problemy.

#27 rattkin

rattkin
  • 112 postów

Napisano 14 listopada 2007 - 16:47

http://hackint0sh.or...7&postcount=346

oparte na Litho, troche moich ikonek, troche pozmienianych, Customize + Summerboard.

#28 mar1323

mar1323
  • 28 postów

Napisano 14 listopada 2007 - 18:09

Troche ikonek z jednego theme, troche z drugiego i tak ułożyłem sobie "moje".
Nie wiem dlaczego ale nie mam w Customize opcji SETTINGS zeby zmienic ilosc ikonek w Docku :(
Dołączona grafika

#29 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 14 listopada 2007 - 18:56

Z nowym Customize są problemy. Sprobuj znalezc wczesniejszą wersje programu bądź zaczekaj na aktualizacje.

#30 mar1323

mar1323
  • 28 postów

Napisano 14 listopada 2007 - 19:01

a miałem :) Zgadza sie, trzeba poczekac az poprawia albo instalowac starsze Customize. Go SPICYCHICKEN

#31 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 16 listopada 2007 - 16:45

Teraz klasycznie:

Leopard In Space

Dołączona grafika Dołączona grafika

#32 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 16 listopada 2007 - 17:52

Teraz klasycznie:

Leopard In Space

kurcze wlasnie chcialem ta tapete. moglbys podrzucic calego thema badz sama tapete i powiedziec mi gdzie wgrac?? dzieki

#33 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 16 listopada 2007 - 18:23

http://nsteffen.com/.../LiS.zip

Wgrywasz do:

var/root/Library/SummerBoard/Themes/

i ustawiasz w SummerBoard

#34 robbie

robbie
  • 475 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 16 listopada 2007 - 19:06

Troszkę poszperałem. Temat generalnie ogólnodostępny (SummerBoard ->UnL0CkER):

Teraz mój telefon bardziej do mnie pasuje :)

#35 lewin

lewin
  • 166 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 listopada 2007 - 22:06

Teraz klasycznie:

Leopard In Space

iSzym jak ustawiles dwa ekrany? Na jednym standardowe ikony, a na drugim wgrany soft. Jak to zrobic za pomoc Customize (v1.17)?

#36 Shrek

Shrek
  • 1 333 postów

Napisano 17 listopada 2007 - 00:17

Jak Wy to robicie, że macie wszystkie ikony pozmieniane? Wrzucam katalog z całą zawartością i włączam go w summerboard i zmienia mi tylko kilka mało istotnych ikon, nie zmieniając tych głównych jak sms, pogoda, zdjęcia, kamera, kalendarz, zegar ... zmienia tyko safari z tych systemowych. Można to jakoś zmienić? wrzucić prosto w katalog gdzieś? albo na przykład podmienić w katalogu same iknki tylko, żeby nie używać summerboard, ktry przy właczeniu dim wallpaper robi zwiechy?

#37 sagat

sagat
  • 350 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 17 listopada 2007 - 03:57

Na szybciocha zrobiłem sobie wlasny theme:

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Jutro posiedze moze nad czyms ciekawszym.

#38 LOCOSP

LOCOSP
  • 197 postów
  • SkądOpole

Napisano 17 listopada 2007 - 04:18

Jak Wy to robicie ?? nie chodzi mi o grafikę ale samą kustomizację, jak zapodać tapetę pod ikony jak zmienić ikony i w ogóle jakim programem podmieć pliki (zarządzać nimi ) ?? pomóżcie proszę

#39 sagat

sagat
  • 350 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 17 listopada 2007 - 11:29

Jak Wy to robicie ?? nie chodzi mi o grafikę ale samą kustomizację, jak zapodać tapetę pod ikony jak zmienić ikony i w ogóle jakim programem podmieć pliki (zarządzać nimi ) ??

pomóżcie proszę

Musisz zainstalowac ssh i SummerBoard razem znim dostaniesz kilka themow. Laczysz sie z telefonem prze sftp, wchodzisz do katalogu z theme'ami duplikujesz nadajesz swoja nazwe a potem zmieniasz pliki wedlug wlasnego upodobania.

#40 Shrek

Shrek
  • 1 333 postów

Napisano 17 listopada 2007 - 15:40

Coś dziwnie to nie działa, mam ssh, łączę się ze spokojem z urządzeniem i to można już pominąć, ale wchodzę w katalog themes, mam katalogi nazwane tak jak różne tematy, zakładam nowy, wrzucam do niego grafikę jaką chcę mieć, zmieniam przez summerboard na temat, ktry nazwałem sobie i dalej guzik, mam zmienione 2 ikonki, poza tym żadna inna oprócz summerboard, instalera i doinstalowanych aplikacji, systemowe dalej zostają standardowe, jakaś lipa wielka. Może ktoś dokładnie powiedzieć o co chodzi? przecież jeśli mam w katalogu wszystkie obrazki, które mają podmieniać grafikę z podstawowej na moją, to o co chodzi?

#41 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 17 listopada 2007 - 15:57

Troszeczkę nie na temat, ale tylko troszeczkę. Na iP 1.1.1 w Installer pojawiła się paczka SummerBoard 3.0b1 (obecnie mam 3.0a12). Ktoś instalował? Są jakieś problemy?

#42 Shrek

Shrek
  • 1 333 postów

Napisano 17 listopada 2007 - 16:17

Ja mam tą nową niestety i na 100% jak włączysz Dim Wallpaper, to będzie po każdym uśpieniu i włączeniu wyskakiwało z każdej aplikacji i tak trzykrotnie, potem sam się odświeży i do czasu kolejnego uśpienia i włączenia już dobrze.

Co do niezmieniania się ikon, sprawa się wyjaśniła, mam spolszczenie Krzaczka, a ikony miały nie zmienione nazwy, po spolszczeniu nazw plików wszystko działa.

---- Dodano 17-11-2007 o godzinie 19:33 ----
Pojawiła się za to nowa wersja Customize 1.18, już testowałem, działa w pełni ukrywanie ikon, nie trzeba już cudować z nowym katalogiem ukrytym itp. przesuwanie też idzie bezboleśnie :)

Zaczyna się podobać wreszcie i widać, że ludkowie dłubią na maxa, posiadanie iPhone zaczyna mieć sens :D

#43 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 17 listopada 2007 - 18:36

iSzym jak ustawiles dwa ekrany? Na jednym standardowe ikony, a na drugim wgrany soft. Jak to zrobic za pomoc Customize (v1.17)?

Nie da się tego ustawić w Customize (chyba ;))

W sofcie 1.1.1:

- ściągasz http://www.cyber.si/...ing-13icons.zip

- pliki [space].app, [spacespace].app i [spacespacespace].app kopiujesz do /Applications i nadajesz (zarówno katalogom jak i plikom w środku) CHMOD na 0755

- kopiujesz (i nadpisujesz) plik M68AP.plist w /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app

- ponownie uruchamiasz iPhone

;)

#44 Milan

Milan
  • 5 postów

Napisano 17 listopada 2007 - 20:49

my SpringBoard

troche oldschoolowe ale wedlug mnie fajne

[url]http://img85.imageshack.us/my.php?image=img9000ps5.png[/url]

[url]http://img256.imageshack.us/my.php?image=img9000ui2.png[/url]

#45 alien193

alien193
  • 126 postów
  • SkądRadom

Napisano 18 listopada 2007 - 11:03

troche oldschoolowe ale wedlug mnie fajne

http://img85.imagesh...=img9000ps5.png

http://img256.images...=img9000ui2.png

ołłłł maj gad :o ... nie połapał bym się w takim springboardzie

#46 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 21 listopada 2007 - 15:24

witam podobne sie pod temat z problem. sciagnalem sobie takie cos i nie wiem jak to odpalic??

#47 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 21 listopada 2007 - 21:23

no dalej. napewno ktos wie gdzie to wgrac?? powiedzcie... :)

#48 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 22 listopada 2007 - 14:03

Widze, ze to są grafiki, ktore mozesz ustawic na Customize.
Nie pamietam, gdzie znajdowal sie odpowiedni katalog, ale bodajże var/root/Library/Customize i wlasnie gdzieś tam powinnienes porozrzucac to ;]

W zasadzie to chyba jednak nie dla Customizera.. jedynie co mi przychodzi do glowy to podmiana grafik w folderach [COŚ].app badz wszystkie te ikonki do jednego folderu przerzucic i do folderu Themes SummerBoarda skopiowac ;- )

#49 areoqs

areoqs
  • 342 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 listopada 2007 - 00:48

Wersja beta. Jak widac tepeta ze skorki mystique. Ikonki z mojej osobistej bazy (nie zrobilem ich =]) Udostepnie jak dokoncze :) Jakies sugestie mile widziane. A i ikonka Customize jest ogolnie z dupy - musze ja dopracowac zeby sie ladnia wtapiala w tlo.

Dołączona grafika

#50 present_day

present_day
  • 975 postów

Napisano 26 listopada 2007 - 01:04

Dołączona grafika

Theme - Mystique

Mam problem właśnie z tym theme'm. Wszystkie ikonki działają jak na załączonym obrazku poza tą aplikacji od pogody, która została domyślna. Wiecie jak temu zaradzić ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych