Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Pokaż] SpringBoard [iPhone] [Zamknięty]

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5128 odpowiedzi w tym temacie

#251 goodboy

goodboy
  • 1 611 postów
  • SkądKonstancin/W-wa

Napisano 06 lutego 2008 - 14:04

Nie rozumiem jednej rzeczy. Jestesmy na forum macintoshowym, wiekszosc z nas probuje uciec od windowsa a tymczasem tyle osob wgrywa sobie na iPhone'a windowsowe ikonki. O co w tym chodzi? Czy naprawde podobaja wam sie te vistowe ikonki? :shock:

#252 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 lutego 2008 - 14:10

przecież to oczywiste - większość posiadaczy iPhone'ów używa Windowsów ;) ja też, ale wolę macowe ikony ;)

#253 soltysms

soltysms
  • 93 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 lutego 2008 - 14:45

polowa tych ikon danki wzial ode mnie z mojego starego theme, niektore z nich zostawilem a niektore sa nowe :) prosze:

Send big files the easy way. Files too large for email attachments? No problem!

Poszukam jeszcze tamtych ikonek i udostepnie. Musze tylko przeszukac caly folder (20k ikon :D)

można liczyć na wrzucenie reszty ikonek? :) zależałoby mi np na znaczku, który symbolizuje mail..poza tym przydałoby sie troche ikonek do zabawy :)

pzdr

#254 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 lutego 2008 - 15:11

dziś znalezione:

Dołączona grafika
http://appleiphonesc...emes/Sephia.zip

Dołączona grafika
http://appleiphonesc...gradiameter.zip

#255 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 lutego 2008 - 15:27

margiel a udalo by sie dodac to do installera, albo ktos by powiedzial jak modyfikowac recznie?

#256 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 06 lutego 2008 - 16:09

Gdybym tylko wiedzial co trzeba zrobic, aby to sie znalazlo w instalerze, to bym to zrobil. Juz w jakims watku jakis czas temu pytalem o to, ale chyba nikt mi nie odpowiedzial... W kazdym razie mialem i mam zamiar pobawic sie w robienie themesow calosciowych i ich upublicznienia w instalerze, tylko najpier musze dowiedziec sie jak to zrobic. Gdyby ktos moglby pomoc mi w tej kwestii to bedze wdzieczny. PS. oczywiscie chce zrobic cos fajnego, a nie taki badziew jak ten pierwszy :) To tylko szybkie bazgroly w celu nauczenia sie tworzenia / budowy themesow :)

#257 areoqs

areoqs
  • 342 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 lutego 2008 - 18:18

można liczyć na wrzucenie reszty ikonek? :) zależałoby mi np na znaczku, który symbolizuje mail..poza tym przydałoby sie troche ikonek do zabawy :)

pzdr

wrzucic Ci nie wrzuce wszystkiego bo to jest niecale 800MB. Dam Ci tylko te z mailem. Sa w roznych katalogach bo wiekszosc ma taka sama nazwe wiec nie da sie ich wrzucic do jednego folderu:

A to moj na dzien dzisiejszy:

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#258 statek

statek
  • 250 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 00:25

moglbys wrzucic je na rapidshare?

#259 areoqs

areoqs
  • 342 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lutego 2008 - 00:39

moglbys wrzucic je na rapidshare?

no na sendspace dalem. W poscie powyzej

#260 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 01:03

Wrzucilem swoje bazgroly na serwer. Dodalem jeszcze kilka ikonek, w tym dwie wersje szachow na specjalne zamowienie.
Spakowana paczuszka tutaj

#261 soltysms

soltysms
  • 93 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lutego 2008 - 13:21

wrzucic Ci nie wrzuce wszystkiego bo to jest niecale 800MB. Dam Ci tylko te z mailem. Sa w roznych katalogach bo wiekszosc ma taka sama nazwe wiec nie da sie ich wrzucic do jednego folderu:

A to moj na dzien dzisiejszy:

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Danke Master :)

#262 paciekfly-548026e9a9

paciekfly-548026e9a9
  • 22 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 lutego 2008 - 00:03

Nie będę oryginalny ;) Trochę posklejane (i nie umiem loga operatora zmienić), ale jest :)

#263 Heimdall

Heimdall
  • 113 postów

Napisano 09 lutego 2008 - 09:05

Hym czy w 1.1.3 themy też wrzuca się też do var/root/Library/SummerBoard/Themes/ bo jakoś nie mogę tego folderu znaleść a jak go utworzę to i tak go SMB nie widzi??

#264 Nick

Nick
  • 273 postów
  • SkądWadowice

Napisano 09 lutego 2008 - 10:50

Jeżeli Summerboard został Ci z wersji 1.1.2 to poznikały jego dane odpowiedzialne za działanie. ;) Innymi słowy: przeinstaluj Summerboard.

#265 Heimdall

Heimdall
  • 113 postów

Napisano 09 lutego 2008 - 12:05

Jeżeli Summerboard został Ci z wersji 1.1.2 to poznikały jego dane odpowiedzialne za działanie. ;)
Innymi słowy: przeinstaluj Summerboard.

Przeinstalowałem ale dalej lipa nie ma katalogu do którego mam wrzucić Themy wersja SMB to 3.1 :confused:

#266 Nick

Nick
  • 273 postów
  • SkądWadowice

Napisano 09 lutego 2008 - 12:40

/var/root/Library/Summerboard/Themes Jeżeli nie masz tej lokalizacji to spróbuj ją utworzyć i wrzucić tam jakis theme. A działają Ci oryginalne Themy ?

#267 Heimdall

Heimdall
  • 113 postów

Napisano 09 lutego 2008 - 13:07

/var/root/Library/Summerboard/Themes
Jeżeli nie masz tej lokalizacji to spróbuj ją utworzyć i wrzucić tam jakis theme.

A działają Ci oryginalne Themy ?

Tak orginalne themy dzialaja.Katalogi utworzylem ale smb dalej themow nie widzi.hyba ze trzeba nadac uprawnienia folderom???

#268 Perihelion

Perihelion
  • 64 postów

Napisano 09 lutego 2008 - 13:11

Wrzucilem swoje bazgroly na serwer. Dodalem jeszcze kilka ikonek, w tym dwie wersje szachow na specjalne zamowienie.
Spakowana paczuszka tutaj

dziękuję bardzo. jeden z lepszych theme jakie widziałem ;-)

#269 Heimdall

Heimdall
  • 113 postów

Napisano 09 lutego 2008 - 14:44

/var/root/Library/Summerboard/Themes
Jeżeli nie masz tej lokalizacji to spróbuj ją utworzyć i wrzucić tam jakis theme.

A działają Ci oryginalne Themy ?

Dzięki za pomoc ,znalazłem rozwiąznie poprostu cza zainstlować fix do SMB i pomogło.

#270 Tommy_PL

Tommy_PL
  • 268 postów
  • SkądLeeds UNITED ;-)

Napisano 12 lutego 2008 - 23:05

Pytanie - czemu nie mogę zainstalować przez installer żadnego themsa? komunikat: "... can't find host" - ale jak to jest możliwe skoro źródła są dodane a i summerboard instalowałem ... jakiś pomysł ? wgrał bym sobie przez browsera - ale nie ma skąd ciągnąć fajnych themsów Pozdro.

#271 maqs77

maqs77
  • 213 postów

Napisano 12 lutego 2008 - 23:37

Skąd pobrać to graffiti oraz te skórki ?

#272 villageboy

villageboy
  • 38 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 lutego 2008 - 03:50

Pytanie - czemu nie mogę zainstalować przez installer żadnego themsa?

komunikat: "... can't find host" - ale jak to jest możliwe skoro źródła są dodane a i summerboard instalowałem ...

jakiś pomysł ?

wgrał bym sobie przez browsera - ale nie ma skąd ciągnąć fajnych themsów

Pozdro.

podobny problem z instalacja aplikacji rozwiazalem poprzez zainstalowanie nowych Community Sources. Pisze o tym bo u mnie w zakładce Update nie pojawily sie CS (w czasie gdy nie dalo sie zainstalowac niektorych apps), trzeba bylo je zainstalowac jeszcze raz i od tej pory jest dobrze.

#273 Tommy_PL

Tommy_PL
  • 268 postów
  • SkądLeeds UNITED ;-)

Napisano 13 lutego 2008 - 09:15

No tak, chętnie bym zainstalował ponownie Community Sources ale dostaję identyczny komunikat jak w przypadku próby instalowania them'a - "... can't find a host". Może ktoś ma jakiś pomysł ? Oczywiście nie mam szansy edytować AppTapp - wszystkie inne źródła tak ale tego nie. Pozdrawiam.

#274 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 15 lutego 2008 - 01:08

Zrobilem tlo do nowego themesa. Nie wiem czy go skoncze lub kiedy :) ale tlo jest. Trzeba specjalne ikony dorobic w klimacie elektronicznym / telefonicznym (jak zwal tak zwal).
Tak wyglada zrzut ekranu oraz sama tapetaka:
Dołączona grafika _ Dołączona grafika
Chcialem, aby pod ikonkami bylo cos jakby karty SIM. Efekt najlepszy jest podczas przemieszczania ekranow lub gdy nie mamy kompletu ikon.
Jesli to sie komus podoba, to paczuszka gotowa jako themes (z samym tlem i pustym plikiem blendy pod dolnymi ikonami) wrzucam TUTAJ.

---- Dodano 15-02-2008 o godzinie 03:18 ----
Podpowiedz mala jesli ktos potrzebuje:
Po rozpakowaniu, caly katalog SIMcity wrzucamy (np. programikiem WinSCP) do katalogu:
/var/mobile/Library/SummerBoard/Themes
Od tej pory bedzie to themes mozliwy do wybrania przy uzyciu SMBPrefs

#275 kaczq

kaczq
  • 56 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 lutego 2008 - 13:29

Dołączona grafika

Theme - Mystique

Witam daloby rade wrzucic na forum paczke z tym temacikiem przerobionym juz na POLSKIE warunki;p

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych