Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[Pokaż] SpringBoard [iPhone] [Zamknięty]

• This topic is locked This topic is locked
5128 replies to this topic

#276 TheMc

TheMc
  • 19 posts

Posted 15 February 2008 - 13:43

No tak, chętnie bym zainstalował ponownie Community Sources ale dostaję identyczny komunikat jak w przypadku próby instalowania them'a - "... can't find a host".

Może ktoś ma jakiś pomysł ?

Oczywiście nie mam szansy edytować AppTapp - wszystkie inne źródła tak ale tego nie.

Pozdrawiam.

Mam dokladnie ten sam problem. "can't find host" wiec dolaczam sie do pytania jak rozwiazac ten problem :confused:

#277 tomekg

tomekg
  • 6 posts

Posted 19 February 2008 - 22:06

Mam szybkie pytanko :) bo nie zostało to chyba jednoznacznie powiedziane w 1.1.3 - czy mozna wgrac inaczej themesa niz sciagajac z installera lub wgrywajac przez ssh? bo tego który mi sie podoba nie ma w zasobach installera a ja nie mam komputera na wifi tylko po kablu z liveboxem wiec po ssh sie polaczyc nie moge ;/ P.S. Znacie jakies zrodla do installera z themesami :)? Dziękuję za odpowiedź:)

#278 chato.pl

chato.pl
  • 1182 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 February 2008 - 22:40

możesz przecież wgrać sobie dowolną skórkę z palucha (czyt. via np. Total Commander) bezpośrednio do \var\root\Library\SummerBoard\Themes\

a tu :arrow: Apple iPhone School masz trochę themes'ów do przeglądnięcia ;)

#279 Skukla

Skukla
  • 35 posts
  • SkądJarosław

Posted 20 February 2008 - 12:43

problem ze springboardem

zainstalowalem sobie summerboard mysticue czy jakos tak ale nic sie nie zmienilo I nie Wien jak to zmienic zeby byl inky czy nie mam jakiegos programu czegos
mi brakuje ???

#280 tomekg

tomekg
  • 6 posts

Posted 20 February 2008 - 12:53

heheh Skukla po polsku proszę :) Chato.pl - próbowałem jakimś innym narzędziem do przegladania zawartości iphone wgrac - przegrac sie przegralo - ale w summerboardzie nie widze tego themesa :/ wszedzie czytalem ze wifi po ssh albo z instalera ;/ stad moje pytanie czy mozna skutecznie inaczej :)

#281 chato.pl

chato.pl
  • 1182 posts
  • SkądWrocław

Posted 20 February 2008 - 15:38

no właśnie via TC będzie skutecznie :)

#282 Skukla

Skukla
  • 35 posts
  • SkądJarosław

Posted 20 February 2008 - 16:00

No więc jeszcze raz wszystko odpoczątku. Mam Iphona i chce sobie w nim pozmieniać ikonki i takie tam no żeby menu było takie ładniejsze i w ogóle. Więc wszedłem w instaler znalazłem cos takiego jak themes (summerboard) nastepnie zainstalowałem mysticu i potem iphon sie zresetował ale nic sie nie zmieniło i wszystko wygląda tak samo i nic sie nie stało z moim. myśle że problem tkwi w tym ze nie mam jakiejs funkcji zainstalowanej ale nie wiem jakiej nie wiem gdzie ja pobrać ewentualnie zainstalować ja jakoś. Tak więc jak ktoś mi może pomóc to by było fajnie.

#283 chato.pl

chato.pl
  • 1182 posts
  • SkądWrocław

Posted 20 February 2008 - 16:05

a wszedłeś do ustawień SummerBoard'a -> Themes i tam wybrałeś nowy temat :?:

#284 Skukla

Skukla
  • 35 posts
  • SkądJarosław

Posted 20 February 2008 - 16:17

Nie mam czegoś takiego gdzie to jest gdzie moge to znaleść

#285 Nick

Nick
  • 273 posts
  • SkądWadowice

Posted 20 February 2008 - 16:20

Zainstaluj Summerboard z Installera.

#286 Skukla

Skukla
  • 35 posts
  • SkądJarosław

Posted 20 February 2008 - 16:22

a gdzie moge to znaleść ??????? to summerboard

#287 tomekg

tomekg
  • 6 posts

Posted 20 February 2008 - 16:36

polaczyem sie TC z IP ale niestety wgrywam themesa i summer board go nie widzi / ogolnie zauwazylem pewna zalezność - sciagajac kiedys themesy z installera niektóre nie chodziły ( i właśnie te themesy widze w katalogu a tych które DZIAŁAJĄ nie widze ;/ wie ktoś o co chodzi?

#288 Skukla

Skukla
  • 35 posts
  • SkądJarosław

Posted 20 February 2008 - 16:38

znalazlem to zainstalwoałem ustawiłem tam w themes w tym summerboard ten mystic ale nic sie dalej nie zmienilo :((((

#289 chato.pl

chato.pl
  • 1182 posts
  • SkądWrocław

Posted 20 February 2008 - 22:34

skoro masz firmware 1.1.3, to może to Ci pomoże:
----------------------------------------------------------

If you have tried downloading an outdated theme for SummerBoard, you have realized that they do not work. They have the same problems as Showtime Unlimited does. They save in the wrong place and have the wrong permissions. BigBoss has a fix for the symbolic link part of this, you can find it in Installer.app under ‘Tweaks (1.1.3)’ called ‘Smb Themes Fix’. You will still need to go back to Tapp.app and run the second script we wrote everytime you download a new theme. Here is the fix starting with the symbolic link:
Set up the symbolic link:

mv /private/var/root/Library/SummerBoard /private/var/mobile/Library/SummerBoard
cd /
ln -s /private/var/root/Library/SummerBoard /private/var/mobile/Library/SummerBoard

Symbolic Link Created! To check do the following:
cd /private/var/root/Library/
ls -la

Then you should see something like:
lrwxr-xr-x 1 root wheel 31 Feb 13 22:03 SummerBoard -> /var/mobile/Library/SummerBoard
Done! Now go back to Tapp.app and run the second script we created. That will set all your themes to the correct permissions, and your themes will all work correctly now.

#290 Skukla

Skukla
  • 35 posts
  • SkądJarosław

Posted 21 February 2008 - 17:43

Sorry ale ja kompletnie nie rozumiem co tutaj napisales i nie radze sobie jak mozesz mi napisać "PO POLSKU" co mam zrobić żeby zmienić sobie wygląd Iphona bede bardzo wdzięczny łącznie z tym co zainstalować jak i gdzie to znaleść PROSZE

#291 maxolo

maxolo
  • 275 posts

Posted 21 February 2008 - 21:40

prosze o pomoc. Sciagnelem themes ale nie wiem jak go wgac... Gdzie mam to var/root.... znalezc? W itunsie czy gdzie? Dzieki z gory za wszystkie odp.

#292 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 21 February 2008 - 22:41

STOP

każdy kolejny post który odbiega od tematu będzie nagradzany upominkiem :grin: [złym]

robicie trochę za dużego OFFTOP-a

#293 mehh

mehh
  • 22 posts

Posted 22 February 2008 - 04:51

maxolo, poszukaj forum hasla "ssh" lub "winscp" i poczytaj jak sie polaczyc z iphonem

Mój summerboard :) iPhone 1.1.3 (otb 1.1.1), nie robiony ZiPhone'em.

Zrobiłem swój "własny" theme na podstawie BlackJainDim, dostowałem ikonki do swoich potrzeb, zmieniłem tło na własne, dodałem puste miejsce (blank999), kolorowe ikonki sa gdzies z netu, ikonka Madzia była pierwotnie z contactIcon autorstwa M4v3r'a, ale obrobilem jej rogi zeby ladniej wygladalo :)

uzyłem: paint, adobe imageready cs2, windows grafik shit, easy graphic converter, winscp

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Mam nadzieje ze się podoba :) pierwszy raz zrobilem cos "wiekszego" i zajelo mi to ok. 2h łacznie z dochodzeniem do tego ze gdzies "indziej" mi wgralo theme'y na tym nowym fw, jak sie konwertuje miedzy png/jpg/ico, jak sie wgrywa wallpapers(sam do tego doszedlem :P), jak wykorzystac ikonki z theme do polskiej wersji jezykowej, jak edytowac png i ogolnie pisanie tego postu :)

Polecam kazdemu taka zabawe, mozna sie naprawde duzo dowiedziec :)

---- Dodano 22-02-2008 o godzinie 06:52 ----
jezu ide spac :D

#294 Brzoza1530

Brzoza1530
  • 196 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 February 2008 - 16:47

To ja też pokażę swój summerboard, tylko że ipodowy :)

Jak na razie tak byle jak, bo dopiero wczoraj zrobiłem jb :)

#295 previl

previl
  • 81 posts

Posted 22 February 2008 - 18:42

Dołączona grafika

A oto moje dzieło :)

Pozdrawiam serdecznie :)

#296 aint_lost

aint_lost
  • 21 posts
  • SkądAmerica

Posted 22 February 2008 - 19:07

Dołączona grafika

nie jest to mistrzostwo świata, ale zawsze coś :)

#297 Altair

Altair
  • 87 posts
  • SkądRydzyna k. Leszna

Posted 22 February 2008 - 19:23

previl OMFG ale swietne!! szkoda że ipt a nie iphone;/

#298 adrianopel

adrianopel
  • 1451 posts

Posted 22 February 2008 - 19:54

Previl, można prosić o udostępnienie tapetki z Twojego theme? Z góry dzieki :)

#299 previl

previl
  • 81 posts

Posted 22 February 2008 - 20:43

Cieszę sie, ze Wam sie podoba :) Zrobiłem sobie taki SpringBoard, przy którym ładnie widac tapetke :).

Adrianopel oto tapeta :

Dołączona grafika

Z imho ładniejszych jeszcze moge wkleic :

Dołączona grafika

#300 chato.pl

chato.pl
  • 1182 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 February 2008 - 20:49

tu macie całą kolekcję takich kosmicznych tapet (duże rozmiary) Dołączona grafika
:arrow: Index of /~blubi/img/fantasy

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users