Od listopada 2013 posiadam Macbooka Pro 13 Retina late (128GB SSD, 4GB ramu, i5 2.4). Niestety pojawiły się "małe" problemy. Po przeczytaniu http://myapple.pl/ko...ozwiazania.html stwierdziłem, że powinienem coś z tym zrobić. Problemy jakie się pojawiły to :
1. (z tego linku) - komputer przestaje reagować na klawiaturę, myszkę/touchpad - zdarzyło się to już pewnie ponad 10 razy, wtedy działa tylko przycisk wyłączenia; kilka razy po prostu zamykałem macbooka z myślą, że jak go otworze to będzie działać (niestety tak nie było)- wtedy jest tylko black screen i nic już nie reaguje, tylko długie przytrzymanie POWER. Po ponownym włączeniu wszystko znów działa jak powinno. Działo się to podczas normalnego użytkowania komputera, czyli po oglądnięciu filmiku na youtube, pisaniu w excelu, itp. (nagrałem tą sytuację, ale chyba każdy wie o co chodzi)
2. (też z linku) - różnego rodzaje regularne wzorki na ekranie (np. pionowe lub poziome paski -Bardzo denerwująca rzecz, a mianowicie: Macbooki mają to do siebie, że jak je zamkniemy w trakcie pracy to po wznowieniu możemy szybko kontynuować to co zaczęliśmy wcześniej robić. I tutaj nic się nie dzieje jednak wyczuwam problem z kartą graficzną (Intel Iris 1024MB). Nie zawsze, ale często, gdy mój macbook jest dłużej uśpiony i go otwieram pojawiają się na dosłownie sekundę (raz mignięcie, a innym razem całą sekundę) "krzaki" - poziome paski. Chciałbym zrobić zdjęcie telefonem, ale nie jestem w stanie tego uchwycić. Jest to bardzo irytujące; to nie jest tani sprzęt, a dzieją się takie rzeczy.
3. "Problemy z Wi-Fi (zrywanie połączenia, długie nawiązywanie połączenia)" - u mnie niekiedy długie nawiązywanie połączenia, czasami przez kilka minut nie pokazuje mi żadnych dostępnych sieci, a w mieszkaniu powinno wykrywać ponad 20.
Diagnostyka komputera nie wykrywa żadnych błędów (ADP000)
SMC, PRAM były robione.
Moje pytanie brzmi: Co robić?

Pozdrawiam
Filip