Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Znikaj膮ce wiadomo艣ci w Mail

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Shrek

Shrek
  • 1聽333 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 31 marca 2014 - 18:18

Od jakiego艣 czasu mam problem, od lat nie mia艂em nigdy k艂opotu z Mail鈥檈m i nagle dziej膮 si臋 cuda. Dostaj臋 jaki艣 list, mam plakietk臋, wchodz臋 w Mail, widz臋 now膮 wiadomo艣膰, klikam w ni膮 i po 2-3 sekundach wiadomo艣膰 nagle znika i nie ma jej nigdzie. To samo mam w iPhon鈥檌e, iPad鈥檢ie, gdzie bym nie wszed艂 maj膮c powiadomienie, 偶e mam now膮 poczt臋, widz臋 moment i znika bezpowrotnie. Kto艣 si臋 z tym spotka艂? Co mo偶na z tym zrobi膰? Mam du偶y k艂opot, kilka wa偶nych maili mi uciek艂o i nie wiem co z tym pocz膮膰, tak si臋 dzia艂o kilka dni temu, kilka dni by艂 spok贸j i zachowywa艂o si臋 normalnie wszystko i dzisiaj znowu mam to samo.

#2 producent

producent
  • 263 post贸w

Napisano 31 marca 2014 - 18:21

1. Jaki dostawca poczty? 2. IMAP czy POP3? Masz jakie艣 regu艂y poczty ustawione ?

#3 Shrek

Shrek
  • 1聽333 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 31 marca 2014 - 18:50

Apple, w domenie me.com. Mam regu艂y, kolor maila tylko, nic wi臋cej.

#4 producent

producent
  • 263 post贸w

Napisano 31 marca 2014 - 19:40

Za艂贸偶 nowe konto pocztowe - gdziekolwiek gmail na przyk艂ad. Wy艣lij na nie kilka maili, zdj臋cia cokolwiek. Sprawd藕 jak zachowuje si臋 mail. Je艣li b臋dzie ok to b艂膮d jest po stronie apple me.com a wtedy szybo pisa膰 do supportu.

#5 Shrek

Shrek
  • 1聽333 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 31 marca 2014 - 19:52

Mam 2 inne konta i zadne maild nie znikaja, tylko z me.com i to jest cyrk dla tego pytam czy ktos ma podobny problem i mozde zna rozwiazanie. Zaraz napisze do supportu, zniknelo mi kilka waznuch wiadomosci i jestem w tzw dupie, ciekawostka jak to sie dzieje.

#6 klnt

klnt
  • 2聽043 post贸w
  • Sk膮dOpole

Napisano 31 marca 2014 - 22:12

Nie jest to rozwi膮zanie, ale je偶eli masz konto na Gmail.com to w ustawieniach tam sobie w艂膮cz 偶eby Ci importowa艂o maile ze skrzynki na me.com i robi艂o ich kopi臋 - w ten spos贸b Ci nic nie zginie do momentu rozwi膮zania problemu.

#7 Shrek

Shrek
  • 1聽333 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 01 kwietnia 2014 - 08:45

Z Gmaila nic nie ginie, tylko me. Com zeswirowalo, choc teraz powiadomienia o postach dochodza i sa w kazdym urzadzeniu, nie rozumiem tego. Moze jakis zwiazek jest z "niechcianymi"? Sam niewiem.

#8 klnt

klnt
  • 2聽043 post贸w
  • Sk膮dOpole

Napisano 01 kwietnia 2014 - 09:08

Z Gmaila nic nie ginie, tylko me. Com zeswirowalo, choc teraz powiadomienia o postach dochodza i sa w kazdym urzadzeniu, nie rozumiem tego. Moze jakis zwiazek jest z "niechcianymi"? Sam niewiem.

przeczytaj jeszcze raz co napisa艂em: niech Ci gmail robi kopie konta me.com, mozna to w艂膮czy膰 w ustawieniach a do czasu znalezienia rozwi膮zania bedziesz mia艂 kopie maili z me.com, kt贸re Ci gin膮.

#9 razr

razr
  • 1聽664 post贸w
  • Sk膮dKatowice, SI

Napisano 18 kwietnia 2014 - 10:11

Mam to samo na iCloud, Interii i Yahoo. To chyba wina programu pocztowego.

#10 Shrek

Shrek
  • 1聽333 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 18 kwietnia 2014 - 10:28

Wy艂膮czy艂em filtrowanie poczty niechcianej i problem znikn膮艂,sprawd藕. Mo偶e kolejna poprawka co艣 pomo偶e, pisa艂em do supportu, mo偶e wezm膮 pod uwag臋 moje spostrze偶enie. P贸ki co od tego czasu dzia艂a i nic nie ginie.

#11 opioom

opioom
  • 96 post贸w

Napisano 08 lipca 2016 - 09:26

Wy艂膮czy艂em filtrowanie poczty niechcianej i problem znikn膮艂,sprawd藕. Mo偶e kolejna poprawka co艣 pomo偶e, pisa艂em do supportu, mo偶e wezm膮 pod uwag臋 moje spostrze偶enie. P贸ki co od tego czasu dzia艂a i nic nie ginie.

A jak wyt艂umaczycie fakt, 偶e np, u mnie jest skonfigurowanych 6 skrzynek w Mailu, a maile gin膮 tylko z Yahoo. Na nieszcz臋艣cie te z urz臋d贸w. Tragedia. Zrobi艂em test i za艂o偶y艂em konto na rz膮dowym portalu z kt贸rego ginie mi ka偶dy mail na yahoo, (jestem w stanie zobaczy膰 go przez 0,5sekundy i nie ma maila) na adres gmaila i prosz臋 bardzo...nic nie ginie. Ten sam program pocztowy Mail, te same regu艂y poczty niechcianej dla wszystkich skrzynek.

Sza艂u mo偶na dosta膰.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych