Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 7.1 - Dyskusja

• This topic is locked This topic is locked
669 replies to this topic

#626 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 19 April 2014 - 09:22

Według mnie nie musisz czyścić telefonu ;) bo i tak na iCloud kopiują się tylko ustawienia a nie pliki.
Kopia na iCloud nie zajmuje dużo miejsca :D

Pzdr. i .... Wesołych Świąt dla wszystkich :mrgreen:

Zorba

Chyba że ma włączony strumień zdjęć...

#627 JaMarcin

JaMarcin
  • 124 posts

Posted 19 April 2014 - 09:44

Ależ skąd nie zajmuje nic :) Po przekalkulowaniu pozostało wolnego 742 MB - czas wykonywania kopii 5 godzin.

#628 eviltomek

eviltomek
  • 780 posts
  • SkądDębica

Posted 19 April 2014 - 11:11

Jakieś wieści na temat Jb ktoś ma? pytałem kule zgadule ale o dziwo nie wie :D

#629 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 19 April 2014 - 11:12

Nie wyjdzie do iOS8. Dev Teamowi szkoda dziur.

#630 eviltomek

eviltomek
  • 780 posts
  • SkądDębica

Posted 19 April 2014 - 12:39

ios8 na jesieni pewnie wyjdzie nie?

#631 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 19 April 2014 - 12:41

Wyjdzie jak będzie :) JB nie spodziewałbym się za szybko. Pewnie tak jak w przypadku iOS7 okolice jak dobrze pamiętam grudnia ?

#632 Bounce

Bounce
  • 14 posts

Posted 19 April 2014 - 12:56

Mam okazję kupić iPhone 4s bardzo tanio, kupiony w styczniu w AppleStore. W skrócie - czasami są opinie, że iOS 7 na iP4s po prostu czasem się przycina, podobno na iOS 7.1 zostało to naprawione... no ale sprzedawca, która mi ten telefon oferuje mówi, że na 7.1 zdarzają się od czasu do czasu jakieś przycinania i wywalenia z aplikacji. Czy na najnowszej wersji tak jest i czy będzie jakaś aktualizacja (i kiedy), która to naprawi? bo nie wiem czy warto brać ten telefon jeśli są jakieś zacinki... ktoś może się wypowiedzieć?

#633 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 19 April 2014 - 13:17

Nie wiadomo kiedy wyjdzie 7.1.1 i nie wiadomo co naprawi. Jak na każdym urządzeniu tak i na 4s zdarzają się przycinki i lagi. O czym można przeczytać w tym temacie, ale po co się fatygować ? Lepiej czekać na gotowe.

#634 Bounce

Bounce
  • 14 posts

Posted 19 April 2014 - 13:21

Taa, mam przeglądać 64 strony, aby znaleźć jedno zdanie na temat iOS... przeszperałem z 20 stron i nic nie znalazłem. Wracając do tematu, te lagi są często i bardzo drażnią? bo nie wiem czy ta sprawa ma zmienić zdanie co do kupna telefonu.

#635 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 19 April 2014 - 13:29

Bo tak szukasz, tego tematu też nie potrafiłeś znaleźć więc oszczędź sobie takich tekstów i ściem. Lagi i przycinki zależą głównie o tego co robisz na telefonie, wiadomo że jak robisz 10 rzeczy to występują częściej. Przy normalnym, codziennym użytkowaniu raczej ich nie zauważam.

#636 Bounce

Bounce
  • 14 posts

Posted 19 April 2014 - 13:36

Gry też zaczęły się bardziej przycinać? Chodzi o te bardziej wymagające, wcześniej z tego co wiem większość gier działay bardzo dobrze.

#637 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 19 April 2014 - 13:40

Chcesz grać w gry, kup konsole. Telefon ma już swoje lata i nie spodziewaj się bóg wie czego.

#638 Bounce

Bounce
  • 14 posts

Posted 19 April 2014 - 13:43

Ja się pytam czy gry na iOS7 zaczęły gorzej działać, a nie na czym najlepiej pograć.

#639 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 19 April 2014 - 13:52

Ja się pytam czy gry na iOS7 zaczęły gorzej działać, a nie na czym najlepiej pograć.

Brak słów.Telefon ma już swoje lata i wiadomo że najnowsze tytuły nie będą działały płynnie i rewelacyjnie. Dochodzą też kwestie optymalizacji pod iOS7 i wszystko zależy od konkretnego tytułu. Reasumując jedne gry działają gorzej niż np. na iOS6 inne tak samo a inne lepiej.
Dalej ci tłumaczyć czy reszty już sam się domyślisz ?

#640 Bounce

Bounce
  • 14 posts

Posted 19 April 2014 - 13:56

Co w zapytaniu o to, jak działają gry w nowej wersji systemu jest dziwnego? Widzę, że masz problem z pisaniem każdego postu, świetne forum. ;)

#641 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 19 April 2014 - 14:01

Co w zapytaniu o to, jak działają gry w nowej wersji systemu jest dziwnego? Widzę, że masz problem z pisaniem każdego postu, świetne forum. ;)

Ty masz problemy z myśleniem i rozumieniem tekstu pisanego. Nie ma jednoznacznej odp. bo przykładowo AngryBirds Go działa lepiej niż na iOS6 a z kolei GTA SA czy RR3 już gorzej. Gry mnie wymagające działają porównywalnie a niekiedy tak samo jak na iOS6. Teraz dotarło ?

#642 JaMarcin

JaMarcin
  • 124 posts

Posted 19 April 2014 - 14:10

iOS7 przekombinowano i to ostro.
Obecna wersja jest pozbawiona wielu wodotrysków które gościły w iOS7. Aż dziw bierze że dopuszczono to do użytku. Wielu twierdzi że iOS 7 to wieczna beta.

W przypadku iOS7 i iP4 odradzam instalowanie tego.
Znajomy wymienił 4S na 5 gdyż dał się nabrać na bajeczki jakie serwował dział marketingu.
Jeśli jest szansa to nie instaluj 7.

#643 Bounce

Bounce
  • 14 posts

Posted 19 April 2014 - 14:26

Bardzo dziękuję za odpowiedź, widać ktoś potrafi pomóc. :) No właśnie sprzedawca ma już iOS 7, a zaś używając iOS6 bym nie chciał, bo niezbyt podoba mi się. No trudno, chyba nie warto kupować, a szkoda. :/

- - - Połączono posty - - -

Większość osób pisze, że na 7.1 już iP4s działa jak rakieta, więc nie rozumiem trochę tego..

#644 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 19 April 2014 - 14:32

Bo sam system w sobie działa bardzo dobrze, niekiedy lepiej niż iOS6. Problem zaczyna się przy aplikacjach niektóre nie są dostosowane do niego. A z kolei aplikacje systemowe mają zbyt długi czas niektórych animacji i dlatego wydaje się że telefon laguje, tak przynajmniej mi się wydaje bo mając JB na iOS 7.0.4 przy skróceniu ich czasu system działa zaskakująco szybko. To ci pisze użytkownik 4s a nie kolega kolegi który coś tam...

#645 bbodex

bbodex
  • 92 posts
  • SkądSkarżysko-Kamienna, PL

Posted 19 April 2014 - 14:56

@Bounce Kup lepiej jakiegoś zbugowanego, tnącego się i nie słyszącego słowa "optymalizacja" androida, bo po postach to najbliżej Ci do nich! Zgadzam się z Paf'em! Chciałbyś żeby urządzenie które ma 3 lata działało jak urządzenie za 1000 więcej zł! Pomyśl trochę, sporo sam pisałem na temat działania IOs 7 na IP4 że działa bardzo dobrze, IP4S jest o wiele szybszy od poprzednika także nie trudno się domyślić jak może działać system na tym urządzeniu! Zresztą to jest temat o tym systemie więc na którejkolwiek stronie + -10 stron na pewno byś znalazł wzmiankę o tym jak owy system działa na którymkolwiek urządzeniu obsługującym go! Chcesz wiedzieć jak działa nawet nie wczytując się w opinie użytkowników i nie pier... mi tu że czytałeś, szukałeś i nic, bo w to sam chyba nie wierzysz! Piszą Ci ludzie że wystarczy poszukać, a Ty swoje! Skoro napisałeś że wg Ciebie nie warto go kupować to teraz Ci powiem jak działa: TNIE SIĘ, WIESZA, RESETUJE, GRZEJE, ZAWIESZA !!

Sorry za ton języka ale wybitnie działają mi na nerwy takie osoby!

- - - Połączono posty - - -

A na sam koniec piszesz że wg forum działa "jak rakieta" ALE jeszcze nie rozumiesz tego! To po co tu szukasz pomocy skoro nie rozumiesz tego co sam napisałeś ?! xD

#646 Bounce

Bounce
  • 14 posts

Posted 19 April 2014 - 15:53

[...]

#647 emeph

emeph
  • 325 posts

Posted 19 April 2014 - 15:56

Po co pytasz o cokolwiek na forum jak i tak wiesz lepiej? Szczególnie, że wszystko o co pytałeś było poruszone w tym temacie kilka razy. I te chamskie odzywki..

#648 Bounce

Bounce
  • 14 posts

Posted 19 April 2014 - 16:11

To co pisałem, że użytkownicy iP4s piszą, że telefon działa dobrze nie mówiłem o tym forum a o opiniach z innych stron i od znajomych, zaś gdzie indziej (choćby tu, i sprzedawca) wspominają, że telefon laguje, więc chciałem zapytać jak jest naprawdę, jak widać wyżej jeden "forumowicz" chamsko pisał do mnie jak do idioty. To juz nie można zapytać jak telefon działa? Serio, nawet jeśli było to pisane wiele razy (kilka ostatnich stron, nic interesującego nie znalazłem) to bez przesady. Na forum k wp odpowiadam dziennie kilka razy osobom pytającym czy na WP7.8 można wgrać WP8 i nie dostaję padaczki jak kilka stąd osób. Jedna osoba potrafiła odpowiedzieć i takiej odpowiedzi chciałem uzyskać. Nikt Wam nie każe odpisywać, szkoda płaczu. ;)

#649 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 19 April 2014 - 16:24

Skoro dla ciebie sensem forum jest odpowiadanie w kółko na te same pytania to fajnie, jak widać tutaj ludzie podchodzą inaczej i chcą się dowiedzieć czegoś nowego, a nie tylko klepać to samo. Co do "idiotów" to sam się tak zachowałeś, nie potrafiłeś znaleźć tematu, potem odpowiedzi a teraz okazuje się że jesteś "specem" od WP. Skoro ty jesteś przykładem przeciętnego usera WP to dziękuje za ten system zostaje przy iOS. Na koniec aby już nie offtopować. System 7.1 na 4s działa podobnie jak ostatni z rodziny 6. Niemniej jednak zdarzają się przycięcia i lagi ale to w końcu 3 letni sprzęt więc to nic dziwnego. Pozdrawiam.

#650 Bounce

Bounce
  • 14 posts

Posted 19 April 2014 - 16:27

Znowu coś wymyślasz pisząc, że jestem specem WP, gdzie napisałem tylko, że odpowiadam ludziom na jedno pytanie. Na prawdę mądre ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users