Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7.1 - Dyskusja

• Zamknięty Temat jest zamknięty
669 odpowiedzi w tym temacie

#526 Driff

Driff
  • 423 postów

Napisano 30 marca 2014 - 01:54

No i stało się dziś ostatecznie pożegnałem się z iOS6 i na pokładzie zawitał iOS 7.1. Jestem na świeżo po aktualizacji więc jeszcze pamiętam jak działał iOS6 i szczerze mówiąc iOS7.1 na iPhone 5 działa naprawdę przyjemnie. Na pierwszy rzut oka działa tak samo płynnie jak na iOS6.

#527 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 30 marca 2014 - 01:57

No i stało się dziś ostatecznie pożegnałem się z iOS6 i na pokładzie zawitał iOS 7.1. Jestem na świeżo po aktualizacji więc jeszcze pamiętam jak działał iOS6 i szczerze mówiąc iOS7.1 na iPhone 5 działa naprawdę przyjemnie. Na pierwszy rzut oka działa tak samo płynnie jak na iOS6.

A myślałeś, że na 5 będzie przycinał ? Litości...

#528 MC_

MC_
  • 6 982 postów

Napisano 30 marca 2014 - 06:51

Jak sie naczytal glupot na forach, to mogl tak myslec.

#529 Driff

Driff
  • 423 postów

Napisano 30 marca 2014 - 11:12

Dokładnie.

#530 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 30 marca 2014 - 11:13

heh

Dokładnie.

;)

#531 Nila

Nila
  • 75 postów

Napisano 30 marca 2014 - 12:30

Nikt naprawde niewie dlaczego te zdjecia z kopii z iCloud sie nie wgrywaja?

#532 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 30 marca 2014 - 17:51

Spróbuj restore i jeszcze raz.

#533 MSeq

MSeq
  • 9 postów

Napisano 30 marca 2014 - 18:31

Proszę o zgłoszenie takiego buga graficznego na iPadzie air zdjęcie poniże, chodzi o pasek przewijania zachodzadzy na pole do usuwania wątków. Dzięki.[ATTACH=CONFIG]20955[/ATTACH]

- - - Połączono posty - - -

Tak prawdę mówiąc na ios 7.0 lepiej to wyglądało :)

Jeśli chodzi o baterie to potwierdzam jak poprzednicy spadek wydajności zarówno na iPhonie 5 jak i na ipad air.

#534 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 30 marca 2014 - 18:32

System zgłaszania błędów wymaga osobistego zaangażowania.

Link do zgłoszeń: Apple - iPad - Feedback

#535 bbodex

bbodex
  • 92 postów
  • SkądSkarżysko-Kamienna, PL

Napisano 30 marca 2014 - 21:31

Pare ciekawostek dla Iphonemaniaków:

14 rzeczy które nie wiedziałeś, że Twój iphone potrafi - KWEJK.pl

;)

#536 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 948 postów

Napisano 31 marca 2014 - 12:05

Czy u was jak włączycie latarkę w 5s obie diody led świecą tak samo? U mnie ta dolna w ogóle nie świeci i jest zabarwiona na pomarańczowo.

#537 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marca 2014 - 12:39

Czy u was jak włączycie latarkę w 5s obie diody led świecą tak samo? U mnie ta dolna w ogóle nie świeci i jest zabarwiona na pomarańczowo.

To ma być żart?

#538 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 31 marca 2014 - 12:52

Może Ci zabarwienie z ekranu przeszło na diodę?

Apple - iPhone 5s - Kamera iSight

#539 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 948 postów

Napisano 31 marca 2014 - 13:35

Może Ci zabarwienie z ekranu przeszło na diodę?

Apple - iPhone 5s - Kamera iSight

Masakra - byłem pewny że obie są tego samego koloru, jakoś nie zwróciłem nigdy na to uwagi. Dzięki za konkretną odpowiedź.

#540 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 31 marca 2014 - 13:44

;)

Przyznam, że o godzinach, w których przyszły wiadomości nie wiedziałem. ;)

;)

Przyznam, że o godzinach, w których przyszły wiadomości nie wiedziałem. ;)

#541 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 31 marca 2014 - 20:35

No to macie wytłumaczenie małego zdjęcia:

Wszystkie ikony zaprojektowaliśmy na nowo, uwzględniając nowy schemat ich rozmieszczenia. Ściśle przestrzegaliśmy przyjętej palety kolorów. A zremasterowane powiadomienia dźwiękowe są lepiej rozpoznawalne i przyjemniejsze dla ucha. Nie są to rzeczy, których większość użytkowników świadomie się domaga lub oczekuje. Ale razem wszystkie te drobne zmiany składają się na bardziej harmonijne środowisko, w którym pracuje się po prostu lepiej i przyjemniej.

Cytacik ze strony Apple
Apple - iOS 7 - Dizajn

#542 HappyBlack

HappyBlack
  • 187 postów

Napisano 01 kwietnia 2014 - 15:01

To nic nie tłumaczy. Zmniejszenie zdjęcia nie wpłynęło na paletę kolorów, ani na lepszą spójność, bądź też 'harmonijność', jak to określili. Sam nadal korzystam z 7.0.4 (tylko przez wzgląd na JB), więc mnie to ryba, ale takie tłumaczenie nie jest do przyjęcia.

#543 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 02 kwietnia 2014 - 18:50

Szkoda ze iOS ma tyle bugow i już nawet Android okazuje sie byc stabilniejszy.

#544 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 kwietnia 2014 - 19:21

Szkoda ze iOS ma tyle bugow i już nawet Android okazuje sie byc stabilniejszy.

A jak często Ci się iOS zawiesza?

#545 Driff

Driff
  • 423 postów

Napisano 02 kwietnia 2014 - 20:09

Po aktualizacji do 7.1, bateria, że tak powiem - nie urywa czterech liter. Co prawda na wyłączonej transmisji danych doszedłem dziś do 9 (!) godzin w użyciu i 22 w gotowości. Jednakże z włączoną transmisją danych wynik jest zdecydowanie gorszy. Jest również gorszy od tego jaki osiągałem na iOS6 przy takim samym użytkowaniu. Początkowo poszedłem po najmniejszej linii oporu i odtworzyłem iPhona w itunes z kopią zapasową w itunes. Oczywiście niewiele się zmieniło, więc zaopatrzyłem się w kopię w iCloud. I teraz moje pytanie: w internecie znalazłem poradnik, według którego należy zrobić restore w trybie dfu a następnie wgrać kopię z iCloud. Może mi ktoś wyjaśnić czym tak naprawdę różni się ten sposób od normalnego restore w iTunes, skonfigurowaniu telefonu jako nowe urządzenie oraz wgraniu kopii iCloud?

edit: dotyczy iPhone 5.

ps. nie wiem kto usunął opcję edycji postów....

edi2: dodam tylko, że telefon włącza się i działa normalnie

#546 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 02 kwietnia 2014 - 20:58

A jak często Ci się iOS zawiesza?

Może sie nie zawiesza ale restartuje. Wchodząc w diagnostykę ,,Low memory" i nie jedno tylko do najmniej kilkanaście takich komunikatów. Mowa o iPhone 5S. Ale pewnie ma to związek z bardzo intensywnym używaniem iPhone

#547 bbodex

bbodex
  • 92 postów
  • SkądSkarżysko-Kamienna, PL

Napisano 02 kwietnia 2014 - 22:02

Driff

Po aktualizacji do 7.1, bateria, że tak powiem - nie urywa czterech liter. Co prawda na wyłączonej transmisji danych doszedłem dziś do 9 (!) godzin w użyciu i 22 w gotowości. Jednakże z włączoną transmisją danych wynik jest zdecydowanie gorszy. Jest również gorszy od tego jaki osiągałem na iOS6 przy takim samym użytkowaniu. Początkowo poszedłem po najmniejszej linii oporu i odtworzyłem iPhona w itunes z kopią zapasową w itunes. Oczywiście niewiele się zmieniło, więc zaopatrzyłem się w kopię w iCloud. I teraz moje pytanie: w internecie znalazłem poradnik, według którego należy zrobić restore w trybie dfu a następnie wgrać kopię z iCloud. Może mi ktoś wyjaśnić czym tak naprawdę różni się ten sposób od normalnego restore w iTunes, skonfigurowaniu telefonu jako nowe urządzenie oraz wgraniu kopii iCloud?

edit: dotyczy iPhone 5.

ps. nie wiem kto usunął opcję edycji postów....

edi2: dodam tylko, że telefon włącza się i działa normalnie

Kopia zapasowa w iCloud, jest prawie taka sama jak w iTunes, z tą różnicą że iCloud zapisuje tylko nasze ustawienia, SMSy, zdjęcia, i tak dalej, ale bez samego iOS, co eliminuje przywrócenie kopi zapasowej z tymi samymi błędami.

Podane 5 stron temu...

#548 Driff

Driff
  • 423 postów

Napisano 02 kwietnia 2014 - 22:26

Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Nie pytam o różnicę między backupem iCloud a iTunes tylko o różnicę między normalnym formatowaniem telefonu (odtwórz telefon w iTunes) a formatowaniem w trybie DFU.

#549 speedway

speedway
  • 172 postów

Napisano 03 kwietnia 2014 - 05:34

Ios.7.1 skutecznie leczy mnie. iPhonea. Jest już tyle czasu a błędy to dramat. Pomijam to, że nie mam nawet applowskich tapet przy wyborze, czy nie ma połowy tekstu w informacjach prawnych. Bateria to koszmar. Jak nie mam kabla w pobliżu to lekko zaczynam sie denerwować czy starczy prądu do wieczora..Boje sie podczas rozmowy na głośniku zrobić coś na telefonie bo zaraz crash i zacina rozmowe. Przegladam neta, 3 karty w chromie i myk, zamyka się bez powodu. Lag przy obracaniu w wiadomościach jak był, tak jest.. Szlag człowieka trafia jak "najlepszy" system na Świecie zawodzi w najważniejszych momentach..

#550 EMU

EMU
  • 2 373 postów

Napisano 03 kwietnia 2014 - 08:09

Może sie nie zawiesza ale restartuje. Wchodząc w diagnostykę ,,Low memory" i nie jedno tylko do najmniej kilkanaście takich komunikatów. Mowa o iPhone 5S. Ale pewnie ma to związek z bardzo intensywnym używaniem iPhone

Weź odtwórz tego iphone 5s bo to co piszesz to jest aż niemożliwe.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych