Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple TV 3 gen, przerywa podczas odtwarzania filmów po AirPlay

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#26 Nura5eN

Nura5eN
  • 22 postów

Napisano 10 maja 2015 - 23:01

Hej,

Dzisiaj zakupiłem ATV v.3 i przez systemowy klon obrazu filmy mi lagują (nie jest to duży lag, ale jednak).

Przy streamowaniu filmow z iPad'a (HBO GO) wszystko jest OK.

Wszystko podpięte kablem do routera (mac i apple tv).

Co ciekawe przez Beamer wszystko idzie gładko - nawet przez WiFi, a przez VLC nie - czy to wina VLC, czy też może mac (mid-2011) nie daje rady z wyświetleniem filmu "u siebie" z jednoczesnym wysyłem na Apple TV? (przy beamerze obraz na macu jest nieruchomy - może mniej zasobożerny wtedy jest)?

Jakiej jakości streamujesz plik? Jeżeli występują zacinki to przypuszczam, że  HD/FullHD?

#27 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 11 maja 2015 - 18:29

Nie ma znaczenia jakie. Cokolwiek nie puszczę, to widać przerywania.
Przez Beamer za to wszystko idzie gładko - full hd 3D pliki po 11GB i to po WiFi.

Albo coś namieszałem instalując jakieś AirParroty i inne takie-może jakiś sterownik się nie odinstalował? W przypadku AirParrora musiałem recznie wywalić pliki z poziomu terminala.

#28 seethree

seethree
  • 23 postów

Napisano 13 lipca 2015 - 21:50

Nie ma znaczenia jakie. Cokolwiek nie puszczę, to widać przerywania.
Przez Beamer za to wszystko idzie gładko - full hd 3D pliki po 11GB i to po WiFi.

Albo coś namieszałem instalując jakieś AirParroty i inne takie-może jakiś sterownik się nie odinstalował? W przypadku AirParrora musiałem recznie wywalić pliki z poziomu terminala.

Podpinam się. iMac podłączony kablem do routera, ATVv3 też, występuje ten sam problem. Jakiś pomysł? 

#29 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 14 lipca 2015 - 08:47

A jaki router?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#30 seethree

seethree
  • 23 postów

Napisano 14 lipca 2015 - 10:44

A jaki router?

Nie wydaje mi się, żeby model miał znaczenie, skoro jestem po kablu na obu urządzeniach a router ma na portach po 100Mb/s, ale niech będzie: TL-WR740N

#31 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 14 lipca 2015 - 11:30

Ma znaczenie, bo chodziło o to czy jest 100 czy 1000. 100 może powodować przycięcia...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#32 slubowskimateusz

slubowskimateusz
  • 54 postów

Napisano 14 października 2017 - 01:04

Witam 

Odswiezam temat . Mam problem gdy streamuje z MPA na Apple TV 3 . Gdy wysylam z iPhone wszystko idzie plynnie . Szybkosc transmisji pokazuje od 20-50. Czy to ewidentnie wina routera ? Jesli tak jaki router wybrac ? 

Z gory dziekuje za odpowiedz . Pozdrawiam 

#33 kalvin

kalvin
  • 789 postów
  • SkądDE

Napisano 14 października 2017 - 07:46

Na początek podepnij kablem ATV do routera. Sprawdź czy problem występuje czy nie. Wina może być przez sieć bezprzewodową.

  MacBook Air 2020    iPhone 12    HomePod mini    Apple TV 4k   

#34 slubowskimateusz

slubowskimateusz
  • 54 postów

Napisano 14 października 2017 - 12:49

Witam kalvin 

Sprawdziałem właśnie tak jak mówiłeś i faktycznie jakość streamu jest akceptowalna. Po kablu w miarę działa . Teraz nasuwa się pytanie : Co mam robić ? :) 

Nie mogę mieć na stałe podłaczonego routera do ATV a ATV do TV . Możliwe jest tylko połączenie bezprzewodowe w moim wypadku . 

Pozdrawiam 

Użytkownik slubowskimateusz edytował ten post 14 października 2017 - 12:51

#35 kalvin

kalvin
  • 789 postów
  • SkądDE

Napisano 14 października 2017 - 20:37

Daleko masz router od ATV ? Można podpiąć jakiś wzmacniacz pod sieć i wstawić go tam gdzie masz ATV. Do tego spiąć go kablem. Trzeba coś kombinować. Zobacz jakie masz ustawienia sieci WiFi w routerze. Dobrze gdyby było przynajmniej „n”. ATV 3 obsługuje „n”.

  MacBook Air 2020    iPhone 12    HomePod mini    Apple TV 4k   

#36 slubowskimateusz

slubowskimateusz
  • 54 postów

Napisano 16 października 2017 - 12:31

Właśnie daleko . Piętro niżej , mam AP i dam znać jak podłącze czy się poprawiło 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych