Bardzo wolna praca Maca
Napisano 01 lutego 2014 - 09:49
Napisano 01 lutego 2014 - 10:29
Napisano 01 lutego 2014 - 11:53
A próbowałeś czystą instalację + nowe konto?
Ja do asystenta migracji nie mam zaufania bo zawsze coś po tej migracji mi nie działało, polecam przerzucić sobie swój katalog domowy (cały) na osobną partycję / dysk. Wtedy wykonać instalacje systemu z wymazaniem dysku, założyć nowe konto i dopiero wtedy ale ręcznie przywrócić sobie z starego konta to co potrzebujemy (bez reszty syfu)
Ja z kolei odradzam przenoszenie całego katalogu domowego - oprócz tego co widać jest tam sporo innych rzeczy poukrywanych + katalog domowy sam w sobie oprócz ustawień ma listy ACL które niekoniecznie będą dobrze śmigać po takiej "migracji". Lepiej jest skopiować na dysk zewnętrzny zwartość każdego z głównych katalogów z domowego - to znaczy zawartość katalogu dokumenty, zawartość biurka, zawartość muzyka, zawartość obrazki, zawartość filmy + z katalogu biblioteki przegrać folder safari i mail + ewentualne zainstalowane słowniki czy widgety. Można też przegrać foldery ważnych aplikacji które trzymają swoją bazę danych z folderów ApplicationSupport i Preferences (jakieś programy do fakturowania, inne klienty poczty, etc.)
Cała reszta ważnych rzeczy obecnie idzie bezproblemowo przez iCloud (kontakty, kalendarze, notatki, przypomnienia i hasła). Programy instaluje od zera, więc warto zrobić kopię numerów licencyjnych zawczasu.
Co do asystenta migracji - nigdy nie miałem najdrobniejszych problemów, ale w nie używałbym go aby migrować "połamany" system na nowy komputer - nie wiadomo co oprócz dokumentów asystent migracji przeniesie.
Napisano 01 lutego 2014 - 11:55
Napisano 19 lutego 2014 - 17:42
Napisano 19 lutego 2014 - 22:51
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych