Pierwszy komputer Mac - dużo wątpliwości.
Posted 16 January 2014 - 03:10
Posted 16 January 2014 - 15:09
Posted 16 January 2014 - 16:14
Co do gier to piszesz że sporadycznie w jakąś tam. Sądzisz że komputer sporadycznie będzie wtedy szybszy? Dla gry albo spełnia wymagania, albo nie. I to nie ważne czy młócisz w nią 24/24 czy 2h we wtorek od rana co drugi tydzień.
- - - Połączono posty - - -
Bez myszy? Trackpad... serio? pod jakim względem lepszy niż Mysz?
Nie filozuj tylko rób co mówi

Ale ja też to potwierdzam.
Posted 16 January 2014 - 16:30

Posted 16 January 2014 - 16:45

Posted 16 January 2014 - 17:13

Posted 16 January 2014 - 17:19
Posted 16 January 2014 - 17:25

Posted 16 January 2014 - 21:19

Posted 16 January 2014 - 21:54
Posted 16 January 2014 - 22:31

Posted 17 January 2014 - 00:56
Jakby się to dało tak łatwo wytłumaczyć to bym nie musiał trzymać tamtej dyżurnej myszy, ale jak zaczniesz używać wielodotykowych gestów to sam zrozumiesz.Bez myszy? Trackpad... serio? pod jakim względem lepszy niż Mysz?
Przy okazji podkreślę to co napisał elita, bo dobrze mówi: Liczy się najpierw RAM (!), później SSD, a na końcu CPU.
Co do wyboru GHz czy ilości rdzeni to sytuacja się powoli zmienia. Apple bardzo się stara żeby nawet pojedyncze programy użytkowe działały na wielu wątkach i na przykład całą obsługę plików miały w oddzielnym wątku. Ja bym się pewnie powoli ale nie fanatycznie przychylał do sumarycznej mocy.
- - - Połączono posty - - -
Jeszcze jedna drobna rada:
Jak już kupisz, to przez miesiąc nie zmieniaj na nim ustawień tylko używaj standardowych. Jak po miesiącu nie przypadną ci do gustu to droga wolna, ale naprawdę daj im szansę.
Posted 17 January 2014 - 14:32
Wypadłem "ciut" z obiegu jeśli chodzi o mac'i dlatego liczę na jakąś pomoc z Waszej strony.
W ciągu najbliższego tygodnia dwóch, zbieram się do kupienia imac'a 27''.
Nie jestem przekonany czy do mojego użytku, jest sens kupować najnowsze maszyny...
Używany komputer będzie w typowo biurowo / domowych zastosowaniach PLUS sporo obróbki w PS. Zdjęcia dość profesjonalnie wykorzystywane jednakże nic wielkoformatowego.
Czy model taki jak w linku poniżej (chyba można podawać linki do allegro) w porównaniu z maszynami dostępnymi w Ispot, będzie zauważalnie słabszz przy takich wykorzystywaniach?
http://allegro.pl/im....871974307.html
Czy przykładowo ten model, ma jakieś problemy/usterki?
No i czy jest jakaś różnica w matrycach poszczególnych modeli imac'ow 27''?
Z góry dzięki za jakąkolwiek podpowiedź!
Posted 17 January 2014 - 14:39
Witam.
Wypadłem "ciut" z obiegu jeśli chodzi o mac'i dlatego liczę na jakąś pomoc z Waszej strony.
W ciągu najbliższego tygodnia dwóch, zbieram się do kupienia imac'a 27''.
Nie jestem przekonany czy do mojego użytku, jest sens kupować najnowsze maszyny...
Używany komputer będzie w typowo biurowo / domowych zastosowaniach PLUS sporo obróbki w PS. Zdjęcia dość profesjonalnie wykorzystywane jednakże nic wielkoformatowego.
Czy model taki jak w linku poniżej (chyba można podawać linki do allegro) w porównaniu z maszynami dostępnymi w Ispot, będzie zauważalnie słabszz przy takich wykorzystywaniach?
http://allegro.pl/im....871974307.html
Czy przykładowo ten model, ma jakieś problemy/usterki?
No i czy jest jakaś różnica w matrycach poszczególnych modeli imac'ow 27''?
Ma gwarancję więc wiele nie ryzykujesz. quad i5 i 16gb ram to nadal bardzo dobra konfiguracja.
A model problemy i usterki ma takie jak każdy imac - kurz pod matrycą i ogólnie problemy z matrycą - zależy jak Ci się trafi.
Posted 17 January 2014 - 16:01
oświadczenie moderacji w sprawie osx86
No to panowie , tak jak mówiłem!
i7 - tutaj musze mieć pewność ;D
gtx 780m - na pewno się przyda, im mocniej tym lepiej..
2x4 = 8GB RAM (tutaj po miesiącu dokupuję jeszcze 2x4

256gb ssd - jak na razie nie widzę problemu, to i tak duża ilość, a szybko będzie ; D
dobry wybór?
Posted 17 January 2014 - 16:15
czym się różni hackintosh od zwykłego mackintosha
W Macintoshu wszystko dziala.
Posted 17 January 2014 - 16:17

Posted 17 January 2014 - 16:54
Posted 17 January 2014 - 17:58

Posted 17 January 2014 - 18:21
Mak jak mak, ale retina wydobyła z ust WOW!
Nie ma co się zastanawiać w nieskończoność, brać albo nie.
Tego nie da się zrozumieć Następnym razem taki post wyląduje w koszu
Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jezyka polskiego
Posted 17 January 2014 - 18:31
Posted 17 January 2014 - 18:40
Wczoraj decyzja o kupnie maka, rejestracja na myapple jeszcze już z Windows 7, dziś już forum przeglądane w domu na retinie.
Mak jak mak, ale retina wydobyła z ust WOW!
Nie ma co się zastanawiać w ni, brać albo nie.
Wiesz co powiem Ci że decyzja o podjęciu zakupu jest różnie podejmowana, różni ludzie różnie to rozpatrzają. Ja osobiście lubie mieć 100% pewność czego chcę i trwa to długo ale zazwyczaj zakup jest trafny. Z kolei kupując coś na szybko można narobić sobie problemów bo się czegoś nie dopatrzyło, nie przewidziało itd …
Poza tym ja np kupując coś staram sie dobrać do potrzeb z lekkim marginesem, są osoby co wpadają do sklepu biorą topowy najdroższy produkt nie dlatego że go potrzebują tylko dlatego że jest najlepszy. Tylko że tak na prawdę bez sensu brać super grafikę jak się z niej nie będzie korzystać czy topowy procesor do przeglądania internetu itd … Branie na zapas w razie czego - jak za rok czy za półtora roku będzie potrzebował tej mocy to taka konfiguracja będzie już znacznie tańsza i sprzedając obecny model i dopłacając do mocniejszego i tak lepiej na tym wyjdzie.
A cała sytuację dość często jeszcze podkręca marketing

Posted 17 January 2014 - 18:53
Mac czy PC? O Macach dla fotografów i retuszerów
Posted 17 January 2014 - 19:09

Posted 17 January 2014 - 19:10
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users