Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

komunikat "zawieś do uwierzytelnienia" podczas drukowania

• Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 yogi_mis

yogi_mis
  • 4 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 23:17

Witam,
mam drukarkę połączoną do komputera przez serwer NAS, podczas próby drukowania w docku pojawia się ikona drukarki z wykrzyknikiem - przy nazwie pliku który drukujemy jest komunikat "zawieś do uwierzytelnienia" (authentication required). Po naciśnięciu "resume" przez moment ruszy się pasek drukowania i wyskakuje okienko, żeby podać nazwę użytkownika i hasło, jednak po wpisaniu poprawnych danych administratora (lub innego użytkownika) dalej proces drukowania jest zatrzymany i widnieje dalej komunikat "zawieś do uwierzytelnienia".
Próbowałem kombinować z ustawieniami w [url]http://localhost:631[/url] ale żeby coś tam zmienić tak samo trzeba podać nazwę użytkownika i hasło.

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

#2 mkamelg

mkamelg
  • 166 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 09:52

Tu masz podane kilka sposobów (trzy pierwsze posty plus komentarze do nich) rozwiązania tego problemu:

https://discussions....art=30&tstart=0

Jak nie pomoże ten od matthewdebeyer, wtedy próbuj z innymi.

#3 hottt

hottt
  • 14 postów

Napisano 17 kwietnia 2015 - 10:30

Szukając rozwiązania mojego problemu napotkałem ten temat.

Mam yosemite i od początku miałem problem z drukowaniem na sharp mx-2310u. Dopiero serwisant powiedział mi, że trzeba dokupić specjalny moduł aby można było drukować z os x. Tj po prostu paranoja. Na ksero wydane 12 tys. a ksero działa tylko na windows.

Istnieje jakiś sposób na wydrukowanie z os x np podłączając się pod to ksero udostępnione pod windowsem 7?

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 371 postów

Napisano 17 kwietnia 2015 - 15:42

To nie jest dział o Yosemite.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych