Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

polski słownik na iphone 1.1.1 (request)

• Please log in to reply
65 replies to this topic

#1 trylobit

trylobit
  • 58 posts

Posted 01 November 2007 - 16:48

witam. Czy ktos jest w stanie skompilowac slownik pod wersje 1.1.1? Loopez, please:) Probowalem sam to zrobic, ale z nie wiadomych wzgledow iphoneshop nie chce dzialac na moim macu. A moze mozna zrobic to innym narzedziem? Pozdrawiam. Andrzej.

#2 AxelVax

AxelVax
  • 354 posts

Posted 01 November 2007 - 17:19

loopez chyba ba zbrickowany telefon, wiec pewnie mu nie w glowie..
ech ja nie mam z kolei maka i pomysłu wiec nie pomoge :P

---- Dodano 01-11-2007 o godzinie 19:20 ----
jak masz instrukcje co i jak, to wrzuc tutaj

#3 trylobit

trylobit
  • 58 posts

Posted 01 November 2007 - 17:32

kurcze, nie trzeba miec maca. A co do loopeza to chyba teraz mozna sobie juz poradzic z ibrickiem, jest chyba proces virginizacji (chyba tak po polsku?). ogolnie wystarczy miec zindexowany slownik i potem ten program wyzej wspomniany... Jak potem nie wiem, bo program napisany jest w javie, ale wyskakuje blad i u mnie sie nie wlacza...

#4 ontoid

ontoid
  • 251 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 02 November 2007 - 09:16

udalo mi skompilowac slownik za pomoca najnowszego iphoneshop ale niestety pliki te nie chca dzialac z 1.1.1 prawdopodobnie wraz ze zmiana softu na international zmienil sie format zapisu slownikow w iphone'ie. Poszukam jeszcze na roznych forach informacji dotyczacych slownikow, moze cos sie uda wykombinowac...

#5 bartosz

bartosz

• 1644 posts

Posted 02 November 2007 - 09:50

cytuje: "iPhoneShop version 0.6 (for 1.1.1 dicts) is planned to 04.11.2007"

#6 trylobit

trylobit
  • 58 posts

Posted 02 November 2007 - 10:42

sweet... no to poczekajmy te 2 dni:)

#7 loopez

loopez
  • 250 posts

Posted 02 November 2007 - 15:21

niom :) czekamy :) jak ktos chce mojego bricka kupic to jest w ogloszeniach :) ale mam juz nowy - wiec biore sie do roboty - wiec jak pablo wypusci koncowa wersje iphoneshopa to sie zrobi slownik :)

#8 AxelVax

AxelVax
  • 354 posts

Posted 02 November 2007 - 17:14

pobawiłbym się Twoją cegłą, ale coś mi się wydaje, że jesteś na tyle zdolny, że więcej nie wymyślę ;) kurcze.. nie mogę się doczekać słownika.. przed/wczoraj robiłem upgrade do 1.1.1 i strasznie mi sie podoba hehe :) tylko ten słownik

#9 trylobit

trylobit
  • 58 posts

Posted 02 November 2007 - 19:51

no, brakuje slownika... No i to nasze nieszczesne polskie gadu... Czekam na iGadaj, albo apollo... Podobno ludzie od apollo wrocili do pracy po urlopie, moze gg na iphona juz nie dlugo:)

#10 loopez

loopez
  • 250 posts

Posted 02 November 2007 - 19:55

pobawiłbym się Twoją cegłą, ale coś mi się wydaje, że jesteś na tyle zdolny, że więcej nie wymyślę ;)

:) masz racje. ale jak znasz kogos kto chce kupic ipod tacza z aparatem 2 mpx :) to daj znac

kurcze.. nie mogę się doczekać słownika..
przed/wczoraj robiłem upgrade do 1.1.1 i strasznie mi sie podoba hehe :) tylko ten słownik

hmmm a co w nim jest fajnego ? jedyny szczerze powod to to ze przychodzi wiecej smsow od bankow ( choc z orange.pl - tez, ale same puste )

#11 AxelVax

AxelVax
  • 354 posts

Posted 03 November 2007 - 12:10

takie różne drobiazgi - polskie znaki - skrót 2x home - przewijanie ikonek w bok, które zachowuje efekt rozjezdzania - osobne wejscie do kontaktow - 2x spacja ;) drobiazgi :) a moze ten efekt przewijania w bok do nowego panelu to wcale nie jest z softem tylko przy odblokowywaniu carnival mi cos nadpisal? ;] loopez... prosze.. wrzuc mi tu kalkulator w zalaczniku jakims :)

#12 loopez

loopez
  • 250 posts

Posted 03 November 2007 - 17:35

[QUOTE=AxelVax;410710]takie różne drobiazgi
- polskie znaki[/QUOTE]
Nie uzywam. pozatym polski znak w sms do dodatkowy koszt

[QUOTE]- skrót 2x home
uzylem 1 ( jeden ) raz - by zobaczyc :)

[QUOTE]]- przewijanie ikonek w bok, które zachowuje efekt rozjezdzania[/QUOTE]
przwijanie w bok i rozjezdzanie ? hmmm. nic sie nie rozjezdza
[QUOTE]- osobne wejscie do kontaktow[/QUOTE]
jakos nie uzylem
[QUOTE]- 2x spacja ;)[/QUOTE]
bez slownika - to jakos mi
[QUOTE]drobiazgi :)[/QUOTE]
wlasnie.. inna struktura plikow, inne bebechy w systemie, czesc aplikacji nie dziala dobrze.. takie wewnetrze buleeeeee sie odzywa

[QUOTE]a moze ten efekt przewijania w bok do nowego panelu to wcale nie jest z softem tylko przy odblokowywaniu carnival mi cos nadpisal? ;][/QUOTE]
ale jaki efekt? ja nie mam zadnych problemow z przewijaniem ( poki co 2 ekrany ) odblokowywalem apptapem, anysim i pozniej tylko podmienilem lockdwn - carniwala oraz touchfree nie odpalalem.

[QUOTE]loopez... prosze.. wrzuc mi tu kalkulator w zalaczniku jakims :)[/QUOTE]
???????????? calc.app ? czy co

#13 trylobit

trylobit
  • 58 posts

Posted 04 November 2007 - 15:50

UWAGA WAŻNE. nawiązałem kontakt z Twórcami iphoneshop. zrobią słownik polski, ale potrzebują 3 listy: 1. 500-1000 najczęściej używanych polskich słów 2. reszta polskich słów, najlepiej posortowanych od częstotliwości używania 3. miejsca, miejscowości, znane nazwiska i imiona, nazwy firm etc. czy ktoś wie o istniejących zbiorach o takich wytycznych? spróbujmy się zasłużyć dla polskich użytkowników iphone :)

#14 audiopain

audiopain
  • 332 posts
  • SkądPoznań

Posted 04 November 2007 - 16:01

no, brakuje slownika... No i to nasze nieszczesne polskie gadu... Czekam na iGadaj, albo apollo... Podobno ludzie od apollo wrocili do pracy po urlopie, moze gg na iphona juz nie dlugo:)

gg na iphone dziala bez problemu, wystarczy transport na jabberze i http://www.beejive.com/iphone/ :)

#15 trylobit

trylobit
  • 58 posts

Posted 04 November 2007 - 16:14

no dobra... ale ten transport to jest typowy pain in the ass powinien byc normalny klient z poziomu native, gdzie wpisujesz nr haslo wciskasz loguj i importuj kontakty... ktos ma jakies zbiory do slownika? ja mam 423 najczesciej uzywane wyrazy ze strony pwn, ale przydaloby sie wiecej...

#16 audiopain

audiopain
  • 332 posts
  • SkądPoznań

Posted 04 November 2007 - 16:19

gg to jest pain in the ass, od tego zacznijmy ;)

#17 trylobit

trylobit
  • 58 posts

Posted 04 November 2007 - 16:24

hm... pod jakim wzgledem? ja uzywam kadu i nie nazekam. gg stalo sie w polsce podstawowym komunikatorem internetowym i tak juz raczej zostanie. system sam w sobie jest ok, duzo zalezy od klienta.

#18 AxelVax

AxelVax
  • 354 posts

Posted 04 November 2007 - 16:45

wiesz.. z polskimi znakami można ludzi do książki kulturalnie wpisać ;)

co do rozjeżdżania to chodzi o to, że otwierasz aplikacje i ikonki progrmów się rozjeżdżają ;) a wcześniej był ino summerboard i to przewijanie, które jest mniej przyjemnym efektem

i doszliśmy do 'wielu pulpitów' :)

co do kalkulatora to czy zmieniła Ci się ikonka po update? jest inna niz na pudełku iphone? :>

---- Dodano 04-11-2007 o godzinie 19:00 ----
będziemy potrzebowali słownika frekwencyjnego :)
Podobnie jak tutaj jest angielski: http://www.isel.edu....wniki/index.php

---- Dodano 04-11-2007 o godzinie 19:03 ----
hehe wyglada na to, ze ostatni powstał w 1990/1 roku
http://poradnia.pwn....sta.php?id=8156

znalazłem też coś w archiwach computerworld :>
http://www.computerw...kuly/49343.html

---- Dodano 04-11-2007 o godzinie 19:07 ----
Czyli pozostaje nam brać to, co jest:
http://korpus.pl/ind...p?page=download

#19 trylobit

trylobit
  • 58 posts

Posted 04 November 2007 - 22:09

axelvax... a powiedz mi tylko jak wyciagnac z tych zasobow ilosc wystepowanych wyrazow?

#20 AxelVax

AxelVax
  • 354 posts

Posted 04 November 2007 - 23:24

nadal jest to dla mnie zagadką.. ale przynajmniej wiemy gdzie szukać ;)

#21 Simek

Simek
  • 438 posts
  • SkądSPT / GDZ

Posted 04 November 2007 - 23:51

Hmm... Ja się na tym nie znam, ale tak wpadło mi do głowy - Czy można by użyć słownika z np. Firefox'a?

#22 AxelVax

AxelVax
  • 354 posts

Posted 05 November 2007 - 01:10

tu nie chodzi tylko o słowa ale też o popularność z tego, co wyżej widać reszta nie jest już taka trudna do zebrania..

#23 trylobit

trylobit
  • 58 posts

Posted 05 November 2007 - 01:20

gdzie sie podziewa loopez? moze on przybedzie z pomoca?

#24 AxelVax

AxelVax
  • 354 posts

Posted 05 November 2007 - 02:44

pomoc już jest.. musimy tylko odwalić czarną robotę i przygotować materiały..

#25 trylobit

trylobit
  • 58 posts

Posted 05 November 2007 - 16:04

no tak tak, ale loopez juz wykonal slownik do 1.0.2, wiec moze jakos poradzi jak zrobic ta liste frekwencyjna. na razie moj edyny pomysl, to znalazlem slownik do nauki polskiego 3000 most common polish words...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users